Şimdi Ara

Köpeğe çarptım airbagler patladı :( (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
0
Favori
9.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Eğer hayvana aracın sağ veya sol tarafından çarparsan ve ayağın frende ise aracı savuruyor bizzat başıma geldi diğer risk ise frenle birlikte cisim tekerleğin altına girerse araç aniden dengesini kaybedip yine savrulma eğilimi gösteriyor bu arada zemin ıslak ise savrulma neredeyse kaçınılmaz oluyor. Doğru olan hareket frene asılmadan gaz kesmek çok hafif frene basmak.
  • Köpek üzerinden duyar kasan arkadaşlara atıfta bulunanlar, hız sınırı otobanda bile 120 iken 140 km hız yapan bu arkadaşı savunmaya çalışanlar, kedisine köpeğine veya çocuğuna araba çarpmasının ne olduğuna dair hiçbir fikri olmayanlar, lütfen yorum yaparken biraz daha vicdanlı olun. O yollar sadece arabalara ait değil. Sokaklarda şehir içinde yüksek hız yaparken bir kez daha düşünün.

Beddua etmek istemiyorum. İleri geri konuşmayın şurada.
  • YA SEN OLECEKSIN YADA KOPEK OLECEK COK ZOR BIR DURUM BENIM BASIMA GELDI 120 ILE GIDERKE ANIDEN FIRLADI FREN YAPTIM YANDAKI ARACA VURUYORDUM KOPEGE VURDUM TAMPON YAMULDU COK ZOR BIR DURUM ALLAH KIMSEYE GOSTERMESIN BU DURUMU

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçen sene işe gidiyorum, sabahın körü, 50 ile falan gidiyorum. bölünmüş yol, ortada banket var. orda ufak bir köpek takılıyor, oynuyor zıplıyor ama bir garip böyle şuursuz gibi.

bende geçer giderim dedim. abi yemin ediyorum ahmak hayvan durup dururken tam 1 metre kala yanından geçmeme önüme atladı. aksiyon alacak kadar zaman ve mesafe yoktu frene basmadım bile sadece gazdan ayağımı çektim, araç öne yapışırsa daha kötü ezilir diye. zaten ufacık bir şey çıkar gider dedim araç 2012 polo bu arada.

abi girdi önden tık etti, bir de arkadan tık etti. allah dedim. dikizden baktım karşıya geçiyor olanca hızıyla. çektim kenara bir baktım ön ızgaralar dağılmış =( tampon demirini bükmüş. ulan sen 10 santim köpeksin bu nasıl zarar vermektir.

neyse umarım yaşıyorsundur zalım hayvan.
  • Gereksiz duyar kasmayın. Bu tarz durumlarda insan önce kendisini, sonra trafikteki diğer insanları, en son da köpeği düşünür. Köpeğe çarpmamak için kendi canını ve trafikteki diğer insanları tehlikeye mi atacak adam?
  • DubSteq kullanıcısına yanıt
    otoban hız sınırı 132KM/h'dir 120 değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadistica -- 14 Kasım 2016; 12:52:26 >
  • sadistica kullanıcısına yanıt
    http://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/SiteTr/Trafik/HizSinirlari.aspx Sen devlete yalancı diyorsun o zaman.

• köpeğe ne oldu (anlamayan gerizekalılar için açıklama, köpeğe ne oldu,köpeğe yardım etseymişsin diyenlerle dalga geçiyorum)

geçmiş olsun hocam, insanlar tam okumadan köpeğin derdine düşmüş, köpek mikro parçalara ayrılmıştır.

panik yapmamanız sizin için iyi bir avantaj, az hasar ile atlatılmış tekrar geçmiş olsun.
    yapacak bir şey yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadistica -- 14 Kasım 2016; 15:39:39 >
    otoban sınır 120 ceza 132
    karayolları sınır 110 ceza 121
    şehiriçi sınır 80 ceza 88

anladın mı?

%10 pay var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadistica -- 14 Kasım 2016; 13:6:22 >
    sen yenisin galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Köpek gibi küçük bir hayvana çarpınca Airbaglerin patlaması saçma olmuş maalesef.

140 la carpmis arkadas o anda olusan kuvvetle airbaglerin patlamaai gayet dogal. Airbag sensorleri yeterli kuvveti algiladiginda calisir carptigim sey ufacik kopekti acilmiyim demez

• hakankabaoglu kullanıcısına yanıt
    Çok geçmiş olsun hocam sizin konuyu maşallah yanlış okuyan okyana olmuş kasko varmı araçta ? perte çıkma bile olabilir hasar rakamına göre
  • quote:

Orijinalden alıntı: John Shepard

Otoyola köpek girdiğini ben de gördüm.

