Şimdi Ara

kondisyon bisikleti kalori yakımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
66.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ortalama 26-27 km/saat hızla kondisyon bisikleti ne kadar kalori yaktırır acaba? teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kondisyon Bisikleti Kalori Hesaplama:

Kondisyon bisikleti, kalori yakmak ve genel sağlığı iyileştirmek için etkili bir kardiovasküler antrenman seçeneğidir. Kondisyon bisikleti kaç kalori yaktırdığı, sürenin, yoğunluğun ve kişinin bireysel özelliklerinin (yaş, kilo, metabolizma hızı vb.) dahil olmak üzere çeşitli faktörlere bağlıdır.

Kondisyon Bisikleti Kalori Yakımı:

• Yarım saatlik bir kondisyon bisikleti antrenmanı yaklaşık 250-350 kalori yakmanıza yardımcı olabilir.
    • 40 dakikalık bir kondisyon bisikleti antrenmanı 350-450 kalori yakabilir.
    • 1 saatlik orta yoğunlukta bir kondisyon bisikleti antrenmanı tipik olarak 500-600 kalori yaktırır.

Kalori Hesaplama:

Bir kondisyon bisikleti antrenmanı sırasında yaktığınız kalori miktarını hesaplamanın çeşitli yöntemleri vardır. En yaygın yöntemlerden biri, aşağıdaki formülü kullanmaktır:

Yakılan Kalori = MET x (Kilo x Zaman) / 200

• MET, metabolik eşdeğerdir ve aktivitenin yoğunluğunu ölçer. Kondisyon bisikleti için MET değeri 6-8'dir.
    • Kilo, kilogram cinsinden ağırlığınızdır.
    • Zaman, dakikalar cinsinden antrenman süresidir.

Örnek Hesaplama:

70 kg ağırlığındaki bir kişi 40 dakika boyunca orta yoğunlukta kondisyon bisikleti kullanıyorsa, yakılan kalori miktarı şu şekilde hesaplanır:

Yakılan Kalori = 7 x (70 x 40) / 200 Yakılan Kalori = 7 x 2800 / 200 Yakılan Kalori = 980 kalori

Sonuç:

Kondisyon bisikleti, kalori yakmak ve genel sağlığı iyileştirmek için etkili bir kardiyo antrenmanıdır. Süre, yoğunluk ve bireysel özelliklere bağlı olarak, bir kondisyon bisikleti antrenmanı 30 dakika kadar kısa bir sürede yaklaşık 250 kalori veya 1 saat kadar uzun bir sürede 600 kaloriye kadar yakmanıza yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 30-36 km hız (degısken) / 30 dk
    210 kalorı

hergun yaptıgımda ekranda gordugum tahmını yaklasık degerler bunlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: McOrco

30-36 km hız (degısken) / 30 dk
    210 kalorı

hergun yaptıgımda ekranda gordugum tahmını yaklasık degerler bunlar
    ortalama olarak 40 dakika da 1 tabak makarnayı geçmez. (yaşa ve metabolizma hızına göre değişir) kondisyon bisikletlerinin yada koşu bandlarının amacı kalori yaktırmak değil metabolizmayı hızlandırmaktır. O yüzden yakılan kaloriyi kafaya takmayın. Ben diyete 3500 kalori ile başlarım 1800 kalori ile bitiririm. en kötü hesapla bu kadar kaloriyi yakmak için en az 5-6 saat koşmak yada bisiklet sürmek gerekir ama ben günlük 45dk çalışırım o kadar. Amaç metabolizmayı hızlı tutmaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VIKING

ortalama olarak 40 dakika da 1 tabak makarnayı geçmez. (yaşa ve metabolizma hızına göre değişir) kondisyon bisikletlerinin yada koşu bandlarının amacı kalori yaktırmak değil metabolizmayı hızlandırmaktır. O yüzden yakılan kaloriyi kafaya takmayın. Ben diyete 3500 kalori ile başlarım 1800 kalori ile bitiririm. en kötü hesapla bu kadar kaloriyi yakmak için en az 5-6 saat koşmak yada bisiklet sürmek gerekir ama ben günlük 45dk çalışırım o kadar. Amaç metabolizmayı hızlı tutmaktır.

bn son 5 gündür her gün bir saat biniyorum. o zaman baya faydalı diyorsunuz yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert6385

quote:

bn son 5 gündür her gün bir saat biniyorum. o zaman baya faydalı diyorsunuz yani

Alıntıları Göster
    tabata workout yap, daha fazla kalori yakılıyomuş..
    https://www.youtube.com/watch?v=dKUp4DbRjTk

• quote:

Orijinalden alıntı: gstrance

tabata workout yap, daha fazla kalori yakılıyomuş..
    http://www.youtube.com/watch?v=dKUp4DbRjTk

ılkdefa duydugum bırsey yanlız verdıgınız elıptık vıdeosuna bakarak
    ınterval egzersız benzerı bırsey sanırım
    arastıracagım cok tskler.
  • quote:

quote:

her gün 1 saat yeterli. 1 ay sonra gün aşırı sabah akşam çalışmaya başlarsan metabolizmanın yavaşlama riskinin önüne geçmiş olursun. diyetin sonlarına doğru her gün sabah akşam çalışırsan hedeflediğin kiloya düşersin. (diyet yaptığını hesaba katarsak)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fitness ve hergün kardiyo
    3 ay önce açıldı
    Kondisyon bisikleti
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sebastos Ozius

quote:

quote:

her gün 1 saat yeterli. 1 ay sonra gün aşırı sabah akşam çalışmaya başlarsan metabolizmanın yavaşlama riskinin önüne geçmiş olursun. diyetin sonlarına doğru her gün sabah akşam çalışırsan hedeflediğin kiloya düşersin. (diyet yaptığını hesaba katarsak)

Alıntıları Göster
    evet diyet de yapıoyurm 3 aydır. 122 kg dan 103 kg a düştüm. son bir haftadır da 100 e yaklaştığım için bisiklet binmeye başladım. boyum 1.80 hedefim 85 kg

• quote:

evet diyet de yapıoyurm 3 aydır. 122 kg dan 103 kg a düştüm. son bir haftadır da 100 e yaklaştığım için bisiklet binmeye başladım. boyum 1.80 hedefim 85 kg

Alıntıları Göster
    ooo güzel düşmüşsün, bundan sonra diyetine gün içinde 3-4 kupa yeşil çay da ekle, buna yarım tane taze limon suyu ekle ister içine sık ister bir bardağa sıkıp iç. Metamobolizmanı hızlı tutar. 100e düşen 85 e de düşer kafana takma sana kilo vermiyormuşsun gibi gelir artık ama spor ve diyet yaptığın için mutlaka verirsin.

• quote:

ooo güzel düşmüşsün, bundan sonra diyetine gün içinde 3-4 kupa yeşil çay da ekle, buna yarım tane taze limon suyu ekle ister içine sık ister bir bardağa sıkıp iç. Metamobolizmanı hızlı tutar. 100e düşen 85 e de düşer kafana takma sana kilo vermiyormuşsun gibi gelir artık ama spor ve diyet yaptığın için mutlaka verirsin.

Alıntıları Göster
    teşekkürler. zaten yeşil çay içiyorum. ne kadar faydalı bilmiyorum ama daha önce duymuştum metabolizmayı hızlandırdığını. ek olarak ne tavsiye edersiniz metabolizmayı hızlı tutmak için, spor ve yeşil çay dışında? ayrıca bisiklete 1 saat devamlı mı bineyim, yoksa günde 2şer defa yarım saat daha mı iyi olur?

• quote:

teşekkürler. zaten yeşil çay içiyorum. ne kadar faydalı bilmiyorum ama daha önce duymuştum metabolizmayı hızlandırdığını. ek olarak ne tavsiye edersiniz metabolizmayı hızlı tutmak için, spor ve yeşil çay dışında? ayrıca bisiklete 1 saat devamlı mı bineyim, yoksa günde 2şer defa yarım saat daha mı iyi olur?

Alıntıları Göster
    şu anda sadece 1 saat yap 3-4 hafta sonra ikiye çıkarttığında 45dk-45dk yada sabah 1 akşam 30 dk şeklinde daha iyi olur. bisiklet öncesi şekersiz yada tatlandırıcılı koyu kahve içersen hem performansını arttırır hem metabolizanı hızlı tutar ama akşamları içme uykun kaçar. bisikletten sonra en az 3-4 saat basit karbonhidrat alımı yapma (meyve yada şeker gibi kana hızlı karışan cinsten) geç karışanları tüketmende problem yok (makarna,esmer ekmek, yulaf gibi). 3-4 saat sonra beslenmende varsa yeyip içersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastos Ozius -- 2 Temmuz 2010; 22:52:33 >

• quote:

şu anda sadece 1 saat yap 3-4 hafta sonra ikiye çıkarttığında 45dk-45dk yada sabah 1 akşam 30 dk şeklinde daha iyi olur. bisiklet öncesi şekersiz yada tatlandırıcılı koyu kahve içersen hem performansını arttırır hem metabolizanı hızlı tutar ama akşamları içme uykun kaçar. bisikletten sonra en az 3-4 saat basit karbonhidrat alımı yapma (meyve yada şeker gibi kana hızlı karışan cinsten) geç karışanları tüketmende problem yok (makarna,esmer ekmek, yulaf gibi). 3-4 saat sonra beslenmende varsa yeyip içersin.

merakımdan soruyorum, spordan sonra meyve yemenin ne sakıncası var. alınan karbonhidrat depo mu ediliyor?
  • quote:

quote:

merakımdan soruyorum, spordan sonra meyve yemenin ne sakıncası var. alınan karbonhidrat depo mu ediliyor?

Alıntıları Göster
    @ VIKING

Bende kondisyon bisikletine biniyorum 25-30 dakika zayıflamak için, ardındanda 30 dakka ağırlık çalışıyorum. Akşamlarıda 1 saat yürüyorum. Rejim yapmıyorum ama abur cuburda yemiyorum. 2 aydır 3 kilo anca verdim Body building forumlarında falan spordan sonra basit karbonhidrat alın bu sayede kaslarda protein yakımı olmaz yazıyo, bende o yüzden spordan hemen sonra meyve suyu yada meyve yiyorum. Acaba yanlış mı yapıyorum, spordan sonra karbonhidrat aldığım için mi zayıflayamıyorum?

• quote:

Orijinalden alıntı: gstrance

@ VIKING

Bende kondisyon bisikletine biniyorum 25-30 dakika zayıflamak için, ardındanda 30 dakka ağırlık çalışıyorum. Akşamlarıda 1 saat yürüyorum. Rejim yapmıyorum ama abur cuburda yemiyorum. 2 aydır 3 kilo anca verdim Body building forumlarında falan spordan sonra basit karbonhidrat alın bu sayede kaslarda protein yakımı olmaz yazıyo, bende o yüzden spordan hemen sonra meyve suyu yada meyve yiyorum. Acaba yanlış mı yapıyorum, spordan sonra karbonhidrat aldığım için mi zayıflayamıyorum?

Alıntıları Göster
    Kısaca özetlersem kardio çalışmanın amacı belirli bir süre sonra yağ yakıcı enzimleri salgılayıp gün içinde enerji ihtiyacı için karbonhidrat yerine yağları kullanmaktır. bu döngüyü sağladıktan sonra ki 2-3 saate kadar kana hızlı karışan basit karbonhidratları almak (ki basit karbonhidratlar kas altında depolanmaz ve anlık enerji ihtiyacı kullanılır) bu bahsettiğimiz döngünün bozulmasına neden olabiliyor ve yaptığımız kardio boşa gidiyor. Kardio sonrası kana geç karışan birleşik karbonhidtratlar seçmek gerekiyor bu yüzden.

gstrance
    Ağır ağırlık antrenmanı sonrası kas kaybının önüne geçmek için acil karbonhidrat ihtiyacı yarım litre meyve suyu yada şeker gibi gıdalarla karşılanır ama bahsettiğim bu ağır idman az tekrarlar ve ağır kilolalarla şiddet teknikleri gibi çalışmalar. Fazla tekrarlı kısa dinlenmeli ağırlık çalışmalarının oluşturacağı hasar az olacağından meyve suyu yerine pirinç, patates gibi gıdalar seçilmeli meyve suyu olarak da 125ml elma suyu yeterlidir. ama bu ağırlık sonrası için.. kardio sonrası basit şeker alınmamalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastos Ozius -- 6 Temmuz 2010; 11:49:37 >

• quote:

Kısaca özetlersem kardio çalışmanın amacı belirli bir süre sonra yağ yakıcı enzimleri salgılayıp gün içinde enerji ihtiyacı için karbonhidrat yerine yağları kullanmaktır. bu döngüyü sağladıktan sonra ki 2-3 saate kadar kana hızlı karışan basit karbonhidratları almak (ki basit karbonhidratlar kas altında depolanmaz ve anlık enerji ihtiyacı kullanılır) bu bahsettiğimiz döngünün bozulmasına neden olabiliyor ve yaptığımız kardio boşa gidiyor. Kardio sonrası kana geç karışan birleşik karbonhidtratlar seçmek gerekiyor bu yüzden.

gstrance
    Ağır ağırlık antrenmanı sonrası kas kaybının önüne geçmek için acil karbonhidrat ihtiyacı yarım litre meyve suyu yada şeker gibi gıdalarla karşılanır ama bahsettiğim bu ağır idman az tekrarlar ve ağır kilolalarla şiddet teknikleri gibi çalışmalar. Fazla tekrarlı kısa dinlenmeli ağırlık çalışmalarının oluşturacağı hasar az olacağından meyve suyu yerine pirinç, patates gibi gıdalar seçilmeli meyve suyu olarak da 125ml elma suyu yeterlidir. ama bu ağırlık sonrası için.. kardio sonrası basit şeker alınmamalı.

Alıntıları Göster
    Voit marka ev tipi ve Profesyonel Kondisyon Bisikleti

Voit yetkili satıcısında

www.yetkilisaticim.com

• quote:

gstrance

Alıntıları Göster
    Rica Etsem Bir Tavsiyedi Bulunur musunuz bn her gün en az 1 saat kondisyon bisikletine biniyorum ve yeme içmemede dikkat etmeye çalışıyorum boym 153,klm 63 bir tavsiye diyet söylrmsnz ve göğüs bölgesini nasıl yakarım :/

• quote:

Orijinalden alıntı: gorfo14

Rica Etsem Bir Tavsiyedi Bulunur musunuz bn her gün en az 1 saat kondisyon bisikletine biniyorum ve yeme içmemede dikkat etmeye çalışıyorum boym 153,klm 63 bir tavsiye diyet söylrmsnz ve göğüs bölgesini nasıl yakarım :/

Alıntıları Göster
    http://www.hepsiburada.com/liste/dynamic-r10-dijital-gostergeli-kondisyon-bisikleti/productDetails.aspx?productId=spor1dybsr10&categoryId=407474

bu tip bisikletler ile de aynı kaloriyi mi yakarız seleli olanlar ile kıyaslarsak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Al Swearengen -- 14 Eylül 2013; 19:36:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: thebancally

http://www.hepsiburada.com/liste/dynamic-r10-dijital-gostergeli-kondisyon-bisikleti/productDetails.aspx?productId=spor1dybsr10&categoryId=407474

bu tip bisikletler ile de aynı kaloriyi mi yakarız seleli olanlar ile kıyaslarsak?

bu urunu aldım sakın almayın memnun kalmayacaksınız

• McOrco kullanıcısına yanıt
    Aldım şimdilik memnunum ben Sandalyede yapıyorum çok dirençli olmasa da hızlı yapınca terletiyor baya.Nesinden memnun olmadınız acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Al Swearengen

Aldım şimdilik memnunum ben Sandalyede yapıyorum çok dirençli olmasa da hızlı yapınca terletiyor baya.Nesinden memnun olmadınız acaba?
    padallar tam duz degıldı yalpalayarak calısıyordu
    tambur tam duz degıldı surtunuyordu
    kulanırken kayıyordu
    sertlık ayarı cok fonksıyonel degıldı
    gosterge kablosu ıllakı tambura bıuyerlerden deyıp ses yapıyordu...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.