Şimdi Ara

Koridordaki ampul sönmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün enteresan bir olay geldi başıma. Koridordaki tavan lambalarını yaktım sonrasında söndürmeye çalışıyorum sönmüyorlar. 3 farklı yere bağlı hangisine bassam sönmüyor. Ampulü de değiştim ama ne yapsam çözemedim.

Vavien priz dediğim gibi 3 farkı yerde var hiç birinden olmuyor söküp takıp baktım herşeyide normal gözüküyor.

• O lambayı söktüğünüzde halen yanmaya devam ediyorsa neden değiştirdiniz ki?*? Herkesin ihtiyacı bi lamba şu anda!!!!! Hani sökerek denemişsiniz ya:-?

Vavien bağlantı ve 3 nokta dediğinizde karışıklık ön plnda değil mi? Hele bir de yanlış yapılmışsa bağlantı, gayet normal bu hal. Darbe akım anahtarı vardır daha basit ve daha sorunsuz olabilir.

Anahtarların neresinde hangi kablo var çözümlemek lazım. Eğer sorunsuz çalışıyorken müdahale olmadığı halde bozulmuşsa anahtar-düğme basılı kalmış olabilir. İÇten yapışma.

• darbe akım anahtarındaymış sorun o değişecek.Bütün prizlerde tek bağlantıda olduğu için hiç birinde çalışmıyormuş tabi.

• burakooo23 B kullanıcısına yanıt

Vavien ve darbe akım anahtarı farklı şeyler. Benim mesajımda vavien dediğiniz bağlantıyı Darbe akım anahtarı ile değiştirmenin daha kullanışlı olabileceğinden bahsetmiştim. Ama sizin son mesajınıza göre, zaten darbe akım anahtarı kullanıyorsunuz.

Neden bozulmuş? Darbe akım anahtarının çalıştırdığı yük ne kadar? Darbe akım anahtarını kontrol edin, eğer düğme-anahtar bozulmuşsa darbe akım anahtarı bpzuk sanabilirsiniz.

• çokta anlamam bu işlerden ama düğmesi çalışıyor da elektrikçi değişmesi lazım dedi

Darbe akım anahtarından düğme-anahtar bağlantılarını söktüğünüzde darbe akım anahtarı halen çekiliyse yani takılı kalmışsa sorun var diye düşünürüz. Eğer darbe akım anahtarının bağlantısı yanlış olduğundan aktifse ve ya sorun başka yerdeyse(düğmelerde vb), boşa değğişirsiniz.

• Düğmesine basıp söndürdük ışıkları orayla ilgili takılmadan bahsediyorsanız yok gibi ama tabi içini bilemeyeceğim. Dediğim gibi pek anlamadığımda elektrikçinin eline kaldık biraz, yardımınız ilginiz için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakooo23 -- 20 Haziran 2022; 21:40:37 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Airbag Işığı Sönmüyor
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Elektrikçinin elinden kurtulabilirsiniz Sizi aydınlatmaktan çekinmemeli elektrikçi. İşe elinizi sürmek istemiyorsanız, elektrikçiye sorarsınız düğme kablolarını herşeyi söküp darbe akım anahtarını boştayken test etmiş mi?

Değiştirmesi de müdahalesi de zor sayılmaz, elektrikçi uygun olmayan fiyat vb bir müdahalede ise, yolcu edebilirsiniz. Gayet düzgünce işini yapıyorsa da baştacı,öyle ustalar lazım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.