Şimdi Ara

koşu bandı elektrik hk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
10.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    voit koşu bandı aldım ara kablosu ile kullanmayınız diyor ama koyduğum yere yakın priz olmadığı için ara kablosu ile kullanmam gerekecek bu şekilde kullanıpda sorun yaşayan var mı ?

• Yaklaşık 5 senedir Voit 515 koşu bantını sizin gibi yakınında priz olmadığından uzatma kablosu ile (toprak hatlı) kullanıyorum. Bir sorun yaşamadım. Sağlıkla kalın
  • cok teşekkürler bende kullanmaya başladım ara kabloyla sizden cesaret alıp şimdilik bir sorun yok :)
  • Peki evdeki alt yapının bu aleti kaldırmaması gibi bi olay olabilir mi?

Örnek verecek olursak elektrik hattına yükü bi televizyon yada çamaşır makinesi kadar fln mı? Yoksa daha fazla mı?
  • Bu cihaz çalışırken mesela çamaşır makinesi çalışırsa durumun ne olacağıın ben de merak ediyorum.
  • 1. Yukarıda yazdığım gibi yaklaşık 5 yıldır Voit 515 koşu bantını her gün 1/2 saat, 6 km. hızda kullanıp 3000 m yol yapıyorum. Bunlar, bana doktorum tarafından tavsiye edilen ölçüler.

2. Ben bahçe katında oturuyorum. Koşu bantı da bahçede, üstü kapalı ama yanları açık bir mekanda yaz kış duruyor. Bende karda yağsa, yağmurda yağsa mutlaka her gün yürüyorum. Cihaz hava koşullarından özellikle nemden etkilenmedi. (Istanbul'dayım)

3. Bantın bulunduğu yerde priz olmadığı için toprak hatlı bir uzatma ile elektrik alıyorum. Yazdığım gibi şimdiye kadar bir sorun olmadı.

4. Tv., buzdolabı, çamaşır makinası, hanım ütü yaparken, fırın çalışırken de (Hepsi bir arada değil tabii) kullandım bir sorun olmadı. Elektrikçi değilim ama zaten aşağıdaki motor güç çevrim tablosundan da bir sorun olmayacağı belli. Benim kullandığım Voit 515 1.5 HP. Belki 2.50 - 3.00 Hp de bir ihtimal sorun olabilir. Bunun için uzman olan üyeler yorum yaparlar sanırım.

5. İnternet'ten Voit ten aldığım motor güç çevrim tablosu şöyle;

Motor Gücü Motor Kapasite

1.50 HP Motorlu Koşu Bandı: 1,13 kW

1.75 HP Motorlu Koşu Bandı: 1,31 kW

2.00 HP Motorlu Koşu Bandı: 1,50 kW

2.50 HP Motorlu Koşu Bandı: 1,88 kW

3.00 HP Motorlu Koşu Bandı: 2,25 kW

6. Elektrik faturasına ne kadar katkısı olur sorusuna şöyle bir yaklaşım yapılabilir.
    En son elektrik faturamda ev için toplam 313 Kw sarfiyat için 85.10 Tl ödemişim. 85.10TL / 313Kw = 0.279 Kw/Krş.
    1.50 HP motor için; 1.13 Kw x 0.279 Krş. = 0.315 Krş/gün x 30 gün = 9.46 TL/Ay

Ben, günde 1/2 saat kullandığıma göre demek ki bunun yarısı kadar 4.73 Tl civarında bir para ödüyorum.

7. Mutlaka iyi marka kaliteli bir yürüyüş ayakkabısı kullanılmalı yoksa özellikle dizler hasar görebilir.

8. Ben Voit kullandığım için hep bu markanın adı geçti. Diğer markalarda aynı vasıflardadır sanırım.

Bir kullanıcı olarak tecrübemi paylaşmak istedim. Umarım faydalı olmuştur. Sağlıkla kalın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esman -- 26 Mayıs 2011; 12:09:24 >

• arkadaşlar voit koşu bandım l 51 hata kodu vermeye ve çalışmama başladı servisini çağırdık (allalı daha 1 ay olmuştu) motorunu götürdüler yaklaşık bir hafta sonra geldiğinde kartının yandığını sebebinin voltaj veya bandın iyi yağlanmamasında kaynaklanabileceğini sölediler bu arada kullanılan ara kablosunun cok uzun olamaması gerekirmiş
  • Voit Koşu bantlarının harcadığı elektriğin miktarı, koşu bandının motor gücüne bağlıdır. Aşağıdaki şemada voit koşu bantlarının motor güçlerine göre harcadığı elektrik ve tüketim bedellerini bulabilirsiniz.

1.50 Hp Voit Koşu Bandı ;

Harcadığı elektrik enerjisi : 1.13 kW

Yaklaşık Tüketim Bedeli : 0.20 TL

1.75 Hp Voit Koşu Bandı ;

Harcadığı elektrik enerjisi : 1.31 kW

Yaklaşık Tüketim Bedeli : 0.23 TL

2.00 Hp Voit Koşu Bandı ;

Harcadığı elektrik enerjisi : 1.50 kW

Yaklaşık Tüketim Bedeli : 0.27 TL

2.50 Hp Voit Koşu Bandı ;

Harcadığı elektrik enerjisi : 1.88 kW

Yaklaşık Tüketim Bedeli : 0.33 TL

3.00 Hp Voit Koşu Bandı ;

Harcadığı elektrik enerjisi : 2.25 kW

Yaklaşık Tüketim Bedeli : 0.40 TL

Yukarıdaki veriler voit koşu bantlarının 1 saatlik ortalama çalışma süresine göre hesaplanmıştır.

Hesaplamadaki elektrik tüketim birim fiyatı 0.178 TL olarak baz alınmıştır. (İllere göre elektrik tüketim birim fiyatı değişmektedir.)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.