Şimdi Ara

Kotalı hesaplarda kullanılan adsl modemlerle ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kotalı kullanıcıları cevaplarıyla beni aydınlatırlarsa sevinirim. Hiç kullanmadığınız halde modem sırf açık olduğu için kotalarında minik minik byteler hüpletiliyo mu acaba? Modem sırf açık diye adsl networküyle bi muhabbet içinde sanırım. Modem ayarlarını "bridge" yapıp bağlanmamış halde beklerken bile modemin "tcp status" ekranında 5 dakkada 50kbyte lık bi trafik olduğu gördüm. Geceleri modemini açık bırakanlar "ben bu kadar kullanmadım bu interneti nası 2gb indirdim yaw" diyorlar mı acaba zaman zaman. Şimdiden teşekkürler.

• kimse kotalı adsl kullanmıyo sanırım istatistiklerin tersine yada merak edip bu olayı kimse incelemedi. neyse azimle bekliyorum bakalım.
  • Evet sen modemi açık bıraktığın zaman modem server'la iletişim kurduğu esnada senin kotadan gidiyor elbette bu. Ama bu veriler çok fazla olmayacaktır.

Ben hiç bir zaman modemimi açık bırakmıyorum, tabi download işim yoksa.

quote:

Orjinalden alıntı: UcAN the teKMe

Kotalı kullanıcıları cevaplarıyla beni aydınlatırlarsa sevinirim. Hiç kullanmadığınız halde modem sırf açık olduğu için kotalarında minik minik byteler hüpletiliyo mu acaba? Modem sırf açık diye adsl networküyle bi muhabbet içinde sanırım. Modem ayarlarını "bridge" yapıp bağlanmamış halde beklerken bile modemin "tcp status" ekranında 5 dakkada 50kbyte lık bi trafik olduğu gördüm. Geceleri modemini açık bırakanlar "ben bu kadar kullanmadım bu interneti nası 2gb indirdim yaw" diyorlar mı acaba zaman zaman. Şimdiden teşekkürler.

• Ewt transfer oluyor ama çok az. 5 dakikada 50kb dan az olması lazım bu değerin. Böyle olsa 24 saat açık olan modem günde 15MB, aydada 400-500MB gibi bir değer yapar. Belki o sırada sisteminden bi program vs kullanmış olabilir neti. msn gibi. Ama yinede kotalı kullanıcıların yatarken modemi kapatmalarında fayda var. Ekstradan geceleri açıkkalması dediğin rakama göre 200-250MB eder bence okadar olmasada 50-100MB arası bi değer oluşturabilir. Ama 2-3 saat için kapatmaya değmez. Ben unutmadıkça geceleri kapatıyorum.
  • ben de her ihtimale karşı modemi hep kapatıyorum..damlaya damlaya kota dolar..neme lazım
  • evet gece açık bırakınca tahmini saat kaçta downloadlarımın biteceğini biliyorum ve ne kadar download yaptığımıda fakat kota hep fazla çıkıyor @tonythetonguc un dediği gibi birkaç saat için modem kapatmaya değmez ama ayda kotanın önemli bi bölümü gereksiz yere uçup gitmiş oluyo
  • ( sınırsız 256 ) kendi halime mi üzülsem yoksa kotalı arkadaşların haline mi ,onu hesapla bunu hesapla ,amman sayfalar bol resimli olmasın....vs ne çileniz varmış arkadaşlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: Azimkar

( sınırsız 256 ) kendi halime mi üzülsem yoksa kotalı arkadaşların haline mi ,onu hesapla bunu hesapla ,amman sayfalar bol resimli olmasın....vs ne çileniz varmış arkadaşlar

(sınırlı 512)

• quote:

( sınırsız 256 ) kendi halime mi üzülsem yoksa kotalı arkadaşların haline mi ,onu hesapla bunu hesapla ,amman sayfalar bol resimli olmasın....vs ne çileniz varmış arkadaşlar

Wallan ben de adslkota 'yı takip etmekten baymıştım artık... 256 sınırsızı kaldıracaklarını duyunca hemen buna geçtim.. Oh be ne rahatmış yaw... Internet dediğin budur.. 256 olsun, sınırsız olsun.. bi 512 davasına içine ettiler sınırsız kullanımın (asıl amaç da buydu belki)
  • quote:

Orjinalden alıntı: MadWolf

quote:

(sınırlı 512)

chok komik dimi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.