Şimdi Ara

KPSS ZORLUK DERECESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
18.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba 2021 yılında olan Kpss a sınavına girdim ve kolay geldi ki hazırlık olmadan girdim asıl gireceğim sınav gelecek yılki Kpss B.Soru başlıkta da belirttiğim gibi bir Bilgi kirliliği var.
    Sizce hangisi daha kolay veya daha zor?Giren ve yerleşen arkadaşların da yorumları çok önemli olur.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

KPSS Zorluk Derecesi

KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı), kamu kurum ve kuruluşlarına memur alımı için yapılan bir sınavdır. Sınavın zorluk derecesi, birçok faktöre bağlı olarak değişebilir.

KPSS Tek Yıl mı Zor Çift Yıl mı?

Genellikle çift yıllarda yapılan KPSS'nin daha zor olduğu düşünülür. Bunun nedeni, çift yıllarda lisans mezunlarının da sınava girebilmesidir.

En Zor KPSS Hangi Yıl?

KPSS'nin zorluk derecesi her yıl değişebilir. Geçmiş yıllarda en zor KPSS'ler arasında 2010, 2015 ve 2020 yılları gösterilmektedir.

KPSS Çift Yıllarda Zor mu?

Yukarıda da belirtildiği gibi, KPSS'nin çift yıllarda genellikle daha zor olduğu kabul edilir. Ancak bu her zaman geçerli değildir ve sınavın zorluk seviyesi her yıl değişebilir.

KPSS Yayınları Zorluk Dereceleri

KPSS'ye hazırlık için kullanılan yayınların zorluk dereceleri de değişebilir. Genellikle, soru bankaları ve deneme sınavları daha zor ve kapsamlı olurken, ders kitapları ve konu anlatımları daha temel düzeydedir.

KPSS Matematik Zor mu?

KPSS Matematik bölümü, birçok aday tarafından zor olarak değerlendirilir. Bölümde temel matematik konularından ileri düzey matematik konularına kadar geniş bir yelpazede soru sorulabilir.

KPSS Ortaöğretim Zorluk Derecesi

KPSS Ortaöğretim bölümü, lise müfredatına dayalıdır ve genellikle KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür bölümlerinden daha kolay kabul edilir. Ancak sınavın zorluk derecesi her yıl değişebilir.

KPSS'nin zorluk derecesini etkileyen faktörler arasında sınavın formatı, soruların zorluğu, adayların hazırlık düzeyi ve sınavın genel rekabet düzeyi yer alır. Adayların sınavda başarılı olmak için kapsamlı bir şekilde hazırlanmaları ve sınavın zorluk derecesini göz önünde bulundurmaları önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bence geçen yıl daha kolaydı hele hele matematik bu kadar zorken ki geçen sene en az 3 soru çözmüşken bu sene 1 soru anca çözebildim nasıl kolay diyorlar anlamadım hele hele Türkçe acayip zamanda yemesine rağmen.

• kalahamari kullanıcısına yanıt
    Peki bu yorum lisans kpss için mi Yoksa ön lisans için mi?

• Sanırım kimse kpss a ye girmedi

• quote:

Orijinalden alıntı: lucifermorninkstar

Peki bu yorum lisans kpss için mi Yoksa ön lisans için mi?

lisans

• kalahamari kullanıcısına yanıt
    Yani hocam sİze göre tek yıllar mı zor çift yıllar mı kü ben bu yıl daha kolay olduğunu gördüm

• lucifermorninkstar L kullanıcısına yanıt

Ben de 2022 yani b grubuna gireceğim, bu yaz kendimi denemek için girdim kpss 2021 e gözlemlerim şunlar :

Daha önce kpss ye girmemiştim ama çıkmış sorulara baktığımda bir de bu kpss 2021 e baktığımda maalesef çok değişken ve zorlayıcıydı...

Mesela coğrafyada nizamiye medresesi nerededir, termessos antik kenti nerededir. Tarihe gelirsek yine abudik gubudik aşırı ezber sorular (ikinci dünya savaşına ait eser, milli şef = ismet inönü öyle salladım doğru tuttu.)

Genel kültürde artık anladığım kadarıyla eleyici olmak için birbirinden anlamsız ve zor tamamıyla ezber sorular var yani bir tarih sorusu diyelim o bilgiyi net bilmiyorsan yorum yapamıyorsun.

Ama şunu söyleyeyim ki sadece tarih ve coğrafya bitirip girmiştim sınava yani genel kültürden son 15 soru yok gibi bir şeydi ve 34 doğru çıkardım buna rağmen.

Genel yetenekte de vatandaşlığı çözmeye çalışırken gy de bilinçli çok zaman kaybettiğim için 35 tane falan yapabildim türkçe ve matematik çalışmadan. Türkçe soruları aşırı basitti çalışsam 30 da 30 bile yapabilirdim.

Yani genel kültürü bir şekilde sağlam ezberle halledip sınava kadar sürekli tekrar edersen, Türkçe ve matematiği de düzgün öğrenirsen gk ve gy de 45 + 45 net çıkarıp 90 üstü bir puan alırsın.

Ben de 90 ı hedefliyorum buna göre daha sağlam çalışıyorum çiftli yıllardaki sorular bana tekli yıllardakine göre nispeten daha kolay geldi belki sadece bana öyle gelmiştir..

Çalışılsa 90 ı geçilecek sınav

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    birey b zorluk derecesi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Uzun ve ince ayrıntılı yorumun için teşekkür ederim hocam.Bende senin gibi KPSS 2022 ye girecek ve bu yıl ilk defa bu sınava girmiş birİ olarak genel yetenekteki soruların kısmen kolay genel kültürdekilerin ise iyi bir çalışma ile çözülebileceği kanaatindeyim.Benimde hedefim 95+ bir puan çünkü hedeflediğim meslek.Bununla beraber YDS içinde 60+ almak için çalışacağım.Şu an da benimhocam ve hocawebde ile paralel gidiyorum.Günü gününe soru çözüp mümkün olduğunca tekrar ile dilerim yapacağım.Umarım hep beraber hedeflediğimiz puanları alırız.

• quote:

Orijinalden alıntı: lucifermorninkstar

Uzun ve ince ayrıntılı yorumun için teşekkür ederim hocam.Bende senin gibi KPSS 2022 ye girecek ve bu yıl ilk defa bu sınava girmiş birİ olarak genel yetenekteki soruların kısmen kolay genel kültürdekilerin ise iyi bir çalışma ile çözülebileceği kanaatindeyim.Benimde hedefim 95+ bir puan çünkü hedeflediğim meslek.Bununla beraber YDS içinde 60+ almak için çalışacağım.Şu an da benimhocam ve hocawebde ile paralel gidiyorum.Günü gününe soru çözüp mümkün olduğunca tekrar ile dilerim yapacağım.Umarım hep beraber hedeflediğimiz puanları alırız.

Rica ederim, inşallah gönlümüzdeki olur çalışmaya devam 💪

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnşallah hocam hedeflediğim puan yüksek bir puan dilerim alırım

• hedefi yüksek olan ve aktif katılım yapabilecek arkadaşlardan watsapp grubu kursak nasıl olur acaba? Soru vs. paylaşabiliriz. 2014 de girdiğimde bayagı faydası olmustu. Yararı olur mu ki ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.