Şimdi Ara

Krize inanıyormusunuz (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
0
Favori
3.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: KIZILÖTESİİ

quote:

Orjinalden alıntı: Fetih

Kriz var deniyor.Alışveriş merkezine arabayı parkedecek yer bulamıyorum.(yaklaşık 1000 araçlık bir otopark)

bunun sebebi basit

2001 senesinde kriz olduğunda millet parasızlıktan borçdan vs.den bütün alışverişi kesti sadece acil harcamalar yapıldı. 2003- 2004 senesinde çözüldü zaten dikkat ederseniz son 2 - 3 yılda alışveriş manyaklığı yaşanıyordu. ihtiyaç olsa da olmasa da alınıyordu. bakıyorum alışveriş merkezleri dolu full çekiyor otoparklar. ama içerlerde %70 e indirim var alışveriş olsa neden indirim yapsınlar demek ki bariz bir düşüş var. ben de eşimle gidiyorum alışveriş merkezine kış günü evde oturmaktan iyidir. en basitinden 1 kahve içiyoruz.

• kriz olduğu doğrudur.iş beğenmeme doğrudur.şirketleri fırsat bu fırsat deyip işçi çıkarttığı doğrudur.2-3 ay sonra çıkarttığı işçileri en düşük maaşla iş alacağı doğrudur.işe giren işçinin bir süre sonra işini baştan savma yapacağı doğrudur.para kazanmasını bilenin her zaman kazanacağı da doğrudur.herkes haklı durumu kısacası.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yesilormancini

3 çoçuk da yapalım mı arkadaşım.

hamdolsun diyelim mi ?

piyasada iş dönmüyorken grafiker mi yetiştirelim?

millet maaş alamıyorken mesaiyemi kalalım?

sabahlara kadar çalışıp maaş alacakmıyız acaba bu ay mı diyelim?

etrafına bak biraz! dışarıya çık.

Ey türk halkım anla beni,ben özellikle sana grafikermi oldum dedim mesajlarımda en az 5 mesleginiz olsun diyorum bunu genç bakıştada söylediler,ne kadar çok meziyetin olursa o kadar iş bulma olanagın artar,ben hep dışardayım siz merak etmeyin az sonra gene izmir kazan ben kapça gezmeye gidiyorumzamanında çalışırsanız kenardada birikiminz olur bu kriz denen yalanı atlatırsınız diyorum ve vestel reklamlarındada söylerler,ne olacak en iyisi ol ben yaptıgım işin en iyisiyim sende ol patronlar eve gelirler seni almaya,bırakın bu fakir fukara edebiyatını,şu an kriz yalanı var bu kasıtlı hükümet tarafında her 3-5 senedde bir çıkarılır artık türk halkının buna uyanık olması ve kenarda birikiminin olması gerekiyor ben nasıl yaptım sizde yapın,siz bana kızacagınıza kendinize kızın,gençken geöze degil çalışma zamanı,bende genç oldum insan gibi çalıştım benim zamanımda evlerde telefon yoktu tv yok alınamıyordu aşırı pahalı idi şimdi elini allasan herkesin evinde 2 tane vat bırakın normal tv artık millet plazma,lcd alıyor bırakın geçinemiyorum ayaklarıni,durumu iyi olana kafasını kullanana burjuva demeyi,koktu artık bu sol ayakları.

• quote:

Orjinalden alıntı: d e n i z35

quote:

Orjinalden alıntı: Hirbag

seninki yabancıların sözüyle success story yani anlattıkların gerçekse başarı/şans hikayesi bunu herkese genellemek doğru olmaz. tabiki yine çok zengin olan alışveriş merkezini dolduran insanlar var her zaman da olacaktır ama geneli, tüm ülkeyi düşünmek lazım.

