Şimdi Ara

konuyu devretmek istiyorum yeni sahibine (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.298
Cevap
24
Favori
56.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Anladım hocam teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasingün

arkadaşlar bişey sormak istiyorum yeni macbook air aldım pil sayısı 12 di 2.el aldım tabi pil %96 ya düşmüştü bana çok fazla geldi şimdi kullanıyorum mesela sarjı gercekten cok iyi gidiyo sabah 7 de cıkarıp aksam 12 de felan sarja takıyorum cihazı şimdi devir sayısının artmaması için bide pili fazla bozmamak için sürekli şarjdamı kullanmalıyım yoksa ne yapmalıyım evde genelde masa başında oynuyorum sürekli elektrikte tutabilirim bu zararlımıdır bide pil devir sayısı %100 oluncamı 1 sayı artıyo yoksa biterkenmi mesela şuanda %80lerde bunu %100 yapınca devir sayısı artarmı onu ögrenmek istiyorum bide yaklaşık pil ömürleri kaç ay veya kaç yıl sürüyo macbookların pil fiyatları nedir biraz karışık sormuş olabilirim kusuruma bakmayın acemisiyim apple in

Devir sayısı için bir üstteki mesajıma bak. Şöyle kullanacaksin
    -Şarja takiliyken kullanma. En önemlisi bu.
    -Daima pilden kullan.
    -Oyun çok oynamamaya bak.
    -Bilgisayarı serin bir yerde kullan ki pilin zarar görmesin.
    -Bilgisayarını çok uzun süre kullanmama yapma. Yani pil sürekli sirkülasyonda olsun. Çok uzun süre kullanmayacaksan %50-60 arası şarj ole bırak.
    -Bunun dışında her yerde karşına çıkabilecek pil tasarrufu için verilen önerilere kulak as.

- Birde diğer en önemli nokta geceden macbookunu şarja koyma. Gerçi bu telefonlar için öneriliyor ama macbookun kapalı iken şarkının düşüşe geçeceğini zannetmiyorum. Telefonu olanlar için bu madde o zaman. Neden mi çünkü pil %99 a düştükçe şarj olmaya başlar ve bu da pil döngüsüne ciddi biçimde zarar verir.

• quote:

Orijinalden alıntı: In-ception

quote:

arkadaşlar bişey sormak istiyorum yeni macbook air aldım pil sayısı 12 di 2.el aldım tabi pil %96 ya düşmüştü bana çok fazla geldi şimdi kullanıyorum mesela sarjı gercekten cok iyi gidiyo sabah 7 de cıkarıp aksam 12 de felan sarja takıyorum cihazı şimdi devir sayısının artmaması için bide pili fazla bozmamak için sürekli şarjdamı kullanmalıyım yoksa ne yapmalıyım evde genelde masa başında oynuyorum sürekli elektrikte tutabilirim bu zararlımıdır bide pil devir sayısı %100 oluncamı 1 sayı artıyo yoksa biterkenmi mesela şuanda %80lerde bunu %100 yapınca devir sayısı artarmı onu ögrenmek istiyorum bide yaklaşık pil ömürleri kaç ay veya kaç yıl sürüyo macbookların pil fiyatları nedir biraz karışık sormuş olabilirim kusuruma bakmayın acemisiyim apple in

-Daima pilden kullan.
    -Bilgisayarını çok uzun süre kullanmama yapma. Yani pil sürekli sirkülasyonda olsun. Çok uzun süre kullanmayacaksan %50-60 arası şarj ole bırak.
    -Bunun dışında her yerde karşına çıkabilecek pil tasarrufu için verilen önerilere kulak as.

- Birde diğer en önemli nokta geceden macbookunu şarja koyma. Gerçi bu telefonlar için öneriliyor ama macbookun kapalı iken şarkının düşüşe geçeceğini zannetmiyorum. Telefonu olanlar için bu madde o zaman. Neden mi çünkü pil %99 a düştükçe şarj olmaya başlar ve bu da pil döngüsüne ciddi biçimde zarar verir.

Hocam şarjda iken kullanma pilden kullan demişsiniz de
    Bende yeni bir retina mbp aldım
    Aldım Apple bayiiden evde iken pilde kullanmayın şarjda kullanın Apple öyle tavsiye ediyor demişlerdi

• quote:

Orijinalden alıntı: drmurathan

quote:

Orijinalden alıntı: In-ception

quote:

-Daima pilden kullan.

Hocam şarjda iken kullanma pilden kullan demişsiniz de
    Bende yeni bir retina mbp aldım
    Aldım Apple bayiiden evde iken pilde kullanmayın şarjda kullanın Apple öyle tavsiye ediyor demişlerdi

Prolar için olan durumu bilemiyorum ama Apple'ın resmi sitesinde pili takilirken kullanın demiyor. Ha pili çıkarırsın (yenilerinde çıkmıyor diye biliyorum Pro için durum ne onu bilmiyorum ama air için boyle) o zman olur. Onun dışında pil %100 dolu iken prize takmak mantığıma hiç gelmiyor.

