Şimdi Ara

Korsan Oyun Devri Bitti

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar çok üzgünüm benim gibi korsan oyun oynayanlar için artık yolun sonu gözüktü. Korsan oyun oynamak hayal oldu. Tomb Raider, Far Cry Primal, Tom Clancy's The Division v.b populer oyunlar kırılamadı. Kırılsa bile tam randıman alınamıyor.(Mad Max, Batman Arkham Knight v.b) Ve sanırım bu böyle devam edecek. Denuvo Drm sağ olsun. Sizinle bu uzun yolculuk güzeldi. Hakkınızı helal edin.

• Vay be.Koca devir böyle bitiyor demek Ne yalan söyliyim arada işe yarar oluyordu ya neyse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vrataski -- 13 Mart 2016; 23:56:10 >
  • İşin aslı korsanda bedava olmayacak artık
  • Her ne kadar çok korsan oynamasamda kötü bir haber çünkü bunu fırsat bilip oyun fiyatları yükseltilecek. Konsol oyunlarının fiyatları ortada. 4-5 konsol oyununa bir konsol parası çıkıyor zaten. İnşallah bu durum fiyatları olumsuz yönde etkilemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mic -- 14 Mart 2016; 0:19:10 >
  • Bi gün kırarlar elbet ama aylar nı yıllar mı bilinmez

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • vakti zamanında starforce koruması vardı.. oda zaman almıştı ama sonra kırdılar tabiki.. kodları yazan insanlar... kırıcak gene insanlar... o yüzden takılmayın bunlara... ama şöyle birşey dikkatimi çekti bu sene... crack grupları sanki büyük oyun şirketleriyle anlaşmalı gibi..ne kadar gerçektir bilinmez ama Redditte çok dolanıyo bunun dedikodusu.. yani alttan alttan denuvo yu desteklıyor crack grupları.. hem destek var hemde kırmıyorlar... tabi yarın başka bi grup çıkar ün yapmak ister onlar kırar orası ayrı konu tabi ki...
  • Yapacaklarsa korumayı özgün olsun sims 4 gibi oyun birden minecraft oluyordu yada euro truck gibi dorse kaybolması gibi zekice hazırlanmalı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS4 Koleksiyon ve Normal oyunlar
    4 yıl önce açıldı
    online oyun devri bitti mi ?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yav he he.
  • e banada sanada verseler deli gibi para bende kırılmıyor derim :)

bu arada bune ya her önüne gelen korsan devri bitti başlığı açıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Team NINJA -- 14 Mart 2016; 4:21:13 >
  • Piyasadaki her sistem insan ürünüdür ve insanın meydana getirdiği bir ürünü diğer bir insan kırabilir. O nedenle guvenlık işlerine milyondolarlar gidiyor . Adamların amacı zaten çıktıktan sonra ilk 3-4 ay idare etsin sonra kırılırsa da kırılsın kafasında . İleride sureyı uzatmayı planlarlar o ayrı mesela
  • BSC bu konuyu zaten açmıştu ve irdelemişti. Hedef belli bir süre bunu ertelemek ondan sonra zaten kaderine terkediliyor oyunlar yine. Aylık getirileri ciddi miktarda düşünce dağıtımcı firma bu güvenliği askıya aldırıyor. nihayetinde güvenlik sağlandığı sürece para ödemek zorundalar. Geçen yılki Denuvo destekli oyunların durumu ortada Lords of Fallen, Dragon Age Inquisition, FIFA 15, Battlefield Hardline, zira Ubisoft DRM'li HAWX 2'de öyle...
  • Merhabalar.

Zamanında ps3 bluray için de böyle demişlerdi. Sonra jailbreak çıktı. Gerçi ürün çıktıktan galiba 4-5 sene sonra çıktı, ama olsun yani çıktı . Zaman alır ama kırılır her oyun onu demek istiyorum.

Ekser orjinal oyun alıp oynuyorum, arada sistemimle optimize mi diye denemek için korsan indirip sonra orjinalini alıyorum.(Mesela GTA V). Ama kimseyle de orjinal oyun al diye kavgaya girmeye lüzum yok. Forumun zaten yaş ortalaması 15-17 arası. Gta V çıktığında 180 lira idi. Lise öğrencisinin de işi gücü yok 180 lira verecek bir oyuna. Maaşı olan konuşuyor geniş geniş.

Sonuç olarak güzel kardeşim sıkma canını elbet kırılır. Assasin's Creed II de çok geç kırılmıştı belirteyim.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 14 Mart 2016; 10:21:17 >
  • Eskiden öyleydi bundan sonrada böyle olur diye birşey yok artık.Eskiden 15-20 m$ oyunlar geliştiriliyordu,bugünse 150m$ aşan bütçelerle hazırlanmakta ve donanıma özel anti-tamper yazılımlarına 10m$ sağlamak sorun değil.Sonuç her sistemin donanımına özel 64-bit encryption yazan denuvo vb. neticede artık oyunlar enfazla kısmen kırılmış olabilecek ve eskisi gibi herkese açık olmayacaktır.
  • Bitsin ne olacak oynamayız olur biter.
    Korsanı bitirdiklerinde kesinlikle oem parça satışı, daha çok kitleye hitap ve oyun hakkında konuşmalar ciddi azalacaktır. Bu sanki biraz geçici bir süreç gibi duruyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle 2 sene önce çalışmaya başlamamla birlikte korsan oyun devrini kendim için kapattığımı belirtmek isterim. Bu bir hobi ve hobiler pahalı işlerdir bu unutmayalım.

