Şimdi Ara

Kriterlerime uygun MMORPG tavsiyeleri arıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
3.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Uzun süre MMORPG oyunları oynadım. Kimi oyuna yıllarımı verdim, kimisine aylarımı, kimisini de birkaç hafta oynayıp belli başlı bazı nedenlerle bıraktım. Çok oyun değiştirdim, neleri oynadığımı ben bile hatırlamıyorum. Ama biliyorsunuz ki MMO bir okyanus. İyisiyle kötüsüyle binlercesi var. Bir oyunu yıllarca oynayıp bıraktıktan sonra yeni MMORPG oyunları ararken genelde fazla popüler ve kalabalık olmamasına özen gösterdim. Yeni keşifler yapmak istedim.

Son seferden sonra yıllardır MMORPG oynamadım. Şimdi yine bir MMORPG keşif havamdayım. Bir süredir arada araştırmalar yapıyorum. Videolardan incelediğim kadarıyla güzel şeylere denk geldiklerim oldu. Nitekim yeni oyunlardı ve tek serverları doğduğu topraklar, uzak doğu idi. Lâkin bir İngilizce yaması çıkartıldıysa oynamaktan çekinmem.

Yılların verdiği tecrübelerime dayanarak bazı kriterler oluşturdum kendime. Ne kadar güzel olursa olsun, oynamak istemeyeceğim oyunlar var. Bu kriterleri göz önünde bulundurarak bana birkaç MMORPG tavsiyesinde bulunursanız sevinirim. Bu arada nispeten yeni ve gelecek vaad eden oyunlar öncelikli tercihim olacaktır.

Aradığım kriterlere gelecek olursak.

1) F2P olmasın; çünkü her F2P sonunda P2W'e dönüşüyor. Bu da satın alma yapmadan, para verenlerin sahip olduğu güce sahip olamayacağın anlamını taşıyor. Bu sebeple devasa shopların olduğu, hiçbir oyuncunun emek harcayacak kazanamayacağı parayla satılan itemlerin bulunduğu bir MMORPG istemiyorum. Bu istek de beni F2P oyunlardan uzak tutmaya yetiyor. Shop varsa ve bir şey satılıyorsa, bu şey oyun parasıyla alamayacağın ya da emek harcayarak drop edemeyeceğin bir şey olmamalı.

2) Aylık ödeme yapmadan oynayamacağın bir P2P de olmasın. İlk kriterde anlattığım gibi bir shop mantığından uzak durmak için P2P oyun arıyorum fakat aylık ödemeli olmasın. 50-100 her ne ise ücreti, bir kere ödeyip satın alayım ve bir daha ödemek zorunda kalmayayım. Mamafih, satın alacağım P2P oyun eğer 1'inci kriterdeki "emek vererek alamayacağın, vakit harcayarak kazanamayacağın itemlerin satıldığı devasa shoplar olmasın" kriterini yerine getirmiyorsa lütfen o oyunu önermeyin. Öncelikle ilk kriterin kendini gerçekleştirmesi gerek. Ardından, aylık ödeme olmadığı müddetçe bir defaya mahsus ödeme için oyunu satın alabilirim.

3) Avrupa için ayrı, Amerika için ayrı, Asya için ayrı, Türkiye için ayrı ayrı serverlara sahip bir oyunu lütfen önermeyin. Bir gün biri patlıyor, sonra server birleştirme kararları alınıyor, şirketler alınıp satılıyor, sizin karakter de çöpe gidiyor. Geçenlerde eski karakterlerim ne halde diyerek sırf meraktan Knight Online ve Rappelz hesabıma girmeye çalıştım. Ortada ne site kalmıştı ne de server. Hatta site gitmiş, yerine ayrı ayrı bir sürü site gelmişti. Her biri de official olduğunu iddia ediyordu. Serverlar ayrılmış, birleşmiş, satılmış, satılan bir daha satılmış vesaire vesaire... Her iki oyun için de ilk defa gördüğüm yeni sitelerden deneme yoluyla eski hesabıma ulaşabildim. Fakat durduk yere bloklanmıştı ve açtıramadım. Verdiğiniz paralar ve emeklerden sonra hesabınız duman olunca dolandırılmış, hırsızlığa uğramış gibi hissediyorsunuz.