Arkadaş,herşeyin başı saglık ve çalışmak,bende geceleri kahve köşelerinde kagıt oynamayı bilirdim,ama ne yaptım işten akşam paydosta çıktım başka işe gece çalışmaya gittim,benim şu an benim fazla mesai saat ücretim 10 tl günde 5 saat fazla çalışsam ayda 5 kere sabahçı kalsam al sana bir maaş daha,ben devamlı mesai kalırsam 1600 ytl fazla mesai ücretim oluyor,zaten maaşım 1600 ytl eşim emekli,evdede işler yapıyorum,bunları size örnek olsun diye yazıyorum,bana çocugun o paraları kazanamayacak demeyin şimdiden kazanıyor,bilgisayar işi ve annesinin işini yapıyor (grafiker)çalışın sizinde olur.

bu tür konuşmalar hoş değil ama sanki bizim durumumuz çok kötü diye sana karşılık veriyormuşum durumuna düşmek istemem, benim hamdolsun kendime ait bir evim ve arabam var geçinip gidiyorum kriz bizi etkilemedi. ama diğer taraftan sabah ben uyandığımda fabrikadan gece mesaisinden dönen gözü uykusuzluktan, yorgunluktan kanlanmış müşterilerim de var ve bu insanlar çok komik paralara çalışıyor ve birçoğu işten çıkarılma tehlikesinde. yani her çok çalışanın, içkisi, kumarı olmayanın iyi kazandığı, hakkını aldığı bir dönemde değiliz.

• quote:

Orjinalden alıntı: Vavra22

Kriz var diyen değerli vatandaşlarımız;

Önce ufak ufak interneti kestirmekle başlabilirsiniz...

Helal valla sana arkadaş,

ben geçenlerde bir eve gittimibilgisayarına bakılacakmış,adam aglıyor kriz varda para yokda(bana para vermemeyi peşinen garantiye alıyor sanırım)aa baktım adam en pahalı sigarayı içiyor,her odasında tv,elinde altılı kagıtları,interneti,her zıkkımı kullanıyor asla şu interteti kriz var bari kapatayım yada sigaramı bari en dandiginden içeyim yok sigara,içkiye,vara yoga para var ama aglamakda var,

eger geçinemiyorsanız hamallık yapın,ben yaptım(benim yapmadıgım iş yok)limon satın,akşam taksicilik yapın,

ama bu sefer adam gibi birilerini seçin.

• haklısın arkadaşım.

Seninle tartışamayacağım.Bu kadar insan dövünürken, bu kadar işsiz insan işyerlerinden doğarken tartışmayacağım.
  • quote:

quote:

quote:

seninki yabancıların sözüyle success story yani anlattıkların gerçekse başarı/şans hikayesi bunu herkese genellemek doğru olmaz. tabiki yine çok zengin olan alışveriş merkezini dolduran insanlar var her zaman da olacaktır ama geneli, tüm ülkeyi düşünmek lazım.

Arkadaş,herşeyin başı saglık ve çalışmak,bende geceleri kahve köşelerinde kagıt oynamayı bilirdim,ama ne yaptım işten akşam paydosta çıktım başka işe gece çalışmaya gittim,benim şu an benim fazla mesai saat ücretim 10 tl günde 5 saat fazla çalışsam ayda 5 kere sabahçı kalsam al sana bir maaş daha,ben devamlı mesai kalırsam 1600 ytl fazla mesai ücretim oluyor,zaten maaşım 1600 ytl eşim emekli,evdede işler yapıyorum,bunları size örnek olsun diye yazıyorum,bana çocugun o paraları kazanamayacak demeyin şimdiden kazanıyor,bilgisayar işi ve annesinin işini yapıyor (grafiker)çalışın sizinde olur.

bu tür konuşmalar hoş değil ama sanki bizim durumumuz çok kötü diye sana karşılık veriyormuşum durumuna düşmek istemem, benim hamdolsun kendime ait bir evim ve arabam var geçinip gidiyorum kriz bizi etkilemedi. ama diğer taraftan sabah ben uyandığımda fabrikadan gece mesaisinden dönen gözü uykusuzluktan, yorgunluktan kanlanmış müşterilerim de var ve bu insanlar çok komik paralara çalışıyor ve birçoğu işten çıkarılma tehlikesinde. yani her çok çalışanın, içkisi, kumarı olmayanın iyi kazandığı, hakkını aldığı bir dönemde değiliz.

