Şimdi Ara

Komutan çıldırdı!!! Bedelli Askerlik 18 bin lira! (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
167
Cevap
8
Favori
7.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İki sene önce 30 bin lira çoluğumuzdan çoluğumuzdan ayrılmaları diyerek verdik, bunun neresi eşitlik...
    Bedelli karşı değilim ama eşitsizliğe hayır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah razı olsun kardeşim kaptım 1 adet
  • 40 günle kurtardık
  • quote:

Orijinalden alıntı: iOC

quote:

Orijinalden alıntı: derniere

Fazladan %10 indirim çekim var, askerliğimi yaptığım için kullanmayacagim ilk pm atana hediye edeceğim.

İlanınız yanlış yerde. Çek/kuponlar için ayrı bölüm var.

işte budur yaaaa.....

ben bu forumu bu yuzden cok sevıyorum...elinize dilinize sağlık...

• 3500 tl maaş alıyorum.
    1450 tl kredi borcum var.
    2 küçük çocuğum var.
    ev kira, araba yok.
    hiç birikimim yok.
    6 ay askerlik yaparsam 21000 tl maaştan oluyorum.
    18000 verip kurtulacağım.

oy. oy yok.
    memura maaş zammı diye 125 tl verip, onu da %10 enflasyon altında eritip, çürütüp, kokutursan...
    alırsın oyu.

edit:

An gelir 1 saniye senin hayatını değiştirir.
    Tüm varlığını bile versen satın alamazsın o 1 saniyeyi.
    6 ayımı satın alma şansım var, kaçırır mıyım? Kaçırmam.
    Kendi ömrümüzü satın almak zorunda bırakanlar utansın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabbra -- 2 Aralık 2014; 13:45:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

Askerliği bile paraya bağladılar...Bakalım daha neler verilecek para ve oy karşılığı...

Ne alakası var dostum oy ve parayla. Zorla mı alıyorlar parayı da göndermiyorlar. Bunu bu hale getiren biziz. Demek ki rehavet var.

• Nasilsa artik ölünecek vatan topragı kalmadı ki! Allah icin ülkenin pazarlanmadik bi yerini birakmadilar. Disarda gezerken kendimi turist zannetmeye başladim.

• Aylık kazanç 3.500 lira.
    6x3.500=21.000 lirayı askerdeyken kazanamayacağım desek. 18.000 lira yatıracağım. 3.000 lira karda olurum. Ayrıca 6 ay yıpranmak zorunda kalmam. Ama henüz 22 yaşındayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertanizmir

Fakir kumda surunsun zenginler disco barlara kopmaya .....

neden böyle düşünüyorsunuz? herkes zenginliğinden, keyfine düşkünlüğünden bedelli yapmıyorki... doktor, mühendis olan, çalışıp bu ülkeye birşeyler katkısı bulunacak kişiler de var.
    bunun dışında, gidip de orda ast-üst çekişmesini yaşamak istemeyen kişiler, komutanin hanımı götür, çocuğu okuldan al.. işlerini yapmak istemeyen.. daha sayabilirim
    konuyu sslerle devam ettirelim

Komutan çıldırdı!!! Bedelli Askerlik 18 bin lira!

bi caps daha vardı, omuzlarda bi asker, bankaya kredi çekmeye gidiyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut716 -- 2 Aralık 2014; 13:44:45 >

• kahrolsun fakirler yaşasın zenginler
  • quote:

Orijinalden alıntı: CΛRNIVΛLE

yaptım kurtuldum mutluyum 18.000 liram cepte kaldı hemen gidip bu parayı delice harcayayım.

