Şimdi Ara

Krize inanıyormusunuz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
0
Favori
3.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir akp vakası daha. Ben sana şöle anlatayım. Annem hem bebek bakıp hem servis hostesliği yapıyor. Babam işçi abim inşaat teknikeri 350 ytlye işe girdi. Harcamalarım fazla değil dershane flan var. Giyimim okadar pahalı değil. Herşeyi yapmak için atlamam illa şuyum olsun diye tutturmam ama ay sonunu kıt kanaat getiriyoruz. Sence bu nedir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tlg.RBTR

quote:

Orjinalden alıntı: d e n i z35

Ben inanmıyorum hele işçilere hiç acımıyorum ben 25 yıllık işçiyim 5 sene sonra emekli olacagım eşimle çalıştık 2 ev aldık birde yazlık 1 çocuk var ve kenardada 55.000 ytl var,burada millet çalışmıyor,karısını çalışıtırmıyor iş begenmiyor,sonrada yandım anam kriz,içki,sigara,altılı,kumar oyna sonrada para yok edebiyatı yap yada 3-5 çocuk yap sonrada geçinemiyorum edebiyatı yap,kendini geliştirme 20 ene aynı kafada kal vay anam kriz para yok de,

ben 25 senedir özel sektörde gece gündüz çalıştım 1 hafta iş yerinde yatarak yada haftanın 3 günü sabahçı kalarak iş begenmemezlik yapmadık devamlı kendimizi geliştirdik,ve şimdi rahata erdik,oglum ne isterse alıyorum yok yok,

ksısacası çalışanın,kafasının kullananın herşeyi olur,ülkede bu kriz aldatmacası 3-5 senede bir olur buna alışın ve devamlı işlere aldırın iş begenmemezlik yapmayın,kendinizi daha çok daha çok geliştirin piyasanın aranan elemanı olun,

bunları övünmek için degil gerçekler oldugu için yazdım.

o konuda haklısın millet iş beğenemiyo fakat şöyle bir olay daha var herkes kendine işçiliği yakıştıramaz ben kendime yakıştıramıyorum şahsen ve üniversiteye hazırlanıyorum ayrıca 25 yıldır işçiysen en ufak kademede de olsan en azından 1.7 bin ytl maaşın olması lazım kademe atlamanı saymıyorum bile ve eşin çalışıyor o da cabası ve krize inanmıyorum olayı şöyle gibi oluyor senin dilinden
    -benzin zamnlanmış ne diyeceksiniz?
    -farketmez ben her zaman 10 ytl lik benzin alıyorum
    gibi oluyo bilmem anlatabildimmi

O işe yakıştıramamayı bende yaşadım askere gittim,izmirde bir çok yer bizimdi,çigli organizeyi bilen bilir oraların 3/1 bizimdi,narlıderede binlerce metre kare alan bizimdi oturdugumuz bucadaki bir çok arazi bizimdi ve ben ulan işçimi olurum be dedim ve bende aga olur diyordum ama babam sağolsun ne var ne yok hepsini içkiye aleme yatırınca o begenmedigimiz işçi olduk,neyi yakıştırmadıgımızı iyi düşünmek lazım

• Solcular car car konuşur sagcı işverenlerde sömürür olay budur,tıpkı buradaki car car solcu geçinen che yavruları gibi
  • Kriz var yada yok. Ancak bi kaç hali vakti son derece yerinde olan işsahipleri bu krizi iyi bahane ediyorlar. İşten atmak istedikleri adamları veya ihtiyacı olmamasına karşın 3-5 daha fazla kazanayım diye , kriz geldi ordan kescez burdan kescez bahanesiyle kapıya koyuyorlar. Olan çalışanlara oluyor gene.
  • ben inanıyorum
    ama krızı fırsat olarakta kullananlarda var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mnr980 -- 30 Kasım 2008; 22:47:19 >
  • yazılarından ve hıtap seklınden gercekcı degılsın bence
  • çaktırma arkadaşım , herkes inandırsın kendini.sen farkında ol keyfini çıkar.aman kimsein aklını başına geitrme
  • quote:

Solcular car car konuşur sagcı işverenlerde sömürür olay budur,tıpkı buradaki car car solcu geçinen che yavruları gibi

Dan dun konuş anca .... cevap yazasım gelmiyor böle insanlar yüzünden.
  • quote:

Solcular car car konuşur sagcı işverenlerde sömürür olay budur,tıpkı buradaki car car solcu geçinen che yavruları gibi

Şimdi kolpa olduğunu belli ettin işte..
  • quote:

Orjinalden alıntı: no_exam

Bir akp vakası daha. Ben sana şöle anlatayım. Annem hem bebek bakıp hem servis hostesliği yapıyor. Babam işçi abim inşaat teknikeri 350 ytlye işe girdi. Harcamalarım fazla değil dershane flan var. Giyimim okadar pahalı değil. Herşeyi yapmak için atlamam illa şuyum olsun diye tutturmam ama ay sonunu kıt kanaat getiriyoruz. Sence bu nedir?

