deniz35 bir insanin cok calismasi ile kriz olmamasi arasindaki iliskiyi ben bir muhendis olarak kuramadim. bal gibide kriz var he sen basimizdakiler gibi bunu gormemeyi tercih ediorsan birsey diyemicem. fakat yarin patronun seni sirketi kucultuyoruz diyerek kapi onunue koyarsa gelip de burda topic acma sakin. insanlari egitim seviyelere gore yargilamam asla senin egitim seviyenide bilmiyorum ama istersen bi imkb ye bak bakalim kriz varmi yokmu
Mühendis olmuşsunuz ama,okumayı öğrenememişsinmiz işte eksigimiz,eger bütün yazdıklarımı okusaydınız kaç defa işten atıldığımı okurdunuz ama siz mühendissiniz ya okumadanda hissedersinizişten atılmak önemli degil türkiye bu,buna alışacagız isterseniz bugünü bir yere kaydedin ve 3 sene sonra kriz olacak bunu anlayın yeter ve bizler türkiyeyi tanısak zaten inlemeyiz kriz diye diye,benim şansım türkiyeyi çözmem 2 sene yerim içerim 1 sene stoklarım anlarımki kriz geldi geliyor dünyada olmasa bile türk patronları kriz yaparlar,siz ne kadar kazandıgınıza degil nasıl harcadıgınıza dikkat edinm türkiyede,para harcamayaı bilmeyen her gün kriz,ben hiç krize girmedim,4 ay işsiz kaldım,10 ay işsiz kaldım,arada bir çeok defa işsiz kaldım ma dedim ya çözdüm türkiyeyi,bu işsiz kaldıgım zamanlardada kenarda eşşek yükü ile param vardı o işsiz günlerimin bile sigortasını yatırdım istege baglı olarak yani kafasını kullanana kriz yok,parayı harcamayana,3-5 çocuk yapana kriz var,
hemen karşınızdakileri tanımadan yargılamayın biz ailecek çok içeri girdik çıktık işçi olaylarında,başka olaylardan ma anladıkki işçilerden ccık olmaz çogu cahil 3 kuruş için en yakın arkadaşını atan tipler çogu bende artık bakıyorum kendime ben günde 50-100 iş harici kazanmsam gözüme uyku girmez,çalışan Türkiyede iş çok,yukardda yazdım gene yazayım 27 ekim günü uydu cihazlarında görüntü yokken ben 650 cihaza kanal yükledim tanesi 10 ytl e ne oldu hani iş yok tu 10 ytkX650 ne yapar kafayı kullan para çok Türkiyede,çalışacak adam ekmegini taştan çıkarır.
Fetih, Kızılötesi ve aynı tarikata mensuplara :
+
(deniz35 adlı fake olduğu cin gibi ortada insan)
Bursa da 5000 kişi neden işten çıkarıldı ? Fabrikalar kapandı ?
Amerikadaki pek çok banka(batmaktan son anda kurtulan Citibank) neden battı ?
Neden doğalgaza %82 zam yapıldı ? (Bu ayrı konu)
daha fazla saymak istemiyorum, çünkü hakketen gözleri olan insanlar bunu daha önce yazmış sana.
Bardağın hep dolu tarafını görüyorsunuz. O dolu olan tarafta, 1-2 damlalık birşey.
Zengini, kriz mriz etkilemez.
Eline 5-10 ytl i al, bilkente , gaziosmanpaşaya(ankara) , nişantaşına git havaya saç.
1 de
Kasımpaşaya , Keçiörenin ücra mahallelerinde ve adını sayamayacağım kadar çok olan fakir semtlere gidip saçmaya kalk.
Lütfen bunu yap, linç edilmeni istiyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: d e n i z35
Açıklayayım ama sizler anlamak istediginizi anlıyorsunuz,
o arsaların,arazilerin ben tekinin faydasını görmedim babam ve annemle 25 sene beraber oturdum bana babamın 1 kuruş faydası olmadı annem sagolsun o baktı,babamsa yedi içiti sattı, bana ilk işe giridigim tarihe kadar hiç bir şey kalmadı yani ben sıfırdan başladım,1980 yılında işçi kraldı ve bazı sektörde kalifiye işçi bulunmuyordu patronlar bu işçilere sofralar hazırlayarak işe çagırırlardı biz o zamandan geldik o bulunmayan hint kumaşı işçilerdendik dahalende öyleyim,bir kaç arkadaşda öyleyiz,ben türkiyenin en büyük şirketlerinde senede 6 maaş ikramiye veren ve 6 defada erzak veren şirketlerde çalıştım,aynısını eşimde alıyordu ee ne oluyordu biz maaşı degil mesaileri degil,ikramiyeleri erzakları bitiremiyorduk her ay aldıgımız maaşı,mesai paralarını birikime yatırıyorduk,bunun yanında senede bir yarım altın,kömür,giyim,ayakkabı vb gibi şeylerin oldugu yerde çalıştım,mansiada oturdum senelerce,ve paraları yiyecek ne zaman nede yer vardı,bizde az önce söyledigim gibi her maşı,mesai paralarını biriktirdik,bize diger gelirler yettide arttı bile gidalarıda satıyorduk bakkallara çünkü biz 20 kilo yagı 2 ayda bitiremezdik,deterjanları atardık,bunları karı koca alınca inanın ne yeniyor nede bitiyor zaten 2 ögün iş yerinde yemek yiyoruz evde yemeye zaman yok gerekte yok,
eger iyi bit işçi ve iyi bir para harcama uzamanı olursanız neler neler alınır bu ülkede yeterki 3-5 çocuk yapıp onlarında rızkını kumara,altılıya,içkiye vermeyelim.