4) PVE'den hayli uzak kalmış ve sırf PVP ağırlıklı gelişen oyunları lütfen önermeyin. MMORPG'lerde PVP'den daha çok zevk aldığım şey PVE'dir. Her NPC ile konuşurum, her görevi dikkatlice okurum, herkesin hikayesini dinlerim... Kısacası görev odaklı ve muhabbeti bol partilerin içerisinde eğlenen biriyim. İnsanlara daha çok satın aldırma güdüsünü vermek için PVP odaklı oyunlar yapıyorlar, böylelikle çok para veren sizi ezip geçiyor. Böylelikle yenilen taraf da hırs ve öfkeyle daha çok satın alma gerçekleştiriyor. İnsanlar birbirilerini özenle ve emekle değil, parayla geçmeye ve egolarını tatmin etmeye çalışıyorlar. Bu yüzden PVE kısmı ne kadar iyi olursa o kadar hoşuma gider.

5) Harita konusunda da bir kriterim var. Oyun içerisinde birbirinden bağımsız farklı bölgeler, farklı haritalara sahip olsa dahi geniş alanlara sahip "open world" haritalar olsun isterim. Daha önce single ve online birkaç RPG'de denk geldim. Oyun haritası bütününde büyük olsa dahi bir sürü küçük küçük bölgeye ayrılmıştı ve bir bölgeden diğerine portallar yardımıyla girilip çıkılıyordu. Böyle bir şey istemiyorum. Beş dakikada bir portaldan geçeceksem, haritanın başka bir bölgesine gitmek için 5-10 portaldan birden geçmek durumunda kalacaksam hiç ama hiç önermeyin lütfen.

Not: Daha önce İngilizce patch ile Japon serverlarında uzun süreli oynadığım oyunlar oldu. Bu yüzden oyun yeni ve iyi ise ve dil yaması varsa Japonya ve Kore'den oyunlar tavsiye edebilirsiniz.
    Not2: Daha önce Türkçe dile sahip oynadığım ya da oynanış videolarını izlediğim başka oyunlar da oldu. Bu yüzden yalvarırım oyun Türkçe olmasın. Her yabancı kökenli kelimeyi Türkçeleştirmek gibi beni rahatsız eden bir hastalığımız var toplumca.

Şimdilik aklıma gelenler bu kadar. Sizlerden alacağım tavsiyeleri göz önünde bulundurarak hem hikayeyi, hem ırkları ve classları, hem de oynanışı inceleyeceğim. Merakla bekliyorum. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haplo -- 24 Aralık 2014; 9:21:02 >

• Aklıma nedense
    Guild wars 2 geldi
    Gerçi denemişindir
    Ama kriterlerinde resmen Hayalindeki oyunu istemişssin böyle bir oyun çıkarsa kafadan dünya üzerinde 30 40milyon kullanıcı sayısı olur gibime geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aterici

Aklıma nedense
    Guild wars 2 geldi
    Gerçi denemişindir
    Ama kriterlerinde resmen Hayalindeki oyunu istemişssin böyle bir oyun çıkarsa kafadan dünya üzerinde 30 40milyon kullanıcı sayısı olur gibime geliyor

Teşekkür ederim. "Buy to Play" olduğu için Guild Wars 2 deneyemedim. Ama oyunları araştırırken bir çok sitede önerilen olarak karşılaştım. Oyun yapısını bilmiyorum açıkçası. Derinden araştırmaya başlayayım en iyisi.

Bu arada Guild Wars 2 kaç yıllık oyun? 2'incisi çıktığına göre 3'üncüsü de çıkar mı? Var mı böyle bir haber duyumlarda?

