Şimdi Ara

Krize inanıyormusunuz (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
0
Favori
3.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • denizlide oturan akrabamız menderes tekstilden çıkarılmış. bunun yanında 5000 işçi çalıştıran fabrika, işçi sayısını yarı yarıya düşürmüş. bir başka büyük tekstil fabrikası da işçilere ücretsiz izine çıkarmış iş olmuyor diye. tam 25 gün!! kriz beni etkiledi ve kriz yok diyen takım diğer arkadaşların da dediği gibi tuzu kuru olan kısım.
  • Kriz kesinlikle var. Sadece Turkiye`ye tam tesir etmedi. Daha dogrusu millet fazla farkinda degil. 2009 yilinin ilk 6 ayi cok kotu gececek. Yine herseye zam yapacaklar. Vergileri yukseltecekler ve bir suru sey. Ayni zamanda da issizlik bir dag gibi buyumeye devam edecek. Uretim cok azalacak. Buna karsilik tuketim artacak. Hala pembe ruyalar gorenler var ama bu sonucu degistirmeyecektir.

Rusya`da en buyuk Turk sirketlerinden ENKA bile binlerce isci ve teknik elemanin isine son verdi. Ayni sekilde, diger insaat firmalar, Soyak, ANT YAPI gibi bilindik firmalar bile cok zor durumda. Neredeyse butun santiyeleri Rusya`da durdu.

Sira simdi Turkiye`de. Onumuzdeki yil acikcasi iyi gecmeyecek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bynedim

İşçi deyince 600 ytl'den fabrikada harap olan, işçiler geliyor hemen aklıma, döneminde staj maksadıyla yanyana çalıştığımız herbirinin hayatını bildiğim asıl emekçiler..

Bu adamın iki ev bir yazlık + 55000ytl parayı biriktirmesi için basit bir hesapla 300000ytl diyelim dairelere ki 2 katı değeri vardır. + 50000 diyelim 350000ytl parayı benim bildiğim işçilerin biriktirmesi 350000/600 = 583 ay eder, bu da 12'ye bölersek 48Yıl eder. Eşiyle beraber aynı ücrette çalıştığını düşünürsek ortalam 25 yılda konuyu açan arkadaşın bahsettiği şekilde bir birikim ve varlık sahibi elbet hem de tam olarak o işçi de olabilir..

Tabi bunun kirasını, yemeğini, kişisel ihtiyaçlarını, faturasını, çoluk çocuk masrafını düşünmezsek..

Tabi sabit ücretle 25 yıl çalışmayacak bu kişi ancak bahsettiğim farklar da enflasyona oranla zaten ihtiyaçlar doğrultusunda elde kalmaycaktır..

Buna göre 25yıl eşimle çalıştım 2 ev bir yazlık 55000 ytl ve herşeyin sahibi çoluk çocuğum var derken sizi tebrik ederim hayatınızı sonunda bu birikimlerle hakettiğiniz için fakat, ben bile bunu kazandım insanlar iş beğenmiyor demek için ortalamanın baya üzerinde bir gelir sahibi olmanız gerekiyor ki bu durumda da insanlara iş beğenmiyor bakın ben nası çalıştım demek biraz dengesiz ve düşüncesiz bir yorum oluyor..

Ki bu hesapla sıfırdan buraya geldiğinizi düşünmüyorum, aynen yukarıdaki bir mesajda bahsettiğiniz gibi organizenin yarısı bizim şurası burası bizim demenizden zaten varlıklı bir aileden gelmiş olduğunuz ve onların da desteğini mutlaka ki her zaman alıyor olduğunuz da belli..

Tüm bunlara göre isabetli örnekler ve yorumlar olduğunu hiçbirşekilde düşünmüyorum ki kriz var yok farketmez insanlar iş beğenmiyor sonucuna varabilesiniz..

Tok açın halinden anlamaz misali..

