Şimdi Ara

konuyu devretmek istiyorum yeni sahibine (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.298
Cevap
24
Favori
56.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, ben retina ekranlı hashwell olacak yeni mac book proları uzun süredir beklemekteyim. Fakat, son zamanda kafam biraz karışık. Acaba mac air mi alsam mı diye? Ben mac'i akademik amaçlı kullanacağım yani pdf uzantılı dosyaları yorulmadan okuyabilmek(Kaliteli görüntü), internette araştırma yapma ve bazende netten yabancı dizileri seyretmek istiyorum. Mac air i7+ 256 gb ssd+ 8 gb ramli modeli mi alsam yoksa yeni çıkacak hashwell retinaları mı beklemeliyim? Karasızım (Not: Şu an sony full hd laptop'um var 15 '')
  • LanetolasiBerk kullanıcısına yanıt
    Bak şimdi
    Aklım karıştı..Air modellerine hiç bakmıyordum.Retina ekran için kararlıydım..
    Hadi bakalım hop ! Air modellerine bakmaya Ama 212TU/Pro incelemiştim ,hiç de ağır ,kalın gelmedi bana..
  • quote:

Orijinalden alıntı: [__Zahid__]

Diger markalarinda yeni haswell li modelleri geliyo. Bircogu airden daha hafif daha ince daha hizli daha guclu daha iyi ekrana sahip ve unutmadan dokunmatik ekrana sahip. Pil sureleride tatminkar. Bende bilgisay müh. ogrencisi olarak yeni modelleri bekliyorum.

Son mesajlari okuyunca ultrabook tavsiye konusu gibi dusundum, megersem air klubuymus kizmayin bana

aynen bende macbook düşünüyordum başlarda ama yeni gelen ultrabooklar bir harika örneğin lenova yoga 2 pro olsun asus zenbook infinity olsun hem daha ince ve hafif hemde ekran çözünürlükleri çok yüksek heleki yazılımla uğraşıyorsan 1 den fazla pencereyi ekrana sığdırmak işkence oluyor o yüzden 3200 x 1800lü modelleri düşünmeye başladım touch screende cabası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Video Tapes -- 18 Ekim 2013; 14:50:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Bak şimdi
    Hadi bakalım hop ! Air modellerine bakmaya Ama 212TU/Pro incelemiştim ,hiç de ağır ,kalın gelmedi bana..

Aslında bu laptoplarda kesin bir birinciden söz etmek mümkün değil. Çünkü kullanıcıların önem verdikleri şeyler çok farklı olabiliyor. Mesela bytecode3 ve [__Zahid__] ekran çözünürlüğünü ön plana çıkarırken tercihlerinde, ben pil ömrünü tercih ediyorum. Kimisi daha güçlü fakat bu nedenle daha ağır bir makine tercih ediyor, kimine ise o kadar güç gerekmediği için daha az güçlü fakat hafif bir model tercih ediyor.

Sizin için en iyi laptopu aslında sadece siz biliyorsunuz çünkü kullanıcak olan sizsiniz. Nelere önem verdiğinizi bir düşünün. Neler gerekmiyor size, nelerden vazgeçebilirsiniz, neler olmazsa olmazlarınız bunları kafanızda tartın. Bunları düşündükten sonra zaten çok fazla seçenek kalmayacaktır kafanızda. Benzer bir ikilemde ben de kalmıştım. Fakat şu ana kadar Air aldığım için memnunum. Dışarı bir yere çıkmam gerektiği zaman hiç düşünmeden çantama atabiliyorum Airi. Çoğu zaman yanıma aldığımı bile unutuyorum hafifliğinden. Çoğu kitabımdan,defterimden,notlarımdan daha hafif ve daha ince.

Elinizle bir iki dakika kaldırdığınızda çok büyük bir fark söz konusu olmuyor ağırlık konusunda haklısınız fakat 2-3 saat sırt çantanızda taşıdığınız zaman çoğu zaman her gram bile size eziyet haline gelebiliyor.

• Kesinlikle ne lazım o önemli.Kararım da buna göre oldu zaten ,ama şimdi Air modellerine tekrar baktım bir an için.

Kesinlikle hafif gelecek bana Pro.Çünkü şu an kullandığım Acer 6935 modelinin maşallahı var. Yıllardır bunu sırtımda taşıdıktan sonra Pro çok çok hafif gelecek bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: LanetolasiBerk

quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Bak şimdi

Aslında bu laptoplarda kesin bir birinciden söz etmek mümkün değil. Çünkü kullanıcıların önem verdikleri şeyler çok farklı olabiliyor. Mesela bytecode3 ve [__Zahid__] ekran çözünürlüğünü ön plana çıkarırken tercihlerinde, ben pil ömrünü tercih ediyorum. Kimisi daha güçlü fakat bu nedenle daha ağır bir makine tercih ediyor, kimine ise o kadar güç gerekmediği için daha az güçlü fakat hafif bir model tercih ediyor.

