Şimdi Ara

konuyu devretmek istiyorum yeni sahibine (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.298
Cevap
24
Favori
56.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mission control var,app expose var. niye sağa-sola yaslama gereği duyuyorsunki
  • sanırım bu macbooklardaki kısa yolları bilmek gerekiyor
    mesela alt+f4 tam ekran yapardı windows da. bundada vardır ama bilmiyorum

böyle önemli kısayolların olduğu bir sayfa varsa paylaşabilir misiniz?

cmd tuşu mu kullanılıyor kısa yollar içiin bunda
  • Merhaba,
    MacBook Air yeni modelinden aldım bende ancak internette problem var. Sizde de wifi de kopmalar yaşanıyor mu ? Bende ara ara internete girmiyor ve restart etmem gerekiyor. Sizde de var mı benzer problem ? aldığım yere geri götürüp kontrol ettirmeyi düşünüyorum

Apple forumlarında bir çok kişi de aynı problemi yaşıyormuş
    https://discussions.apple.com/thread/5100655?start=0&tstart=0
  • kanoute K kullanıcısına yanıt
    "mesela alt+f4 tam ekran yapardı windows da"
    alt+f4 pencereyi kapatmıyormuydu, tam ekran yapmıyor olması lazım

kısayollar konusunda ezberlemene gerek yok, cheatsheet yükle sonra cmd tuşuna basılı tut hepsini gösteriyor
    http://www.cheatsheetapp.com/CheatSheet/
  • Ers
    Güncelleme yap düzelir
    Tesekkurler kısayollar için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanoute -- 16 Ağustos 2013; 11:33:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 pencereyi aynı anda kullanmak yada bir pencereyi üst bar ve dock u kapatmadan bütün ekrana yaymak istiyorum bunları yapamıyorum.Pencere boyutlandırma ile uğraşmak kullanışlı gelmiyor bana.
  • arkadaşlar macbook u dün aldım

benim merak ettiğim . windows ultrabooklardaki gibi recovery geri yükleme var mı bunda?
    yada benim oluşturmam gerekiyor mu?

ileride bir sorun olduğunda ilk günkü haline nasıl getiririm?

osx 10.8.4 diyor işletim sistemine . bu son sürüm müdür?
    time machine açarsan belli aralıklarla yedekler, açmazsan son ayarlarını-dosyalarını yedeklemez

evet, şuandaki son sürüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: visiotech.gen.tr

time machine açarsan belli aralıklarla yedekler, açmazsan son ayarlarını-dosyalarını yedeklemez

evet, şuandaki son sürüm

time capsule ü açtım

başka bir capsüle yedekle çıktı.
    internet yazıyor. bulamıyor bişey. 18.7 gb diyor filan anlamadım
    harici harddiske mi yedekleyecem?

yardımcı olabilir misiniz? şu an sistemim yedeklenmemiş durumda mı yani?

mac os işletim sistemi arızalanırsa servise mi göndermem gerkecek yeniden yüklemeleri için?

bir de windows daki ekran alıntısı aracı gibi bişey var mı? çok işime yarayan bir şeydi o
    yeniden yükleme basit bir işlem, kendinde yapabilirsin. benim bahsettiğim olay makinanın şuanki halini yedekleme, onuda time machineyle(system preferences içinde) yapıyorsun. time capsule farklı birşey

ekran alıntısı aracı nedir, ekran görüntüsü almaktanmı bahsediyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: visiotech.gen.tr

yeniden yükleme basit bir işlem, kendinde yapabilirsin. benim bahsettiğim olay makinanın şuanki halini yedekleme, onuda time machineyle(system preferences içinde) yapıyorsun. time capsule farklı birşey

ekran alıntısı aracı nedir, ekran görüntüsü almaktanmı bahsediyorsun

visiotech hocam üst mesajlarda linkini gönderdiğiniz program çok isime yaradı. Nokta atış oldu resmen teşekkür ederim.

