Şimdi Ara

KPSS Hakkında Sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, şu an için 4 yıllık Bilgisayar Mühendisliği okumaktayım ve 2. sınıfı bitirmiş sayılırım (1 ay kaldı). Orta öğretim KPSS ile sınava girmeyi düşünüyorum ancak aklımı kurcalayan çokca soru var. Bunları cevaplandırabilir misiniz?

1) 2. sınıfı bitirdiğimden eğer okulum tarafından ön lisans diploması verilirse üniversiteye geri dönmemek üzere (yani 4 yılı tamamlamadan) mezun sayılıp, ön lisans KPSS'ye girebilirmişim. Bu noktada merak ettiğim bu doğru bir tercih olur mu ve orta öğretim KPSS ile ön lisans KPSS zorlukları arasında çok fark var mıdır? Sözel kısımda kötü durumda olan birisi tarafından 2 ya da 3 ay dershaneye gitmekle orta öğretim ya da ön lisans KPSS halledilebilir mi?

2) Ön lisans'tan diploma almadan sadece orta öğretim KPSS'ye girer ve kazanırsam, okuluma devam edebilir miyim? Bu noktada hem memur olmayı hem de üniversiteyi devam ettirmek nasıldır? Çok mu ağır olur?

2.1) 2. öncüldeki gibi hem memurluğun hemde üniversite öğrenciliğinin ikisi birlikte giderse, okuldan mezun olduktan sonra, memur olarak lisans maaşı mı alırım yoksa orta öğretim maaşı mı? Eğer lisans maaşı alamazsam tekrar lisans KPSS sınavına mı girmem gerekir?

3) Bu sene orta öğretim ya da ön lisanstan atanacaklar için internette maaş tabloları yazmaktadır ancak bunlardan hangisi kesindir bilemediğimden bunum hakkında da bilgilendirebilir misiniz?

4) Orta öğretim ya da ön lisanstan KPSS'ye girenler işyerlerinde kıdem artması gibi avantajlara sahip midir? Nasıldır ve maaşlara ne kadar etki eder?

5) Orta öğretim'de uzaktan eğitim bilişim bölümünü bitirmiştim bu alan için KPSS'de ne tür işlere atanırım? (Ayrıca, Bilgisayar Mühendisi olarak ön lisans diplomasını okuldan alabilirsem ne tür işlere atanırım?)

- Vereceğiniz her detay gerçekten önemli. Şimdiden Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adsızhesap2 -- 27 Mayıs 2016; 12:10:24 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kpss hakkında
    15 yıl önce açıldı
    Hgs hakkında uzmanlık sorusu.
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.