Şimdi Ara

Köpeğe çarptım airbagler patladı :( (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
135
Cevap
0
Favori
9.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Lord Melkor

Fren yapmama sebebi nedir? Hafifte olsa yapabilir miyiz? Başıma gelse direk frene yüklenirdim.

O kadar anlık bir olay ki "şöyle yapayım böyle edeyim" diye karar alamıyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadistica kullanıcısına yanıt
    %10'un hangi kurallar çerçevesinde geçerli olduğunu bilecek kadar eskiyim.
  • şu yollarda ezilmiş hayvanları gördükçe çok üzülüyorum.
    geçen gün hasdal tarafında güvenlik şeridinde köpek karşıya geçmek için bekliyordu. durumum müsait olsaydı arabaya alıcaktım ama imkanım olmadı. insan canıda önemli hayvan canıda. keşke hiçbiri zarar görmese ama bu adamında çoluğu çocuğu varsa mesela ölüp gitse yetim kalsa daha mı iyi. beterin beteri var ama hayvanın ölümüne sebebiyet vermiş, allah affetsin.

''tabikide insan ölceğine hayvan ölsün demiyorum'' farklı mana da aman çıkmasın .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi staidmcgun -- 15 Kasım 2016; 17:57:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartalus

No ss no güven.

Köpeğe çarptım airbagler patladı :(

• hakankabaoglu kullanıcısına yanıt
    Ayni olay 1 ay önce arkadaşımın başına geldi fiat punto ile on cam catladi 299 tl fiyat verdiler. Airbagerde ikisi tamamen orjinal cikma ile 1000 liraya değişti aracin airbaglerinin patladığını anlamak imkansız neredeyse.

Ankarada olsaydınız yardımcı olurdum size verecegim tavsiye hurdacilari arastirmaniz. Geçmiş olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: kayra39

Öncelikle geçmiş olsun hocam. Arabanın airbagleri 1000TL civarına halledilir en fazla. Diğer parçalarla 3000 e falan bitirirsiniz.
    Gelelim yorum yazan arkadaşlara;
    Ya dalga mı geçiyorsunuz siz? Adam 140 la giderken köpekten kaçsa yaşama ihtimali kaçtı? Neden beddua ediyosunuz kinli misiniz? Eline klavye alan erkek oluyor yav. Adam ölseydi daha mı iyiydi?
    Otobanda köpeğin ne işi varmış? Olamaz mı, adam canını zor kurtarmış burada hala köpek otobana giremez, adam hayali köpeğe vurarak mı airbagleri açtı? Aklı sıra adam otobanda 140 la gidiyorum diyor ama başka yerde gidiyorsun sen suç işliyosun demeye çalışıyorlar.
    Bu arada otobanda köpek değil, sağ taraftaki açıklıktan koşarak gelen yaban domuzu Citroen C5 arabamıza bildiğiniz kafa attı, 2 sağ kapı sağ direk değişti. Yaban domuzu dikkatinizi çekerim.

Ekleme: Aklıma şimdi geldi, bi abimiz E5 te gece 3 sularında giderken (100 KM civarı sürat) önüne aniden köpek çıkıyor, tabi arabaya birşey olmasın kaçayım derken bir bariyerden öteki bariyere sek sek oynarken en sonunda orta kısımdaki bariyerlerin üstüne çıkıp ardından aydınlatma lambasının direğine vurarak kurtulabiliyor. Adam ölümden döndü, kapının sacı yarılmış aracın içine doğru girip adamın bacağını kopardı. Beyin kanaması vs. anlatmıyorum. Yani köpekten vs. hayvandan yada aniden çıkan arabadan kaçılmaz abi, kendini kollayacan.

Evet ,

140 km hızla giderken son anda farkedilen bir köpek için kurtulma şansı yok gibi ve sürücünün yapacağı çok birşey yok. O an manevra yapmaya çalışsa daha riskli.

Ben aynı kazayı dün yaptım, ön tampon biraz hasarlı, ama arkadaki plastik darbe emiciler parçalandı. Köpeği görmemla çarpmam arasında 2 saniye ancak vardı. Direksiyonu sıkıca tuttum sadece. Emniyet kemerleri zor tuttu beni ve yanımdakini. Hava yastığı açılmadı.

....

Gece seyir halinde, arada bir uzun farları mutlaka yakmak gerekiyor, karşıdan(çift şeritli yolda bile olsa) rahatsız olmasınlar diye 3*4 araç peşpeşe, bunu yapmadım. Ve tabiki 120 +20 km biraz hızlıydım.

Köpek için üzgünüm tabiki, neticede bir can.

Sonuçta daha dikkatli olmak gerek. Kaskonuz yoksa ekonomik açıdan da iyi bir ders alıyorsunuz.

...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan4260 -- 10 Aralık 2020; 19:25:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hakan4260

Evet ,

140 km hızla giderken son anda farkedilen bir köpek için kurtulma şansı yok gibi ve sürücünün yapacağı çok birşey yok. O an manevra yapmaya çalışsa daha riskli.

