Bu konuyla ilgili neden referanduma gitmiyoruz? Ülke resmen, parti ayrımlarından bağımsız olarak ikiye bölünmüş durumda. Nereden bölündüğünü bulmak ve demokrasiye uygun olarak çoğunluğun isteğini yerine getirmek için referandumun şart olduğunu düşünüyorum. AKP ve CHP (seçmenlerden bağımsız) bu konuda iki karşıt görüş gibi yerleşmiş durumdalar. Bu iki parti diğerlerine ihtiyaç duymadan ülkeyi referanduma götürebilirler ancak böyle bir konuşma, düşünce dahi ortaya atılmış değil. Sizlerin fikirleri neler? |
Köpek yasası ile ilgili referandum yapılmalı mı?
-
-
olur bir refandum kaça patlar haberin varmı.
-
E devlet üzerinden anket yapılabilir. Maliyeti de yüksek olmaz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Referandum yapabilmesi için ülkenin yönetim şeklinin değişmesi lazım. Türkiye'de parlementer sistem var. Bu sistem yarı demokratik olarak geçer. Halkın yönetime katılma şansı yoktur. Başkanlık sistemi ile yarım olan demokrasi çeyrek kaldı ayrı bir konu.
Tam demokrasi ile yönetilen İskandinav ülkelerinde halk en basit konularda bile referanduma gidebilir. Örneğin çöp arabaları çöpleri sabah mı toplasın akşam mı toplasın şeklinde referandum yapılır.
-
Oyle bir demokrasi mi var, %50,1'in her dedigi olsun? O zaman dunya uzerindeki en muhtesem demokrasi TR'de. Sonucta yapilan her sey halk cogunlugu destegiyle oluyor. Ha hayvanlarin oldurulmesine cogunluk karsi idi TRT'nin basit ve bayagi algi calismasi oldugu bariz anketi haricinde ama, yine de cogunluk sokakta kalsin dese de, kafalarina sikilsin, vurulsun dese de bir anlam ifade etmeyecek.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sarayın masrafındanmı kısalım, olmaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çoğunlukla alakasız ve yanlış bilgi içeren yanıtlar gelmiş. Yeni sistemde referandum yapılamazmış falan. Bu bilgileri nereden üretiyorsunuz gerçekten şaşıyorum. Açın yaşadığınız ülkenin anayasasına, yasalarına bakın.
-
Hiçbir bilgin olmadığı konularda yorum yapıp kendini rezil etmekten öteye gidemiyorsun.
-
Yav he he. AKP, CHP bu konuyu da kapsayan anayasal değişiklik önerisi yapsınlar, mecliste referanduma götürecek kadar oy versinler, sonra görelim bakalım halk neyi istiyor. İstedikten sonra yapılır.
-
90 milyonluk ülkede sabah akşam referandum mu yapılır !
İskandinav ülkesi dediğin yerler bizim bir il nufusu kadar olan ülkeler. Norveç Finlandiya gibi ülkeler 5 milyonluk ülke ve refah çok yüksek.
Bir referandumun maliyeti nedir bizim ülkede bir düşünün. Üstelik madem her olayda referandum yapılacak neden seçim yapıyoz ki biz neden vekil seçiyoz 600 tane. CHP istedi diye sabah akşam her olayda referandum mu olurmuş...
-
Sabah akşam referandum yetmez. Günde 15 kere yapalım. Garanti olsun.
-
referandum yapılsın
yapılsın da halk iradesinin acı tokadını suratına yesin uyutulsuncu %2 lik azınlık
-
Referanduma gerek yok tüm medeni ülkeler başıboş sokak köpeklerini itlaf ediyor.
Referandum değil kampanya yapılmalı, madem çok sayıda sokak köpeği aşığı havansever var, "4 milyon sokak köpeğini sahiplenin" kampanyası yapılmalı.
"4 milyon patili canlarımız için haydi sahiplenmeye" bak slogan da hazır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 25 Temmuz 2024; 19:50:28 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Harbi CHP+ DEM + TİP ve İYİ partiyi toplasan 4 milyondan fazla üyesi vardır. Her partili 1 köpek sahiplense bu sorun biter.
-
Gerek yok, çözüm belli, bir an önce yasa çıkarılıp uygulanmalı. İş işten geçti zaten.
-
Dersimli Kemal ve Cetesini aday yapmak icin Referandum yapmadiniz da kopekler icin mi referandum olacakmis!
Hadi ordan! :D:D:D
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X