Olmayan neyi harcayacak peki :) yada HARCAYA HARCAYA NEREYE KADAR Bİ DE KENDİMİZE SORALIM ? , Ben Fizik müh mezunuyum Fizik müh Optik aküstük Y.L terk ederek gittim ASKERE SIRF iş bulayım aileme artık yük olmayayım diye Geldim Piyasa da yine değer göremedim Sonra Yüksekde yatay geçişle Makina müh Enerji abd. Yükseğe başladım bi kaç dersimi saydılar neyse yine Kimlik peşindeyim kısaca VE YİNE işsiZim AYDA 3000-5000 TL Kazanıyor olsam Belki bende GİTMEMEYİ düşünürdüm EĞİTİMİ Mİ BÖLMEZDİM herkesin HAKLI TARAFLARI VAR BENCE ama Hazineye Sıcak para İHTİYACI olduğunda NEDEN BU BEDELLİ ön planda OLUYOR hep anlam Veremiyorum DEVLETİN HANTAL yapısından Dolayı Özelleştirmeye "değerinde" satıldıkdan sonra YANAYIM ama Şu ortamda SURİYEYE gireriz ederiz Türbemizi Koruruz bir telefon edin yeter ORTAMINDA Bedellinin çıkartılması ÇOK MANİDAR geliyor sene SONU ÇÜNKÜ BÜTÇE DENGELERİ LAZIM SEÇİM BÜTÇESİ LAZIM Askerlikden soğutulan insanları tırtıklamak lazım ASGARİ ÜCRETE SANAYİDE ÇALIŞIRIM 12 ay askerlik yapmam diyen VATANDAŞLARI TIRTIKLAMAK lazım Burdur da kendi yemin Törenim de düşündüm ki SURİYEDE olan bizde OLSA Kİ olacak gibi Ülkenin büyük bir kısmı sığınacak ülke arayacak BİZİM dedelerimiz de 100yıl önce Çok çok daha olağan ÜSTÜ DURUMLARDA askerden KAÇSALARDI Vatansız OLURDUK UNUTMAYALIM ama Türkler ve soydaşları (Kürt laz çerkez vs gibi.. ) HİÇ BİR ZAMAN VATANSIZ KALMADI KALMAZ ! 18Bin Çok diyenler varsa SİZE DE fırsatlar var EN SICAĞI HEMDE Vicdani RED'i seçin VATANDAŞLIKDAN ÇIKIN BURALARDA YAŞAMAKDAN GEÇİN DEVLET İMKANLARINDAN (YOLUNU SUYUNU VS VS VAZ) GEÇİN BELEŞE Bu işi HALLEDİN ... 18Binim Cebimde Kaldı savurayıma gelince OLANDA harcamasın BENCE YATIRIM YAPSIN UFAK TEFEK YATIRIMLAR Bİ NELERİ DEĞİŞTİRİR JAPON EV KADINLARI DAHİ YATIRIMLARA YÖNELİRKEN BİZ TÜKETİM TOPLUMUNA DÖNÜYORUZ OLACAK ÇOCUKLARIMIN GELECEĞİNDEN ENDİŞELİYİM KISACA Onlara şerefli VATAN GÖREVİ ASKERLİK DE KALMAYACAK ORASI DA AYRI MEVZU

• Parayla yapılmasına bir diyeceğim yok ama parası olmayan kişinin devlet ödemesini yapması lazım.Asıl adaletsizlik burda başlıyor.
    Askerlik gidenler bilir %20 belki olması gereken askerliği yapıyor.Geri kalanlar için askerlik;ben güçlüyüm duygusunu tattırmak için seçilmiş kobaylarlardır.
    Askerlik yaptığım zaman keşke sıfır olarak değerlendirsem,ama hayatında sizi eksiye doğru götürüyor.
  • arkadaşlar kredi kartıyla ödeyene yüz tlde maxipuan veriyorlarmış.kaçırmayın bence
  • Askerlik yan gelip yatma yeri değil ama parayı bastırıp gitmeme yeri

• Satıcıya dikkat.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rocknet

İki sene önce 30 bin lira çoluğumuzdan çoluğumuzdan ayrılmaları diyerek verdik, bunun neresi eşitlik...
    Bedelli karşı değilim ama eşitsizliğe hayır.

hocam değdi mi degmedi mi, siz ona bakın. belki bir yıl sonra 12bin olacak,

• quote:

Orijinalden alıntı: deblod

quote:

Orijinalden alıntı: vindobona

30 bin vermiştim, moralim biraz bozuk bari bize bi 10 bincik iade etseler

Sen 30 bin vermişsin biz bir senemizi verdik. Bir de canını verenler var, onları unutmayalım.
    Müslümanım diyip kul hakkı yiyenlerin allah bin kere belasını versin.

Amin hocam amin...Ağzına sağlık...
  • Şimdi 30 bin TL verip yapanları düşünemiyorum

Hoş düşünemiyorum gerçekten o kadar vermedim ya hiç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mf.kaya -- 2 Aralık 2014; 13:52:11 >
  • ben yeni geldim askerden ve bedelli çıktı.Ama üzülmedim , asker devlete sırf zarar 3 öğün yemeği,kalacak yeri ,üstüne giyeceği falan derken devlet bir asker için 6-7bin lira harcıyor.Uzun dönemlerde daha da fazla.Boşuna ziyan olacak vaktin ve kaynağın hiç gitmeden bir de para vererek geri dönmesi fena bir durum değil. devletin en az 25bin karı var bu işten.
  • devleti kapatıyoruz zararına askerlik... olm şaka maka memleket batıyor lan adamlar askerliğe sardı nakit akışı sağlamak için
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.