• Guild Wars 2
    Wildstar
    The Elder Scroll Online.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Natsu Dragneel

Guild Wars 2
    Wildstar
    The Elder Scroll Online.

Teşekkürler Natsu. Wildstar yeni duydum, araştıracağım.

ESO konusunda çok şey okudum ama okuduğum kötü şeyler, iyilerinin yanında daha fazla kalıyor. Grafik ve gameplay gibi şeylerden bahsetmiyorum, ama oyunun develop kısmında çok isyan bayrağı gördüm.
  • wildstar pve si eğlenceli oynaması zevkli oyundur. Aslında o oyun mükemmel olabilirmiş. Pve bile eğlecneli refleks istiyor. Fakat yapımcıları o kadar andavalki inanamazsınız. Aylarca minnacık bugları bile düzeltmiyorlar. Kısaca şimdilik uzak durmak gerekiyor. Adamlar işlerini rayına oturtmak isterse ozaman kesinlikle oynanması gereken bir oyun olur.
    Tabi benim işim gücüm pve diyorsan şu altdaki video ya bir göz at. Eğer bu oyun tarzı hoşuna gidecekse, yukarıdaki söylediklerimi görmezden gelerek araştır.. Bazıları 123451234512345 gibi basit rotasyonlu pve yi seviyor olabiliyor.

Oyun satmak için pvp oyunu çıkartmıyorlar. Pvp oyunu yapmak pve oyunlarından zordur. Pve de hiç birşey dert olmaz. Koyduğun bossları bugla bile kesseler oyuncular ağlamaz. Fakat pvp oyunlarında eğlence ve denge olmazsa iş yalan olur. Burada 3 kuruşluk mmo ların muhabbetini yapmıyorum. pvp oyunlarında bile story oluyor, pve oluyor.. b2p diyip küçümsediğin gw2 güzel bir örnek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emberci -- 25 Aralık 2014; 17:21:15 >

• Haplo kullanıcısına yanıt
    Tabi ESO'yu bende pek tavsiye etmiyorum ama yinede yazayım dedim. ^^
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • * 50-100 her ne ise ücreti, bir kere ödeyip satın alayım ve bir daha ödemek zorunda kalmayayım* daha sonra gw2 b2p o yüzden oynayamadım demişsin.Kavram karışıklığı olmuş heralde biraz sende B2P dediğin zaten bir kez ödeyip oynadığın , P2P ise her ay para verdiğin oyunlar.

B2P olarak çok fazla seçenek yok zaten.Gw2 ve Secret World deneyebilirsin.
    P2P istersen ; hem genel başarısı hem pve bazlı olması dolayısıyla FF14 öneririm.Oyuncu sayısı sürekli artıyor ve ek paket çıkacak önümüzdeki aylarda.Bunun dışında ESO ve Wildstar deneyebilirsin.ESO'nun durumu biraz karışık , önümüzdeki günlerde oyunun temel yapılarından bazılarını değiştirecek bir patch gelecek.Almayı düşünüyorsan bu patchi bekleyip , ardından gelecek yorumlara göre almanı öneririm.Wildstar'ın da gene firma bazlı bazı sorunları oldu.Her ay içerik getirecez dediler ondan vazgeçtiler.Yanlış hatırlamıyorsam CEO'su işten ayrıldı.Megaserver sistemine geçildi , oyuncu sayısı düştü falan.Zaten 40 kişilik hardcore raid + non-target savaş sistemi çok iyi bir kombinasyon değildi başından itibaren.Ama diğer yönleriyle belli bir süre oyalayabileceğini düşünüyorum.

