Şimdi Ara

Köpek sever dernekler araç sahiplerine dava açmaya başlamış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
1
Favori
2.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Köpek yola birden bire atlayacak. Arabayı kullanan kişi ya direksiyon kırıp kaza yapıp ölecek, ya da direksiyon kırmayıp köpeğe çarpacak ve aracında çarpmaya bağlı hasar oluşacak. Bir de yaralı köpeği veterinere götürüp tedavi ettirecekmiş. Bak sen şu işe. Peki araçta oluşan hasarı kim karşılayacak?

Hayvan hakları dernekleri bir de buradan para kazanmaya başlamış. Trafik kazasına karışan köpekleri takip edip çarpan araçların sahiplerine tedavi masrafını öde diye dava açıyorlarmış. Madem öyleyse arabanın tamir masrafını da bu dernekler karşılasin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• insanlara nasıl rahatlık batar? insanlar nasıl kaşınır? aha işte böyle oluyor... köpeklere tapan insanlara rahatlık batıyor diye düşünüyorum.

Yani ehliyet kurslarında bize trafikte önümüze hayvan çıkması durumunda istifimizi bozmadan dümdüz gitmemizi söylemişlerdi çünkü hayvana çarpmamak için manevra yaparsak başka insanların kaza yapmasına sebep olabiliriz ve kendimiz de bir yere çarpıp yaralanır yada hayatımızı kaybedebiliriz...

bu yüzden insan canı daha değerli olduğu için trafik eğitiminde bizlere hayvan görürsek ve hızımız yüksek ise dümdüz giderek ezmemiz gerektiği söylenmişti, yeter ki biz ve başka insanlar yaralanmasın ve hayatını kaybetmesin... insan canı daha değerli.

Ülkede hayvanseverlik ciddi mutasyona uğramış. Köpekler insanı parçalamış, bazıları neredeyse parçalanan adamı suçlayacaklar. İnanılmaz mesajlar. Artık diyebilirim ki çoğu psikolojik rahatsız, hayvan sevgisinin altında başka bir travma var.

Bu ülkede insanlarda uzlaşma kültürü yok. Herkes en uçlarda. Bir taraf hiç tereddüt etmeden milyonlarca köpeği öldürmek istiyor, diğer taraf, ne kadar tehlike arz ederse etsin, çocuklara saldırsın, dışkıları sağlığı tehdit etsin, belli saatlerde, belli yerlerde insan sokağa çıkamaz hale gelsin ama yine de dokunulmasın istiyor. Bir köpeğin bir çocuğu parçalanmasına doğal ölüm gören insanlar var. Bu insanların et de yememesi lazım.

Hocam istersen sen yüzde yüz hatalı ol.. Bu bir seyi degistirmez. Bir köpeğe arabayla carpmak yaralamak ya da öldürmek vicdanını rahatsız edebilir ancak kanuna göre, eğer bunu isteyerek yapmadıysan, sokak köpeginin carptıgın tastan farkı yok.. Tas hatalı ben hatasızım diyebilir misin? Aynı hesap..

Enteresan olan, adam carpılan sokak köpegini, yani kimseye ait olmayan bir seyi, burada o yüzden tas örnegini veriyorum, yoksa elbette biri canlı, öbürü cansız, ancak öte yandan, telekom direginin bile bir sahibi var, neyse onu sonradan sahiplenip, ben bunu tedavi ettirdim, x kadar para harcadım, bu x kadar parayı, bu sahipsiz köpeğe carpan elemandan talep ediyorum diyor ve mahkeme, bunu yerinde buluyor falan..

Burada eğer mevzu gercekse ki, x tweet'ini atan kisi, bir karar metni paylasmamıs, bu karar, akla mantıga ve hakkaniyete aykırıdır özetle hukuksuzdur..

Ben hangi kanunun, kararı veren hakim tarafından, bu olayı kapsayacak sekilde yorumlandıgını anlamadım özetle.. Herhangi bir kanunun, böyle sacma bir seye yorumlanarak uygulanabilecegini düsünmüyorum.. Eğer olay gercekse, karar metnini bir görmemiz gerekir neye dahil ederek bu kararı vermis o zaman daha iyi yorumlarız..

Hani zorla dini baskı yapan ve dini kullanan gerizekalı insanlar yüzünden dinden soğutuyorlar ya insanları. İşte bunlar da hayvan sevgisinden nefret ettirecek yakında milleti.

