Şimdi Ara

konuyu devretmek istiyorum yeni sahibine (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.298
Cevap
24
Favori
56.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    E iyi iste. Benim dediğime gelmiş oluyorsunuz. Bu aldığınız fiyat i5 8gb 128 ssd ye ait sanırım. Eğer öyleyse; sadece ram farkı 600 lira yapıyor. Demek ki ben iyimser tahminde bulunmuşum ;)

Yok o kadar olmaz yok amerika fiyatını geçmez diyen arkadaslar için yol gösterici olmuş aldığınız fiyat. Forumda cin olmadan adam çarpmaya çalışan binlerce kişi var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Safari mi Chrome mu tercihiniz?

• caffeine programı yükledim. bilgisayarın uykuya geçmesini önleyen bir program. ama anlamadım nasıl çalıştığını.

preferences a girdiğimde indefinitely, 5 min, 10 min,1 hour gibi seçenkler var. bu ne kadar süre sonra uykuya geçeceğini mi ayarlıyor?

peki yukarıda kahve işareti 2 türlü çıkıyor . birisinde duman çıkıyor.

benim mantığıma göre ayarlardan 30 dakika seçersem ve kahve işaretini duman çıkarkene getiririsem 30 dakika boyunca uykuya geçlmeyecektir macbook.

doğru mudur?
  • çok kullandığım spotify adında bir müzik programı var.

acaba buna bir kısayo atayabilir miyim? boşta olan kullanılmayan
    mesela cmd + O kısayolu gibi klavyeden
  • Sık kullanılan uygulamalar Dock'a koyulur, tek tıkla açılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: graphys

E iyi iste. Benim dediğime gelmiş oluyorsunuz. Bu aldığınız fiyat i5 8gb 128 ssd ye ait sanırım. Eğer öyleyse; sadece ram farkı 600 lira yapıyor. Demek ki ben iyimser tahminde bulunmuşum ;)

Yok o kadar olmaz yok amerika fiyatını geçmez diyen arkadaslar için yol gösterici olmuş aldığınız fiyat. Forumda cin olmadan adam çarpmaya çalışan binlerce kişi var.

Özel şipariş olduğundan indirim yapılmadığı için pahalı olmuş fark 300 tl yoksa

• i7 islemci, 8gb ram, 256gb ssd konfigurasyonlu macbook air haswell almak istiyorum ama bu konfigurasyonda mbp retina almak daha mi mantikli olur diye dusunuyorum. Bu konfigurasyonu kullanan varmi arkadaslar, mba icin uygunmu, 12 saat pil suresi kisaliyormu, stabilite vs problemi oluyormu deneyimlerinizi paylasirmisiniz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi bayramlar arkadaşlar.

mail programına mail adresimi ekledim. 2 sorum olacak.

1. klavyeden kısayolla nasıl yenilenir bu posta?

2. kullandığınız en iyi hava durumu programı nedir?

üzerinde gelen hava durumu uygulaması yahoo adresi istiyor. yoksa sıfırlanıyor bilgileri her açılışta

teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanoute -- 13 Ekim 2013; 19:16:20 >
  • şu durumun çaresi var mıdır?
    chrome kullanırken ntv sitesindeyim diyelim. bir habere bastım. küçük pencere açtı. ana chrome ekranına bakıyorum. küçük pencere arka planda kaldı. ona tekrar ulaşabilmem için chrome u sarı tuşla aşağıya indirmem gerekiyor

kolayca ulaşabileceğim yöntem var mı? windows bilgisayarlardaki gibi
  • bugün vatandan 3052 tl ye 256 gb 13" olanı aldım umarım fazla kazık yemedik hazır apple mağzasıda açılacak
  • Dock ta chrome a sağ tıklayın orda ona ait pencelreler seçilebiliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedycruiser

Dock ta chrome a sağ tıklayın orda ona ait pencelreler seçilebiliyor.

sağ değil de çift parmak tıklayınca oldu

teşekkürşler
  • Arkadaslar, istanbuldaki yetkili saticilardan bir tanesinden ogrendim ki yakinda stoklarina ozel siparis olarak mac air i7 512 ssd 8gb lik modeli girecek.

Bu benim tam da istedigim model. Gerci bir yandan apple magazasi da aciliyor. Ama sormak istedigim soru su. Bu konfigurasyon onlarin stoklarina girmeden alabilecegim bir yer var midir? Yani bilkom magazalari disinda cok cesitli konfigurasyonlar baska nerede satilir acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: Emekkk

bugün vatandan 3052 tl ye 256 gb 13" olanı aldım umarım fazla kazık yemedik hazır apple mağzasıda açılacak

bende 128 liğin düşmesini bekliyorum 2650 şuan bi ara 2440 lardan görmüştüm dahada inmedi
  • Arkadaslar, macbook air, python yazilimi uzerinde calismalar yapmak icin yeterince guclu mudur? Ben i7, 512 ssd, 8gb ram olanini alacagim ama uzun vadede pro almak mi mantikli olur yoksa soyledigim ozellikteki air yeterli olur mu? Benim guclu bir oyun pc'm var o yuzden oyun dusunmuyorum ama video izlerim ve airplay ile tv ye yansitirim mutlaka....

