Şimdi Ara

Köpeğe çarptım airbagler patladı :( (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
0
Favori
9.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 140 la vurmuşsunuz. şehirlerarası bir yoldaydın galiba?Birde anlamadığım adam airbaglar için soru sormuş yazan kişilerde başka bir şeyi sormuş.konunuza gelince ise orjinal takıp taktırır,Kaza yapar iseniz görevini yerine getirmez,Demişti tamirci arkadaş yada yanlış hatırlıyor olabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otoyola köpek girdiğini ben de gördüm.

2012 senesinde İstanbul' dan Çorlu' ya giderken otoyolda önüme iki köpek birden fırladı. Birine yüksek süratle çarptım malesef. Biraz ileride emniyet şeridine durdum.Hem arabaya hem de hayvana bakmak için.

Şirket arabasının radyatörü kırılmıştı. Köpek ise ölmüştü. Çok üzüldüm ama yapacak bir şey yok. Diğer köpeğin ise otobanın yanındaki tellerin altından kaçtığını gördüm. Altını eşelemişler ve oradan girmişler.

Hatta çok enteresan, yol yardım çağırdım ve beklemeye başladım. O sırada polis geldi. Hayırdır dedi. Köpeğe çarptım dedim. Polis ise bana ne köpeği diye sordu. Görmediniz mi dedim? Yok dediler. O sırada indi bir polis, arabada kan var falan diye diğerine seslendi. Diğeri de köpek falan yoktu dedi. Dedim galiba ortalık karışacak. Dedim gelin göstereyim. Avukatım ben duruşmaya gidiyordum falan diye anlatarak yürümeye başladık. Vurduğum yere geldim hakkaten yok hayvan. Aha dedim şimdi yandık. Anlat anlatabilirsen.

O sırada gördüm, diğer köpek çeke çeke götürüyor yazık. Bizi görünce yine kaçtı, tellerin altından gitti.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: Francis

140'la vurdum diyor adam hala köpeğe bir şey oldu mu diyorsunuz.

140'la vurduğunuz zaman insan bile havada parende atıp ölüyor.

Benim merak ettiğim nokta şu, bu kaza nasıl bir yolda ya da nerde oldu? 140 la gidebileceğiniz tek karayolu otoban ve otobanda da köpeğin işi yok. Siz bu hızı nerde yaptınız başka?

Amma saçmalamışsın arkadaşım. Otobandan ölü kedi köpekleri toplama işinin ihalesi bile oluyor. Bir tanıdık onun ihalesini almıştı.

• insanların buraya gelip bir köpeği konuyu açan arkadaştan daha kıymetli görmesini aklım almıyor.

adam köpeğe vurdum iyi oldu geberdi mi yazmış? hayli süratli gidiyormuş adam. çok şükür frene basmadım demesinin sebebi de muhtemelen 140 ile giderken bir anlık panik veya refleks ile frene basıp direksiyonu vs kırsa muhtemelen yoldan çıkabilir, takla atabilir ya da bariyerlere vs çarpabilirdi. netice olarak kendisi ölebilir, sakat kalabilirdi.

bütün canlıların hayatı kutsal ve kıymetlidir buna kimsenin diyeceği yok ancak utanmasanız adama köpek senden kıymetliydi diyeceksiniz.

azıcık vicdanı olan insan zaten üzülür bu şekilde bir hayvanın ölmesine ancak yapacak bir şey yok. kazalar olunca insanlar ölüyor bebekler ölüyor hamile kadınlar ölüyor. kaza sonucu ölen bir köpek ve buna yapacak bir şey yok. birisi de gelmiş demiş inşallah araba elinde kalır falan.

ne yapalım kardeş köpeği alıp mezar hazırlayalım cenaze namazını falan da kılalım istersen?

