Şimdi ben eşim ve çocuğumla yolculuk yaparken köpeğe çarpacağım, kaza yapma olasılığım olacak. Benim eşimin çocuğumun hayati tehlikesi olacak, sonra da köpek yaralanmışta ben onu götürmemişim de bunun için suçlu bulunacağım ve köpeğin tedavi masraflarını ödeyeceğim. Cidden hakim böyle bir karar mı vermiş? Tamamen hukuka aykırı bir karar, hayır sahipli bir köpek olsa bile köpek sahibi onu tasmasıyla gezdirmek zorundadır. |
Köpek sever dernekler araç sahiplerine dava açmaya başlamış (3. sayfa)
-
-
İngiltere'de durum şu şekilde trafikte herhangi bir hayvan a çarpar iseniz yetkili makamlara emniyet polis gibi bildirmek veya veteriner e götürmek zorundasınız eğer ikisinide yapmıyor iseniz çok ciddi davalar ile karşı karşıya kalırsınız hem maddi tazminat ödersiniz hem o uzun yıllar süren davalara işi gücü bırakıp gitmek zorunda kalırsınız diğer yandan arkadaşım Avusturya Viyana da yaşıyor orada da benzer bir yas kanun ve işleyiş söz konusu sonuç itibariyle tabiki kaza olabilir ama sonucunda ama sonucunda o canlıyı orada terk edersen bedelini ödersin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
o dogayi korumak icindir.. sehir dısında, yanında orman olan yerde, yola geyik falan fırlıyordur, yetkililere haber vermek gerekiyordur.. vahsi hayvanlar doganin bir parcasi, vahsi hayvanların yasam haklarına duyarlıyımdır ancak oralarda basibos sokak iti yok.. bu ülkede herseyi yanlıs anlıyorlar ve üstelik yanlısta diretiyorlar sadece sokak hayvanı konusu degil bu her konuda böyle..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 22 Ağustos 2024; 7:59:39 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Geçen otogardan eve gelirken, bir köpek bana saldırdı. Yolda da ne yazık ki sadece ben vardım. Üzerime doğru geliyor hırlayarak, geri çekildim, baktım olmuyor yola atladım bari araba filan çarpsın da hastaneye götürür bari dedim, araba da geçmiyor. Hani diyorlar ya korkmayın hissediyorlar diye, bence boş konuşuyorlar. O anda korkuyorsun, ya başkaları da gelirse diye. En son sırtımdaki çantayı çıkardım onu savurdum kafasına, korktu kaçtı Allahtan.
-
Keşke İngiltere'deki yasayı aynen uygulasaydık. Aynen uygulasaydık ne olacaktı?
Sokakta bir tane bile sahipsiz köpek kalmayacaktı. 1 hafta içinde sahiplenilmeyen köpekler uyutulacaktı.
Ama ingiltere'nin işinize gelen uygulamalarını örnek gösterirken işinize gelmeyenleri de yaw onlar barbar diyecek kadar iki yüzlüsünüz.
İngiltere'deki uygulama nasıl oluyor?
Arabayla çarptığın eğer bir köpekse, çarptığın köpek sahipli bir köpektir, çünkü sahipsiz köpek olamaz ve sahibi köpeği başıboş bırakmıştır.
Yetkililere haber verirsin, tutanak tutulur. Köpeğin chip'inden sahibinin kim olduğu belirlenir. Aracına gelen tüm hasar köpeğin sahibinden tazmin edilir.
Arayabla çarptığın bir köpek değil de vahşi doğa hayvanıysa yetkililere haber verirsin, gerekli işlemleri yaparlar. Ama çarptığın hayvanın tedavi masraflarını sen ödemezsin çünkü hayvanların trafiğe çıkma yetkisi yok. bu yüzde çarparsan hata sende olmaz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben daha önce mahmut'a söyledim zaten.. Itten köpekten memlekete hayır gelecek olsaydı, Hindistan da millet sefil gibi sokaklara düsüp aclıktan yerleri yalamazdı dedim..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 22 Ağustos 2024; 13:18:11 > -
Koca forumda mahmut beyi sadece 1 kisi favlıyor o da kesin bizim Chris Barnes hayranı elemandır bir Chris Barnes hayranına köpek severligi yakıstıramıyorum..
-
İyi de şöyle bir şey var.
Şimdi köpek pat diye atladı arabanın önüne ben de çarptım diyelim. Arabada hasar oluştu, hayvanın canı tehlikede, ama onun tedavi ücretini neden ben ödüyorum ki bu durumda?
Ücretsiz yapsınlar o zaman, herkes veterinere götürür o zaman, parasını devlet verir.
-
Siliniyor ve bunu sen de biliyorsun. Mesela bana ne zaman mahmut mu diyem dedin, ne için?
Diyorum ya sayende bazılarının ikiyüzlülükleri ortaya çıkıyor. Bak gene çıkarmışsın. İftira eden kendisi ama bunu söylediğim için gördüğün gibi çok sinirleniyor.
Bu iftiraları ve hakaretleri gördüğün gibi arkamdan konuşarak yazan kendisi. O yüzden bunları ciddiye alan olmuyor.
-
Zorunlu trafik sigortası zaten karşılıyor.
-
Sahipsiz hayvanları kapsamıyor diye biliyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yoksa dediğin gibi bunu eklemek devletin yapması gereken zorunluluk. Bu hayvan hakları olarak geçmesi gereken bir konu. Hayvan haklarından bahsedince üstteki üye gibiler nefretle karşılık vermese bu tarz konular rahatça çözülür.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X