Sizin için en iyi laptopu aslında sadece siz biliyorsunuz çünkü kullanıcak olan sizsiniz. Nelere önem verdiğinizi bir düşünün. Neler gerekmiyor size, nelerden vazgeçebilirsiniz, neler olmazsa olmazlarınız bunları kafanızda tartın. Bunları düşündükten sonra zaten çok fazla seçenek kalmayacaktır kafanızda. Benzer bir ikilemde ben de kalmıştım. Fakat şu ana kadar Air aldığım için memnunum. Dışarı bir yere çıkmam gerektiği zaman hiç düşünmeden çantama atabiliyorum Airi. Çoğu zaman yanıma aldığımı bile unutuyorum hafifliğinden. Çoğu kitabımdan,defterimden,notlarımdan daha hafif ve daha ince.

Elinizle bir iki dakika kaldırdığınızda çok büyük bir fark söz konusu olmuyor ağırlık konusunda haklısınız fakat 2-3 saat sırt çantanızda taşıdığınız zaman çoğu zaman her gram bile size eziyet haline gelebiliyor.

aynen öyle ama bazen tüm ihtiyaçlarını karşılayan modelde bulamıyorsun mesela mba in çözünürlüğü en azından 1080p olsa benim için mükemmel olurdu çünkü diğer ultrabooklar da pil ömrü malum ve windows 8 mevcut

• Arkadaşlar ben daha önce hiç MacBook kullanmadım. Bu yüzden bu bilgisayarda ile ilgili bir tecrübem ve deneyimim olmadı. Şuanda MacBook almak istiyorum. MacBook Pro ile Air arasında kaldım. Benim öğrenmek istediğim konu Air'ların performansı. Ben video ve resim işleme uygulamalarını (Final cut Pro ve Photoshop) kullanmak istiyorum. Bu uygulamaları kullanırken ve çoklu işlemlerde performans açısından bu bilgisayar tatmin edici mi? Ben şuan 2.4 ghz core 2 duo cpu ve 4gb ram'li bir makine kullanıyorum ve artık performansı yeterli gelmiyor. Bu konuda deneyimi olanlar ayrıntılı olarak yardımcı olabilirse sevinirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iSafari

Arkadaşlar ben daha önce hiç MacBook kullanmadım. Bu yüzden bu bilgisayarda ile ilgili bir tecrübem ve deneyimim olmadı. Şuanda MacBook almak istiyorum. MacBook Pro ile Air arasında kaldım. Benim öğrenmek istediğim konu Air'ların performansı. Ben video ve resim işleme uygulamalarını (Final cut Pro ve Photoshop) kullanmak istiyorum. Bu uygulamaları kullanırken ve çoklu işlemlerde performans açısından bu bilgisayar tatmin edici mi? Ben şuan 2.4 ghz core 2 duo cpu ve 4gb ram'li bir makine kullanıyorum ve artık performansı yeterli gelmiyor. Bu konuda deneyimi olanlar ayrıntılı olarak yardımcı olabilirse sevinirim.

Video işleme programı için air tavsiye etmiyorum.Benim birkaç video convert etmem gerekti alet çok ısınıyor fan sesi baya duyuluyor 80-90 derece arası.Mid2013 haswell i5 kullanıyorum bence pro modellere bakın.

• quote:

Orijinalden alıntı: bLind

quote:

Orijinalden alıntı: iSafari

Arkadaşlar ben daha önce hiç MacBook kullanmadım. Bu yüzden bu bilgisayarda ile ilgili bir tecrübem ve deneyimim olmadı. Şuanda MacBook almak istiyorum. MacBook Pro ile Air arasında kaldım. Benim öğrenmek istediğim konu Air'ların performansı. Ben video ve resim işleme uygulamalarını (Final cut Pro ve Photoshop) kullanmak istiyorum. Bu uygulamaları kullanırken ve çoklu işlemlerde performans açısından bu bilgisayar tatmin edici mi? Ben şuan 2.4 ghz core 2 duo cpu ve 4gb ram'li bir makine kullanıyorum ve artık performansı yeterli gelmiyor. Bu konuda deneyimi olanlar ayrıntılı olarak yardımcı olabilirse sevinirim.

