Şimdi Ara

Kredi notu nasıl yükseltilir. Kredi/Kartı nasıl alınır. Detaylı Findeks inceleme ve deneyimler. (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
888
Cevap
78
Favori
78.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bluey

Garanti Bankası kartım ile ilgili benzer sorun bende de var. Limit olması gerekenden farklı görünüyor, ama daha da önemlisi kartın açılış tarihi ile ilgili sorun. Bu tarih ne kadar eski ise Findeks notuna katkısı o kadar pozitif oluyor. Garanti Bankası kartımın açılışı durduk yere 10 seneden fazla ileri bir tarih olarak bildirilmeye başlandığı için Findeks notum 150 puana yakın düştü.

Ben çözüme kartı kapatarak ulaştım. Riski kalkınca eski haline gelecektir.
    6 veya 9 ay sürer

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • KKB yani findeks keyfine göre davranıyor kendi haline bıraktım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,

Mevcut kredi kartı ve kmh tablomu paylaşıyorum.

Ziraat kredi kartını yeni aldım. Paraf kredi kartı son 4-5 aydır 20k dan 160kya kadar otomatik arttı. Onun dışındaki kartlar uzun zamandır aynıydı. KMH limiti de aynıydı.

Son aylarda kredi puanım 1500-1560 arası kademeli olarak arttı. 2 ve 3 ay önceside 1555 te sabit olarak durdu.

Puanımı arttırmak için tavsiyelerinizi bekliyorum. Ayrıca Enpara kredi kartının avantajlarını beğenmediğim için KAPATMAYI düşünüyorum. Artan limitim uygun görülürse Ziraat ve Yapıkredi kartları arasında paylaştıracağım.

14 Ekim 2023 Kredi puan Takibi

161.700 TL Halkbank ParafCard 17/12/2021 Açılış tarihi

46.400 TL QNB Enpara Kredi Kartı 25/05/2022

41.000 TL Yapıkredi kredi Kartı 15/11/2021

50.000 TL ZiraatBankası Kredi Kartı 04/01/2016

25.000 TL KMH Yapıkredi 15/11/2021 

Toplam Borçlanma %10

Maksimum 1 kart borçlanması %87

Ziraat, Yapıkredi kartlarını beğeniyorum. Halkbank parafcardı hiç kullanmadım otomatik artışta kaldığı için limiti fullenmiş. Bu konuda önerisi olanları da dikkate alacağım.

• okn360 O kullanıcısına yanıt

Hocam merhaba.

Öncelikle %87 olan kartı %50 altına indirmeni tavsiye ederim. Abi hangi kartını kapatsan düşüş olur. Tam net bir şey söylemek mümkün değil.

Aynı bankadan kredi gibi referans ürünün olsa direk olarak kapatabilirsin düşüş olmaz derim. Ziraat kredi kartını yeni almışsın fakat daha önce kapattığın gibi notunu etkilememiş. Mümkünse özelden findeks raporunu pdf atar mısın..

Kredi puanın gayet iyi geçmişinde var çok rahat onay alabilirsin hocam.

• Saiph kullanıcısına yanıt

Ziraat kartımı eski öğrenci kartını aktararak verdiler üstadım o yüzden böyle olmuş olabilir özelden atacağım

• bugün kredi notu öğrenmek ücretsizmiş.

Findeks üyelerine bugüne özel Findeks Risk Raporu’nu ücretsiz sunuyoruz.

Cumhuriyet Bayramı coşkusunu Findeks ayrıcalığıyla yaşayın. Finansal geleceğinizi güvence altına almanın ilk adımı için size özel bir hediye sunuyoruz: Ücretsiz Findeks Risk Raporu!

Findeks Risk Raporu’nuzu almak için tek yapmanız gereken Findeks hesabınıza giriş yapmak!

Kampanya tarihi: 27.10.2023 (09.00- 22.00)

• Kampanya 27.10.2023 tarihi 09.00-22.00 saatleri arasında geçerlidir. 
    • Kampanya süresi boyunca Findeks Mobil veya findeks.com’dan hesabınıza giriş yapabilir ve ücretsiz risk raporunuzu alabilirsiniz.
  • Merhaba arkadaşlar,

malum findeks daha yeni yeni oturan bir sistem olduğundan bazı belirsizlikler var, buna dair de benim birkaç sorum olacak.

takipte olan kredimi kapatalı 1.5 yıl oldu, ancak buna rağmen bankalar hala kredi/ kredi kartı vermiyorlar.

konuya dair findeks yetkilileri ile görüştüm ve bana 5 sene bekleme kuralından bahsetti.