bu arada geçmiş olsun hocam. airbagleri yaptırıp yaptıramayacağınız konusunda fikrim yok ancak keşke sigortaya vs bildirseydiniz. en kötü araba perte falan çıkardı kaskonuz varsa değerini alırdınız.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• hysteria_ kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam beni bir siz anlamışsınız.Arkadaşlar çok şükür frene basmadım deme sebebim bir anlık sağa sola kırsam o hızla takla atıp veya bariyerlere vurabilirdim bunu anlatmaya calıstım siz sanki severek isteyerek köpeğe vurmuşum gibi çarpıtıyorsunuz ben bunu anlatmaya çalıştım ve burnum bile kanamadan çıktığım için çok şükür dedim.Köpeğe vurmaları sigorta karşılıyor muydu bu konuda bilgim olmadığı için hic aklıma gelmedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakankabaoglu -- 12 Kasım 2016; 22:00:50 >
  • Hayvanları çok severim, yollarda ölü kedi köpekleri gördükçe moralim çok bozulur ama kaza bu yapacak birşey yok. Şükür ki size birşey olmamış. Yüksek hızlardan elimizden geldiğince kaçınalım. Bazen 90 ile gitsek bile başımıza gelebiliyor maalesef :( çok geçmiş olsun hocam.

• raiser34 R kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam bende asla bir canlıya zarar vermek istemezdim ama o hızla tek çarem ona direk vurmaktı yoksa en ufak sağa sola kırsam ya takla atacaktım yada bariyerlere girecektim

• quote:

Orijinalden alıntı: AirSupport

"Çok şükür frene basmadan vurdum Burnum bile kanaması" bu nasıl cümle ? Birde maharetmiş gibi anlatıyor. Umarım o araba elinde kalır sanada masraf çıkarır.

böleleri 3 kuruşluk malın esiri olmuş, vurduğunun canlı olduğunun farkında olmayan, vicdan denen şeyden nasibini almamış tiplerdir hocam yormayın kendinizi ..
  • unusual_pscho kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar çok şükür frene basmadım deme sebebim bir anlık sağa sola kırsam o hızla takla atıp veya bariyerlere vurabilirdim bunu anlatmaya calıstım siz sanki severek isteyerek köpeğe vurmuşum gibi çarpıtıyorsunuz ben bunu anlatmaya çalıştım ve burnum bile kanamadan çıktığım için çok şükür dedim kafanız yerinde mi sizin

• 2yıl önce havaalanı yolunda bir tanıdığım 120civarı bir hızla köpeğe çarpmamak için yaptığı manevra sonucu megan2 aracıyla defalarca takla atmıştı. Kendine şükür bisey olmadı ama araba hurda olmuştu.
    Gercektende yüksek süratlerde kaçmaya çalışmadan direk çarpmak daha az hasarla kurtulmanızı sağlar

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Backstreet

quote:

Benim merak ettiğim nokta şu, bu kaza nasıl bir yolda ya da nerde oldu? 140 la gidebileceğiniz tek karayolu otoban ve otobanda da köpeğin işi yok. Siz bu hızı nerde yaptınız başka?

Ben otobanda Koyun surusu bile gordum, nasil kedi kopek yokmus :)

Otobanda koyun sürüsü olmaz kardeşim otobanın ilçelere bağlanan kısımlarında sürüler arazi değiştirmek için otoban kullanır ve bu bölgeler de bellidir, bu bölgelere gelmeden de trafik işareti görürsün hızını azaltman gerektiği konusunda.

Sen hangi dağda yaşıyosun da otobanda koyun sürüsü gördün acaba? Ya da o koyunlar akan otobanda başı boş şekilde otobanda mı otluyorlardı? Otobanda köpeğin işi ne sağda solda bariyer olan yoldan bahsediyoruz köpekler gerizekalı hayvanlar değiller akan trafiğe de çoğu zaman çıkmazlar.

Bariyerin altından köpek geçemez zaten Evet.. Hey allahım

• Temde e5 te yavru kediler köpekler hep oluyor coguda olmus oluyor zavallılar acıyorum

• Doğru refleks olmuş. Geçmiş olsun.