Abin olduguna göre babanın yaşı baya vardır ve senelerin işçisidir acaba dahalen asgari ücret alıyorsa suç babandamı,işverendemi,hükümettemi,acaba ha iyi düşün,eger gelirimz fazla egilse sigara bile içmeyecegiz,ama bizlerin kıçında yırtık donu var ama cebimizde son model cep var,yanımda konyalı bir işçi var adam 650 ytl maaş alıyor her sene 2 adet tel degiştir oglum sen salakmısın evin yok barkın yok işin garanti degil sen daha birinin taksiti bitmeden diger teli alıyorsun diyorum hemde evli,bana dedigi şu abi kızlar son mode tellere bakıyorlar,dumur oldum,

ben nasıl 2000 ytl alıyorum fazla mesai ücreti hariç,yani çalışan kazanır hakkını arayacaksın,gerekirse patronla çatır çatır kavganı yapacaksın.

• quote:

Orjinalden alıntı: FearFroMe

quote:

ne oldu birşey bir yerinemi dokundu ben ne işçiden yanayım nede dandik işverenden,sen sanırım dandik işverene giriyorsun,bu yazıda sanamı giriyor

yazdıklarıma inanmayanları yarın izmirde konakta ispata bekliyorum,hodri neydan.

• quote:

Ben inanmıyorum hele işçilere hiç acımıyorum ben 25 yıllık işçiyim 5 sene sonra emekli olacagım eşimle çalıştık 2 ev aldık birde yazlık 1 çocuk var ve kenardada 55.000 ytl var,burada millet çalışmıyor,karısını çalışıtırmıyor iş begenmiyor,sonrada yandım anam kriz,içki,sigara,altılı,kumar oyna sonrada para yok edebiyatı yap yada 3-5 çocuk yap sonrada geçinemiyorum edebiyatı yap,kendini geliştirme 20 ene aynı kafada kal vay anam kriz para yok de,

ben 25 senedir özel sektörde gece gündüz çalıştım 1 hafta iş yerinde yatarak yada haftanın 3 günü sabahçı kalarak iş begenmemezlik yapmadık devamlı kendimizi geliştirdik,ve şimdi rahata erdik,oglum ne isterse alıyorum yok yok,

ksısacası çalışanın,kafasının kullananın herşeyi olur,ülkede bu kriz aldatmacası 3-5 senede bir olur buna alışın ve devamlı işlere aldırın iş begenmemezlik yapmayın,kendinizi daha çok daha çok geliştirin piyasanın aranan elemanı olun,

O saydıklarını sıfırdan başlayıp bir işçi olarak şu günün şartlarında tekrar kazanabilir misin acaba? İki ev, bir yazlık, 5500Ytl nakit para. Bir işçi tüm kazancının tek kuruşuna dokunmadan kenara atsa bile bunlara sahip olması kaç yıl sürer bir hesap et bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 30 Kasım 2008; 22:54:10 >

• quote:

Orjinalden alıntı: rap_üstad

çaktırma arkadaşım , herkes inandırsın kendini.sen farkında ol keyfini çıkar.aman kimsein aklını başına geitrme

• Fabrikalar işçi çıkarıyormuş. Peh...,

Fabrika sahipleri krizi bahane ederek işçi çıkarıyorlar, ardından 1 ay sonra asgari ücretle yeni işçiler alıyorlar, böylece daha çok kazanç sağlıyorlar. 2001 krizinde başıma gelen bir olaydı bu. yaklaşık 6 -7 yıl arayla fabrikalar, tersaneler bu işi yapar.
  • quote:

quote:

Bir akp vakası daha. Ben sana şöle anlatayım. Annem hem bebek bakıp hem servis hostesliği yapıyor. Babam işçi abim inşaat teknikeri 350 ytlye işe girdi. Harcamalarım fazla değil dershane flan var. Giyimim okadar pahalı değil. Herşeyi yapmak için atlamam illa şuyum olsun diye tutturmam ama ay sonunu kıt kanaat getiriyoruz. Sence bu nedir?

Abin olduguna göre babanın yaşı baya vardır ve senelerin işçisidir acaba dahalen asgari ücret alıyorsa suç babandamı,işverendemi,hükümettemi,acaba ha iyi düşün,eger gelirimz fazla egilse sigara bile içmeyecegiz,ama bizlerin kıçında yırtık donu var ama cebimizde son model cep var,yanımda konyalı bir işçi var adam 650 ytl maaş alıyor her sene 2 adet tel degiştir oglum sen salakmısın evin yok barkın yok işin garanti degil sen daha birinin taksiti bitmeden diger teli alıyorsun diyorum hemde evli,bana dedigi şu abi kızlar son mode tellere bakıyorlar,dumur oldum,

ben nasıl 2000 ytl alıyorum fazla mesai ücreti hariç,yani çalışan kazanır hakkını arayacaksın,gerekirse patronla çatır çatır kavganı yapacaksın.

