Bu ay ilk kredi kartımı aldım hayatımda 32 yaşındayım. 15k limit verdiler, uygulamadan almıştım. Daha büyük bir alışveriş yapmak istediğimden yükseltmek istedim ama olmaz dediler. Bende alıcaklarımın yarısını aldım 6 ay taksitlendirdim. Kalanı da limit açılınca alırım dedim. Hesabımda da bir miktar vade de para bulunmakta zaten. Öncelikle sorum bu kredi notu görteren uygulamanın adı nedir? Bundan sonra ne gibi adımlar atarsam yaklaşık 80k lık bir limite ulaşabilirim. Çünkü ihtiyacım olucak bu miktarda bir limite ilerleyen vakitlerde. Ve tahminen ne kadar sürer? Alıcaklarımı nakit de alabilirdim fakat 0 faizle taksitli alıp parayı vade de tutmanın daha karlı olduğunu düşündüğüm için böyle bir plan yapmıştım. Şimdiden teşekkürler iyi günler. |
Kredi notu nasıl yükseltilir. Kredi/Kartı nasıl alınır. Detaylı Findeks inceleme ve deneyimler. (12. sayfa)
-
-
Bir değil birden fazla etmen var.
Ayni isyeri maas alan 2 kisi biri 10,000 digeri 100,000 kart sahibi bunun cok sebebi var;
1= Uygulama
2= Banka
3=Gelir Bilgisi
4÷ Düzenli tam ödeme
Kısaca hepsini anlatayım..
1)Uygulama
findex ama 1800 puan olup 100,000 limiti olan 1300-1400 puan olup 300,000 limiti olanlar var.
Uygulama üzerinden puana bakıp benim puan 1400 bana 100.000-+150,000 kart verirler diye kural yok.....
2)Banka
Bazı bankalar daha kolay sık kredi limit veriyor.
Garanti 1 yılda tam 7 kez limitimi yükseltti.
Otomatik limit arttırımı açık olsun.
3)Gelir
Meslek gelir kısmına abartmadan yazın ben 35.000 yazmıştım mesela.
Bazı bankalar evrak belge istiyor garanti istemiyor
6) Düzenli tam ödeme
Ödeme son günü borcun tamamını yada yarısını aksatmadan ödeyin. Bu çok çok önemli.
Bonus;
Kart çok sık aktif kullanın.
1 şu için dahi kullanın.
Bu Banka için iyi birsey.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 18 Temmuz 2023; 14:54:45 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.
Kredi kartını aldığım banka akbank ama maaşımı aldığım banka garanti. Maaş yattığı gibi akbank a aktarıyorum bu bir problem doğurur mu benim için?
Kart ödemelerini otomatik vadesiz hesaptan alması için ayarladım. muhtemelen bir problem yaşamaz o konuda geç ödeme gibi felan.
Kartı gündelik hayatımda kullanıyorum diyemem henüz çünkü çok alışveriş yapmıyorum.
Kafama takılan yukarıdaki yorumlarda gördüğüm kart limitinin %50 si üstüne çıkılmaması gerektiği gibi bir söylem bu gerçek ise şimdiden hata yapmış bulunuyorum zaten.
findex den şuan için girip bakmamın bir manası olur mu puanıma yoksa birkaç ay kartı kullan ondan sonra bak mı daha mantıklı bir söylem olur?
Tekrar teşekkürler bilgiler için.
-
Hocam ben gelir kısmına 250.000 TL felan yazıyorum kamu kurumunda çalışıyorum yüksek yazmak sıkıntı mı diyorsunuz birde kredi kartı ekstresi çıkıyor son ödeme gününde ödüyorum bu daha iyi değil mi ilk çıktığı gün yada 10 günden önce ödemiyorum tam son günü ödüyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktay1910 -- 18 Temmuz 2023; 16:25:58 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kargodayim meslek şoför gelir 35.000 yazdım .
Şoför 100,000 aylık gelir desem sistem anlardı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şimdi kısaca Garantide kalın
1 yılda 7 kez limit çıktı 5000 den 300,000 oldu
Günlük hayatta hep kart kullanıyorum.
Su aldım 5 TL kartla ödedim.
Yemek+içecek +Bilet kısaca nakit gerekmeyen her yerde kart kullanıyorum.
Limitin tamamını asla kullanmayın.
Yani limit 15.000 siz 10,000 kullanın.
Ödeme son günden 1 gun önce ödüyorum.
7-17 her ay ben 15-16 ödüyorum.
Borcun tamamını yada yarısını ödeyin.
Asla ama asla asgari ödemeyin, unutmayın, geciktirme yapmayın.
Maaş bankanın düzenli gelen maaşı görür bu nedenle ücretsiz kredi kartı, evraksiz kredi hızlı limit artışı maaş bankası daha kolay.
Benimde maaş bankam Garanti.
2 kartım var Garanti (300,000) +is bank (35.000)
Düzenli limit artırım talebiniz mi var hocam garanti de?
Maaş bankam ve en çok kullandığım kart.
Kredi dahi çekiyorum Karttan düşük faize.
Evet otomatik limit artış var.
Dostlar 3 yıllık kredi kartını kapatmak kredi notunu çok etkiler mi
Tabiri etkiler.
1)Kartın varsa ücretsiz versiyonuna geçin.
Örnek Axess Ucretli/ Axess free ücretsiz
2) Limiti 500 TL yapın dursun kenarda..
