Şimdi Ara

Köpeğe çarptım airbagler patladı :( (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
0
Favori
9.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3 şerit yolda en sağdayım, bir köpek görür gibi oldum kenarda ve ayağımı frenin üstüne almamla köpek yola atladı. Köpeğe 1 metre kala durdum ve kulağımda son ses bir korna... Adam 3 şerit yolda en sağda duran bana kornaya abandı, az kalsın vuruyormuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayatında araba sürmemiş olayı bilmeyenler hemen adamı linç etmişler. 120 Civarı hızla otobanda ilerlerken gece aniden önüme kedi çıktı ne yapacağımı şaşırdım herşey çok hızlı oluyor. O hızla frene bassan araba durmaz, ani manevra yapsan araba takla atar. Bilip bilmeden burada hayvan severim diye şov yapmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 14 Kasım 2016; 0:56:52 >
  • Aynı şeyi çok kez yaşadım. Kaza değil ama yola hayvan atlama olayı.
    Kedi ve köpekler araçların ne yapacağını kestiremediği için farkında olmadan kaçma amacıylada olsa kenarıdayken yolun ortasına atlarlar. Bunu bilerek hareket etmen gerekiyordu fakat sen 140 çıkmışsın ve ileride hayvan olduğunu gördüğün halde yavaşlamamışsın.

Eğerki hayvanların yola birden atlayacağını bilmiyorsan bu senin tecrübesizliğindendir.

Umarım herkese ders olur. Karşınıza bir kedi veya köpek çıkarsa unutmayınki o hayvanlar yolun neresi olduğunu ve otomobilin ne yapacağını kestiremeyecekleri için birden yola atlayabilirler.

Eğerki aniden çıktıysa ve yavaşlamaya fırsat kalmadıysa ozaman suçlu değilsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimsiz44 -- 14 Kasım 2016; 1:7:51 >
  • Gözünde hayvanın gram değerinin olduğunu düşünmüyorum, yazdığın tek şey para ve masraflar ,araba,bu kadar maddiyat delisi olmayın ,kurallara uyun

• Gecmis olsun hocam buyuk tehlike atlatmissiniz yolda sagda solda araba olsaydi daha tehlikeliydi bile...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KNO3

Gözünde hayvanın gram değerinin olduğunu düşünmüyorum, yazdığın tek şey para ve masraflar ,araba,bu kadar maddiyat delisi olmayın ,kurallara uyun

Sen 140 veya 120 ile giderken önüne köpek çıkarsa ona olan sevgini ve saygını gösterir şapka çıkarır direksiyonu kırar takla atarsın o zaman güzel kardeşim

• Bu frene basmama olayını anlamadım...yani böyle bi durumla karşılaşılsa frene basmadan yolunda devam etmek en güvenli hamle midir, alıntılayarak cevaplasanız sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: Francis

quote:

Orijinalden alıntı: Backstreet

quote:

Orijinalden alıntı: Francis

140'la vurdum diyor adam hala köpeğe bir şey oldu mu diyorsunuz.

140'la vurduğunuz zaman insan bile havada parende atıp ölüyor.

Benim merak ettiğim nokta şu, bu kaza nasıl bir yolda ya da nerde oldu? 140 la gidebileceğiniz tek karayolu otoban ve otobanda da köpeğin işi yok. Siz bu hızı nerde yaptınız başka?

Ben otobanda Koyun surusu bile gordum, nasil kedi kopek yokmus :)

Otobanda koyun sürüsü olmaz kardeşim otobanın ilçelere bağlanan kısımlarında sürüler arazi değiştirmek için otoban kullanır ve bu bölgeler de bellidir, bu bölgelere gelmeden de trafik işareti görürsün hızını azaltman gerektiği konusunda.

Sen hangi dağda yaşıyosun da otobanda koyun sürüsü gördün acaba? Ya da o koyunlar akan otobanda başı boş şekilde otobanda mı otluyorlardı? Otobanda köpeğin işi ne sağda solda bariyer olan yoldan bahsediyoruz köpekler gerizekalı hayvanlar değiller akan trafiğe de çoğu zaman çıkmazlar.

Sorun köpeğin yola girmesi değil sorun köpeğin kaçmaması bizimde başımıza geldi ama Allah'tan 80'le gidiyorduk biraz frene basarak 50 ile çarptık. Yolda en sol şeritte duruyordu noldu da sağ seride girdi mal gibi bize bakmaya başladı anlamadık. Arkadan tır gelmese hiç carpmayada bilirdik belki de.

• Geçmiş olsun kardeş bi anlatım bozukluğu yapmışsın fakat airbag tamiri ilerde sıkıntı yaşatabilir. Komple konsol değişirse sağlam olur fakat masraf çıkartır. Tekrar geçmiş olsun.
  • AO A kullanıcısına yanıt
    Fren yapmama sebebi nedir? Hafifte olsa yapabilir miyiz? Başıma gelse direk frene yüklenirdim.

• Köpek gibi küçük bir hayvana çarpınca Airbaglerin patlaması saçma olmuş maalesef.

