Şimdi Ara

Krize inanıyormusunuz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
0
Favori
3.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bizde sendika varda ne oluyor al işte bu sene.eylül ayında.büyük sözleşme vardı..şimdi bırak iyileştirmeyi..zama alamıyoz..ama sendika herkesin parasını kesmeyi biliyor..2002.yılından beride verdiği enflasyon zammmı.onu hükümette veriyor..ben ne anladım sendikadan..şimdide kalkmışlar grev yapacaüız diyor..şu şartlarda zam diye grev yapana akıllı demezler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kara_şahin -- 30 Kasım 2008; 23:06:53 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: d e n i z35

quote:

Orjinalden alıntı: FearFroMe

quote:

Orjinalden alıntı: d e n i z35

Solcular car car konuşur sagcı işverenlerde sömürür olay budur,tıpkı buradaki car car solcu geçinen che yavruları gibi

Şimdi kolpa olduğunu belli ettin işte..

ne oldu birşey bir yerinemi dokundu ben ne işçiden yanayım nede dandik işverenden,sen sanırım dandik işverene giriyorsun,bu yazıda sanamı giriyor

yazdıklarıma inanmayanları yarın izmirde konakta ispata bekliyorum,hodri neydan.

Benim solcu olmadığıma emin olabilirsin..

• Krize inanmıyorum,

(Neden 1) Patronum son model C63 AMG Mercedes aracıyla gezerken kış ortasında çalışanların hepsini ücretsiz izine gönderdiği için çevremde dolaşan bu kriz sözüne inanmıyorum.

(Neden 2) İstanbul anadolu yakasın da açılışı yeni yapılan bir alış veriş merkezini görmek maksadıyla gittiğim de mağaza içerisinde dolaşan hemen herkesin ucuz pahalı bir çok giyim ve teknoloji mağazasında ellerini poşetlerle dolu olarak gördüm. Nakit yada kredi kartı bir şekilde herkes elini avucunu doldurmuştu, fast food bölümünü saymıyorum bile tıka basa yiyip içenler cabası.

Değirmenin suyu bir şekilde akmaya devam ediyormu bence ediyor, ama bir kriz furyasıdır tutturmuş gidiyoruz. Kriz nerede, kiminle beraber, kime yakın, kime uzak, bu kriz nasıl bir şeydir ki bizi alış verişten geri bırakmıyor.

O mağaza ve içerisindeki diğer firmalar sadece cumartesi, pazar günleri ne kadar ciro yapmıştır kim bilir, bence kriz falan söz konusu değil söz konu olan müsriflik ve ihtiyacımız olandan fazlasını harcamaya devam etmemizdir.

• quote:

Orjinalden alıntı: BeyazBüyü

Krize inanmıyorum,

(Neden 1) Patronum son model C63 AMG Mercedes aracıyla gezerken kış ortasında çalışanların hepsini ücretsiz izine gönderdiği için çevremde dolaşan bu kriz sözüne inanmıyorum.

(Neden 2) İstanbul anadolu yakasın da açılışı yeni yapılan bir alış veriş merkezini görmek maksadıyla gittiğim de mağaza içerisinde dolaşan hemen herkesin ucuz pahalı bir çok giyim ve teknoloji mağazasında ellerini poşetlerle dolu olarak gördüm. Nakit yada kredi kartı bir şekilde herkes elini avucunu doldurmuştu, fast food bölümünü saymıyorum bile tıka basa yiyip içenler cabası.

Değirmenin suyu bir şekilde akmaya devam ediyormu bence ediyor, ama bir kriz furyasıdır tutturmuş gidiyoruz. Kriz nerede, kiminle beraber, kime yakın, kime uzak, bu kriz nasıl bir şeydir ki bizi alış verişten geri bırakmıyor.