Konuya dönersek;

Korsan hiç bir zaman bitmedi, bitmez. Kırılamayacak bir sistem yok, zaten oyunların hiç kırılmaması ne oyun firmalarının, ne de OEM üreticilerinin işine gelmez. Hemen basit bir mantık kuralım.

PC'de uzmanlaşmak isteniyorsa bildiğimiz gibi 7-8 yaşlarında bu aletin tozunu yutmaya başlamak gerekiyor. Bu yaşta çocukları PC'ye çekmenin tek yolu oyunlardır. Yani 7 yaşında çocuk hardcoder olacak değil heralde değil mi? Oyunlarla başlar, yavaş yavaş sağını solunu kurcalamaya başlar, 12-13 yaşına geldiğinde derinlere inmeye başlar. Yani benim için böyleydi en azından. Bir de işin şu boyutu var ki, korsan oyunu açmayı başaran çocuk bir şeyleri başarmış hisseder, iyi bir yöntem olmasa bir sorunla karşılaşır ve onu çözmek için yeni şeyler öğrenir. Bunu hepimiz yaşadık. Eskiden sadece .exe dosyasını değiştirirdik ve oyun kırılırdı. Şimdi işler daha karmaşık. Cocuk yaşta birisinin bunu başarması ve arkadaşlarına anlatması büyük bir hazdır onun için. Bir başarmışlıktır yani.

İleriki dönemde %80 lik kesim PC'yi sadece tüketim amaçlı kullansa da, %20 lik kısım PC'de bir şeyler üretmek üzerine yönlenecek, belki üniversite öğrenimini bu konuda görecek. Sonuç: Teknolojik Gelişim. Sonuçta teknoloji alanındaki en ufak gelişim dahi PC aracılığı ile yürür. Bu bir kelebek etkisidir.

Korsan kalkarsa PC başına çekilen çocuk oranı inanılmaz azalır. Bu etki dalgası 30 senelik süre bazında teknolojik gelişimin yavaşlamasına sebep olacaktır. Ayrıca yine dünya devi firmalar olan OEM üreticileri de bekledikleri satışları yakalayamayacaklardır.

Bunlar hesaplanıp düşünülmüştür arkadaşlar, fazla kafa yormayın bence. Burada amaç oyunların belli bir süre kırılamamasıdır. İlk 6 ay kırmayıni biz satışımızı yapalım sonra kırın hesabıdır. Gayet de mantıklıdır.

• Bitmez , aynı şey DAI içinde söylendi ve oyun 1 yıl sonra bütün dlc'leri ve en son update ile birlikte kırıldı.Diğer oyunlarda aynı şekilde olur muhtemelen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-05471E679 -- 14 Mart 2016; 13:01:04 >
  • Burda bahsedilen Rockstar,Square Enix,Ubisoft vb AAA oyunları,yoksa nette milyon tane drm- free indie vb.oyun var ve daima olacak.Burdan hareketle PC başına çekilen çocuk oranı inanılmaz azalır hele teknolojik gelişimin yavaşlamasına sebep olacaktır demek abes.
  • bi kırılacak hepsi piyasaya düşecek yine
  • acaluka kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum bundan 12 13 yıl önce eve pc girdi, o dönemde bana Nfs Fifa Gta alacak biri yoktu, hoş olsa bile bu oyunları paranla alacak şekilde bile bulamazdık, o dönem korsan oynadık, yaş kemale erince Gta'da Fifa'da orjinal alındı.

O dönem bu oyunlar korumalı olsaydı ne binlerce lira pcye harcardım nede şimdi orjinal alırdım.

Bu işler böyle kimse ufacık çocuğa 200 lira verip oyun almaz, şimdi 10 yaşındaki kuzenim oyun oynamayacak, ve potansiyel bir müşteri kaybedilecek.

Bir hesap yaptım şarkı oyundu filmdi dizi için Netflix'di oyunlardı maçları Digitürk ve Tivibu'dan izlemek derken.

Aylık 400 500 liraya patlıyor en az.

Çok para çok.
  • Bence insan yapısı olan herşey kırılabilir. Biz ne korumalar gördük zamanında çocukken oyun alanmı var , giderdik cd ciden alırdık eve gelirdik kurar oynardık. Hiç unutmam King Kong oyunu için CD-DVD RW nini ide kablosunu söker daemon filan kullanırdık öle aşılırdı. Yani bişekilde oynanırdı. Şimdi sıkıntı yerli yabancı herkesin söylediği gibi kırıcı grupların firmalarla anlaşıp belkide karşılığında ücret alıp bu işe girmek istememeleri yatıyor olabilir. Elbet birileri kırılır ama 6 ay ama 1 sene ama 2 sene. Korsanı desteklediğimden degil ama ülke şartları malesef.

Steamden Division 179TL , Just Cause 3 89TL , Rise of The Tomb Raider 89TL. Farcry Primal 150TL = 507 TL . Valla 2 gün önce Division u zar zor alabildim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.