Açıklayayım ama sizler anlamak istediginizi anlıyorsunuz,

o arsaların,arazilerin ben tekinin faydasını görmedim babam ve annemle 25 sene beraber oturdum bana babamın 1 kuruş faydası olmadı annem sagolsun o baktı,babamsa yedi içiti sattı,
    bana ilk işe giridigim tarihe kadar hiç bir şey kalmadı yani ben sıfırdan başladım,1980 yılında işçi kraldı ve bazı sektörde kalifiye işçi bulunmuyordu patronlar bu işçilere sofralar hazırlayarak işe çagırırlardı biz o zamandan geldik o bulunmayan hint kumaşı işçilerdendik dahalende öyleyim,bir kaç arkadaşda öyleyiz,ben türkiyenin en büyük şirketlerinde senede 6 maaş ikramiye veren ve 6 defada erzak veren şirketlerde çalıştım,aynısını eşimde alıyordu ee ne oluyordu biz maaşı degil mesaileri degil,ikramiyeleri erzakları bitiremiyorduk her ay aldıgımız maaşı,mesai paralarını birikime yatırıyorduk,bunun yanında senede bir yarım altın,kömür,giyim,ayakkabı vb gibi şeylerin oldugu yerde çalıştım,mansiada oturdum senelerce,ve paraları yiyecek ne zaman nede yer vardı,bizde az önce söyledigim gibi her maşı,mesai paralarını biriktirdik,bize diger gelirler yettide arttı bile gidalarıda satıyorduk bakkallara çünkü biz 20 kilo yagı 2 ayda bitiremezdik,deterjanları atardık,bunları karı koca alınca inanın ne yeniyor nede bitiyor zaten 2 ögün iş yerinde yemek yiyoruz evde yemeye zaman yok gerekte yok,

eger iyi bit işçi ve iyi bir para harcama uzamanı olursanız neler neler alınır bu ülkede yeterki 3-5 çocuk yapıp onlarında rızkını kumara,altılıya,içkiye vermeyelim.

• Tebrik ederim öyleyse, kesinlikle ilk mesajınızda bahsettiğiniz kadar kolay olmayan bir iş başarmışsınız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynedim -- 1 Aralık 2008; 1:25:25 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Turetskiy_Muj

quote:

Orjinalden alıntı: telsim81

Bizim insanımız ilginç, kendince kriz yok diyor ve Türkiye'de de olmadığını kabulleniyor. Senin için olmayabilir ama ülkede var. Krizin sencesi bencesi mi olur acaba? Euro 1,7 den 2,1lere çıktı, dolar 1,1 lerden 1,6 ları gördü. Ben yurtdışında okuyorum, bana 1000 ytl gönderseler 650 euro alırken şimdi 500 euro alıyorum. Al sana kriz.

Abimlerin işinden biliyorum tüm işleri durdu, çekler dönmüyor. Durgunuk var piyasada bunu kabul etmek lazım.

Ama krizin kaynağı ve etkileri tartışılır. Patronlar krizi bahane edip işçi çıkartıyor olabilir ama bu kriz olmadığı anlamına gelmez.

İnsanımızn iş beğenmediği, tembel olduğu aşikar. 3 aydır İtalyadayım, aradaki farkı daha net gördüm. Tüm profesörler tam zamanında geliyor derse, ve tam zamanında bitiriyor. Ders içinde en ufak bir boş zaman yok. Adamlar işine çok sadık. Ödev veriyor, 2 hafta sonra şu saatte vereceksin diyor. Verdin verdin, 1 dakika geç versen almıyor. Bizim insanımız işine saygı duymuyor ve işinin gereklerini yapmıyor bu doğru.

Hersey ok de universite bolumu garibime gitti. Ben de universiteyi okurken Turkiye`de kac sene once aynen senin dedign gibiydi. Hocanin derse giris ve cikis saati belliydi. Ayrica odev verirdi, ya da Preliminary Work dedigimiz laboratuvar oncesi hazirlik odevleri verirlerdi. Ve bunlarin deadline yani son teslim tarihi saatiyle beraber tahtaya yazilirdi. Oteki hafta ders basinda zaten masanin ustune konmus olurdu. Hoca o masaya geldikten sonra artik herhangi bir teslimat soz konusu olmazdi. Derslerde de zaman boslugu oldugunu hatirlamiyorum. Bu arada ben Elektrik-Elektronik bolumundeyim.

Kisacasi verdigin ornek universite acisindan absurb olmus biraz.

TÜrkiyede profesörler işini ciddeiye almıyor
    bir devlet üniversitesine gidin kaç profserör derse geliyor, kaçı doğru dürüst ders anlatıyor bir bakın.
    benim bahsettiğim işine olan sadakat ve işini düzgün yapma istediği

• AKP'yi savunabilmek için ne yapacağınızı şaşırmışsınız. Gidin kapatılan fabrikalardan birinde ben krize inanmıyorum deyin bakalım ne hale getirecekler sizi.
  • senin keyfin gıcır olduğu için elbette kriz sana dokunmaz.Esnafın hali berbat.Ben ankaradayım,git bir kızılaya ulusa,anafartalar çarşısını bir gir üst katlara çık,yenimahalle keçiören semtlerindeki esnafa bak,yada istanbuldaysan oralara bak.AVM lerdeki bütün dükkanlar kapandı neredeyse (antares) herkes senin gibi salla başı al maaşı değil.Ben siftahsız dükkan kapatıyorum.
  • milletin iş beğenmediği doğrudur.

