Şimdi Ara

Köpeğin sahipsiz olduğunu nasıl anlarım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Birkaç gündür bizim mahallede dolaşan şirin yavru bir köpek var. Gelip oyun oynamaya filan çalışıyor ama korkak biraz . Gözlemlediğim kadarıyla kimsenin değil birkaç ev ötede evin önünde otururken gördüm bugün ama o evde bağlı bir köpek var iki köpek bakacaklarını sanmıyorum bakacak olsalar bile bağlarlardı. Tasması da yok. Buraya köylerden filan çok getirip atıyorlar köpekleri ama böyle yavru köpekler için şehirden gelip anne babasına bakarak 500 ile 5000 arasında fiyat verenler oluyor şirin de bir hayvan neden atsınlar bilemedim. Eğer sahibi yoksa ben sahiplenmek istiyorum.

• Al götür kimse bir şey diyemez, koyun mu bu ?
  • Hocam dediğim gibi adam belki 500 lira para verdi de aldı. Belki ilk zamanlarda alışsın diye tasma takmamıştır diyorum. Birde daha önce hiç köpek beslemedim hatta köpeklerden korkarım sevemem bile bende korkumu yenmek için istiyordum tam zamanında denk geldi.
  • Poketopu at. Girmezse sahibi var demektir.
  • TEHET kullanıcısına yanıt
    Poketopu nerden temin edebilirim hocam bizim burdaki hiçbir yeri poke stop yapmamışlar?
  • Yokmu başka fikri olan bu gün göremedim evin çevresinde başkası aldıysa üzülürüm.
  • Kardeşim eğer bakımlıysa, boynunda tasma izi varsa, insanlarla oyun oynamaya çalışıp ürkek davranıyorsa sahipli olma ihtimali vardır. Artık köpeklere mikroçip taktırıyo sahipleri yavruyu bir veterinere götür eğer çip varsa sahibinin adresini görebiliyorsun. Cins bir köpekse sahibi muhtemelen vardır.

Eğer sahiplenmek istersende hemen aşılarına başlaman lazım aşı kartı çıkartıp. Köpek bakmak maddi ve manevi olarak büyük sorumluluk ister aklınızda olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hali kötü ise al eve
  • Zaynak Z kullanıcısına yanıt
    Öyle pis değildi. Boynuna dikkat etmedim ama tasma yoktu. Oynamaya çalışıp ürkek davranıyor yanıma gelip oyun oynamaya çalışıyor benim kediler gelince korkup kaçıyor . Köy gibi bir yerde yaşadığımdan öyle çip mip değil aşısını bile yaptırmayanlar oluyor cins filan anlamıyorum ama aşşağıda attığım resimdekine benziyor biraz ve biraz daha ufak.

• Eve almıyıcam evin önüne klübe yapıp oraya bağlamayı veya bağlamamayı düşünüyorum. Daha önce hiç köpek beslemedim.
  • Hav hav derse hocam?
  • bağlicaksan alma zaten sokakta özgür ver her gün yemeğini sokakta gezsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Julimezar

Öyle pis değildi. Boynuna dikkat etmedim ama tasma yoktu. Oynamaya çalışıp ürkek davranıyor yanıma gelip oyun oynamaya çalışıyor benim kediler gelince korkup kaçıyor . Köy gibi bir yerde yaşadığımdan öyle çip mip değil aşısını bile yaptırmayanlar oluyor cins filan anlamıyorum ama aşşağıda attığım resimdekine benziyor biraz ve biraz daha ufak.

Kardeşim sen onu tekrar görürsen al koy bahçene güzelce bir yer olsun sıcak olmasına dikkat et, imkanın varsa eve alman daha iyi olur. Eğer sormak istediğin bir şeyler olursa özelden yapabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tasma yoksa sahipsizdir dostum Al zaten umrunda olan bir sahibi olsa tasmasini takardi en kotu el ilani falan dagitir sen aldiktan sonra ama unutmamak gerekir kopek beslemek buyuk sorumluluk yillardir hayvan besleyen biri olarak herturlu seyle karsilastim diyebiliriz hayvan sagligi konusunda gerektiginde cebindeki paradan vazgecebilmen gerek ac birakmaman gerek duzenli gezdirmen gerek alip eve kapatmanin bir faydasi yok ( bahceniz varsa etrafi kapali orada birakabilirsiniz gezme ihtiyacini gidericektir ) yaparim diyorsan koy bim bosetine at arabanin bagajina kacir
  • loses kullanıcısına yanıt
    Hocam köy gibi bir yerde yaşadığımdan zaten her bahçede bir köpek oluyor neredeyse . Hatta bağlamaya bile gerek yok evin önüne klübe yapıp yemeğini filan oraya koysam bizim buralarda takılsa sorun olmaz gibi. Daha önce balık besledim evin bahçesinde beslediğim kediler var o kadar sıkıntı olacağını sanmıyorum. Bizim arkadaş evin bahçesine şey yapmış inşaat demiri koymuş uzunca tasmayı ona takmış hayvan bağlı olarak neredeyse bütün bahçeyi gezebiliyordu o çok iyi geldi bana .
  • Zaynak Z kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam bir daha görebilirsem benimdir .
  • Belki evin önüne bağlarım ama köy gibi bir yerde yaşadığımdan salık olmasıda sorun değil (tabi sakin olduğu sürece karşı çaprazda da köpek var ve salıktı sonra bir çocuğu ısırdı o zamandan beri evde bağlı sadece tasmayla gezmeye çıkartıyor akşamüstü.).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Julimezar -- 4 Nisan 2017; 23:29:53 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.