Şimdi Ara

Kontak kapalı halde şarj

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
13.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, 0 Egea aldım kafama bir şey takıldı bundan önce Fiesta aracım vardı ve aracın kontak kapalı olduğu halde çakmaktan şarj edebiliyordum fakat Egea da kontak kapanınca çakmakta elektrik gidiyor. Bu normal mi? Bunun açılması için ne yapmam gerekir?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kontak Kapalıyken Telefon Şarj Etme

Motoru çalıştırmadan arabanızda telefonunuzu şarj etmeniz mümkündür. Arabanın kontak anahtarı kapalı olsa bile, çakmaklık prizi genellikle çalışmaya devam eder ve telefonunuzu şarj etmenize olanak tanır.

Ancak, bazı araç modelleri kontak kapatıldığında çakmaklık prizinin de devre dışı kalmasına neden olan bir elektrik kesme özelliğine sahiptir. Bu durumda, kontak kapalıyken telefonunuzu şarj edemezsiniz.

Kontak kapalıyken telefonunuzu şarj etmenin aküyü bitirip bitirmeyeceği, aracınızın modeline bağlıdır. Bazı araçlar, kontak kapatıldığında çakmaklık prizine giden gücü keserken, bazıları kesmez. Eğer aracınızın çakmaklık prizi kontak kapatıldığında da çalışıyorsa, telefonunuzu şarj etmek aküyü boşaltabilir.

Bu nedenle, kontak kapalıyken telefonunuzu şarj etmeden önce aracınızın kullanım kılavuzunu kontrol etmeniz önerilir. Kılavuzda, kontak kapatıldığında çakmaklık prizinin çalışıp çalışmadığı hakkında bilgi bulabilirsiniz.

Eğer çakmaklık prizi kontak kapalıyken çalışıyorsa, telefonunuzu kısa süreler için şarj etmenizde bir sakınca yoktur. Ancak, uzun süreler boyunca veya gece boyunca telefonunuzu şarj etmek, akünün bitmesine ve aracınızın çalışmamasına neden olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • çoğu araç kontak kapatınca elektriği kesiyor galiba. ben sadece fiesta da gördüm kesmeyen
  • 2 aracımızda da kontağı kapatınca elektriği kesiyor. fiestada kesmemesine şaşırdım diyebilirim.
  • Hocam aracınızın garantisi devam ederken elektrik sistemine müdahale etmek pek mantıklı değil.Normalde yapılması gereken çakmaklığa gelen +12v kontağa bağlı değilde direkt olarak aküye bağlı bir yerden alınması gerekiyor.

Bakıma gittiğinizde servise bir danışın garanti bozulmadan böyle bir şey yapabilir misiniz diye pek sanmıyorum ama yine de şansınızı bir deneyin.
  • daha iyi bence benim araçtada kesiyor,teyipte kapanıyor.bide farları kapatsa süper olacak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Skoda da anahtarı çekince bile çakmak çalışıyor keşke çalışmasa araç kamerasını sök tak sök tak bıktım artık
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • skodada anahtari cikarinca radyo kapanir cakmak calisir fiatta anahtar gerekli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ruling_S kullanıcısına yanıt
    Leonda kesiliyor

• ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    VW farları da kapatıyor. Ama garip bir durum var tabi. Park konumunda bırakırsanız küçük ledleri yakıyor. Led olduğu için sorun yok bitirmez aküyü ama tamamen kesmiyor, kısa ve uzunları kapatıyor sadece.
  • Fabia da kesmiyor elektriği. Kesse iyi olurdu.

Araç içi kamera bağlandığında sürekli elektrik gidiyor.

• Zaten bu isin normali,kontak kapalıyken elektirigi komple kesmesi gerekir,yoksa unutulan iç aydınlatma,far,teyp akunun anasını ağlatır..

• Ruling_S kullanıcısına yanıt
    Hocam bu sadece kablo mu yoksa güç kesilmeden şarj için mi?

Banada araç kamerası için lazım 7/24 kaydetmesi gerekiyor. Sonuç olarak çaresi yok mu 0 aracın elektrik tesisatına dokunamayacağımıza göre? Başka nasıl 7/24 kayıt tutabilirim araca?
  • Paco-De Lucia P kullanıcısına yanıt
    İnanır mısınız kontak kapalıyken sadece 12v kapanıyor. Far, teyp vs. hep açık ta ki kitleyene kadar.
  • scaley kullanıcısına yanıt
    Hocam bu kablo sürekli elektrik olan araçlar için.Eğer araç kamerası için istiyorsanız obd portundan elektrik alabilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.