Merhaba komşudaki interneti ortak kullanıyoruz. Sorum şu olacak modem airties rt-206 54 Mbit lik modem laptopla balkondayken interneti kullanabiliyorum. Ama masaüstü pc ye de almak istiyorum interneti evler karşılıklı iki ev arası mesafe 50 m civarı 4 tane de ev içinde duvar var. aslında modemi 300 lük yapıp güçlü sinyal alabilen network kartı aldığımda sorun çözülecek ama ben modem değişimi yapmadan ve fazla masraflı olmadan masaüstü pc ye nasıl alabilirim. bilgisayarcılara sordum modem değişimi yapmadan 120-150 lira civarında bi maliyeti var dediler. sizden de bu konudaki düşünce ve önerilerinizi bekliyorum.
balkonda neti kullanabiliyorsan modem değişimine gerek yok. tplink wa701nd access point al. balkona kur repeating yap.
En hızlı bağlantı her zaman kablodur. eğer kablo çekme durumunuz varsa kablo çekin hocam ama eğer yoksa Access Point kullanarak isteiğiniz kadar genişletebilirsiniz ağınızı.
kablosuz bir modem alıp balkona koyarsın, sonra balkondaki modemle komşunun modemine bağlan orda neti lan kablosuyla masaüstüne bağla
pm üzerine başka bir yöntem önereyim. öncelikle rica ederim.
bu bağlantı sürekli kullanacağın bir bağlantıysa bana kalırsa 1 adet access point 1 adette router kullan.
şöyle yap balkona access point kur ve client modunda komşunun sinyaline bağlan. bütçene göre tplink 5210g, 5110g, wa701n olabilir. 5210g ve 5110g tavsiyemdir. access point ten ethernet kablosunu evinin içine çek evinin içinde tplink 740n router ile yeniden kablolu ve kablosuz dağıt.
en stabil, en hızlı ve en konforlu yöntem bu.
üniversitede okuyorum her zaman evde değilim. okuldayken ailemle görüntülü görüşmek için şimdilik sadece ap ile masaüstü makinaya bağlayabilir miyim önerdiğiniz ap lerde lan portu var ama bağlantı olarak nasıl olur acaba.