Bunu yapacak adam vicdan sahibiyse yapar bu bir,

İkinci ne diye veterinerlik ücreti diye bir şey var o zaman. Sigortalı olsun tüm hayvanlar ? Devlet veterineri özel veteriner falan olsun ve bu derneklerden çıksın parası. Topladıkları mama ve yardım paralarıyla fon oluştursunlar ve veterinerler böyle kaza durumlarında ücretrsiz tedavi edecek diyin.

Hayvana çarpıp götürmemek yasal yükümlülükmüş güya ama ne zorunlu sigortada ne kaskolarda böyle bir madde göremedim ben ?

Yani Allah korusun çarpmayalım hayvanlara tabi ama şehir içinde olsa çabalarım bir şeyler yapmaya ama şehirler arası yolda Allah'ın unuttuğu yerler oluyor bazen. 100 km ile giderken bir anda önüne atlayan hayvana çarpsan ne yapabilirsin ?

Aslında bir araba yola atlayan bir köpeğe çarpmışsa ve araç veya araç içindekiler bu kazadan zarar görmüşse zararlarının ya kara yolları ya da belediye tarafından tazmin edilmesi lazım. Karayolları genel müdürlüğü yolların güvenli olmasını sağlamak zorunda. Belediyeler de yeni yasaya göre belediye sınırları içindeki köpeklerin verdiği zararlardan sorumlu.

Gel gör ki burada asıl suçsuz ve zarar görenler davalarla uğraşıyor.

Işte hakkını aramazsan böyle olur.

Bak İrlandalı turist nasıl hakkını arayıp IBB yi dava etmiş. Biz ise ne yapalım kaderimiz bu köpeklerin dişleri arasında can vermekmiş deyip siniyoruz. Ondan sonra da köpek sever dernekler tepemize biniyor.
    Zaten bu olay bir trafik kazası ise kimin hatalı olduğuna bakmak lazım. Ben diyelim ki otoyolda hızı limitleri dahilinde araç kullanıyorum. Bir köpek yola atlıyor ve ben köpeğe çarpıyorum. Burada kim hatalı? Köpek. Benim aracım hasar aldı mı? Aldı. Ölüm tehlikesiyle karşı karşıya geldim mı? Geldim. Benim zararımı kim karşılayacak. Ayrıca yola atlayan köpek yüzde yüz kusurlu olduğuna göre köpeğin tedavi masraflarını da karşılama gibi bir zorunlulugumun olmaması gerekiyor.

Şimdi ben eşim ve çocuğumla yolculuk yaparken köpeğe çarpacağım, kaza yapma olasılığım olacak. Benim eşimin çocuğumun hayati tehlikesi olacak, sonra da köpek yaralanmışta ben onu götürmemişim de bunun için suçlu bulunacağım ve köpeğin tedavi masraflarını ödeyeceğim. Cidden hakim böyle bir karar mı vermiş? Tamamen hukuka aykırı bir karar, hayır sahipli bir köpek olsa bile köpek sahibi onu tasmasıyla gezdirmek zorundadır.

• insanlara nasıl rahatlık batar? insanlar nasıl kaşınır? aha işte böyle oluyor... köpeklere tapan insanlara rahatlık batıyor diye düşünüyorum.

Yani ehliyet kurslarında bize trafikte önümüze hayvan çıkması durumunda istifimizi bozmadan dümdüz gitmemizi söylemişlerdi çünkü hayvana çarpmamak için manevra yaparsak başka insanların kaza yapmasına sebep olabiliriz ve kendimiz de bir yere çarpıp yaralanır yada hayatımızı kaybedebiliriz...

bu yüzden insan canı daha değerli olduğu için trafik eğitiminde bizlere hayvan görürsek ve hızımız yüksek ise dümdüz giderek ezmemiz gerektiği söylenmişti, yeter ki biz ve başka insanlar yaralanmasın ve hayatını kaybetmesin... insan canı daha değerli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikita7404 -- 21 Ağustos 2024; 10:59:59 >
  • Sokak iti kimseye ait bir sey degil ki.. Sahipsiz mal statüsünde.. Ha yoldaki tasa carpmıssın, ha sokak itine carpmıssın vicdani olarak degil ancak hukuki acıdan ikisi de sahipsiz mal statüsündedir..

Simdi birisi cıkıp, sokaktaki köpege carptılar diye, cebinden para harcadıysa, o parayı carpana rücu ettiremez cünkü sokaktaki sahipsiz bir seye zarar veriliyor..