Beni anlayın ne olur ben bazıları diyorum,o bazıları hak ediyor diyorum,

aynen bende gece eve gözlerimi oguşturarak geliyorum hatta bazen gelemiyorum 2 saat kestirip başka yere çalışmaya gidiyorum,zamana göre hareket etmek gerekir diyorum ben şu an güllük gülüstanlık demiyorum bende işçiyim diyorum sadece bu ülkede her an herşey olacakmış gibi davranmak lazım diyorum,çalışırken hep kenardada azda olsa tutmak lazım diyorum,bende eeşk gibi çalışan işçiyim,anam aglıyor belim bükülüyor,eşimle ben çok aynı iş yerinde sabahçı kaldık oglumuz kreşlerde,etütlerde büyüdü,ben sürünmeyi çok iyi bilirim ve çok iyi bildigim için kenara para atmayıda bilirim,şu an durmumum düze çıktı siz kriz var diyorsunuz bense şu an 25-30 sene çalışmanın meyvesini şimdi topluyorum.

• quote:

quote:

tipik küçük ...... edebiyatı.

Allah bol para versin çok harca ama millet açlıktan sefaletten işsizlikten kıvranırken evim var param var vs. edebiyatına girme itici oluyorsun.

Sen çalışmaktan dışarıda ki hayatı görmrz olmuşsun. çık dışarı biraz nefes al. kimse boşu boşuna altılı vs. oynamaz (ben oynuyorum demiyorum hayatta kumar oynamam) umut için oynar ya kredi kartı borcu vardır ya paraya ihtiyacı vardır. edebiyatını geliştir biraz okumamaktanı anladık kumarıda anladık. bu yüzden mi ülke kan ağlıyor ona cevap ver. Bankalar promosyon yapıyormuş artık krizden dolayı o noktaya gelmişiz sen kriz yok diyorsun.

Ayrıca üslübundan dolayı babam yaşında olsanda saygım yok bilesin.

Olmasın zorla saygı olcagına hiç olmasın bu daha iyi,ama siz anlamak istemiyorsunuz,benim lafım 3-5 çocuk yapıpta allah rızkını verir diyip sokaklarda bu çocukları dilendirenlere veya çalışmayıp yandım anam geçinemiyorum diyenlere bunu anlayın yeter ben 3-5 çocuk yapmış sürünene acımam bana neki benim 1 çocugum var ancak ona bakabiliyorum,

ha çalışmaktan etrafını görmeüyorsun diyorsunher sene yurdumun degişik yerlerinde tatilimi yaparım,bu sene istabul ve çanakaede gerirdim 20 günlük iznimi,geçen enede mugla,saklıkent,ölü eniz,köycegiz,kaş,kalkan ve buralardaydım daha eskileride saymaayım sonra birileri övünme sanıyor,işçisin ve çalışıyorsan 5 yıldızlı oteldede olmasada aprtlarda harika tatil oluyor isteyenlere kaldıgım otel motel telleri veririm.

Ayrıca gerçekten uslubün görgüsüzce. herşey olmuş olabilirsin. limoncu taksici olmuş olabilirsin ama bir şey olamamışsın.

Her işsiz kalifiye eleman olamadığından, iyi bir emekçi olamadığından issiz kalmıyor . iş olmadığından işsiz kalıyor.

bu ülkede öğretmende işsiz, doktorda tus'dan başarılı olamadan doktor olamıyor. memur run aldığı 1 milyar maaş, asgari ücret 450 milyon. senin söylediğin %10luk kesim ve ben senin o yüzde 10 luk kısım için konuşmuyorym dışarıda çalışıp didinen işsiz kalan çalışsada elektrik faturasını ödeyemeyen insanlardan bahsediyorum.

Ayrıca 19 ytl internet en büyük lüksüm. kapatmayı düşünmüyorum.

• quote:

quote:

quote:

tipik küçük ...... edebiyatı.

Allah bol para versin çok harca ama millet açlıktan sefaletten işsizlikten kıvranırken evim var param var vs. edebiyatına girme itici oluyorsun.

