Şimdi Ara

Kompresör sorusu...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bildiğim kadarı ile inverter klimalar, yapıları gereği, kompresör devrini zaman zaman azaltıp, zaman zaman da arttırıyorlar. Böylece kompresörleri hep tam yükte çalışmadığı için ömrü de daha uzun olur diye düşünüyorum. Peki normal klima kompresörleri için durum nedir, yani normal bir klimayı inverter klima gibi devamlı açık bıraksak (ısıtma veya soğutmada),s onuç ne olur (örn. günde 10 saat devamlı olarak , hiç termostat yapmadan çalışsa) ?
    İlgilenip cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...
    Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elantra -- 16 Aralık 2009; 20:10:41 >

• pek etki yapacağını sanmıyorum inverter klimalar ilk başta kapasitesinin 2 katına kadar çıkabiliyorlar o zaman da ömrü kısalmış oluyor ortalama alırsak değişen birşey olmaz 10 saate çalıştırsanız 24 saatte çalıştırsanız bir problem olmaz kompresörün ömrü örnek 10.000 saat ise o ömrü doldurunca bozulur 9.500 olur 10.500 olur

birde 100 saat hiç termostad yapmazsa demişsiniz o zaman o klima o alana ufak gelmiş demektir 10 ssat hiçbir klima termostad yapmadan çalışmaz mutlaka ortamı 1-2saat içinde istenilen sıcaklığa getirebilmelidir elektrik sarfiyatını düşünemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: mss80

pek etki yapacağını sanmıyorum inverter klimalar ilk başta kapasitesinin 2 katına kadar çıkabiliyorlar o zaman da ömrü kısalmış oluyor ortalama alırsak değişen birşey olmaz 10 saate çalıştırsanız 24 saatte çalıştırsanız bir problem olmaz kompresörün ömrü örnek 10.000 saat ise o ömrü doldurunca bozulur 9.500 olur 10.500 olur

birde 100 saat hiç termostad yapmazsa demişsiniz o zaman o klima o alana ufak gelmiş demektir 10 ssat hiçbir klima termostad yapmadan çalışmaz mutlaka ortamı 1-2saat içinde istenilen sıcaklığa getirebilmelidir elektrik sarfiyatını düşünemiyorum

Sn.mss80,
    öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Yazdıklarınız normal şartlarda geçerli olsa da, sorduğum soru, benim daha evvel başıma gelen bir olayın neticesinde aklıma geldi... Bir aralar çalıştığım bir iş yerinde en üst katta idik ve odamın tavanı direkt olarak binanın çatısı idi. Binada çatı dahil hiç izolasyon yoktu. Oda yaklaşık 12 metrekare idi ve 12.000 lik Baymak klima odayı ısıtmak veya soğutmak için, dereceyi kaça ayarlarsanız ayarlayın, hiç durmadan çalışıyordu... Bu durum aynı alana sahip yan odadaki Sharp klima için de geçerli idi, iki cihaz da günde yaklaşık 10 saat hiç durmadan çalışıyordu... Ödenen elektrik faturasını ise bilemiyorum...
    Not: Odaların kapısı açık olmak durumunda idi..
    Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elantra -- 17 Aralık 2009; 10:53:40 >

• sabit kompresörlerde demeraj akımı dediğimiz bi akım var kalkışda normal kompresörlere göre 4 5 hatta daha fazla kalkış akımı vardır kompresörün üzerindede amper olarak yazar zaten.Klakarken baştan kaybediyor zaten inverter larda demeraj akımı yoktur sabite nazaran.10 saat hiç durmadan çalışması için sizin dediğiniz koşullarda çalışması lazım ki öyle bi klimayı hiçbi klimacı önermez cihazın ömrü düşer sürekli 12.000 lik gibi ısıtma soğutma sağlar buda sağlıklı değildir ama mantıken düşünürsek kalkış akımını tekrar almaz tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eina

sabit kompresörlerde demeraj akımı dediğimiz bi akım var kalkışda normal kompresörlere göre 4 5 hatta daha fazla kalkış akımı vardır kompresörün üzerindede amper olarak yazar zaten.Klakarken baştan kaybediyor zaten inverter larda demeraj akımı yoktur sabite nazaran.10 saat hiç durmadan çalışması için sizin dediğiniz koşullarda çalışması lazım ki öyle bi klimayı hiçbi klimacı önermez cihazın ömrü düşer sürekli 12.000 lik gibi ısıtma soğutma sağlar buda sağlıklı değildir ama mantıken düşünürsek kalkış akımını tekrar almaz tabi.

Sn.eina,
    ilginiz için size de teşekkür ederim. Yazdıklarınızdan anladığım kadarı ile sık sık termostat yapan bir kompresör yerine, benim örneğimde olduğu gibi, yaklaşık 10 saat çalışan bir kompresör daha az zarar görüyor bu durumda...
    Not: Elektrik tüketimini gözardı edersek tabii ki...
    Saygılarımla...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.