Ben aynı kazayı dün yaptım, ön tampon biraz hasarlı, ama arkadaki plastik darbe emiciler parçalandı. Köpeği görmemla çarpmam arasında 2 saniye ancak vardı. Direksiyonu sıkıca tuttum sadece. Emniyet kemerleri zor tuttu beni ve yanımdakini. Hava yastığı açılmadı.

....

Gece seyir halinde, arada bir uzun farları mutlaka yakmak gerekiyor, karşıdan(çift şeritli yolda bile olsa) rahatsız olmasınlar diye 3*4 araç peşpeşe, bunu yapmadım. Ve tabiki 120 +20 km biraz hızlıydım.

Köpek için üzgünüm tabiki, neticede bir can.

Sonuçta daha dikkatli olmak gerek. Kaskonuz yoksa ekonomik açıdan da iyi bir ders alıyorsunuz.

...

Alıntıları Göster

4 yıllık konuyu hortlatmışsın hocam.  Köpeğe çarptım airbagler patladı :( 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metalciadam335 -- 10 Aralık 2020; 20:54:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hysteria_

insanların buraya gelip bir köpeği konuyu açan arkadaştan daha kıymetli görmesini aklım almıyor.

adam köpeğe vurdum iyi oldu geberdi mi yazmış? hayli süratli gidiyormuş adam. çok şükür frene basmadım demesinin sebebi de muhtemelen 140 ile giderken bir anlık panik veya refleks ile frene basıp direksiyonu vs kırsa muhtemelen yoldan çıkabilir, takla atabilir ya da bariyerlere vs çarpabilirdi. netice olarak kendisi ölebilir, sakat kalabilirdi.

bütün canlıların hayatı kutsal ve kıymetlidir buna kimsenin diyeceği yok ancak utanmasanız adama köpek senden kıymetliydi diyeceksiniz.

azıcık vicdanı olan insan zaten üzülür bu şekilde bir hayvanın ölmesine ancak yapacak bir şey yok. kazalar olunca insanlar ölüyor bebekler ölüyor hamile kadınlar ölüyor. kaza sonucu ölen bir köpek ve buna yapacak bir şey yok. birisi de gelmiş demiş inşallah araba elinde kalır falan.

ne yapalım kardeş köpeği alıp mezar hazırlayalım cenaze namazını falan da kılalım istersen?

bu arada geçmiş olsun hocam. airbagleri yaptırıp yaptıramayacağınız konusunda fikrim yok ancak keşke sigortaya vs bildirseydiniz. en kötü araba perte falan çıkardı kaskonuz varsa değerini alırdınız.

kopegin helvasindan alirim bir kasik

• quote:

Orijinalden alıntı: sadistica

köpeğe ne oldu (anlamayan gerizekalılar için açıklama, köpeğe ne oldu,köpeğe yardım etseymişsin diyenlerle dalga geçiyorum)

geçmiş olsun hocam, insanlar tam okumadan köpeğin derdine düşmüş, köpek mikro parçalara ayrılmıştır.

panik yapmamanız sizin için iyi bir avantaj, az hasar ile atlatılmış tekrar geçmiş olsun.
    yapacak bir şey yok

parcalarini mikroskopla bakarak birlestiririz icabinda maksat kopekler olmesin ühühühü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 10 Aralık 2020; 21:49:1 >
  • isimsiz44 kullanıcısına yanıt

140 km ile otobanda giderken kaç m ileriyi görebiliyorsunuz merak ettim?

• İnsanların ne kadar aptal olduğunu pandemi ile beraber en çok gördüğümüz bu dönemde şu her şeyi bilen, her konu hakkında bir yargıya varabilen insanları görünce artık sinirlerime hakim olamıyorum. Filmlerde gördüğümüz dünya nüfusunu birdenbire yarıya indirme klişesine çok sıcak bakıyorum bazen.

Yıllar olmuş ama, konu sahibine geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Köpeğe ne oldu merak ettim.

Hafif sıyrıklarla atlatmış diyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: sml_akyz

140 km ile otobanda giderken kaç m ileriyi görebiliyorsunuz merak ettim?

Geceydi, karşi trafik o esnada yoğun olduğundan kısalarla gidiyordum. Gece ne kadar mesafe gorulur 20 30 metre ancak o şekilde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Metalciadam335

4 yıllık konuyu hortlatmışsın hocam.  

Alıntıları Göster

Köpeğe çarptım airbagler patladı :( 

• Hort konu iyi olmuş eskiden aranan konu ile ilgili bir konu varsa hortlatılırdı konu açılmazdı şimdi olsana olmasada konu açılıyor Hort konu az oluyor.

Konu içeriğine gelecek olursak yüksek hızlarda maalesef fren veya direksiyon sağ sol yapılmaz. Ondan son tercih olan bir hayvana çarpmak ilk mecburi tercih oluyor.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.