Edit:Secret World , Steam'de 16.66 lira şu anda almayı düşünüyorsanız çok makul fiyat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem3463 -- 25 Aralık 2014; 21:27:55 >

• Bildiğin aion'dan bahşetmiş lol.
  • erdem3463 kullanıcısına yanıt
    TERA'yı deneyebilirsin o da güzeeldir denemediysen
  • @ozkansen "b2p diyip küçümsediğin" diye bana söyledin sanırım? Herhangi bir küçümseme yapmadım. Neden küçümseyeyim ki? Bir yanlış anlaşılma oldu sanırım.

@erdem3463 Kavram karışıklığı olmadı da; daha önce hiç Buy to Play MMORPG oyun satın almadım. Bu yüzden Guild Wars 2 oynayamadım. Fakat F2P'lerin Buy to Win'lerinden gına geldiği için bir Buy to Play satın almak istiyorum.

Bu arada kargam kavraşası ilk mesajda olmuş çünkü "Aylık ödeme yapmadan oynayamacağın bir P2P de olmasın" derken "Buy to Play"i kastediyormuşum. Bu terime yeniyim.

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Guild Wars'ın gameplay'i nasıldır bilmiyorum ama bi' sıcaklık, bi' kan kaynaması oldu şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haplo -- 26 Aralık 2014; 1:25:55 >

• Hocam genel oynanışı çok iyi oyunun.Standart *tab-target* ama oynanış hızlılığı ve skillerin işlevleri dolayısıyla çok esnek bir yapısı var.Ve pvp açısından yeteneğe bakıyor oyun.Aynı şey genel pve ve dungeonlar için de geçerli.Kısaca her türlü öneririm oyunu , uzun süre oyalar.
  • Konu sahibinin oyun anlayışı tamamen benimkine uygun.

Şimdi ücret ile ilgili açıklamalardan yola çıkarsak konu sahibi BTP oyun arıyor. BTP oyunların sayısı bir defa sınırlı bu sebepten yelpazemiz çok dar olacak.

İkincisi PVE ağırlıklı oyun bulmak bu günlerde gerçekten zor. O sebepten ben bir kaç tane oyunu önermekten çok sadece özelliklerini yazıcam. Önermiyorum çünkü oyunlar FTP ve söylediği gibi bir süre sonra farklı bir sebepten ptw haline dönüşüyor.

1 ) Dragon Prophet : Bu oyunda ne kadar para harcarsan harca PVE ile elde edilebilen silah ve zırhlara ulaşamazsın. Para ile alınabilenler her zaman PVE ile elde edilebilen end game eşyaların 1 alt seviyesindedir. Oyun firması bu konuya özellikle dikkat ediyor. Shop un kötü tarafı oyundaki yardımcılarımız yani dragonlar konusunda para verenlere öncelik tanıması. Yani senin doğada yakalama şansının çok az olduğu dragonları shoptan satın alarak elde edenler var. Gerçi o dragonlar konusunda da shoptan satın alanlara verilen title ile doğadan yakalayanlara verilen title farklı. Onuda emekle elde edenlere böyle bir ayrıcalık tanımışlar.

2 ) Tera : Tera shop içermesine rağmen en iyi zırh silah ve takılar PVE ile elde edilebilir konumda. Shop daha çok mount ve kostüm içeriyor. Ama oyun eski olduğu için aşırı ilerlemiş oyuncular mevcut. Onlara yetişmek gerçekten sorun olabilir. PTW unsuru doğrudan içermiyor ama gerçek para ile kostum vb. satın alıp oyun içi gold ile satarak zırhlarını hızlıca geliştiren oyuncular mevcut. Dolaylı yoldan ptw diyebiliriz.

Benim aklıma bu ikisi geldi. Birde ileride çıkacak olan Everquest Next var. Ama onun için şu an bir şey diyemeyeceğim çünkü hala çıkış tarihi bile belirsiz.