işte kendi ağzınla söylüyorsun.bir zamanlar bulunmaz hint kumaşıydık, kraldık diyorsun.şimdi devir değişti.üniversite mezunlarından bile çok sayıda işsiz var.siz bir şekilde kendi şansınızı yaratmışsınız, işleriniz hep yolunda gitmiş.Türkiye de alışılmadık şekilde eşinizin çalışması da ev ekonominize büyük oranda katkı yapmış.Bilgisayar işi yapıyorum, şurdan burdan da para geliyor diyorsunuz.Bende biraz hayattan kopmuş, kendi tuzu kuru dünyasında yaşayan ve böbürlenen birisi izlenimi bıraktınız.Sihirli bir değneğin değmesiyle Türkiye deki işyerlerinin yarısı bir gecede kapansa, dolar 3 ytl olsa,insanlar işsiz kalsa siz yine bu yazıları burada yazardınız zannediyorum.
Arkadaşlar krizin sana göresi bana göresi olmaz.Bir ülkede kriz vardır veya yoktur.Ha vardır ama seni etkilemez o ayrı mevzu.
Bir de konuda sık sık geçen bir cümle madem kriz var neden alışveriş merkezleri dolu?Orada gördüğünüz zengin kesim.Yani alt tabakadan birini orada kolay kolay göremezsiniz.Ve bir ülkede kriz ne derece olursa olsun o manzarayla her zaman karşılaşırsınız.Çünkü ülkede az da olsa her zaman zenginler vardır.
@deniz nickli arkadaşa gelince banada üslubu çok görgüsüz ve saygısız geldi.Fake olduğundan şüphelenmekteyim ve amacının da hükümet propagandası yapmak olduğunu düşünmekteyim.
quote:
Orjinalden alıntı: KIZILÖTESİİ
quote:
Orjinalden alıntı: Fetih
Kriz var deniyor.Alışveriş merkezine arabayı parkedecek yer bulamıyorum.(yaklaşık 1000 araçlık bir otopark)
İkinizede Allah akıl fikir versin ailenizin parasını yerken boyle derseniz eger o gün geldiginde gorursunuz o zaman
Allah eminim bu hain Allah ile aldatanlardan Allah'ı bir araç olarak kullananlardan hesabını soracak
Avm'lerde gezenlerin çoğu yemeye içemeye ve vitrin bakmaya gelen insanlar. Ya da piyasa yapmaya gelen gençler. Şimdi orda gezenlerden kaç tanesi gidip 100 milyonluk gömlek, 300 milyonluk ceket falan alıyor. Kuru kalabalık yani. Migrostan temel ihtiyaçlarını alanlara veya yemeğe 3-5 kuruş harcayanlara bakarak aldanmayın. Harbiden, cebi dolgun ve rahat alış veriş yapabilen çok kişi yok. Avm'lerde kapanan mağazalar var zarar edip. Ne var ki zincir mağazalar zarar etse bile kapatmaz kolay kolay. Örneğin, starbucks atıyorum beylikdüzündeki avm'de zarar etse, leventteki avm'den hayvan gibi kar edip kapatır zararı. Zarar eden yer de reklam maksatlı kalır orda.
tek kelime edicem. boyle bir zavallılık görmedim.
İnanırmısın bende sana inanmıyorum;
2 gün önce buraya üye olduğunu dikkat çekmemek için acil post kastığını ve mantıklı gibi görünen şeyler yazıp solcuları kötülediğini şu an durumun çok iyi olduğunu düşündürmeye çalışıyorsun BENCE.
valla 17 yıl çarşıda çalıştım, ozamanda kriz var iş yok diyordu patronlar,şimdide nezaman krizin olduğuna inanın biliyormusunuz,nezamanki mc donalds kapatır ozaman anlayınki kriz vardır bu ülkede,nezaman millet isyan çıkartıp gaz faturası yüzünden ozaman isyan vardır,bu millette ne para biter nede iş biter!
arkadasim sen konustukca batiyorsun amacin polemik yaratmak mi bu ulkede hergun kriz var bunun farkindayiz ama inan cirakliktan kobilige yukselen kose olan insanlar bile senin kadar kendini ovmez, bizim babalarimizda iscilikle ev aldi sunu yapti lakin senin farkin ne anlayamadim. ben buna kisaca eziklik sendromu diyorum.........