O mağaza ve içerisindeki diğer firmalar sadece cumartesi, pazar günleri ne kadar ciro yapmıştır kim bilir, bence kriz falan söz konusu değil söz konu olan müsriflik ve ihtiyacımız olandan fazlasını harcamaya devam etmemizdir.

Madalyonun öteki yüzü var bide.Türkiyeyi biraz dolaş her yer istanbula benzemez.En azından senin bulunduğun semt benzemez.Alışveriş merkezinde haliyle poşet dolu olur elleri insanların zaten gidebilen alıyo bişeyler.Ama bide kimsenin görmediği kesim var.

• quote:

Krize inanmıyorum,

krize inanmıyom diyosun ama işçiler çatır çatır çıkarılıyor..
    tofaş..500 küsür kişi çıkardı halada çıkarıcak diyolar..renault..bayram sonu..bir sürü işçi çıkaracak..ve.bosch..bursanın belki türküyenin en iyi fabrikası bu adamlar bile işçi çıkarıyor..
    bunların yan sanayileni saymaya gerek kalmaz herhalde..olan kime oluyor..işiye..senin o gördüklerinin hepsi..tuzu kuru takımı..
    sen bir işçinin alışveriş merkezinde bişeyler alabileceğine inanıyomusun..

• İlginç bir vakka
  • quote:

Orjinalden alıntı: xTraP

Kriz var yada yok. Ancak bi kaç hali vakti son derece yerinde olan işsahipleri bu krizi iyi bahane ediyorlar. İşten atmak istedikleri adamları veya ihtiyacı olmamasına karşın 3-5 daha fazla kazanayım diye , kriz geldi ordan kescez burdan kescez bahanesiyle kapıya koyuyorlar. Olan çalışanlara oluyor gene.

bu konuda haklisin iste
  • kara_şahin

Tuzu kuru takımı yada değil, geçen hafta siyaset meydanın da bir örnek verilmişti, iş adamı işçilerini çıkartmamak için para yardımı talep etmişti de git sahip olduğun jeti sat demişlerdi. Ben diyorum ki patronum C63 ile geziyor olan çalışan işçiye oluyor, bunun adını da kriz koymuşlar ama kriz değil birileri küfesini doldurmaya devam ederken birileri de evine götürecek ekmek parası bulamıyor. Bence ortada planlı oynanan bir oyun var ve oyunu kaybedenler çalışanlar patronlar değil.

Benim iş verenim benimle aynı işi yapan insanları işten çıkarttı ve sırf tasarruf edeceğim diyerek çıkan insanların işlerini aynı maaş karşılığın da bizim üzerimize yükledi ama kendisi kat, yat, son model araçlar ile zevki sefa içerisinde yüzmeye devam ediyor.

Sözümü tekrarlıyorum kriz bence yok kriz adı altında oynanan bir oyun var ve bu oyundan galip çıkanlar iş verenler mağlup olanlarsa biz çalışanlarız.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Allah a inanıyomusunuz gibi bi soru olmuş bu

dolar 1.60 larda oynayıp duruyor

en sağlam AKBANK BİLE BİR SÜRÜ ÇALIŞANINI ÇIKARMIŞ
  • yok ya krız yokmus pehh

gecen sene 950 ytl yakıt parası verdım bu sene 2250 ytl verılmesı gerekıyor(daha veremedık)

sence benım maasım bu kadar arttı mı?
  • Bizim gibi genelde gösteriş meraklısı olan insanların oluşturduğu topluluklarda,arabanın telefonun vs.. iyisi alarak kendilerine prestij sağladıklarını düşünürler.

Afrika'nın bazı ülkelerinde cep telefonu değiştirme sıklığı,AB ile ABD'den fazla.Ortadoğu ülkelerinde de durum aynı.

Son model telefon kullanarak "Bakın bende para çok,en iyisini alıyorum." demeye getiriyor.

ABD'deki bir insanın alım gücü,bizim kaç katımız?Telefon değiştirme sıklığı arasındaki fark ne kadar?

