Şimdi Ara

konuyu devretmek istiyorum yeni sahibine (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.298
Cevap
24
Favori
56.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • chrome tarayıcı kullananlar için tüm kısayollar
    sadece bir tane bulamadım. sağ üstte tam sayfa yapan bir tuş var tarayıcıyı. onun kısayolu nedir acaba?

https://support.google.com/chrome/answer/165450?hl=tr
  • Macbook pro mu imac aldıgım için satıyorum.. ilgilenenler bakabilir..

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/13-3-inch-macbook-pro-95069568

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tam ekrana geçteki ^ işareti nasıl yaparım?
    sunu modundaki işaret shift tuşu biliyorum. onu yapabiliyorum
    ama tam ekrana geçteki 3lü kombinasyonu yapamıyorum
    cmd F dışında hanfi tuşa basacam?

konuyu devretmek istiyorum yeni sahibine
  • Arkadaslar acil nakit ihtiyacından satılık. 1 aylık cihaz. Su an 0 i 3500 tl. Öğrenci indirimi +world puan ile 2880 tl ye geliyor. Magic mouse hediyesi ile 2700 tl.

Md761 tu/a modeli. Yeni nesil haswell air. 256 gb ssd 4gb ram i5 işlemci. 13 inç olan model.

http://forum.donanimhaber.com/m_81918260/f_//tm.htm#81918260

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya biri bana açıklasın şunu ya bu 1.3 ghz bizim bildiğimiz 1.3ghz değilmi yani çok güçsüz değilmi. yoksa bilmediğim bişeymi var. içimde alma hevesi var ama 1.3 ghz olması 128 gb ssd olması ve ekran kartının aşırı güçsüz olması beni soğutuyo. bu fiyatı hakettiğini düşünenler anlatabilirlermi bildiklerini. yada varsa bi link atın ne için mac tercih edilir bakayım.
  • Arkadaşlar cihaz donanım olarak yeterli mi? Özellikle eski nesil air'ler hakkında bir süre sonra donanımın zayıf kaldığı, kasmaların başladığıyla ilgili yorumlar okudum 2013 nesilde de böyle bir durum var mı, cihaz uzun vadede yavaşlıyor mu özellikle uzun süre kullanmış arkadaşlar cevap verebilirse sevinirim. Daha önce hiç mac kullanmadım o yüzden huyunu suyunu bilmiyorum. i7 + 8gb kombinasyonu olsa yine içim rahat olacak ama onu da ülkemizde bulmak pek mümkün görünmüyor o yüzden tereddüde düştüm. Üst düzey oyun beklentim yok fifa, lol vs. oynarım en fazla. Günlük işlerimde akıcı ve sorunsuz bir deneyim sağlasın istiyorum bunu ne zamana kadar sağlayabilir bu konuda bilgi vermenizi rica ediyorum mümkünse. Şimdiden teşekkürler.

• demin metro last lightın sistem gereksinimlerine baktım

pc 2.2 ghz dual core işlemci 2gb ram istiyo min.

mac 2.7 ghz i5 işlemci 8gb ram istiyo min.

burdan şu sonucu çıkarıyorum applein makinelerinin hem fiyatına göre donanımı zayıf hemde oyunlarda pc ye göre daha fazla donanıma ihtiyaç duyuyo. bu gösterdiğim değerler metro last light için min. değerler.

buda tavsiye edilen ram değeri

pc de max ayarlarda 2 gb ram istiyo bu oyun
    mac te 16 gb ram.

pc fanatikliği yapmıyorum bende mac kullanmak istiyorum ama mac kullanmam için 2 nedenim varsa kullanmamak için 10 nedenim var maalesef.
  • playmaker10 kullanıcısına yanıt
    Aslında bu sorularınızın cevabına Google da kısa bir araştırma ile ulaşabilirsiniz.

Günlük islerinizde ve küçük captaki oyunlarda MacBook air mükemmeldir tek kelime ile. Uzun süreli kullanımda Windows gibi asla yavaşlamaz. Şişme tabir edilen durum bu işletim sisteminde (mac os) mevcut değil. Akıcılığını asla kaybetmeyen bir sistem bu.

Gel gelelim işlemci gücü vs karşılaştırmalarına. Ghz yi motor hacmine benzetebilirsiniz. 1,4 litre olup 180 hp olan araçlarda var 60 hp olan araçlar da. Anandtech sitesinde son nesil MacBook airlerin performans karşılaştırılması detaylı bir sekilde yapılmış. Orada da görebileceğiniz üzere haswell islemcili 1,3 ghz macbook airler i7 2,66 ghz işlemcilerden de 8 core xenon işlemcilerden de performansli.

http://www.anandtech.com/show/7113/2013-macbook-air-core-i5-4250u-vs-core-i7-4650u/2

• graphys G kullanıcısına yanıt
    bende daha performansı olabileceğini tahmin etmiştim başta ama örnek verdiğim oyunda ve diğer birçok oyunlarda mac için sistem gereksinimleri çok yüksek.ben bunu anlamadım. yani okadar performanslıysa, pc de 2ghz gerektiren oyun mac te niye 2.7 ghz istiyo? 1.3 ghz istesin?
  • [__Zahid__] kullanıcısına yanıt
    Minimum:

Windows: XP (32-Bit), Vista, 7 or 8
    CPU: 2.2 GHz Dual Core e.g. Intel Core 2 Duo
    RAM: 2GB
    Direct X: 9.0c
    Graphics Card: DirectX 9, Shader Model 3 compliant e.g. NVIDIA GTS 250 (or AMD equivalent e.g. HD Radeon 4000 series) or higher

Recommended:

Windows: Vista, 7 or 8
    CPU: 2.6 GHz Quad Core e.g. Intel Core i5
    RAM: 4GB
    Direct X: 11
    Graphics Card: Nvidia GTX 580/660 Ti (or AMD equivalent e.g. 7870) or higher

Optimum

Windows: Vista, 7 or 8
    CPU: 3.4 GHz Multi-Core e.g. Intel Core i7
    RAM: 8GB
    Direct X: 11
    Graphics Card: Nvidia GTX 690 / Nvidia Titan

Bahsettiginiz oyunun resmi sitesinde sistem gereksinimleri ile ilgili bir bilgi bulamadım. Oyun inceleme sitelerinden aldığım bilgiyi de yukarıya yazdım.

Şimdi sizin bahsettiginiz minimum ayarlar. 2 ghz işlemci ile. Mac os da optimum ayar gereksinimlerini de yine bir siteden buldum. Onları da aşağıya yazdım. Yani sizin anladığını gibi mac de öyle fazladan işlemci ram isteme gibi bir durum göremedim ben.

MAC OS X 10.8.4 — Download the Mac Game Store App to compare your Mac requirements in real-time.

CPU TYPE Intel Mac Only —
    CPU CORES 2 —
    CPU SPEED 2.7 GHz —
    SYSTEM RAM 8 GB —
    DRIVE SPACE 10 GB —
    VIDEO RAM 512 MB —
    VIDEO (ATI) ATI Radeon HD 5870 * —
    VIDEO (NVIDIA) NVIDIA GeForce GT 640M * —
    VIDEO (INTEL) Not Supported —

Görüldüğü üzere mac de sistem gereksinimi en azından işlemci hızı daha az ;)

• graphys G kullanıcısına yanıt
    steamden baktım ben. hatta emin olmak için 5 tane daha oyuna baktım hepsinde mac için pc den fazla gereksinimler yazıyo.

edit: şimdi 6 oyuna daha baktım önceki baktıklarımla beraber 15 oyun etti. hepsinde mac için fazla donanım istiyo.

burda sadece neden böyle olduğunu soruyorum. kesinlike pc, mac ten iyidir gibi birşey demeye çalışmıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [__Zahid__] -- 30 Eylül 2013; 21:27:30 >
  • tam ekrana geçteki ^ işareti nasıl yaparım?

• quote:

Orijinalden alıntı: kanoute

tam ekrana geçteki ^ işareti nasıl yaparım?

Option (Alt) a basacaksiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• yo alt tulu yapomıyor o görevi. soru işareti çıkarıyor yazı yazılacak yerde..

başka bir tuş olmalı ama hangisi.
  • kntrl cmd f tuşlarına basıcaksınız arkadaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: bLind

kntrl cmd f tuşlarına basıcaksınız arkadaşlar

çok teşekkür ederim dediğiniz gibi yapınca oldu. bir sorum daha olacak

cmd ve + tuşunu bulamıyorum. sayfayı büyütmek için. + hangisi olmuş acaba?
  • internet tarayıcılarındaki üstte soldaki kırmızı ve sarı tuşların farkı nedir?
    ikiside kapatıyor. sarı ile kapatınca çöp kutusuna atıyor gibi. ama geri basınca chrome a açık pencereler geri geliyor

yanlışlıkla kırmızıya basarsak açık olan 5 pencere varkenç. hepsi gider mi?
    geri çağırabilir miyim o 5 açık pencereyle beraber?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanoute -- 30 Eylül 2013; 22:49:26 >
  • Imac`lere pci-e arayuzlu ssd`ler gelirmi?

Edit: Gelimis.. Vay bea apple harbiden yerinde karar vermis. Pci-e ssd ler 2 adim onden gidiyor normal ssd lere gore!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xmasx -- 1 Ekim 2013; 4:21:20 >
  • Arkadaşlar, haswell işlemcili son nesil airlerden düşünüyoru. Ancak 2.el bölümünde kafama göre bulamadım. Sıfır bakayım diyorum. Web Programlama, Grafik Programlama ve İnternet vs. kullanım alanlarında kullanıyorum. Oyun oynamıyorum. Konsolum mevcut ancak sadece Euro Truck Simulator 2 oynamak isterim oynanıyorsa :).

Depolama alanı benim için önemli. 128 GB SSD olanlar çok daha uygun aslında ama 256 GB SSD tercihim olur.
    Bilmediğim konu 128 GB SSD olsa yanında harici disk kullanabilirmiyiz. Mevcut yedeklemelerimi taşınabilirde tutabilirim.

Yani en uygun 12 taksitle şuan nereden alabiliriz? Hangisini almaylıyım ? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.
  • 13 inç 128 GB SSD 8 GB RAM i5 işlemci versiyonunu nereden hangi fiyata bulabilirim?

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.