BEN 18 yaşındayım kaloriför kazanı yakıyorum 1000 ytl ( 1 milyar) aylık alıyorum.Allah'a çk şükür halimden memnunum.

başka adam olsa üstü kömür,kara olur diye beğenmez işi
  • Hamdolsun .
  • Ya bırakın bu işleri ya..

SANA soruyorum deniz 2000 senesinde 1 maaşınla kaç dolar alıyordun.

2001 senesinde ne kadar dolar aldın

ya şimdi kaç dolar labiliyorsun.

1980 YILINDAN BAHSEDİYORSUN.uyan artık sene 2008 28 sene geçmiş. 28 sene önce saçındaki siyahlar şimdi beyaz olmuştur.

Kriz yoksa millet niye dükkan kapatıyor. 78 milyon elektrik faturası geldi senin zamanında kaç para geliyordu. herşeye bu kadar zam bindiriliyor muydu senin zamanında . sen git emekli ol o söylediğin paralarıda daha fazla kimseye söylemeden yatırım falan yap. çıçuğun bakalım senin yaptıklarını yapabilecek mi? işçi adam hamdolsun der oturur ama sen garip işçisin belki fake işçisindir. ... belediye encümeni falansındır belki..

• Kriz zaten memurlara vuruyo başkasına değil :S Memur nasıl toparlıyo ? Ek iş yapıyo eşini çalıştırıyo vsvs. .
  • quote:

Orjinalden alıntı: DieselTRoniC

Kriz zaten memurlara vuruyo başkasına değil :S Memur nasıl toparlıyo ? Ek iş yapıyo eşini çalıştırıyo vsvs. .

kamuda çalışan memur işçiler zaten ezilenler. 1 veriyor 10 alıyorlar.

batan batana. Allah sonumuzu hayır etsin.
  • seninki yabancıların sözüyle success story yani anlattıkların gerçekse başarı/şans hikayesi bunu herkese genellemek doğru olmaz. tabiki yine çok zengin olan alışveriş merkezini dolduran insanlar var her zaman da olacaktır ama geneli, tüm ülkeyi düşünmek lazım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yesilormancini

Ya bırakın bu işleri ya..

SANA soruyorum deniz 2000 senesinde 1 maaşınla kaç dolar alıyordun.

2001 senesinde ne kadar dolar aldın

ya şimdi kaç dolar labiliyorsun.

1980 YILINDAN BAHSEDİYORSUN.uyan artık sene 2008 28 sene geçmiş. 28 sene önce saçındaki siyahlar şimdi beyaz olmuştur.

Kriz yoksa millet niye dükkan kapatıyor. 78 milyon elektrik faturası geldi senin zamanında kaç para geliyordu. herşeye bu kadar zam bindiriliyor muydu senin zamanında . sen git emekli ol o söylediğin paralarıda daha fazla kimseye söylemeden yatırım falan yap. çıçuğun bakalım senin yaptıklarını yapabilecek mi? işçi adam hamdolsun der oturur ama sen garip işçisin belki fake işçisindir. ... belediye encümeni falansındır belki..

Yazalım bakalım gardaş

1980 yılında ben 1 tv zor alıyordum,müzik seti,VHS video,walkmen almak zulümdü,süper pahalı idi şimdi her yerde bol ve ucuz var ben dolara bakmam hayat standardım şu an harika,ne ararsam bulabiliyorum,

elektrik faturasını şimdi ödemek daha kolay,benim zamanımda evlerde telefon yoktu lüks araçtı telefon kulanmak bırakın evi şimdi herkesin cebinde 2 tane var bırakın kriz yalanlarını,ben emekli olmam daha çok para kazanacagım bu piyasadan,çocugumsa şimdiden paranın allahını kzanıyor,klipli cd hazırlamaktan tutunda,cd kayıt,windows kurmaya kadar paraya para demiyor bırakın bu fakir edebiyatını,

yukarlardada hep yazdım ama okumayı sevmedigimiz ve 15 satırdan fazl,

gerçekleri yazıncada sen fake işçisin diyorsun çünkü işinize gelmiyor gerçekten çalışanın iyi durumda oldugunu duymak,çalışın sizinde olsun ama ancak altılı,futbola kafası çaışan uydudan kanal aratamayanlar sayesinde iyi para kazanacak ben gibiler,sen beni belediye çalışanı say

• quote:

Orjinalden alıntı: Fetih

Kriz var deniyor.Alışveriş merkezine arabayı parkedecek yer bulamıyorum.(yaklaşık 1000 araçlık bir otopark)

• tipik küçük ...... edebiyatı.