İlk sorunun cevabı sanırım 7-8 kattı,ama ikincinin cevabından eminim.Bizde değiştirme sıklığı 18 ay,adamlarda 4 YIL.

Yahu adam asgari ücretle çalışıyor,cebinden 1000 YTL'lik telefon çıkartıyor.2 aylık maaşın neredeyse,insaf.

Sokaktaki arabaları söylemişsiniz,doğrudur.

Peki araçların yüzde kaçı kredi ile alınıyor?

Cevap %70.

Yani borçla araç alıyoruz,adam 60 bin YTL'lik araç için 50 bin YTL kredi çekiyor bu ülkede.Bakın gazete reklamlarına,araç fiyatının %85'ine kadar kredi kullandırıyorlar.Maaşını alıyor,hooop kredi taksidine.Prestij sahibi oldu ya,keyfi yerinde.Boğazından kestiği umrunda değil.

Bizim apartmanda bir çift var,toplasan gelirleri 3 bin YTL etmez.Adamlar 2 bin YTL'yi krediye veriyor.Altında gayet de güzel araç.Eve sürekli mobilyalar,iyi yerlerde tatiller vs..

Kusura bakmayın,ama kimsin ki bu kadar lüks yaşamaya çalışıyorsun.Aylığını alıp,bankalara yatırmak çok mu hoşuna gidiyor?Kıt-kanaat yaşamak hoş mu(paran olmasına rağmen)?

Ayranı yok içmeye... derler ya tam da buraya cuk oturuyor.

Biz tüketmeyi seven bir toplumuz,alışveriş yaptıkça,para harcadıkça mutlu oluyoruz.

Kredi kartı da büyük nimet bizim halkımız için,alıyor gerekli-gereksiz şeyleri,kasada geçir kartı.Nasılsa bir şekilde ödenir mantığıyla hareket ediyoruz.

Parası olan kart kullansın tabi,ama olmayanlar da aklını başına toplasın.

Bütün AB ile ABD krizle uğraşırken bizi teğet mi geçecekti?Tabi ki vuracak,şu anda da çok hissetmiyoruz,ekonomistleri dinlerseniz,2009'un ilk yarısı daha sıkıntılı geçecek diyor.

Ben anlamıyorum,büyük ekonomiye sahip ülke liderleri krizi kabul etmişken,IMF'ye muhtaç bir ülkenin başbakanı çıkıp "Kriz fırsatçılığı yapıyorlar" diye krizi inkar etmesi de düşündürücü.

Diyeceğim o ki,her şey dışarıdan göründüğü gibi değil.Paramızın daha az olmasına rağmen,daha çok tüketmeyi istiyoruz.Tüketen toplumların da sonu pek iyi olmaz,üretmek zorundayız.

DÜZELTME:Kriz zamanı çok enteresan işler olur,bir yanda işsiz kalmışlar,diğer yandan da,yükselen faiz ve dolar,euro ile paralarına para katmış olanlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deserthawk -- 30 Kasım 2008; 23:36:10 >

• bize bişey olmaz. hamdolsun!
  • Basın çok abartıyor.

İşveren de bundna istifade ediyor.İşçi çıkartıyor 0 faiz ile kredi falan alıyor.
    Tamam dünyada bir kriz var ama bizde o derece değil basının işi hep
  • quote:

kara_şahin

Tuzu kuru takımı yada değil, geçen hafta siyaset meydanın da bir örnek verilmişti, iş adamı işçilerini çıkartmamak için para yardımı talep etmişti de git sahip olduğun jeti sat demişlerdi. Ben diyorum ki patronum C63 ile geziyor olan çalışan işçiye oluyor, bunun adını da kriz koymuşlar ama kriz değil birileri küfesini doldurmaya devam ederken birileri de evine götürecek ekmek parası bulamıyor. Bence ortada planlı oynanan bir oyun var ve oyunu kaybedenler çalışanlar patronlar değil.