Video işleme programı için air tavsiye etmiyorum.Benim birkaç video convert etmem gerekti alet çok ısınıyor fan sesi baya duyuluyor 80-90 derece arası.Mid2013 haswell i5 kullanıyorum bence pro modellere bakın.

peki çoklu işlem sırasında makinenin performansı nasıl? Aynı şekilde fan sesi artıp ısınma yapıyor mu?

• iSafari İ kullanıcısına yanıt
    Ben bilgisayarı internet müzik video için filan kullanıyorum daha fan sesi duymadım.Ama böyle güç isteyen program ve oyunlarda hemen ısınıyor fan sesi duyuluyor.
  • ben bilgisayarı alalı yaklaşık iki hafta oldu benim tek bir preblemim var oda internet ile ilgili sayfa geçişleri olsun bir şey indirmek istediğimde sayfanın açılması siner bozabiliyor belki benim wirelessla alakalı bir durum olabilir ama bilemiyorum dns ayarlarıyla oynasam bir hızlanma olabilir mi veya internette kablulu bir ağ ile bağlanmak için ekstra olarak alacağımız ismi nedir ?
  • Elimde bulunan Late 2008 Macbook'u Macbook Air'le guncellemek istiyorum.

Avrupa'daki eskiyi getir yenisini gotur tarzi programlar mevcut.

Acaba burda oyle bisey mumkun mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bytecode3

arkadaşlar mediamarkt ta fiyat 2475 md760 için ne diyorsunuz alınır mı ?

http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/APPLE-Macbook-Air-MD760TU-A-13-3-in%C3%A7-Core-i5-1-3-GHz-4-GB-128-GB-Notebook,103452,465625,870028.html?langId=-14

Apple Online store açıldığı zaman bu fiyattan 100-200 TL daha ucuza alma durumu olabilir. Salı gününü beklemenizi tavsiye ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ziyaret edilenler arasından sadece bir siteyi kaldırmak istiyorum
    chrome dan. mesla d ye basınca donanımhaber çıkıyor. donanımhaberi kaldırmak istiyorum. ama diğerleri kalsın

var mı bunu çaresi?

teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: hk48

ben bilgisayarı alalı yaklaşık iki hafta oldu benim tek bir preblemim var oda internet ile ilgili sayfa geçişleri olsun bir şey indirmek istediğimde sayfanın açılması siner bozabiliyor belki benim wirelessla alakalı bir durum olabilir ama bilemiyorum dns ayarlarıyla oynasam bir hızlanma olabilir mi veya internette kablulu bir ağ ile bağlanmak için ekstra olarak alacağımız ismi nedir ?

DNS ayarlarını düzenlemelisiniz hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Herşey çok güzel olacak

quote:

Orijinalden alıntı: hk48

ben bilgisayarı alalı yaklaşık iki hafta oldu benim tek bir preblemim var oda internet ile ilgili sayfa geçişleri olsun bir şey indirmek istediğimde sayfanın açılması siner bozabiliyor belki benim wirelessla alakalı bir durum olabilir ama bilemiyorum dns ayarlarıyla oynasam bir hızlanma olabilir mi veya internette kablulu bir ağ ile bağlanmak için ekstra olarak alacağımız ismi nedir ?

DNS ayarlarını düzenlemelisiniz hocam

Benim dns ayarları 195.175.39.39-40 bu şekilde TCP/IP ayarları ise IPv4=DHCP kullanarak IPv6=otamatik bu şekilde mi olmalı ?
  • mavericks os ücretsiz olarak geliyormuş, ne zaman indirilebilir acep :)
  • MacBook Air 13" i5 1.3GHz/ 4GB/ 128GB (MD760TU/A) model bilgisayar aldım vatan bilgisayardan. 3 ay kadar önce.

sorunları buradamı soruyoruz aradım bulamadım. anlayan bir arkadaş varsa ;

bilgisayar artık hiç açılmıyor açma tuşuna basınca sadece fan sesi geliyor sürekli ve artık şarj da olmuyor. bütün tuş komibansyonları ile yapılan restartları denedim ama aynı hala. bilgisi olan varmıdır? garantiye verip bir ay beklemeden önce yapılabilecek birşey varsa yapmak istiyorum.
  • Mavericks sonrası ekranın kontrastımı arttı banamı öyle geliyor? Mid2013 air
    Ayrıca şu finderdaki sekme olayı bende çalışmıyor klasörler hala yeni pencerede açılıyor ayarlardaki "Klasörleri yeni pencereler yerine sekmelerde aç" seçeneğini aktif hale getirdiğim halde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bLind -- 23 Ekim 2013; 6:32:46 >
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.