Şimdi Ara

Kredi kartlarından 750 TL savunma sanayi payı alınacak (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
578
Cevap
9
Favori
23.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
102 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • end0plazmikretikulum kullanıcısına yanıt
    Akp teşkilatı ellerini avuşturmaya başlamıştır parayı ceplemek için, seçmenleri da sanıyor ki savunma sanayisine para gidecek israili yok edeceğiz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş yıllardaki savunma kasasındaki paraları varlık fonuna cukkala, şimdi kasa da para yok pamuk eller cebe de..

28 Mayıs 2023’te akp parti başkanına oy veren herkesin kulağı çınlasın..

Bir o kadar sizler suçlusunuz ülke de yaşanan tüm olanlardan..

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Otomobil sahipliği başka, kredi kart sahipliği başka !

Otomobil yoksa taksi otobüs ile yaşarsın. Fakat kart olmadan yaşayamazsın.

Uzun sözün kısası, otomobil lüks, kart ihtiyaç.

Bu ikisini aynı kefede değerlendirdin, olmadı !

• hahah havaya vergi koysa daha mantıklı olmayan paranızdan vergi istiyorlar sirk valla

• İşlem ücreti alınacak diyorlar, hadi tamam ev alışı, araba satışı bunlar işlem olarak değerlendirilebilir. Ama kredi kartı sahibi olmak ve her sene ücret almak hangi Türkçe ile bu kapsama giriyor anlamıyorum. Bence bu öneriye atılmış bir yem, kaldırılıp milletin gazı alınacak, diğer vergiler geçirilecek

• x (formerly twitter)
    Cemre Demirel (@msikkofield) on X
    https://x.com/msikkofield/status/1845167871736852922

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kredi kartı denen şey "potansiyel borç/kredi" değil mi ??? Daha kullanılmamış kredinin vergisi nasıl alınacak...

• Bunu savunup kart limitini 90 a çekenlerin düşündüğü çakallığı hükümet çoktan düşünmüştür. bankalara nasıl dolar sat faizi düşür gibi dayatmalar yapıyorlarsa yarın bir gün kredi kartı min limit 100 bin yap diyecekler

• Alaattin_Delon A kullanıcısına yanıt

Hayatını borcla mı yasıyorsun alaattin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 13 Ekim 2024; 13:16:29 >
  • Alaattin_Delon A kullanıcısına yanıt
    Otomobil lüks mü?

• Black_34 kullanıcısına yanıt

Adam o kadar güvenmiyor ki 99 yerine düz 90 na düşüyor. Ne olur ne olmaz ahahahaha

• Kredi kartlarından 750 TL savunma sanayi payı alınacak
  • Sırf gündem değiştirmek için ortaya atılan bir aptallık.

Kredi kartı limiti bir para değildir ve kart sahibine ait değildir, bankaya aittir. Ya bankadan alacaklar bu parayı ya da alamayacaklar.

Yargı yolu açık, bu bir çeşit gasp olur ve yerel mahkemelerden sonuç çıkmasa bile anında AİHM'ye gidilip sorun çözülür.

• Bu ne şimdi? Benim olmayan varlığın vergisini mi ödeyeceğim?

Can güvenliğimiz bile yokki, sokaktaki kriminalleri geçtim daha sokak köpeklerine laf geçiremiyoruz, İki günlük işi milletçe AYLARCA TARTIŞIP bir sonuca varamadık şaka gibi, 5 sabıkaya %10 yatar şakasına girmiyorum bile.

Şöyle bir ortamda, sade vatandaştan olmayan paranın vergisini almaya çalışmak nedir?
    Peki buna karşı çıkanı yunan ermeni destekçisi(bazıları tarafından) ilan etmek nedir?
    Kimse kusura bakmasın ben aklımı peynir ekmekle yemedim. Adını savunma sanayi payı koyunca itiraz edeni vatan haini edemez kimse.

100bin paran yok ama 100bin limitin var 0.75 lik kısmı ( ki şimdilik) ss vergisi istemek hiçbir akla mantığa sığmıyor benim için.

Bu enflasyonla 3 seneye öğrencilerin bile 100bin limiti olur herkesten almaya çalışırlar o parayı, bir aileden aile boyu vergi çıkar demedi demeyin. Sanki diğer vergileri fuzuli veriyor vatandaşta savunma için ek pay isteniyor.

Artık insanların tahammülü kalmadı yeni vergiye, öyle bir sunuyorlar ki sanki daha önce hiç vergi alınmıyorduda bu aldıkları ilk vergi.

Aklı ve imkanı olan gitsin ne diyelim. Bu kadar yeter.

(İşini düzgün yapan tüm güvenlik güçlerimizi tenzih ederim, bir kapıdan girip diğer kapıdan çıkanlara karşı sistem eleştirisidir.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 13 Ekim 2024; 14:55:38 >

• Türkiye'deki banka hesaplarımı tamamen kapatıp yurtdışı kartlarımı kullanmam için bir sebep daha. Mastercard-Visa tüm dünya'da geçiyor, neyin kafasını yaşıyorlar anlamadım.

• Savunma sanayiine gerçekten gidecekse iyi ama açıkcası 25 senedir alınan deprem vergilerinin depreme hazırlık için kullanılmadığı gibi bu da savunma sanayiine değil başka yerlere kullanılabilir.

Dolayısıyla insanlar güvenmeyip bu paraları ödemek istemiyor. Bu arada evet kredi kartı zorunluluk, borçlanmak için değil örneğin eve market siparişi e-ticaret herşey kartla oluyor.

Artık e-ticaret ile kart standart ödeme yöntemi, nakit ikincil ödeme yöntemine dönüştü. 99 bin limit yeter, zaten artık hiçbirşeye taksit yok. Fazla limitin asıl amacı taksitlendirmeydi benim için.

• Peki 10 kartı olandan 7500 liramı alacaklar? Tek kart için, gerçekten savunma sanayisine destek olmak için 750 lira verebilirim ama her kart için mantıklı olmaz, çoğu kullanılmadan çekmecede duruyor. Bu haberden sonra kullanmadığım kartları kapatmaya başladım.

• öncelikle milletvekillerinden maaşlarının yüzde 10 miktarı savunma sanayi fonu olarak kesilsin ki milletvekilinden ,millete sıra geldi demek söylemini medyada getirsinler .

ilk öncü milletvekilleri ve bakanlar olmalıdır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.