Sen çalışmaktan dışarıda ki hayatı görmrz olmuşsun. çık dışarı biraz nefes al. kimse boşu boşuna altılı vs. oynamaz (ben oynuyorum demiyorum hayatta kumar oynamam) umut için oynar ya kredi kartı borcu vardır ya paraya ihtiyacı vardır. edebiyatını geliştir biraz okumamaktanı anladık kumarıda anladık. bu yüzden mi ülke kan ağlıyor ona cevap ver. Bankalar promosyon yapıyormuş artık krizden dolayı o noktaya gelmişiz sen kriz yok diyorsun.

Ayrıca üslübundan dolayı babam yaşında olsanda saygım yok bilesin.

Olmasın zorla saygı olcagına hiç olmasın bu daha iyi,ama siz anlamak istemiyorsunuz,benim lafım 3-5 çocuk yapıpta allah rızkını verir diyip sokaklarda bu çocukları dilendirenlere veya çalışmayıp yandım anam geçinemiyorum diyenlere bunu anlayın yeter ben 3-5 çocuk yapmış sürünene acımam bana neki benim 1 çocugum var ancak ona bakabiliyorum,

ha çalışmaktan etrafını görmeüyorsun diyorsunher sene yurdumun degişik yerlerinde tatilimi yaparım,bu sene istabul ve çanakaede gerirdim 20 günlük iznimi,geçen enede mugla,saklıkent,ölü eniz,köycegiz,kaş,kalkan ve buralardaydım daha eskileride saymaayım sonra birileri övünme sanıyor,işçisin ve çalışıyorsan 5 yıldızlı oteldede olmasada aprtlarda harika tatil oluyor isteyenlere kaldıgım otel motel telleri veririm.

Ayrıca gerçekten uslubün görgüsüzce. herşey olmuş olabilirsin. limoncu taksici olmuş olabilirsin ama bir şey olamamışsın.

Her işsiz kalifiye eleman olamadığından, iyi bir emekçi olamadığından issiz kalmıyor . iş olmadığından işsiz kalıyor.

bu ülkede öğretmende işsiz, doktorda tus'dan başarılı olamadan doktor olamıyor. memur run aldığı 1 milyar maaş, asgari ücret 450 milyon. senin söylediğin %10luk kesim ve ben senin o yüzde 10 luk kısım için konuşmuyorym dışarıda çalışıp didinen işsiz kalan çalışsada elektrik faturasını ödeyemeyen insanlardan bahsediyorum.

Ayrıca 19 ytl internet en büyük lüksüm. kapatmayı düşünmüyorum.

Ah birde okuduklarını anlasan çok süper olacakişi hakarete vardırmanın anlamı yokki,sen kapatma demekki ödeyebiliyorsun ve banada düşmez,ben aç oldugu halde intrneti kapatmayana diyorum sen üstüne alınma,ben bu ülkede eline fırsat geçince iyi geçinen memurlarıda biliyorum,görgüsüz hiç degilim alt tarafı bir işçiyim ama senin gibi gezdiren egil çalışan bir işçiyim bak şimdi bir arkadaşın evine klima takılacak bu arkadaş 1200 ytl maaş alıyor ve kriz var diye klima almış gültepede oturuyor izmirde,izmirin en lüks semtionada bakacagım oda mutlaka aglayacaktır ama klima almış en lüksünden,300-500 degil 2900 ytl vermiş,krizden etkilenmiş sanırım yoksa daha iyisini alacaktı

doktorlarada iyi olmuş,hastahaneye gidiyorduk bizleri hayvan gibi azalıyorlar muayehanesine gitmeyenin yüzüne bile bakmayan doktorlar vardı,iyi olmuş fazla bile onlara o para,ögretmenleride iyi biliyorum benim oglanın okulunda drsi yarım yamalak anlatıpta eve ders vermeye gelip bendem saat ücreti alan ögretmenler var izmirde,ben herkesi biliyorum,(dürüstleri karıştırmayın onlar azınlıkda)

• quote:

Orjinalden alıntı: KIZILÖTESİİ

quote:

Orjinalden alıntı: Fetih

Kriz var deniyor.Alışveriş merkezine arabayı parkedecek yer bulamıyorum.(yaklaşık 1000 araçlık bir otopark)

o alış veriş merkezinin adı akmerkez yada beymen ise dediğin doğru olabilir. burada işçi çıkarıyorlar paso..
  • krize inanmayanlar, son bikaç senede hatta 3-5 ayda kaç tane fabrika, işyeri kapatılmış ya da üretime ara vermiş bi bakın bakalım? devletin en değerli kurumları nasıl 3-5 kuruşa ona buna satılmış. zaten zengin olan kesim tabi ki bundan etkilenmiyor fakat kriz yok demek için kör olmak gerekir.
  • Tabi ki kriz var !