• secret world steamde indirimdeydi 16 liraydı sanırım, bi incele istersen, yanlışım yoksa 4-5 tane ek paket çıktı ana oyun üzerine

açıkçası şimdi baktım da bi edit ihtiyacı duydum 1-4 arası ek paketleri beleş sonrası paralı denmiş. Steamde ki massive editionu alınca (30 lira) sanırım yanında 5-7 arası issue content ve güçlü beginner silahlar vs. geliyor. Contentlerin kalanı için yine para vermen gerekecek. Önce aylık ödeme olarak çıkıp sonrasında b2p yada f2p olan oyunların satış stratejisi pek yerinde olmuyor bana göre. Adamlar aylık ödeme olarak çıkaracakları içeriği hiç değişiklik yapmadan b2p ye uyarlayınca sürekli bişiler almak zorunda kalıyorsun. Aslında tam olarak ne demek istediğimi anlatamadım farkındayım. Farzı misal gerçek b2p olan guild wars serisinin çıkardığı içeriklere bak şimdi ise sonradan b2p olan secret worlde adamlar contenti dayadıkça dayamışlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ares -- 26 Aralık 2014; 16:18:20 >
  • Treth kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim Treth. Dragon Prophet'i duymadım, bir araştıracağım. Everquest Next konusunda da duyumları takip edeceğim.
  • Ares kullanıcısına yanıt
    Secret World'e daha önce baktım. Doğrusunu söylemek gerekirse pek beğenmedim. Aşırı portal var, sürekli bir yerden bir yere ışınlanıp loading yapıyorsun. Yani oyun yapısı kriterlerimden birine uymuyor.
  • Oyun içi shoplar çıktı MMO dünyası bozuldu. Kaliteli bir topluluğu olan, insanları görevleri grup olarak yapmaya zorlayan ve en iyi ekipmanlara sahip olmak için dungeonlara defalarca girmek gerekilen yani emek gerektiren bir oyun varsa ben B2P'ye de P2P'ye de razıyım. WoW'u topluluk mevzusundan Mists of Pandaria çıktığı zaman bırakmıştım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fiesta online eski bir oyun ama bilmiyorsanız deneyin
  • Haplo kullanıcısına yanıt
    6) öyle bir oyun ''MALASEF'' yok. ama ilk maddeyi atlayıp F2P olmasını kabul edersen kritlerlerine en yakın RİFT ' i önerebilirim. ve bulursan aradıgın gibi bir oyun banada önerebilirsin. hatta direk şu siteden araştırabilirsin

http://www.mmorpg.com/gamelist.cfm gerçi o kadar ugrastıgına göre bu siteyi bildiğini tahmin ediyorum. bana kalırsa eğer partisiz solo takılmayı tabi aradabir yine kalabalık görevler var. vede önemli olan pve olayı dersen BNS in rusya privatesinde takıl derim. ben en son level e gelene kadar ilk defa bir oyundaki questlerden zevk alarak tamamladım. aradaki sinematiklerde çok güzel bi tad bırakıyor. avrupa sunucusu cıktıgında tekrar baslıcagım tek oyun.

dediğin kritlere yakın oyunlardan biride WOW . tahminimce sana bilmediğin birşey önermemişimdir.

• Teşekkürler. Şu anda @Treth'in önerdiği Dragon's Prophet'i deniyorum birkaç gündür. Pek kalabalık yok oyunda, sanırım en dolu zamanlarını yaşamış ve boşalmaya başlamış. Server-merge yapmışlar zaten.

Oyunda para verip alabileceğiniz çok fazla item var, baya da komplike bir oynanışa sahip henüz çözmeye çalışmaktayım. Fakat para vererek aldığınız diamond'ları oyun goldları ile de alabiliyorsunuz. Bu sayede para vererek aldıkları her şeye para vermeden sahip olma şansınız oluyor. Bir süre daha deneyeceğim bakalım. Guild Wars 2 hâla aklımda. Gerçi Guild Wars'ın oyun içi satış yöntemlerini henüz bilmiyorum. Oyuna 150 lira verdikten sonra, ıncık cıncık item için de para vermeye devam etmek pek hoş olmaz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.