Şimdi Ara

Kompakt-dslrlike-dslr?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 5 yıldır iyi kötü fotoğraf makinesi kullanıyorum amakullandığım en iyi makine kodak c713.Şu an herhangi bir makinem yok.İki-üç yıldır bu forumu takip ederim ve her seferinde şu olsun alacam,bu olsun alacam dslr diye hayallerimi öteledim.Artık yolun sonuna geldim sayılır,bir makine alacağım am ne alacağım konusunda kararsızığına düştüm modelden ziyade nasıl bir makine almalıyım derdindeyim.
    daha önce manuel ayarlı fotograf çekmemiş birisi olarak bu forumlarda öğrendiğim bilgiler bana yeter mi başlangıç için düşünmüyor değilim.
    Bir slr makine aldığımda,onu taşıması kullanması zahmetli olur ve beni küçük bir kompakt almya zorlar mı?lens derdi olmasın deyip aldığım like makine sadece kompaktın sadece ebat olarak büyük hali gibi midir?
    fotoğrafa meraklı ama acemi birisine dslr makine fazla gelir mi?makinenin büyüklüğünden ötürükullanımı zor olur ve beni fotoğrafçılıktan soğuturmu?
    Not:d-slr mkine alma ihtimalim makieyi yurtdışından getirtebilmeme bağlı,eğer getirtebilirsem canon 550d vea nikon d90 düşünüyorum.
    Her türlü yorum ve öneriye teşekür ederim :)

• panasonic ep1 al
    hem dslr hemde minicik
     Kompakt-dslrlike-dslr?
  • Öneriniz için teşekkür ederim.
    Asıl merak ettiğim d-slr ye geçişte benim gibi tereddte düşler var mı?eğer varsa bu tereddütlerini nasıl aştılar.İlk fotoğrafınız çektiğinize "iyi ki almışım" mı diyorsunz,yoksa "kompatla çektiğimden fazla fark yok boşuna yük taşıyorum" mu diyorsunuz.
    kısıtlı gelirimi d-slr'ye yatırıp pişman olmak istemiyorum dolayısıyla yüksek sesle düşünüp sizlerinde görüşlerini almak istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekremozkan

Öneriniz için teşekkür ederim.
    Asıl merak ettiğim d-slr ye geçişte benim gibi tereddte düşler var mı?eğer varsa bu tereddütlerini nasıl aştılar.İlk fotoğrafınız çektiğinize "iyi ki almışım" mı diyorsunz,yoksa "kompatla çektiğimden fazla fark yok boşuna yük taşıyorum" mu diyorsunuz.
    kısıtlı gelirimi d-slr'ye yatırıp pişman olmak istemiyorum dolayısıyla yüksek sesle düşünüp sizlerinde görüşlerini almak istiyorum.

bende sony alpha 330 vardı.şu an panasonic lx3 kullanıyorum.
    lx3 dünyanın en iyi bikaç kompakt makinasından biri olmasına karşın tabiki dslr nin yapabildiklerine yetişmesi mümkün değil.yakında ep1 alıp dslr ye döncem yeniden.
    sanırım dslr ye geçişte herkez tereddüt eder bununda sebebi maddiyattır.
    bi dslr alırsınız kit lensiyle birlikte ama o kit lensle yapçağınız sınırlıdır.açıkçası bir kaç lens lazım kullanım için.
    tripod der geçersiniz ama orta kalitesi bile 150 den aşağı yok.
    harici flaşlar filan 300 lira
    dslr çok masraflı bi iştir.siz manuel ayarları bilmediğinizi söylüyorsunuz.
    bence dslr ile girmeyin olaya.
    diyaframı açık
    en az 30 saniye pozlaması olan
    a-s ve m modu olan
    1-2 cm makrosu olan
    mümkünse büyük sensörlü bi makina sizi tatmin eder.
    ilerde dslr alsanız bile böyle bi makinanızın bulunması iyidir.