Türkiye'nin en sağlam bankası olan Akbank toplamda 1000 küsür kişiyi çıkardı.(1300 müydü neydi tam hatırlamıyorum)
    Bizim burda işyerlerinin çogu iflas etti.14 çalışanı olan adam 13 ünü işten çıkardı.Bi iş yerinden 20 , bi iş yerinden de 43 kişi çıkarıldı.Neden sence ? İş yok , piyasa durmuş..Krizin vurmadıgı kişiler de var illa ki..Onlarda sektörlerinin şansından..
  • İnanmıyorum
  • İnanıp inanmama aşamasını geçtim, direk krizi hissediyorum.
  • valla krize inanmasanız bile var. Radyo'da dinledim, otomotiv yüzde 38, tekstil yüzde 26, elektronik-donanım ise yüzde 20 civarı küçülmüş. Bunlar önemli sektörler, dandirik değil. Kriz olduğu gayet açık.

İş beğenme mevzusuna gelince. Ben de şu an iş arıyorum ve iş ilanlarında azalma var. Şirketler işçi alımlarını gayet azalttılar. Yani bu böyle din gibi bir şey değil ki, inanasın inanmayasın. kabak gibi meydanda rakamlar ve gerçekler.
  • Ah birde anlatılanlara degil gerçeklere inansanız,kriz yok bilerek yapılmış kriz var hadi diyeceksiniz bu sene bütün dünyada var onada inanmıyorum ya,türkiyede her 3-5 senede patronların istegi ile kriz olur amaç işçi atmak ve yeni işçiyi asgari ücretten atmaktır yada işçiyi ezerek bu korkuyla o sene alacagı zamın yada,ikramiyesinin,gida yardımının üstüne yatmaktır bunları senlerce yaşadık,sizlerde ögreneceksiniz inşallah,

krizi patronlar az ölçüdede olsa temmuz ve ocak aylarında zaten çıkarıyorlar onlara maşa zam dedinizmi adamların dudakları uçukluyor,siz krize degil sadece türkiye çalışma şartlarına alışın ve krizi falan unutun çünkü gerçekten kriz yok size varmış gibi dayatılan özel patron krizleri var sizde yüyorsunuz bunları.
  • bunca işçi işten atılırken,fabrikalar kapanırken enflasyon rakamları ortadayken krize inanıyormusunuz sorusu bile abes kaçıyor.
  • deniz35 bir insanin cok calismasi ile kriz olmamasi arasindaki iliskiyi ben bir muhendis olarak kuramadim. bal gibide kriz var he sen basimizdakiler gibi bunu gormemeyi tercih ediorsan birsey diyemicem. fakat yarin patronun seni sirketi kucultuyoruz diyerek kapi onunue koyarsa gelip de burda topic acma sakin. insanlari egitim seviyelere gore yargilamam asla senin egitim seviyenide bilmiyorum ama istersen bi imkb ye bak bakalim kriz varmi yokmu
  • Bu zaten Türkiyenin normal hali...Ne krizinden bahsediyorsunuz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: creater_6

Tabi ki kriz var !

Türkiye'nin en sağlam bankası olan Akbank toplamda 1000 küsür kişiyi çıkardı.(1300 müydü neydi tam hatırlamıyorum)
    Bizim burda işyerlerinin çogu iflas etti.14 çalışanı olan adam 13 ünü işten çıkardı.Bi iş yerinden 20 , bi iş yerinden de 43 kişi çıkarıldı.Neden sence ? İş yok , piyasa durmuş..Krizin vurmadıgı kişiler de var illa ki..Onlarda sektörlerinin şansından..

ev aldım araba aldım diyen görgüsüzler yok diyor işte.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.