Hiçbirimizde son model telefon yok en iyisini bende var oda diğeri bozulduğndan mecbur aldım (290ytl) Babam sabah akşam mesailere kaldı uyksz kaldı çalıştı çalışıyorda. Babamın doğru düzgün takım elbisesi bile yoktu şimdide 1 tane var. Elektrik faturası geldiğinde babamın durumunu senin görmeni isterim doğal gaz su telefon ..... vergiler kdv ötv... ama aa olurmu baban neden kölelik yapmıyor di mi

• quote:

quote:

quote:

ne oldu birşey bir yerinemi dokundu ben ne işçiden yanayım nede dandik işverenden,sen sanırım dandik işverene giriyorsun,bu yazıda sanamı giriyor

yazdıklarıma inanmayanları yarın izmirde konakta ispata bekliyorum,hodri neydan.

sen nasıl işçisinki işçiden yanadeğilsin ve acımıyosun....gece gündüz çalışmışmış..gelde erkeksen bizim döküm fabrikasında çalış bakalım...
    hergün metal tozu yut..ağzına maske..gözlük..baret tak.yazın sıcağında..kafanı gözünü kapat..ceketle çalış.vücüduna kıvılcım sıçramasın diye..
    bir .ürün. dökülürken 900.1200 derece sıcaklıktaki ocaklardan çıkan işleri vinçle taşıda göreyim seni...daha birsürü..hikaye..ölüm tehlikesi dolu hertaraf..
    aldığımız para..620.ytl..allah bereket versin..ama kalkıpta işçiye acımıyom falan edebiyatı yapma...
    evet kriz var..iş çok ama birileri parayı kestiler..para yok..işler fabrikada bekliyor..

• quote:

quote:

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi troy -- 30 Kasım 2008; 23:06:44 >

• quote:

Orjinalden alıntı: HexfeT

quote:

O saydıklarını sıfırdan başlayıp bir işçi olarak şu günün şartlarında tekrar kazanabilir misin acaba?

şu an gene yaparım,kafayı kullanıp fırsatları egerlendireceksiniz,ben herkes yapar demiyorum ben yaparım,

mesela 27 ekimde uydulara kanal yüklemesi olayı vardı siz o gün ne yaptınız,bu size basit bir örnek,bakın ben o günden bugüne 650 cihaza kanal yükledim ve yazılım attım 10 ytl den hesaplayın ne yapar,vede boş zamanlarımda,bütün fabrikamdaki,ve çevremdeki bilgisayarların kurulumlarını ben yaparım vista,XP kuruyorum 25 ytl oyunlar özel ayarlar hariç,her hafta 5-10 devamlı gelir,yani bunun gibi onlarca para kazanacak iş var sadece iki tane örnek verdim,

kahvede dandik muhabbet yapıp sigara dumanı yutacagımıza paraya bakalım.

• Bütün Türkiye yalan atıyor yani..?
  • quote:

Orjinalden alıntı: kara_şahin

quote:

quote:

quote:

sen nasıl işçisinki işçiden yanadeğilsin ve acımıyosun....gece gündüz çalışmışmış..gelde erkeksen bizim döküm fabrikasında çalış bakalım...
    hergün metal tozu yut..ağzına maske..gözlük..baret tak.yazın sıcağında..kafanı gözünü kapat..ceketle çalış.vücüduna kıvılcım sıçramasın diye..
    bir .ürün. dökülürken 900.1200 derece sıcaklıktaki ocaklardan çıkan işleri vinçle taşıda göreyim seni...daha birsürü..hikaye..ölüm tehlikesi dolu hertaraf..
    aldığımız para..620.ytl..allah bereket versin..ama kalkıpta işçiye acımıyom falan edebiyatı yapma...
    evet kriz var..iş çok ama birileri parayı kestiler..para yok..işler fabrikada bekliyor..

Sanırım yazdıklarımı tam okumadan kızıyorsunuz ben kahvede çene çalana,kazancını içkiye,kumara veren işçiye kızıyorum yoksa bende işten atıldım,başıma neler geldi eşim işkence gördü polisler tarafından,anlatacak çok olay var kabahatın çogu örgütlenmeyen işçilerde,sendikalaşın,birlik olun,ben izmir büyükşehir belediye başkanın karşısına 52 kere dikildim hakkım için belediyeden atıldım ma arkadaşlarım bana sahip çıkmadılar bizim direnmemiz sonucu onlar haklarını aldılar ama işçi kardeşler beni sattılar belediyede.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.