2012 senesinde İstanbul' dan Çorlu' ya giderken otoyolda önüme iki köpek birden fırladı. Birine yüksek süratle çarptım malesef. Biraz ileride emniyet şeridine durdum.Hem arabaya hem de hayvana bakmak için.

Şirket arabasının radyatörü kırılmıştı. Köpek ise ölmüştü. Çok üzüldüm ama yapacak bir şey yok. Diğer köpeğin ise otobanın yanındaki tellerin altından kaçtığını gördüm. Altını eşelemişler ve oradan girmişler.

Hatta çok enteresan, yol yardım çağırdım ve beklemeye başladım. O sırada polis geldi. Hayırdır dedi. Köpeğe çarptım dedim. Polis ise bana ne köpeği diye sordu. Görmediniz mi dedim? Yok dediler. O sırada indi bir polis, arabada kan var falan diye diğerine seslendi. Diğeri de köpek falan yoktu dedi. Dedim galiba ortalık karışacak. Dedim gelin göstereyim. Avukatım ben duruşmaya gidiyordum falan diye anlatarak yürümeye başladık. Vurduğum yere geldim hakkaten yok hayvan. Aha dedim şimdi yandık. Anlat anlatabilirsen.

O sırada gördüm, diğer köpek çeke çeke götürüyor yazık. Bizi görünce yine kaçtı, tellerin altından gitti.

Vay arkadaş çok enteresan bir olay yaşamışsınız. Peki vurduğunuz bir insan olsaydı, hikâye, nasıl gelişirdi çok merak ediyorum. Yoksa insana çarpmamak için takla atıp büyük ihtimalle ölmek mi gerekirdi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Francis

140'la vurdum diyor adam hala köpeğe bir şey oldu mu diyorsunuz.

140'la vurduğunuz zaman insan bile havada parende atıp ölüyor.

Benim merak ettiğim nokta şu, bu kaza nasıl bir yolda ya da nerde oldu? 140 la gidebileceğiniz tek karayolu otoban ve otobanda da köpeğin işi yok. Siz bu hızı nerde yaptınız başka?

istanbul ankara arası otobanda her gidişimde köpek görüyorum sağda solda, memleketin en aktif otobanı bir de bu, gerçekten hangi dünyada yaşıyorsun sen?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mithrandir24

Hocam bu nedir ya?? Hayvan bagajdan çıkacakmış az daha hızlı olsanız. Allah korumuş

Sağolun şans eseri arkadan araç gelmemesi ve babamın arabayı savurmadan sağ şeride geçip güvenli şekilde durması ucuz atlatmalarını sağladı.Köpekte otoban yakınlarında bir evin sürü köpeğiydi Kangal tipli cüsseli bir köpekti o hızla çarpınca duvara çarpmışsın gibi Lineayı çöp etti valla
  • Biri bana burda küfür etmiş bildirimi yanlışlıkla kapattım. Mesajını da silmişler ahmağın. Erkeksen numaranı ver göreyim seni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 14 Kasım 2016; 19:51:13 >
  • çok şükür frene hiç basmadan köpeği öldürdüm kısmını anlayamadım ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hız sınırını aşmasaydınız belkide çarpmayacaktınız ve o köpek bu gün yaşıyor olacaktı.
  • Hava yastıklarının buna göre dizayn edilmiş olması gerekiyor. Yani mutlaka gerektiğinde tekrar açılacak şekilde yaptırmanın bir yolu vardır. İlk başta servise danışmanızı tavsiye ederim. Bazen düşük hızda bile direğe falan çarpınca açılabiliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otobanda yola hayvan çıkmaz mı ? Güldürmeyin lütfen insanı. Gece, 110-120 civarında seyrederken Adana otobanında benimde önüme köpek çıktı çarpmadım ama, yavaşladım ve 3 şerit yol olduğu için hafif bir manevrayla kurtardım. Aracım Broadway eğer panik yapıp sert bir manevra yapmış olsaydım. Büyük bir ihtimal ailecek yok olmuştuk. Hangi insan bilerek cana kıyar ? Gözünüzle okusanız şu konuları ne iyi olur. Bununla geçmiş olsun dostum.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.