• Eğer ki yeteri kadar bilgi sahibiysen, manuel kullanım senin için sorun çıkarmayacaksa (ki daha önce hiç kullanmadım demişsin) , 2-3 objektif taşımak senin için külfet değilse, boyun ve sırt ağrılarına hazırsan (malum ufak bir sırt çantası yada sağlam bir elde taşınabilecek çanta gerek DSLR için), tripoda dostun gibi davranabileceksen, maddi yönden fazla bir sıkıntın yoksa (DSLR giderleri, compact veya Like giderleri ile kıyaslanamaz bile) vesaire gibi durumlara hazırsan git hemen bir DSLR siparişi ver. Ama yok ben henüz bu kadar hazır değilim dersen o zaman en iyi çözüm DSLR-Like makinalardır. Şahsen ben Almanyadan Canon SX20 IS getirttim. onun öncesinde Nikon D3000 de bakmıştım aralarında 70-80 € fark vardı istesem onu alırdım. Kendimce bilgiyede sahibim manuel kullanım olsun, terimler hakkında bilgi olsun. Yani ucundan kıyısından D3000'i sınırlarında kullanabilirdim. Ama almadım onun yerine gittim SX20 IS aldım. İyikide bunda karar kılmışım. Önümüzdeki yaza kadar Canon'un zaten tüm nimetlerinden faydalanmış olacağım. Yani SX20'yi bir anlamda tüketmiş olurum. Yurtdışından yine bir DSLR (gönlümde yatan aslan 7D) o vakit almayı planlıyorum.... Amerikadan bir DSLR getirtirim ondan sonrada ömürlük bir makineyle, objektiflerimle, filtrelerimle, tepe (hot-shoe) flaşlarımla mutlu mesut yaşar giderim. Yani diyeceğim o ki önce kendini bir alıştır Like makinalarla 3-4 yıl kullan, ne zamanki o cihaz seni kesmez o vakit sağlam (canavar) bir DSLR'a geçiş yap.

• Yorumlarınızdan ötürü ikinize de teşekkür ederim,aklımdaki tereddütlerin farazi olmadığını gösterdiniz"agırlık,maliyet,bilgi eksikliği".sanırım iyi bir like makineyle yola çıkmalıyım,Bu saatten sonra slr-like modellere yoğunlaşsam daha iyi olacak.panasonic lx3,nikon p100 panasonic fz38 canon sx20 sx 1 gibi modelleri araştrıyordum ama biraz daha detaylı inceleme yapmalıyım.
  • quote:

Yorumlarınızdan ötürü ikinize de teşekkür ederim,aklımdaki tereddütlerin farazi olmadığını gösterdiniz"agırlık,maliyet,bilgi eksikliği".sanırım iyi bir like makineyle yola çıkmalıyım,Bu saatten sonra slr-like modellere yoğunlaşsam daha iyi olacak.panasonic lx3,nikon p100 panasonic fz38 canon sx20 sx 1 gibi modelleri araştrıyordum ama biraz daha detaylı inceleme yapmalıyım.

Like makinalarda şu aralar piyasa oldukça kalabalık Ama piyasayı şimdilik elinde tutan Fuji S200EXR ki harika bir makinadır. Teknosalarda görme imkanın var. Nikon D3000, D5000 ikilisinden daha büyük gibi duruyor. Oldukça da ağır. Forumda detaylı bir konusu var. (http://forum.donanimhaber.com/m_34203483/tm.htm ) 11-12 sayfalık bir konu. Bir incelemeni tavsiye ederim. Nikon P serisini bence derhal elemelisin (P80-P90-P100). Nikonun yüz karası serisi, benim kanaatim. Son olarak Fuji HS10 var, CMOS sensörlü yeni bir makinadır. Onada bir göz atarsın (http://forum.donanimhaber.com/m_37508414/tm.htm )

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon 600D Fotoğraf Makinesi
    geçen yıl açıldı
    Canon 70D
    9 yıl önce açıldı
    CANON EOS 350D
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Yorumlarınızdan ötürü ikinize de teşekkür ederim,aklımdaki tereddütlerin farazi olmadığını gösterdiniz"agırlık,maliyet,bilgi eksikliği".sanırım iyi bir like makineyle yola çıkmalıyım,Bu saatten sonra slr-like modellere yoğunlaşsam daha iyi olacak.panasonic lx3,nikon p100 panasonic fz38 canon sx20 sx 1 gibi modelleri araştrıyordum ama biraz daha detaylı inceleme yapmalıyım.

lx3 tartışmasız yazdığın modellerden en iyisi
    fz38 de kesinlikle alınası model
    nikondan uzak dur derim
  • @Deniz-KSK ,
    fuji leri yazmayı unutmuşum iyi hatırlattınız.Forumda takip ettiğim kadarıyla fuji sensörler genelde 1/1.6 veya biraz altı oluyor.Ve bu durumun bir avantaj olduğunu çokça okudum forumda.
    @güney tan.
    fz38 konusunda sanırım"netün" adlı bir üyenin çokça övgüsünü okudum ve benim gözümde de-anladığım kadarıyla- iyi bir makine.

Mesajlarınıza tekrardan teşekkür ederim.
  • dslr bütçesi ayırmış bi insan ya s200exr ya g11 yada lx3 almalı.
    bu üç makinada efsane olcak ve 2. el değerleri her zaman yüksek olacak.
    benim tavsiyem g11 ve lx3 ten yana tercihinizi kullanmanız yönünde.
    sebebide s200 ün kötü makina olması değil.
    ilerde dslr alırsanız s200 atıl duruma gelir.
    ama lx3 ve g11 dslr alsanız bile sizin cep makinanız olarak her zaman işinize yarar.
    siz en iyisi bu üç makina dışında hiç bi cihaza bakmayın.
    bence dslr için beklemeniz en uygunu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.