Evet basıbos hayvanlara bilerek zarar vermek, eğer degismediyse ve artık suc kapsamına alınmadıysa, kabahatler kanuna göre bir kabahattir ve bunun para cezası vardır ancak burada olay farklı ve oradaki kanun bu duruma uygulanamaz..

Köpeğe zarar verildikten sonra birisi onu sahiplenip tedavi ettirirse, kendi iradesiyle bunu yapmıs olur ve sonradan sahiplendigi mal icin harcadıgı parayı baskasından talep edemez..

Eğer gercekse hukuksuz karardır, hakimin keyfine göre verilmis karardır bunun temyizden dönmesi gerekir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 21 Ağustos 2024; 11:29:54 >
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt
    Zaten bu olay bir trafik kazası ise kimin hatalı olduğuna bakmak lazım. Ben diyelim ki otoyolda hızı limitleri dahilinde araç kullanıyorum. Bir köpek yola atlıyor ve ben köpeğe çarpıyorum. Burada kim hatalı? Köpek. Benim aracım hasar aldı mı? Aldı. Ölüm tehlikesiyle karşı karşıya geldim mı? Geldim. Benim zararımı kim karşılayacak. Ayrıca yola atlayan köpek yüzde yüz kusurlu olduğuna göre köpeğin tedavi masraflarını da karşılama gibi bir zorunlulugumun olmaması gerekiyor.

• Yahu trafikte olmaması hatta var olmaması gereken bir canlı kazaya sebep oluyor ve lüzumsuz kişiler dava açıp para alıyorlar? Ülke tımarhaneye döndü iyice.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 21 Ağustos 2024; 11:55:19 >
  • coolman7 C kullanıcısına yanıt

Hocam istersen sen yüzde yüz hatalı ol.. Bu bir seyi degistirmez. Bir köpeğe arabayla carpmak yaralamak ya da öldürmek vicdanını rahatsız edebilir ancak kanuna göre, eğer bunu isteyerek yapmadıysan, sokak köpeginin carptıgın tastan farkı yok.. Tas hatalı ben hatasızım diyebilir misin? Aynı hesap..

Enteresan olan, adam carpılan sokak köpegini, yani kimseye ait olmayan bir seyi, burada o yüzden tas örnegini veriyorum, yoksa elbette biri canlı, öbürü cansız, ancak öte yandan, telekom direginin bile bir sahibi var, neyse onu sonradan sahiplenip, ben bunu tedavi ettirdim, x kadar para harcadım, bu x kadar parayı, bu sahipsiz köpeğe carpan elemandan talep ediyorum diyor ve mahkeme, bunu yerinde buluyor falan..

Burada eğer mevzu gercekse ki, x tweet'ini atan kisi, bir karar metni paylasmamıs, bu karar, akla mantıga ve hakkaniyete aykırıdır özetle hukuksuzdur..

Ben hangi kanunun, kararı veren hakim tarafından, bu olayı kapsayacak sekilde yorumlandıgını anlamadım özetle.. Herhangi bir kanunun, böyle sacma bir seye yorumlanarak uygulanabilecegini düsünmüyorum.. Eğer olay gercekse, karar metnini bir görmemiz gerekir neye dahil ederek bu kararı vermis o zaman daha iyi yorumlarız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 21 Ağustos 2024; 12:23:2 >

• Hani zorla dini baskı yapan ve dini kullanan gerizekalı insanlar yüzünden dinden soğutuyorlar ya insanları. İşte bunlar da hayvan sevgisinden nefret ettirecek yakında milleti.

Bunu yapacak adam vicdan sahibiyse yapar bu bir,

İkinci ne diye veterinerlik ücreti diye bir şey var o zaman. Sigortalı olsun tüm hayvanlar ? Devlet veterineri özel veteriner falan olsun ve bu derneklerden çıksın parası. Topladıkları mama ve yardım paralarıyla fon oluştursunlar ve veterinerler böyle kaza durumlarında ücretrsiz tedavi edecek diyin.

Hayvana çarpıp götürmemek yasal yükümlülükmüş güya ama ne zorunlu sigortada ne kaskolarda böyle bir madde göremedim ben ?