• O kadar bilir kişi ve ego tatmini ile yazmışsınız ki, rezil olmuşsunuz resmen. Bir de üyeye, sen hangi dağda yaşıyorsun diye hakaret etmişsiniz. Ayıp ayıp, daha yazılacak bir şey yok, forum sizi rezilliği ile hatırlayacak.

Konu sahibi; geçmiş olsun arkadaşım. Yolun ortasında ölen köpeğe vuracaktım bende. Son anda yırttım. O kemikleri çok sağlam hayvanın.

Ben hayatımda hiç kimsenin yapamadığını yaptım galiba. Ankara'ya gelirken önümden hep kuş geçiyordu. Yahu dedim kafa geçiyor bunlar her halde oyun oynuyorlar. Sonra biri daha geçti, sol arka teker kasise çıkmış gibi hafif yükseldi. Dikizden baktım kuş yuvarlanıyor. Çok ilginç, hep önümden geçtiler böyle..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 14 Kasım 2016; 5:25:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: John Shepard

37 yaşında iş güç sahibi adamım gerçek yada sanal ortamda kimseden çekinip yalan söyleyecek halim yok. Mesajımı alıntılamışsınız, yardımcı olmak adına cevap yazdım.

Mesajı geri alabilirim ama şu an mobildeyim. O yüzden inceleyip döneyim dedim.

Ayrıca silen moderatör arkadaşın kim olduğunu sorup öğrensem dahi gelip size yada başkasına jurnallemek niyetinde de değilim, peşinen söyleyeyim.

yanlış anladınız, şehven veya yanlışlıkla olabiliyor deyince belki böyle bir şey olmuştur dedim.

kim olduğunu kendisi söyleyemiyor zaten harika bir mod arkadaş olduğu için.

evet geri almanızı rica ederim lütfen. kurallara aykırı ya da hakaret vs içeren hiçbir öge bulunmuyordu mesajımda.

teşekkürler cevabınız için

• hysteria_ kullanıcısına yanıt
    Selamlar tekrar, mesajı geri aldım. Mesajda şikayetin konusunu oluşturan kısmı sildim sadece.

Herhangi bir sorun olursa doğrudan ulaşabilirsiniz bana mesaj ile.

İyi forumlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: John Shepard

Selamlar tekrar, mesajı geri aldım. Mesajda şikayetin konusunu oluşturan kısmı sildim sadece.

Herhangi bir sorun olursa doğrudan ulaşabilirsiniz bana mesaj ile.

İyi forumlar.

günaydın hocam. elinize sağlık teşekkür ederim ilginiz için.

çok sağolun.
  • hysteria_ kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, her zaman.

Görüşmek üzere.
  • DH | equ* kullanıcısına yanıt
    Hocam bu nedir ya?? Hayvan bagajdan çıkacakmış az daha hızlı olsanız. Allah korumuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Musab

hocam öncelikle büyük geçmiş olsun.

Bu konuda tecrübeli arkadaşlara bişey sormak istiyorum. Bu gibi durumlarda yeterli fren mesafesi varsa direksiyon sabit kalacak şekilde sert fren yapılırsa araba yinede yoldan çıkıp, şoför direksiyon hakimiyetini kaybeder mi?

Normal şartlarda sağlıklı bir araç, düz giderken ani fren yaptığınızda sağa sola çekmez. Köpeğin kütlesi aracı yoldan çıkarmaya yetecek kadar fazla değil, eğer çok yüksek hızda köpeğe çarpıp bir de lastiğin altına alırsanız o zaman belki dengesi bozulabilir ancak modern araçlarda ESP vs türü sistemler bunu telafi edebilir. Sadece çarpma ile araç çizgisinden çıkmaz. Köpeğe çarpma sonucu kaza yapan insanlar, yüksek hızda ilerlemesine rağmen kaçmaya çalışıp aracın dengesini bozanlar oluyor genelde.

60-70km üzeri hızlarda ani manevra yapmamakta fayda var. Malum geyik testini düşünebilirsiniz mesela bu konuda.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilteris_

Geyik testleri ve engelden kaçma şeklindeki ESP testleri 70-80 km süratlerle yapılıyor. Hız limitlerine uyup 110 ile gidiyor olsaydınız köpeği görür görmez frene asılıp 70km gibi bir hızla manevra ile kurtarmaya çalışsanız size de köpeğe de birşey olmayabilirdi.

Olan olmuş geçmiş olsun. Kaportada daha çok hasar bekliyordum açıkçası. Ön cam ve airbagler için çıkma bakmak en mantıklısı

Esp testlerinde görmüşsündür esp'siz aracın geyik testinden nasıl çıktığını.
    Sorsana bi adama esp'si varmıymış

Geçmiş olsun. Sırf bu yüzden gece yola çıkmıyorum , çıkarsamda 60-70 ile gidiyorum olabildiğince uzunlarıda yakıyorum. Tavsiye ederim.
    Kasko yok değil mi ?

• Kediye kopege carparken niye frene basilmaz anlamadim?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.