Şimdi Ara

Kosgeb Hibesi Almak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, iyi geceler herkese. Bir müddettir aklımda olan bir iş fikri için Kosgeb hibelerini araştırmaktayım. Allah nasip ederse pazartesi günü Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine başlayacağım. Benim iş fikrimi turizm kategorisi içine alabiliriz, zira göl kenarında bulunan bir muhitte küçük bir pansiyon işletmeyi planlıyorum. Pansiyonun yer alacağı bina bana ait ancak bunun için müsait değil, yani maliyetimde pastanın büyük dilimini tadilat giderleri oluşturacak. İşte asıl soru işareti burada Kosgebin tadilatlar için açılmış bir hibe kalemi yok ancak aksinide belirtmemişler. Bu konuda beni aydınlatacak biri olursa çok memnun olurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: mucahitsvm

Merhaba arkadaşlar, iyi geceler herkese. Bir müddettir aklımda olan bir iş fikri için Kosgeb hibelerini araştırmaktayım. Allah nasip ederse pazartesi günü Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine başlayacağım. Benim iş fikrimi turizm kategorisi içine alabiliriz, zira göl kenarında bulunan bir muhitte küçük bir pansiyon işletmeyi planlıyorum. Pansiyonun yer alacağı bina bana ait ancak bunun için müsait değil, yani maliyetimde pastanın büyük dilimini tadilat giderleri oluşturacak. İşte asıl soru işareti burada Kosgebin tadilatlar için açılmış bir hibe kalemi yok ancak aksinide belirtmemişler. Bu konuda beni aydınlatacak biri olursa çok memnun olurum.

Merhaba iyi geceler dostum. Eğer yapacağın tadilatın üst limiti 30.000 tl işini görecekse "İşletme Giderleri Desteği" adı altında kullanabilirsin. Daha üst düzey harcama yapacaksan Kosgeb sana şu seçeneği de sunuyor. Örneğin 50.000 tl tutacak. 30.000 tl hibeden kullanıp 20.000 tl faizsiz geri ödemeli kredi çekebilirsin. Yada direk geri ödemeli de kullanabilirsin, sana kalmış. Geri ödemelide vade kolaylığı sağlıyorlar ve 100.000 tl üst limitin var.

Ayrıca dipnot düşeyim, sen para harcamadan faturalandırmadan hiç bir şekilde hibe alamazsın. Genelde insanlar yanlış anlıyor, direk 50.000 tl devlet veriyor diye algılanıyor, belirtmek istedim.

• jackals01 kullanıcısına yanıt
    Evet dipnot olarak bahsettiğiniz detaydan haberim var ona göre yola çıktım zaten. Bahsettiğim gibi asıl aklımı kurcalayan tadilat giderlerimi hangi kaleme dahil edeceğimdi, onu da siz yanıtladınız eksik olmayın. Allah razı olsun.
    Peki turizm için hibe vermeyi tercih ederler mi sizce ? Eğitim için başvuruya gittiğimde 300kişi kadar başvuru vardı ve 50sini eğitime kabul ettiler, ilgilerini çektiğini düşünmekteyim.
  • mucahitsvm M kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

Doğrusunu söylemek gerekirse o eğitim mülakatı böyle detaysız ve rastgele yapıldığı gibi görünüyor ama ben sonradan kurs hocamla görüştüğümde ince kriterleri görüpte seçtiklerini söyledi. Özetle eğitimi almaya hak kazanman demek, kursu vereceklerin seni Kosgeb komisyonun karşısına çıktığında şansının olduğunu düşündüklerini gösteriyor. Ayrıca eğitim çok zevkli ve akıcı geçiyor. İyi değerlendirmeni tavsiye ederim. Herkesin farklı iş fikirleri var ve etkileşim son derece önemli. Eğitimin ortalarında iş fikirlerini değiştirenler de oluyor. Yani sen bu fikri sundun diye bunu yapmak zorunda değilsin. O fikir seni "Girişimci adayı" yapmış oldu başlangıçta. Sınıf canlı kamuoyu gibi bir şey adeta. Her telden bir eleştiri, senin iş planını daha da güçlendiriyor. Eğitim sonunda güzel bir iş planıyla neden olmasın. Umarım hedefinize ulaşırsınız.

• jackals01 kullanıcısına yanıt
    Umudum biraz daha yeşerdi yorumunuzla. Çok teşekkür ederim tekrardan ve söylediklerinizi de aklımda bulunduracağım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hisseli Konutun Tamamını Almak
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.