Yani Allah korusun çarpmayalım hayvanlara tabi ama şehir içinde olsa çabalarım bir şeyler yapmaya ama şehirler arası yolda Allah'ın unuttuğu yerler oluyor bazen. 100 km ile giderken bir anda önüne atlayan hayvana çarpsan ne yapabilirsin ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Köpek hayvansever derneğin sahipli köpeği mi ki davada taraf oluyor? Nasıl iş bu ya? Onların köpeğiyse sokakta ne arıyor? 50 tane soru sorabilirim ama bu dernekler nedense hep tazminat alacak tarafta oluyor. Köpek seni ısırırsa derneği mi dava ediyorsun?

• Ülkede hayvanseverlik ciddi mutasyona uğramış. Köpekler insanı parçalamış, bazıları neredeyse parçalanan adamı suçlayacaklar. İnanılmaz mesajlar. Artık diyebilirim ki çoğu psikolojik rahatsız, hayvan sevgisinin altında başka bir travma var.

Bu ülkede insanlarda uzlaşma kültürü yok. Herkes en uçlarda. Bir taraf hiç tereddüt etmeden milyonlarca köpeği öldürmek istiyor, diğer taraf, ne kadar tehlike arz ederse etsin, çocuklara saldırsın, dışkıları sağlığı tehdit etsin, belli saatlerde, belli yerlerde insan sokağa çıkamaz hale gelsin ama yine de dokunulmasın istiyor. Bir köpeğin bir çocuğu parçalanmasına doğal ölüm gören insanlar var. Bu insanların et de yememesi lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

Mesele o değil ki, bence amac, sayın köpek beyimize carpıp kacan birini, akıllarınca maddi olarak cezalandırmak.. Zaten o tren kactı parayı da ödedi hüüüüüüüüüü yazmıs tweet sahibi..  

Ancak karar paylassın merak ettim görmek istiyorum..

• Navi kullanıcısına yanıt

Travması olan varsa tedavi olsun ya da tedavi olmazlarsa kendileri bilirler.. caresi insanlar cohhhhh kötüüü biliyon muuuueeeee, insanları tanıdıkca hayvanları sevdim.. demek degil.. günaydın... insanların genel olarak kötü oldugunu yeni mi öğrendin? bayagı akıllıymıssın IQ einstein seviyesinde derler adama.. ben de insanları sevmem, fakat gidip köpek fanatizmi yapmıyorum itten köpekten de fayda yok cünkü.. mizantropizm bile boyle bir sey degil.. buna isim bile bulamiyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 21 Ağustos 2024; 12:49:10 >
  • Aslında bir araba yola atlayan bir köpeğe çarpmışsa ve araç veya araç içindekiler bu kazadan zarar görmüşse zararlarının ya kara yolları ya da belediye tarafından tazmin edilmesi lazım. Karayolları genel müdürlüğü yolların güvenli olmasını sağlamak zorunda. Belediyeler de yeni yasaya göre belediye sınırları içindeki köpeklerin verdiği zararlardan sorumlu.

Gel gör ki burada asıl suçsuz ve zarar görenler davalarla uğraşıyor.

Işte hakkını aramazsan böyle olur.

Bak İrlandalı turist nasıl hakkını arayıp IBB yi dava etmiş. Biz ise ne yapalım kaderimiz bu köpeklerin dişleri arasında can vermekmiş deyip siniyoruz. Ondan sonra da köpek sever dernekler tepemize biniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 21 Ağustos 2024; 14:23:17 >
  • coolman7 C kullanıcısına yanıt

Boyle senin gibi mantikli dusunen insanlari severim.. Mantikli, hakka hukuka ve rasyonaliteye inanan kisiler.. Sadece duygularıyla hakaret edenlerin ve mantık yürütmeyen toplumların insan toplulugu olduklarından bile süpheliyim.. Tum ulke boyle olsaydi Almanya bizi gercekten kiskanirdi...

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Bizdeki hayvanseverlik çok saçma sapan bir boyuta ulaştı. Hastalik oldu resmen. Bir kesimin gökkuşağı renklerini görünce herkesi eşcinsel ilan ettiği gibi, aynı kafada bu hayvansever grup da. mantıklı bir şey desen de hayvan düşmanı ilan ediyorlar.

• Şu köpek konularında muhalefet üyelere artı vereceğim hiç aklıma gelmezdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt
    Carptigin hayvani bir veteriner hekime goturmeye, yasatmaya calismaktan dogal ne var, onu bile suc, gunah sayiyorlar ya. Harbiden bu forum saglam zaman kaybi.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.