selam arkadaşlar. devlet memuruyum yeni atandım öğretmen olarak. ilk maaşıda aldım. maaş bankam yapı kredi. maaşı aldıktan sonra krediye başvurdum vermedi şaka gibi. dünde garantiye başvurdum kredi kartım falan var garantide ödemeleride yapılıyor sorun yok. başvuruda ön onay verdi internet şubesinde hatta 78 bine lkadar limit verdi. sonra garanti bankasına milli eğitimden aldığım maaş bordromu götürdüm. red mesajı geldi sonrasında. anlamadım nasıl iş. kara liste yok birşey yok takip yok geçmişimde. 30 k maaş var. maaşın üzerinde hiçbir sıkıntı yok. ama 15 bin tl bile kredi alamıyorum. sizce ne yapmalıyım. en son işte bugün bir garanti şubesinin müdürüne ulaştık tanıdık vesilesi ile okul çıkışı bir şubeye gideceğim ama yardımcı olabilirler mi insiyatifleri olur mu hiç bilmiyorum... |
Kredi notu nasıl yükseltilir. Kredi/Kartı nasıl alınır. Detaylı Findeks inceleme ve deneyimler. (24. sayfa)
-
-
Hocam özelden rapor pdf atar mısın.quote:
Orijinalden alıntı: zekiiselam arkadaşlar. devlet memuruyum yeni atandım öğretmen olarak. ilk maaşıda aldım. maaş bankam yapı kredi. maaşı aldıktan sonra krediye başvurdum vermedi şaka gibi. dünde garantiye başvurdum kredi kartım falan var garantide ödemeleride yapılıyor sorun yok. başvuruda ön onay verdi internet şubesinde hatta 78 bine lkadar limit verdi. sonra garanti bankasına milli eğitimden aldığım maaş bordromu götürdüm. red mesajı geldi sonrasında. anlamadım nasıl iş. kara liste yok birşey yok takip yok geçmişimde. 30 k maaş var. maaşın üzerinde hiçbir sıkıntı yok. ama 15 bin tl bile kredi alamıyorum. sizce ne yapmalıyım. en son işte bugün bir garanti şubesinin müdürüne ulaştık tanıdık vesilesi ile okul çıkışı bir şubeye gideceğim ama yardımcı olabilirler mi insiyatifleri olur mu hiç bilmiyorum...
Maaş olması yüksek olması önemli değil bankalardaki geçmiş önemli.
İşsizim her bankadan kredi alabiliyorum çünkü bankalarda geçmişim yok. Bu arada yapı kredi cinstir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
kart borç limitini %50 sini aşmayacak şekilde nakit avans çekmek findeksi düşürür mü?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Düşürmez
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
puanım 1485 iken bu hafta ek hesaplardaki limitin %83 ünü kullandım ve kredi kartından %35-40 ını kullandım.kredi kartındaki harcamanın bi kısmını taksitlendirdim.puan 1342 ye düştü.hemen ek hesapları ödedim.şu an kaç olacak bekliyorum pazartesiye kadar yansır ama anlamadığım nasıl bu kadar etkiledi 150 puana yakın düşüş var.önceki aylarda ek hesabı kullanırken düşmezdi bile.ben kredi kartından şüpheleniyorum.
-
Kredi kartınız kaç yıllık ?
8 yıllık hocam
yatıpım taksitleri iptal ettim ama harcama olarak güncel eksrede var.ek hesapları ödedim.1485 e hemen çıkar mı yaptığım işlemler ek hesap kullanımı ve kartla taksitli alışveriş bunları iptal ettim.eğer çıkmazsa eski yerine sıkıntı boş yere inmiş olacak
Hocam 8 yıllık kartlar için kimisi %80 borçlanmaya müsait olabiliyor diyorlar. Herhalde ek hesap kullanımı puanınızı düşürdü
ek hesabı yatırdım kartlardaki taksidi normal alışverişe çeviirdim.bakalım findekse yansıyınca nereye çıkacak
2 hafta önce 1260 olan notum 1242 ye gerilemiş halbuki ne kredi kartı çıkarttım ne kredi aldım ne de kmh.
Saiph arkadaşın da dediği gibi kart limitlerini yüksek kullanmak azar azar yiyiyor kredi notunu sanırım (3-4 yıllık kredi kartı bile olsa).
Ödeyince düzelir merak etme. 3 - 4 yıllık sürede % 50 geçmemek şartıyla kullanınca sorun çıkarmıyor. Bol taksit ve kartın sonuna kadar kullanma artı risk.
7 - 9 yıllık kartlarda yaklaşık %75 borçlanmak sorun çıkarmayacaktır.
-
Bakalım hocam ekstre günü yaklaştı, ara ödemelerle limiti boşaltıyorum ama etkisi olmuyor sistemde direkt ekstre kesildikten sonra ödendi ya da ödenmedi diye bakıyor herhalde
Borç azaldı gösteriyorsa düzelir. Sorun edecek kadar düşüş olmamış zaten düzelecektir.
-
Merhabalar,
Garanti Kredi kartı limitimi sadece 9000TL daha arttırdığı için yaklaşık 187 puan birden findeks notum düşmüş. Bu nasıl oluyor?
Borç limit oranım sadece % 30
Üstelik yeni kredi açılışımda yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekomeko -- 29 Eylül 2023; 18:13:59 > -
Çok ilginç ki bankada hala eski limitim gözüküyor yani artmamış.
Açılış tarihi 2007 den 2020 ye çekilmiş nasıl oluyor bu?
Yanlış bilgi mi veriyor garanti, findekse?
-
Hocam aynı durumu bende yaşadım. Bankaya mail attım banka sorunun KKB de olduğunu söyledi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evenko -- 29 Eylül 2023; 18:45:4 >
quote:
Orijinalden alıntı: evenko
Hocam aynı durumu bende yaşadım. Bankaya mail attım banka sorunun KKB de olduğunu söylediBir çözüm bulabildiniz mi? Puanım neredeyse 1900e yakındı şu an 1600lere düşmüş
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X