• drmurathan kullanıcısına yanıt
    Tüm macbook ürünlerini şarja bağlama şansınız varsa kesinlikle şarjda kullanın böylece cycle sayısı az olur pil daa uzun ömürlü olur ama tamamende şarjda kullanmayın bu da zararlı. Dediğim gibi imkan olan yerlerde şarjda diğer yerlerde de norma

• Pilin tamamen ölmesi durumunda yenisiyle değişim ücreti ne kadar soran var mı Apple Store a?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuncays44 -- 12 Haziran 2014; 23:41:24 >
  • In-ception kullanıcısına yanıt
    Pil sarj olkduktan sonra, bataryaya enerji gitmez diye biliyorum. Ceplkerde mesela, tel sarj olduktan sonra, olay biter. Zira adaptor soguk oluyor. Airlarda pil cikmiyoir diye biliyoryum bende. Bu nedenle elkektrige takili bile ksalsa, pilin olmeyecegi ongorulebilir.

Ben laptopumu hep pilde kullanmisimdir. Cogu zaman da elektrigfe bagli olarak. Cok faydasini gordum. Bir kere elektrik kesiliurse isim yarida kalmiyor. 2.si, voltajdaki dalgalkanmalari ekarte ediyor. Ustelik 7 senelik toshiba laptobumda halen, pilde 1 saat kullanim suresi alabiliyorum.

Sonucta ben pilin hangi kosulda olursa olsun laptopdan cikarilmasini onermiyorum. Mazallah, anakart yanarsaa, pilden tasarruf edeyim derken, yeni bir dizuatu kadar masraf cikar.

• Aleti sürekli pilde kullanmanızın bir zararı yok.Lakin pil kalibrasyonu denen bir olay var yani ayda en az bir kere pili tamamen doldurup, boşaltacaksınız.Dolduktan sonra en az iki saat daha şarza bağlı kalacak, sonra şarzdan alıp pili boşaltana kadar kullanacaksınız.pil bitip kendini uykuya alacak ve bu şekilde'de en az beş saat bekleyecek."Apple resmi sayfasında aynen şunu yazmış, "macinizi sürekli şarza takılı kullanıyor ve çok nadiren pil gücü ile çalıştırıyorsanız en az ayda bir kere kalibrasyon yapmanız önerilir....."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep.34 -- 13 Haziran 2014; 8:55:14 >
  • bir önceki haswell 13 şnch ile bu yeni air arasında ne fark var arkadaşlar?
    karşılaştıran bşir site bulabilsem merak ettim
    retina koymamışlar
  • bir önceki derken mid2013 v.s. early 2014 ise Sadece işlemci 1.3 yerine 1.4 başka fark yok. Zaten bu çıkan early 2014 bir ara model gibi oldu.Asıl yeni gelecek olan modeller yıl sonu.retina olabilir,trackpadde güncelleme olabilir ...
  • Apple Macbook Air Intel Core i5 1.3GHz 4GB 128GB 11.6" Taşınabilir Bilgisayar MD711TU/A

selamlar . ben bu bilgisayarı almak istiyorum öğretmenim okul da ve evde internet için kullanacağım hdmi ve vga sı yok projeksiyona ve tv ye nasıl bağlantısını sağlayacağım?
  • Hocam merhaba, aynı sorun öğretmen olan eşimde yaşadı. 20 TL Ye dönüştürücü kablo alıyorsunuz ve sorun cozuluyor.
    E-okul içinde parallels Desktop ile win7 kurdum makineye, suan çok mwmnunuz

• teşekkür ederim peki bu e okul için parallels desktop ile win7 yi kendim kurabilir miyim? az çok anlarım pc işlerinden bunu da halledebilir miyim acaba? almadan iyice emin olmaya çalışıyorum
  • teşekkür ederim peki bu e okul için parallels desktop ile win7 yi kendim kurabilir miyim? az çok anlarım pc işlerinden bunu da halledebilir miyim acaba? almadan iyice emin olmaya çalışıyorum
  • çok rahat kurarsınız.www. sihirlielma.com adresinde açıklaması var resimli

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler
  • Dükkânımdaki Mac pro ile takaslık Air arıyorum

• bir sorum daha olacak macbook air ile macbook pro nun farkı ne ekran boyutundan başka?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ay-sun

bir sorum daha olacak macbook air ile macbook pro nun farkı ne ekran boyutundan başka?

Macbook Air'in işlemci hızı teoride daha düşük, fakat turbo boost gibi desteklerle hemen hemen aynı hızlarda çalışıyorlar.
    Macbook Pro'da HDD var, SSD aftermarket olarak takılabiliyor. Macbook Air SSD ile geliyor, kullanıcının değiştirmesi zor.
    Pro'da DVD okuyucu var, Air'de yok.
    Air çok daha hafif, şarjı çok daha iyi gidiyor.
    Air güncellenecek ve yenilenecek bir platform, non-Retina Macbook Pro ise artık üretilmiyor.

Bir 2013 MBA kullanıcısı olarak Air'i tercih edin derim.
  • Bu eski nesiller için geçerli yeni nesillerde de ssd mevcut dvd okuyucusu yok hız konusunda air'den daha iyiler ama retina olmayanlar için bahsettiğiniz doğru arkadaş son nesillerden bahsediyorsa pro almak mantıklı eski nesiller için air tercih edilmeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D94B02D8B -- 28 Haziran 2014; 18:27:41 >
  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.