Allah bol para versin çok harca ama millet açlıktan sefaletten işsizlikten kıvranırken evim var param var vs. edebiyatına girme itici oluyorsun.

Sen çalışmaktan dışarıda ki hayatı görmrz olmuşsun. çık dışarı biraz nefes al. kimse boşu boşuna altılı vs. oynamaz (ben oynuyorum demiyorum hayatta kumar oynamam) umut için oynar ya kredi kartı borcu vardır ya paraya ihtiyacı vardır. edebiyatını geliştir biraz okumamaktanı anladık kumarıda anladık. bu yüzden mi ülke kan ağlıyor ona cevap ver. Bankalar promosyon yapıyormuş artık krizden dolayı o noktaya gelmişiz sen kriz yok diyorsun.

Ayrıca üslübundan dolayı babam yaşında olsanda saygım yok bilesin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hirbag

seninki yabancıların sözüyle success story yani anlattıkların gerçekse başarı/şans hikayesi bunu herkese genellemek doğru olmaz. tabiki yine çok zengin olan alışveriş merkezini dolduran insanlar var her zaman da olacaktır ama geneli, tüm ülkeyi düşünmek lazım.

Arkadaş,herşeyin başı saglık ve çalışmak,bende geceleri kahve köşelerinde kagıt oynamayı bilirdim,ama ne yaptım işten akşam paydosta çıktım başka işe gece çalışmaya gittim,benim şu an benim fazla mesai saat ücretim 10 tl günde 5 saat fazla çalışsam ayda 5 kere sabahçı kalsam al sana bir maaş daha,ben devamlı mesai kalırsam 1600 ytl fazla mesai ücretim oluyor,zaten maaşım 1600 ytl eşim emekli,evdede işler yapıyorum,bunları size örnek olsun diye yazıyorum,bana çocugun o paraları kazanamayacak demeyin şimdiden kazanıyor,bilgisayar işi ve annesinin işini yapıyor (grafiker)çalışın sizinde olur.

• 3 çoçuk da yapalım mı arkadaşım.

hamdolsun diyelim mi ?

piyasada iş dönmüyorken grafiker mi yetiştirelim?

millet maaş alamıyorken mesaiyemi kalalım?

sabahlara kadar çalışıp maaş alacakmıyız acaba bu ay mı diyelim?

etrafına bak biraz! dışarıya çık.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yesilormancini

tipik küçük ...... edebiyatı.

Allah bol para versin çok harca ama millet açlıktan sefaletten işsizlikten kıvranırken evim var param var vs. edebiyatına girme itici oluyorsun.

Sen çalışmaktan dışarıda ki hayatı görmrz olmuşsun. çık dışarı biraz nefes al. kimse boşu boşuna altılı vs. oynamaz (ben oynuyorum demiyorum hayatta kumar oynamam) umut için oynar ya kredi kartı borcu vardır ya paraya ihtiyacı vardır. edebiyatını geliştir biraz okumamaktanı anladık kumarıda anladık. bu yüzden mi ülke kan ağlıyor ona cevap ver. Bankalar promosyon yapıyormuş artık krizden dolayı o noktaya gelmişiz sen kriz yok diyorsun.

Ayrıca üslübundan dolayı babam yaşında olsanda saygım yok bilesin.

Olmasın zorla saygı olcagına hiç olmasın bu daha iyi,ama siz anlamak istemiyorsunuz,benim lafım 3-5 çocuk yapıpta allah rızkını verir diyip sokaklarda bu çocukları dilendirenlere veya çalışmayıp yandım anam geçinemiyorum diyenlere bunu anlayın yeter ben 3-5 çocuk yapmış sürünene acımam bana neki benim 1 çocugum var ancak ona bakabiliyorum,

ha çalışmaktan etrafını görmeüyorsun diyorsunher sene yurdumun degişik yerlerinde tatilimi yaparım,bu sene istabul ve çanakaede gerirdim 20 günlük iznimi,geçen enede mugla,saklıkent,ölü eniz,köycegiz,kaş,kalkan ve buralardaydım daha eskileride saymaayım sonra birileri övünme sanıyor,işçisin ve çalışıyorsan 5 yıldızlı oteldede olmasada aprtlarda harika tatil oluyor isteyenlere kaldıgım otel motel telleri veririm.

• Kriz var diyen değerli vatandaşlarımız;

Önce ufak ufak interneti kestirmekle başlabilirsiniz...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.