Benim iş verenim benimle aynı işi yapan insanları işten çıkarttı ve sırf tasarruf edeceğim diyerek çıkan insanların işlerini aynı maaş karşılığın da bizim üzerimize yükledi ama kendisi kat, yat, son model araçlar ile zevki sefa içerisinde yüzmeye devam ediyor.

Sözümü tekrarlıyorum kriz bence yok kriz adı altında oynanan bir oyun var ve bu oyundan galip çıkanlar iş verenler mağlup olanlarsa biz çalışanlarız.

İşte beni %90 anlayan bir arkadaş.

• kriz gelir adaletsizliği ile ilgili yüksek geliri olan insanlar bir şekilde kendilerini garantiye aldı mevduat faizleriyle birisini tanıyorum tekstil fabrikasını satıp 20 trilyona her ay 300 bin ytl faiz alan, bu adama kriz koyarmı Allah aşkına olan işçiye olur memura olur
  • Bizim insanımız ilginç, kendince kriz yok diyor ve Türkiye'de de olmadığını kabulleniyor. Senin için olmayabilir ama ülkede var. Krizin sencesi bencesi mi olur acaba? Euro 1,7 den 2,1lere çıktı, dolar 1,1 lerden 1,6 ları gördü. Ben yurtdışında okuyorum, bana 1000 ytl gönderseler 650 euro alırken şimdi 500 euro alıyorum. Al sana kriz.

Abimlerin işinden biliyorum tüm işleri durdu, çekler dönmüyor. Durgunuk var piyasada bunu kabul etmek lazım.

Ama krizin kaynağı ve etkileri tartışılır. Patronlar krizi bahane edip işçi çıkartıyor olabilir ama bu kriz olmadığı anlamına gelmez.

İnsanımızn iş beğenmediği, tembel olduğu aşikar. 3 aydır İtalyadayım, aradaki farkı daha net gördüm. Tüm profesörler tam zamanında geliyor derse, ve tam zamanında bitiriyor. Ders içinde en ufak bir boş zaman yok. Adamlar işine çok sadık. Ödev veriyor, 2 hafta sonra şu saatte vereceksin diyor. Verdin verdin, 1 dakika geç versen almıyor. Bizim insanımız işine saygı duymuyor ve işinin gereklerini yapmıyor bu doğru.

• Kriz var deniyor.Alışveriş merkezine arabayı parkedecek yer bulamıyorum.(yaklaşık 1000 araçlık bir otopark)
  • krize değil halkın keriz olduguna ınanıyorum.Adamlar gozumuzun içine baka baka palavra atıyolar millet oy atıyor hala bunlara. Bizim halkımızın gözü var ama istediğini görüyor. hamdolsun köşede 3 krş param yok okul bıttp aç kaldıgımda nolcak çok merak edıyorum. Atam keşke hiç gıtmeseydın ya. Bızı şu şerefzılerın elıne bırakmasaydın. Saman altından su yürütenler cehennemde o suları ararlar inşşlh. beddua edıyroum belkı ama ne olucaksa olsun. bızım gelecegımızı yok etmışler cok mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reçel_yapan_arı -- 1 Aralık 2008; 0:00:27 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: telsim81

Bizim insanımız ilginç, kendince kriz yok diyor ve Türkiye'de de olmadığını kabulleniyor. Senin için olmayabilir ama ülkede var. Krizin sencesi bencesi mi olur acaba? Euro 1,7 den 2,1lere çıktı, dolar 1,1 lerden 1,6 ları gördü. Ben yurtdışında okuyorum, bana 1000 ytl gönderseler 650 euro alırken şimdi 500 euro alıyorum. Al sana kriz.

Abimlerin işinden biliyorum tüm işleri durdu, çekler dönmüyor. Durgunuk var piyasada bunu kabul etmek lazım.