Ancak bu sadece kredi / kredi kartında değil, başka yerlerde de sorun yaratıyor.

Mesela puanım şu an 1500 olmasına rağmen ve kredi borcumu ödeyip takibi sonlandırdığımdan beri elimdeki mevcut 2 kredi kartının hiçbir zaman gecikmesi olmadı. Buna rağmen SIXT, Greenmotion gibi firmalar araç kiralaması yapmıyorlar. araç kiralaması için puanımın yeterli olduğunu ancak sistem tarafından red verildiğini iletiyorlar. %99 ihtimalle bu eski takipteki borcum, borç ödenip kapansa bile sistemde hala göründüğü içindir.

5 yıl beklemek dışında; kredi/ kredi kartı başvurusu ve araç kiralama konusunda bir çözüm var mıdır?

• ekomeko E kullanıcısına yanıt
    Güncelleme :

Kredi notu nasıl yükseltilir. Kredi/Kartı nasıl alınır. Detaylı Findeks inceleme ve deneyimler.

Garanti Bankası, açılış tarihi Temmuz 2023 olarak değiştirilmisti. KKB ye mail atarak durumu düzelttim. Kartımın açılış tarihi düzeltilmiş oldu

• evenko kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Herhangi bir belge istediler mi düzeltme için?

• ekomeko E kullanıcısına yanıt
    Belge istemediler hocam.

Sadece eski findeks raporu ile yeni findeks raporunun referans numaraları ve ilgili bankanın referans numarasini paylaştim. Bu süreç 1 ayda çözülmüş oldu

Bende şimdi yaptım ve 1 saat içinde düzelttiler.

Teşekkürler bilgi için.

Şimdi tekrar kredi notu isteyeceğim bakalım değişecek mi

• Kredi notu nasıl yükseltilir. Kredi/Kartı nasıl alınır. Detaylı Findeks inceleme ve deneyimler.
    Findeks yine sacmalaya başladı. 30 bin liralık kartımın limitini 0 lira gösteriyor. Dengesiz bir kurum

Keyiflerine göre davranıyorlar

• Merhaba, vatanda alacağım telefon için fibabanktan kredi kullandım. Ekstradanda 15binlik kmh açmışlar. İşlem 2 gün önce oldu. Müşteri hizmetlerini arayıp kmh kapattırsam findekste kapananlarda gözükürmü veya bi sorun yaratırmı?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Transis-Thor kullanıcısına yanıt

Kapatırsanız bir sorun olmaz. Kapatırsanız puanınız yükselir. Ama tekrar açmak isterseniz puanınız düşer. Karar sizin

• her türlü kredi var hesabımda(konut-taşıt-ihtiyaç-alışveriş-kmh), yaklaşık 1700-1800 arası kredi notum çıkıyor

• yükseliyor da bankalar limit açmıyor.

• Hocam son durumun nedir ? Akbank verdi mi 500k limit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarthWorm -- 7 Aralık 2023; 8:29:35 >
  • Arkadaşlar kullanmasak bile yüksek limitli kredi kartlarında yüksek limit olmasının kredi notuna veya bankanın kendi içinde ayrı değerlendirme puanı da oluyormuş sanırım bu puana eksisi olur mu? Toplam 707 bin kredi kartlarımın toplam limiti bu limitin çok az kısmını kullanıyorum ama ne olur ne olmaz lazım olur diye ve borç limit oranı düşük olunca kredi notuna olumlu etkisi olur diye limitleri yüksek tutuyorum yanlış mı yapıyorum sizce bir zararı olur mu banka içi değerlendirme olayı duydum sık kredi kartı limit artışı başvurusu yapmak kredi notunu düşürmüyormuş ama her bankanın kendi içinde müşteri puanlaması varmış bunu etkiliyormuş sanırım sık kredi kartı limit artışı yapıp ret almak bu doğru mu yada şöyle sorayım kredi kartı limit artışı yapmak olumsuz bir şey mi yoksa sadece kredi başvurusu yapıp ret yemek mi olumsuz bişey? Findeks kredi notum 1555 hiç ödeme gecikmem vs yok.

İş Bankası kredi kartım : 250.000 limit
    Qnb Finansbank kredi kartım : 200.000 limit
    Vakıfbank kredi kartım : 170.000 limit
    Garanti kredi kartım : 41.000 TL limit
    Akbank kredi kartım : 24.000 TL limit (En cimrisi 1.5 yıldır arttırmıyor)
    Ziraat kredi kartım : 12.000 limit
    Halkbank kredi kartım : 10.000 limit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktay1910 -- 7 Aralık 2023; 9:34:11 >

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.