Rica etsem ufkumuzu acmak adına; kullandığınız beğendiğiniz isleri kolaylaştıran mac programları tavsiye edebilir misiniz? Farkındayım çok genel oldu ama ilk aklınıza gelenler yeter sanırım. ;)

• Yeniden yükleme dediğim bana bilgisayar ilk geldiği günkü haline getirmek. Yani recovery.mesela bikgisayar açılmıyor fiyelim.

Timr machine bu ise mi yarıyor

Ever ekran görüntüsü almak

cmd+shift+3 yaparsan tüm ekranı çeker, cmd+shift+4 yaparsan seçtiğin alanın resmini çeker. ben bunları unuturum diyorsan, makinanın içinde grab(spotlight içinde aratırsan en tepede çıkar) diye bir program var hepsini onunla yapabilirsin

daha öncede söylediğim gibi time machine belli aralıklarla yedekler makinanı, ileride istediğin herhangi bir tarihe geri dönebilmen için

bunların harcinde makinanın içinde zaten var işletim sistemi, bilgisiyar açılmıyorsa oraya gireceksin
    http://support.apple.com/kb/HT4718?viewlocale=tr_TR&locale=tr_TR

• graphys G kullanıcısına yanıt
    misal; vmware fusion kullanıyorum, hem windows hem osx aynı anda çalıştırabiliyorum. bilgisayarı kapatıp açmayla zaman kaybetmiyorum

ihtiyaç doğrultusunda program önerebilirim
  • Çok telekkürler
    İçinde kurtarma olması çok iyiymiş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorularım biriktikçe soruyorum :)

1. masa üstüne kaydediyor ctrl shift 3 yapınca
    resimlerime kaydetse daha iyi olmaz mı? ayarlanabilir mi?
    2. masaüstünü göster kısayolu var mı? safariyi kapatmak mı tek çare
    3.beyaz şarj adaptöründeki 2 tane kıskaç ne işe yarıyor
    4.ilk defa şarj yaptım. şarj bitince prizi çektim cihazdan mıknatıslı gibi bişey sanırım. üste doğru çekiliyor. açık bilgisayarı kapattı hemen.. şarjdan çıkarınca böyle yapmasının sebebi nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanoute -- 17 Ağustos 2013; 8:56:11 >
    "masa üstüne kaydediyor ctrl shift 3 yapınca resimlerime kaydetse daha iyi olmaz mı?"
    masaüstüne kaydedilen resimleri tutup istediğin yere taşıyabiliyorsun, iyimi olur kötümü olur kişiden kişiye değişir

"masaüstünü göster kısayolu var mı?"
    masaüstünde hiçbir kısayol yok farkındaysan, bomboş. gösterse nolur göstermese nolur

"beyaz şarj adaptöründeki 2 tane kıskaç ne işe yarıyor"
    adaptörün üstündeki kanatları kastediyorsan kabloyu oraya sarıyorsun, az yer kaplıyor ve kırılmıyor

"ilk defa şarj yaptım. şarj bitince prizi çektim cihazdan mıknatıslı gibi bişey sanırım. üste doğru çekiliyor. açık bilgisayarı kapattı hemen.. şarjdan çıkarınca böyle yapmasının sebebi nedir?"
    kabloyu çıkarman bilgisayarı kapatmaz, pili bitene kadar çalışmaya devam eder

• Teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar 3 gündür kullanıyorum 256 gb modelini. ürün çok iyi gerçekten. ultrabooktan geçtim.
    daha sessiz ve ısınma sorunu yok. pil süresi gerçekten uzun.
    klavye ve touchpad.daha böylesine rastlamadım. bir çok laptop kullandım.

airplay özelliği de var mesela ama pil süresi yarı yarıya iniyor . alt tuşuna basıyorsunuz ses ikonu üzerindeyken aktifleşiyor.
    bana göre retina ekrana gerek yok bu üründe. amaç mobilite. retina ekranlı ipad alınabilir yanında..

benim bir sorum olacak
    office için ne yapmalıyım? word ve excel dosyalarını kullanabilmem gerekiyor. microsft office dosyalarım var yüzlerce iş için.
    satın mı alacam marketten? yoksa bedavaya kaliteli var mı?

bu çok önemli benim için
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.