En eski kartım DenizBank kapatamıyorum.
Evde acil ödemeler için tutuyorum 500 TL.
DenizBank bonus u ücretsiz olan net kart yaptım.
Limiti 500 çektim (düşürdüm) duruyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 19 Temmuz 2023; 13:37:49 >
Cevabın için teşekkürler.
Hocam şöyle bir olay var, ben o kartı Ağustos 2022 de aldım fakat findekste açılış tarihine bakınca Ağustos 2020 yazıyor. Kart maximum Gold.
Kartın pek bir avantajı yok o yüzden iptal etmek istiyordum ta ki açılış tarihi Ağustos 2020 yi gördükten sonra biraz garipsedim
Bankada daha önceden hesap yada kart açmış almış olabilirsiniz.
Kapatmış olabilirsiniz 2020 de.
Daha sonra 2022 de tekrar aktif edince,Banka ile çalışmaya başlayınca sizin müşteri olduğunuz tarihi gösterir.
Ben 10 yıl önce işe girerken Garanti hesap actirdim.
Kartım 2 yıllık ama kart tarihi 7 yıllık!!
Demek hesap açtıktan 2-3 yil sonra kartım olmuş.
Kapatmisim yada ödeyemedim kapandı!!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 19 Temmuz 2023; 13:44:19 >
1)Maximum Aidatsiz kart isteyin.
2) maximum gold limiti 500 TL yapın.
3) Maximum gold kartı kapatın.
Ücretsiz Aidatsiz Maximum kalsın 500 TL limitle.
Acil durum ödemeler için...
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim
Dediğiniz gibi kartın limitini makul bir limite düşürüp küçük şeyler için kullanacağım
Geciken ödeme findeksten siliniyor mu ? Siliniyorsa kaç yıl sonra siliniyor bilgisi olan var mı ? 1 tane geciken ödemem var zannımca puan baltalıyor. -
1 dönem gecikme 6 ay engelliyor puan artmasını
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Onu findeks bilir hiçte silinmeyebilir.quote:
Orijinalden alıntı: Skayn
Geciken ödeme findeksten siliniyor mu ? Siliniyorsa kaç yıl sonra siliniyor bilgisi olan var mı ? 1 tane geciken ödemem var zannımca puan baltalıyor.
Bundan birkaç ay öncesine kadar borçsuz sayılırdım kenarda param da vardı findeks 1700e yakındı ama kredi kartı limitlerim total 100ü geçemiyordu. Sonra aynı anda Konut kredisi ve ihtiyaç kredisi çektim,nakitim de peşinata gitti, taksitli nakit avanslar çektim kredi kartlarına da yüklendim, kredi kartlarında daha fazla limit arttırımına gitmek istedim ama hep ret yedim ve birkaç ay bunlara düzenli ödeme yaptıktan sonra önce teb kredi kartı limitimi 2o bin arttırma teklifi yaptı sonra enpara 25 binlik kartı 87 bine çıkartma teklifi yaptı ve dün bana "yasal limitler" yüzünden kredi kartı başvurularımı bile onaylamayan ziraat boğazıma kadar borçluyken 100bin liralık kredi kartı tanımlamış. Bu süre zarfında ne gelirim arttı ne hesaplarıma para girişleri arttı sadece bankalara aylık borç ödemeleri yaptım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marxx -- 20 Temmuz 2023; 2:29:25 > -
Gayet normal hocam.quote:
Orijinalden alıntı: marxxBundan birkaç ay öncesine kadar borçsuz sayılırdım kenarda param da vardı findeks 1700e yakındı ama kredi kartı limitlerim total 100ü geçemiyordu. Sonra aynı anda Konut kredisi ve ihtiyaç kredisi çektim,nakitim de peşinata gitti, taksitli nakit avanslar çektim kredi kartlarına da yüklendim, kredi kartlarında daha fazla limit arttırımına gitmek istedim ama hep ret yedim ve birkaç ay bunlara düzenli ödeme yaptıktan sonra önce teb kredi kartı limitimi 2o bin arttırma teklifi yaptı sonra enpara 25 binlik kartı 87 bine çıkartma teklifi yaptı ve dün bana "yasal limitler" yüzünden kredi kartı başvurularımı bile onaylamayan ziraat boğazıma kadar borçluyken 100bin liralık kredi kartı tanımlamış. Bu süre zarfında ne gelirim arttı ne hesaplarıma para girişleri arttı sadece bankalara aylık borç ödemeleri yaptım.
İncelememi istersen özelden raporunu atabilirisin
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Arkadaşlar kredi kartı limit artırımı yeni ürün açılışı olarak değerlendirilmiyor değil mi?
Ama kmh ek hesap açılışları yeni kredili ürün açılışı gibi değerlendiriliyor sanırım benim hiç kullanmasam da vakıfbank da 30000 TL diğer bankalarda 10 ar bin TL kmhlerim mevcut çok nadir kullanırım bunun puana olumsuz etkisi mi olur bazılarını açalı uzun zaman oldu bazısı yeni 6 tane kmh yı kapatsam notu etkiler mi yoksa durması mı iyi limit borç oranı olmuyor çünkü fazla kullanmadığım için hangisi mantıklı lazım olur diye tutuyorum yada sıkıntı olursa vs diye kredi ödemelerinde sigorta olarak tutuyorum ordan çeker nolur nolmaz diye unutursam vs
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X