Ama krizin kaynağı ve etkileri tartışılır. Patronlar krizi bahane edip işçi çıkartıyor olabilir ama bu kriz olmadığı anlamına gelmez.

İnsanımızn iş beğenmediği, tembel olduğu aşikar. 3 aydır İtalyadayım, aradaki farkı daha net gördüm. Tüm profesörler tam zamanında geliyor derse, ve tam zamanında bitiriyor. Ders içinde en ufak bir boş zaman yok. Adamlar işine çok sadık. Ödev veriyor, 2 hafta sonra şu saatte vereceksin diyor. Verdin verdin, 1 dakika geç versen almıyor. Bizim insanımız işine saygı duymuyor ve işinin gereklerini yapmıyor bu doğru.

Hersey ok de universite bolumu garibime gitti. Ben de universiteyi okurken Turkiye`de kac sene once aynen senin dedign gibiydi. Hocanin derse giris ve cikis saati belliydi. Ayrica odev verirdi, ya da Preliminary Work dedigimiz laboratuvar oncesi hazirlik odevleri verirlerdi. Ve bunlarin deadline yani son teslim tarihi saatiyle beraber tahtaya yazilirdi. Oteki hafta ders basinda zaten masanin ustune konmus olurdu. Hoca o masaya geldikten sonra artik herhangi bir teslimat soz konusu olmazdi. Derslerde de zaman boslugu oldugunu hatirlamiyorum. Bu arada ben Elektrik-Elektronik bolumundeyim.

Kisacasi verdigin ornek universite acisindan absurb olmus biraz.

• İşçi deyince 600 ytl'den fabrikada harap olan, işçiler geliyor hemen aklıma, döneminde staj maksadıyla yanyana çalıştığımız herbirinin hayatını bildiğim asıl emekçiler..

Bu adamın iki ev bir yazlık + 55000ytl parayı biriktirmesi için basit bir hesapla 300000ytl diyelim dairelere ki 2 katı değeri vardır. + 50000 diyelim 350000ytl parayı benim bildiğim işçilerin biriktirmesi 350000/600 = 583 ay eder, bu da 12'ye bölersek 48Yıl eder. Eşiyle beraber aynı ücrette çalıştığını düşünürsek ortalam 25 yılda konuyu açan arkadaşın bahsettiği şekilde bir birikim ve varlık sahibi elbet hem de tam olarak o işçi de olabilir..

Tabi bunun kirasını, yemeğini, kişisel ihtiyaçlarını, faturasını, çoluk çocuk masrafını düşünmezsek..

Tabi sabit ücretle 25 yıl çalışmayacak bu kişi ancak bahsettiğim farklar da enflasyona oranla zaten ihtiyaçlar doğrultusunda elde kalmaycaktır..

Buna göre 25yıl eşimle çalıştım 2 ev bir yazlık 55000 ytl ve herşeyin sahibi çoluk çocuğum var derken sizi tebrik ederim hayatınızı sonunda bu birikimlerle hakettiğiniz için fakat, ben bile bunu kazandım insanlar iş beğenmiyor demek için ortalamanın baya üzerinde bir gelir sahibi olmanız gerekiyor ki bu durumda da insanlara iş beğenmiyor bakın ben nası çalıştım demek biraz dengesiz ve düşüncesiz bir yorum oluyor..

Ki bu hesapla sıfırdan buraya geldiğinizi düşünmüyorum, aynen yukarıdaki bir mesajda bahsettiğiniz gibi organizenin yarısı bizim şurası burası bizim demenizden zaten varlıklı bir aileden gelmiş olduğunuz ve onların da desteğini mutlaka ki her zaman alıyor olduğunuz da belli..

Tüm bunlara göre isabetli örnekler ve yorumlar olduğunu hiçbirşekilde düşünmüyorum ki kriz var yok farketmez insanlar iş beğenmiyor sonucuna varabilesiniz..

Tok açın halinden anlamaz misali..

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.