Şimdi Ara

Kondisyon koşu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kondisyon kazanmam lazım ama dışarıda mı koşsam yoksa koşu bandında mı karar veremedim açık hava farklı olur diye düşünüyorum ama koşcak yerler uzak kalıyor her gün gidemem o yüzden koşu bandı daha yakın geliyor ama mesela uzun süre koşu bandında antrenmanlarımı yapsam günü geldiğinde dışarıda koşsam tıkanır mıyım ?

• Cevap verecek yok mu?
  • Nerede koştuğun önemli değil önemli olan terleyerek tempolu koşman
  • bunu merak ediyordum teşekkür ederim
  • meraba ben koşu bandındada ormandada cok kostum, hala her sabah ormanda 1 saat yavas tempo kosuyorum (10km civarı), koşu bandında orta tempo en fazla 30 dakika dayanabiliyorum ancak ormanda yanima su alirsam 2 saat bile kosarim.
    bence ormanda kosmalisin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jekssg J kullanıcısına yanıt
    Vay anasını cevaplara bak neyse. Öncelikle ağır şiddetli koşu yapıcaksan bi nabız ölçer al yapmaya çalıştığın şey direnç üzerine ve kalp atışını kontrol etmen gerekir dışardada koşsan koşubandında da
    koşsan aynı şekilde onu takman lazım ikinci olarakta speed interval yap yani hızını bir hızlı bir yavaş yapıcaksın 220-yaşından bulduğun maksimum kalp atışın bunun %90 ının üzerine çıkmayacaksın %90-%80 yada %80-%60 şeklinde nabzını ayarlayıp bir artırıp bir indiriceksin bunuda 1-1 2-1 3-1 şeklinde yapabilirsin yani 2 dakika az nabız 1 dakika yüksek nabız gibi; uzun süreli koşucaksan doğru posture,koşu sonrası masaj gibi şeylerede dikkat etmen gerekebilir.Bu koşuyu sırf spor için yapıyorsan bence yapma dizlerine yazık onun yerine kısa kardiyo artı ağırlık çalışıp daha sağlıklı bir vucudun olabilir
  • Ben önceden de spor yaptım fakat sakatlanınca bırakmak zorunda kaldım yaz yaklaşıyor ve kondisyon kazanmam lazım birkaç sebepten dolayı koşu ile eskiden koşu bandında koşarken interval yapıyordum dedigin gibi ama asıl sorum benim mesela temiz hava da koşarken yoruluyorum ağrı giriyor ama koşu bandında çok zor öyle oluyor ben koşu bandında 1 ay çalışsam mesela günü geldiğinde temiz hava da koşsam o ilk gün ki gibi yorulup yarı da bırakırım diye korkuyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.