Tamir ettirmek çözüm değil. Emniyet kemeri fişekleri, aractaki sensörler vs hepsi kontrol edilmeli ve gerekiyorsa değişmeli. Hava yastığı değişimi çok pahalı değil. Tamiri ise gayet uygun. Ama tamire güvenmiyorum. Tamir ettikten sonra sağa sola röle bağlayıp airbag lambalarını söndürüyorlar. Bir dahaki kazada görevlerini yerine getireceklerini düşünmüyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Backstreet

quote:

Ben otobanda Koyun surusu bile gordum, nasil kedi kopek yokmus :)

Otobanda koyun sürüsü olmaz kardeşim otobanın ilçelere bağlanan kısımlarında sürüler arazi değiştirmek için otoban kullanır ve bu bölgeler de bellidir, bu bölgelere gelmeden de trafik işareti görürsün hızını azaltman gerektiği konusunda.

Sen hangi dağda yaşıyosun da otobanda koyun sürüsü gördün acaba? Ya da o koyunlar akan otobanda başı boş şekilde otobanda mı otluyorlardı? Otobanda köpeğin işi ne sağda solda bariyer olan yoldan bahsediyoruz köpekler gerizekalı hayvanlar değiller akan trafiğe de çoğu zaman çıkmazlar.

Otobanda koyun sürüsü olmaz mı (: bu cuma memlekete gidecem, otobana köylünün açtığı delikten girecem hem de, video cekip atarim sana (: ben girişi ordan yapiyorum. Kacak gecis yazıyor en uzak mesafeyi. Zaten normal girsem de en uzak mesafeyi yazacak hgs. Ama normal girince yolum 20 km uzuyor.

• kopek uzerinden duyar kasan arkadaslari uzun yolda karsilarina hayvan ciktigi zaman kacarken ya da ani fren yaparken gormek isteriz. belli ki daha once boyle bir durum yasamamislar. gecmis olsun kardes, belli ki buyuk tehlike atlatmissin.

• quote:

İzmit Otobanında (Evet otoban) saat sabaha karşı 04.30'da 150 km/sa ile giderken önüme bir hayvan atladı. Ne olduğunu göremedim bile ama yabani bir hayvandı. Tilki ya da benzeri bir şey olabilir, tek anımsayabildiğim şey koşuş şekli yırtıcı bir hayvan (Kedigiller) gibiydi ama 150 km/sa ile giderken gecenin bir vakti aydınlatmasız yolda pek de detaylı göremiyorsunuz, sol taraftan sağa doğru olanca hızıyla koştuğunu görebildim ve anlık olarak direksiyona müdahale ettim (Belki inanmayacaksınız) ama sol ön köşeden vurdum. Geri dönüp bakmak istediysem de bu pek mümkün de olmadı. Mecbur devam etmek zorunda kaldım. Bahsettiğim yol otoban. Bu da kazadan hemen sonra Tepetarla'da dinlenme tesisine girip çektiğim resim.
     Köpeğe çarptım airbagler patladı :(

Bir not da yolcu koltuğunda kimse yokken hava yastığı açılmasına değineyim:
     Köpeğe çarptım airbagler patladı :(
    Bu sihirli anahtar ile yolcu hava yastığını açıp kapatabilirsiniz. Daha çok öne bebek koltuğu takılacağı zaman için düşünülmüş bir nane.
    Eğer koltukta ağırlık sensörü yoksa ve bu anahtar açıksa patlar.

• Eminim zavallı köpek bile o yoldan bir arabanın 140 la geçeceğini tahmin etmemiştir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChonDanger -- 12 Kasım 2016; 22:42:45 >
  • quote:

Nerde yaşıyorsun sen? Çeşme otobanı köpekleriyle ünlü. Hem belki otoban değildi, hız sınırını aştı. 120 ile yine ölecekti o hayvan vicdan yaptırmaya çalışıyorsan.

• Frene bazmassiniz anlarım da tek derdiniz arabama ne olacak

• Otobanda falan aniden bir hayvan fırladığında fren yada direksiyon manevrası yapılmamalı ayak gazdan çekilip çarpışma kaçınılmaz ise çarpmalı aksini yapanlar ya bariyere giriyor ya takla atıyor yada spin atıp arkadan gelen aracın altına giriyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.