• sizler nasıl programlamacısınız anlamıyorum. adı üstünde macbook air. yani hafif, ince, ekranı küçük. donanım olarak az bir tık geride. macbook pro biraz daha ağır, biraz daha kalın ayrıca ekranı daha büyük fakat donanım olarak üstte. şimdi sizler bunun arasında kalıyorsunuz.

apple demiş ki günlük rutin işleri yapan hızlı iş görecek olan kişiler macbook air alsın, programlama yapan, grafik işiyle uğraşan yani profesyonel laptop kullanacak olanlar macbook pro alsın. hala daha zorlamanın alemi ne? macbook air'e macbook pro işleri yaptırırsan verim alamassın arkadaşım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheSerial

sizler nasıl programlamacısınız anlamıyorum. adı üstünde macbook air. yani hafif, ince, ekranı küçük. donanım olarak az bir tık geride. macbook pro biraz daha ağır, biraz daha kalın ayrıca ekranı daha büyük fakat donanım olarak üstte. şimdi sizler bunun arasında kalıyorsunuz.

apple demiş ki günlük rutin işleri yapan hızlı iş görecek olan kişiler macbook air alsın, programlama yapan, grafik işiyle uğraşan yani profesyonel laptop kullanacak olanlar macbook pro alsın. hala daha zorlamanın alemi ne? macbook air'e macbook pro işleri yaptırırsan verim alamassın arkadaşım.

iyi güzelde prolar air gibi portatif değil eğer ki işyerine ya da üniversiteye götüreceksen bence taşınabilirlik çok önemli şuan bende asus 16 inç lik notebook var işkence çekiyorum derse götürcem diye bide öğrenci adamın 4.5 bin çıkmasıda zor ama ağır işler yapacaksan evinde sağlam bi masaüstün olacak orası ayrı ama 13.3 mbp biraz daha incelir ve portable hale gelirse mükemmel olur fiyata zaten yapcak bişi yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Video Tapes -- 17 Ekim 2013; 19:12:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TheSerial

sizler nasıl programlamacısınız anlamıyorum. adı üstünde macbook air. yani hafif, ince, ekranı küçük. donanım olarak az bir tık geride. macbook pro biraz daha ağır, biraz daha kalın ayrıca ekranı daha büyük fakat donanım olarak üstte. şimdi sizler bunun arasında kalıyorsunuz.

Hocam yazdiklarini bilgisayardan hic anlamayan birisi olsam haklisin derdim. Apple elbette tanitimi yaparken farklilastigi noktalari belirtip reklamini ona gore yapacak. Aslinda amac tum bilgisayarlarin bir gun air gibi incelmesi ve yuksek islem gucune sahip olmasi.

Macbook air ilk ciktigi air degil ki artik. Ben alirsam mesela 8gb ram, i7 islemci ve 512gb lik ssd ile alacagim. Standart sistemi bile alsam aslinda teknik olarak hepsinin yazilim icin yeterli oldugunu biliyorum. Ben bir designer degilim, daha cok web developer bazli programlama dilleriyle ugrasacagim. Oyun ya da grafik islemlerini yapabilecegim guclu bir pc zaten sahibiyim.

Soruyu ozellikle apple bolumune sordum cunku her ne kadar teknik olarak yeni nesil macbook air in yeterli oldugunu bilsem de pratikte herhangi bir dusuncesi ya da sorunu olan kisiler var mi diye emin olmak istedim.

Beni aslinda en cok dusunduren ekran kalitesi. Retinaya sahip bir air sahibi olmayi cok isterdim.

• Acıkcası programlama işlemciyi zorlayan bir eylem değil. Yani programlama için Air olmaz diye bir durum söz konusu değil ki Air gayet güçlü bir makine aslında grafik olarak zorlamadıkça. Tek eksi yanı ekran küçüklüğü olabilir ki açıkcası ciddi projeler için Pro'nun 15i de yetmeyeceği gibi ufak işler için de 13' gayet yeterli hatta benim açımdan sorunsuz. Bununla beraber bir laptopun asıl amacının taşınabilirlik olduğunu vurgulamak ve laptopun boyutunun büyüdükçe bu özelliğini de kaybettiğini belirtmek isterim.

Bence bir programcının rüyası olabilecek bir makine yeni Macbook Air. Uzun pil ömrü,PCIe SSD, hafiflik, klavyenin rahatlığı, sorunsuz bir işletim sistemi ve gayet yeterli bir ekran.

Eğer yeni Air retina ekran ile gelseydi, muhtemelen bu kadar iyi bir pil ömrü yakalanamayacaktı. Eğer bir tercih yapmam gerekseydi pil ömrü ile retina ekran arasında pil ömrünü seçerdim ben. Çünkü şu an sahip olduğu ekran gayet güzel bir ekran zaten. Yani günlük kullanımda belki(!) ancak yanıma Retinalı biri oturursa ekran kalitesinin kötü olduğunu düşünmeme sebebiyet veren bir ekran var. Arkadaşlarımın Retinalarını uzun süre kullandıktan sonra kendi Airime geçince de açıkcası hiçbir zaman bir yadırgama bir eksiklik duygusu olmadı. Tabi bu ekran konusu çok öznel bir durum olduğu için herkesin kararı artık kendine kalıyor.

• Diger markalarinda yeni haswell li modelleri geliyo. Bircogu airden daha hafif daha ince daha hizli daha guclu daha iyi ekrana sahip ve unutmadan dokunmatik ekrana sahip. Pil sureleride tatminkar. Bende bilgisay müh. ogrencisi olarak yeni modelleri bekliyorum.

Son mesajlari okuyunca ultrabook tavsiye konusu gibi dusundum, megersem air klubuymus kizmayin bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [__Zahid__] -- 18 Ekim 2013; 0:57:01 >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.