quote:
Orjinalden alıntı: d e n i z35
quote:
Orjinalden alıntı: muckerx
deniz35 bir insanin cok calismasi ile kriz olmamasi arasindaki iliskiyi ben bir muhendis olarak kuramadim. bal gibide kriz var he sen basimizdakiler gibi bunu gormemeyi tercih ediorsan birsey diyemicem. fakat yarin patronun seni sirketi kucultuyoruz diyerek kapi onunue koyarsa gelip de burda topic acma sakin. insanlari egitim seviyelere gore yargilamam asla senin egitim seviyenide bilmiyorum ama istersen bi imkb ye bak bakalim kriz varmi yokmu
Mühendis olmuşsunuz ama,okumayı öğrenememişsinmiz işte eksigimiz,eger bütün yazdıklarımı okusaydınız kaç defa işten atıldığımı okurdunuz ama siz mühendissiniz ya okumadanda hissedersinizişten atılmak önemli degil türkiye bu,buna alışacagız isterseniz bugünü bir yere kaydedin ve 3 sene sonra kriz olacak bunu anlayın yeter ve bizler türkiyeyi tanısak zaten inlemeyiz kriz diye diye,benim şansım türkiyeyi çözmem 2 sene yerim içerim 1 sene stoklarım anlarımki kriz geldi geliyor dünyada olmasa bile türk patronları kriz yaparlar,siz ne kadar kazandıgınıza degil nasıl harcadıgınıza dikkat edinm türkiyede,para harcamayaı bilmeyen her gün kriz,ben hiç krize girmedim,4 ay işsiz kaldım,10 ay işsiz kaldım,arada bir çeok defa işsiz kaldım ma dedim ya çözdüm türkiyeyi,bu işsiz kaldıgım zamanlardada kenarda eşşek yükü ile param vardı o işsiz günlerimin bile sigortasını yatırdım istege baglı olarak yani kafasını kullanana kriz yok,parayı harcamayana,3-5 çocuk yapana kriz var,
hemen karşınızdakileri tanımadan yargılamayın biz ailecek çok içeri girdik çıktık işçi olaylarında,başka olaylardan ma anladıkki işçilerden ccık olmaz çogu cahil 3 kuruş için en yakın arkadaşını atan tipler çogu bende artık bakıyorum kendime ben günde 50-100 iş harici kazanmsam gözüme uyku girmez,çalışan Türkiyede iş çok,yukardda yazdım gene yazayım 27 ekim günü uydu cihazlarında görüntü yokken ben 650 cihaza kanal yükledim tanesi 10 ytl e ne oldu hani iş yok tu 10 ytkX650 ne yapar kafayı kullan para çok Türkiyede,çalışacak adam ekmegini taştan çıkarır.
valla konuyu açan arkadaş doğru söylemiş,kendini övmektede haklı adam baya baya mal varlığı yapmış ama o kendini size sadece örnek gösteriyor,adamı hedef tahtasına çevirmeyin arkadaşlar,türkiyede gerçekten para kazanmasını bilmek şart,örneğin burada rusyada kimse iş beğenmemezlik yapmıyor,bir doktor anestezist moskova dışında 400 dolar aylık alıyor ama moskovada o doktor garson olarak çalışıp ayda 800 dolar kazanıyor,bu şahıs arkadaşım, örnekmi bizde kadınlar asfalt yapımında çalışmaz ama burada çalışıyolar, çünkü kadınlar erkeklerin üstün olduğuna inanmıyorlar,ama şahsen kendimi eleştirmem gerekirse bende bir kuyumcuyum işsiz kaldım aylarca,ama tuvalet temizlik işinde çalışmadım,millet olarak gerçekten iş beğenmiyoruz ve hanımlarımızıda çalıştırmıyoruz,tabiki kiminin namus açısından sert düşünceleri olabilir kimininde düşüncesi daha başkadır.
Doğru krize inanmasan yoktur zaten.Hey Allahım ya.
Bende inanmıyorum son 1 ayda 40,000 otomobil trafiğe girmiş....tam 40,000
olmayan bişeyin üstüne ne kadarda yorum yapılmış yaa kriz diye diye milleti maraz ettiler hiç bişey yok kulağınıza gelene değil gözünüzün gördüne itibar edin bakın hemen sonuçu bulursunuz.
muckerx
Neden batayım acaba,yazdıklarım insanlara örnek olsun diyedir ve kaç kere asla kendimi övmüyorum havada atmıyorumuda ekledim tabii okumayı biliyorsanız,ben çalışana kriz olduguna inanmıyorum ve türk halkinı çok iyi tanıyorum çalışmayı sevmeyen bir milletiz yan gelipte nereden ne voli vursak onu düşünürüz,etrafınıza bekın belki anlarsınız,ama övünsemde yeri var ha siz gibi düşünenleri görünce,sıfırdan başlayıpta bir çok şeye sahip olmak zor türkiyede,ha şartların zorlugundan egil sizin gibi tembeller çok oldugundan.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme