Şimdi Ara

KÜBA'yı TURSUZ ve UYGUN MALİYETLE 1 AY GEZDİM. İZLENİM ve ÖNERİLERİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
3.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Küba seyahatim harikaydı. Denizi, tarihi, dansı, purosu, romu, sosyalizmi ile özel bir ülke olan Küba gezisi için sanılanın aksine büyük paralar harcamak zorunda değilsiniz ve tura ihtiyacınız yok. Hatta ülkenin yerel parasından harcayabileceğiniz yerler sudan ucuz. Bence herkesin görmesi gereken bir ülke.

Küba gezim hakkında blogumda yazdım ve daha yazmaya devam edeceğim:

http://www.celebialper.com/category/kuba

KÜBA'yı TURSUZ ve UYGUN MALİYETLE 1 AY GEZDİM. İZLENİM ve ÖNERİLERİM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CelebiAlper -- 23 Şubat 2014; 18:16:34 >

• Öncelikle teşekkürler, blog yazınızı en kısa sürede okuyacağım

Daha yakın zamanda bir arkadaşıma Uzak Doğuya gitme isteğimi söylediğimde bana önerisi neden Küba'ya gitmiyorsun oldu ve Küba'dan ayrıca diğer Karayip ülkelerinide önerdi.

Şu anda bu ülkelerde radarımda ancak sanırım yine büyük ihtimalle Uzak Doğu rotasını tercih edecek gibiyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vuque -- 23 Şubat 2014; 18:13:27 >
  • Ben de ilginize teşekkür ederim.

Benim 37 ülke oldu gezdiğim, Uzak Doğu da renkli ve ucuzdur. İyi yolculuklar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CelebiAlper

Ben de ilginize teşekkür ederim.

Benim 37 ülke oldu gezdiğim, Uzak Doğu da renkli ve ucuzdur. İyi yolculuklar.

Teşekkür ederim. Küba'yada kesinlikle gitmek istiyorum, yanlış anlaşılma olmasın ancak ilk olarak sanırım Asya'ya gideceğim.

Bu arada Blog yazınızı okumaya başladım ancak şu kısımda bir yanlışlık olabileceğini düşünüyorum, tekrar bakabilir misiniz?

quote:

Oda kiraladığım evde (casa particular) bir anne, genç oğlu ve küçük kızıyla yaşıyor, ayrıldığı eşi ise buradan sonra gideceğim Santa Clara’da yaşıyor. İngilizce bilen oğlanla biraz sohbet ve diğerleriyle de onun yardımıyla neşeli diyalogdan sonra hemen kalacağım semt Vedado’yu keşfe çıktım. Küba’da ilk günüm, 1 ayım var ve başkent Havana’daki bu ev dışında hiçbir rezervasyonum ve net gün planım yok, heyecanımı düşünebiliyor musunuz!?

küba resimleri
    Küba’da tipik eski otomobiller.

Küba’da sadece iki şey kesin benim için:
    1. En turistik yer Vedado’ya gitmeyeceğim.
    2. 26 Temmuz’da devrimin ilk çarpışmasının yaşandığı Santiago de Cuba’da olup anma törenini izleyeceğim.

Birde Küba müthiş ucuz gözüküyor, 8 kuruşa dondurma, 40 kuruşa pizza, acayip ucuza meyveler falan

Ek olarak yanında kaldığınız aile ile nasıl iletişim kurdunuz ilk olarak? Yani nereden buldunuz ve ne kadar ücret ödediniz bu odayı kiralamak için?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vuque -- 23 Şubat 2014; 18:32:07 >

• Uyarınız için çok teşekkür ederim, düzelttim hemen, isim benzerliği nedeniyle Varadero yer,ne sevdiğim Vedado yazmışım. :)

Havana'dakine 20CUC (=dolar) verdim. 15 ila 25 CUC arasında ödedim hep.

Casa Particular diye aratınca geliyor. Otele hiç gerek yok Küba'da.
  • CelebiAlper C kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler bilgi için.

Bu arada aşağıdaki kısımı okuyunca hatırladım ben bu yazıyı daha önce okumuştum diye, sanırım bu rehberiniz yeni değil ve bir süredir blog'unuzda yer almakta idi? Yanılıyorsam lütfen düzeltin. Ayrıca bu rehber ve genel olarak blog çok güzel, tekrardan tebrikler ve teşekkürler

quote:

Santa Clara‘nın arka sokaklarında rastladığım bu çukulata tatlısı çocuğun evinde halı, bulaşık makinesi, perde, bilgisayar, DVD oynatıcı, çamaşır makinesi, cep telefonu, mikrodalga fırın, pilli oyuncaklar yok. Evinin kapısı boyasız. Hamburger, pizza, biftek yiyemez. Ama plastik kuşuyla mutlu. Çünkü devletin her gün bedava verdiği sütü içiyor, yemeği yiyor, istediği zaman ücretsiz satranç ve bale kursuna gidebiliyor. Kredi kartı borcunu ödeyemediği için eve asık suratla gelen bir baba ve işini kaybetme endişesiyle antidepresan içen bir anne tarafından büyütülmüyor. Hayatında hiç şiddet suçu, silah sesi, soygun, kapkaççı, tinerci görmedi. DÜNYADA 100 MİLYONDAN FAZLA SOKAK ÇOCUĞU VAR, VE BUNLARIN BİR TEKİ BİLE KÜBA’DA YAŞAMIYOR.

• Genel Küba yazım epeydir var evet. :) Havana'yı yeni yazdım.

Rica ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Alper hocamın maşallahı var. Gezmediği ülke kalmamış. Özeniyor insan doğrusu
  • Çok teşekkürler. :)
  • çok güzel bir yazı olmuş yine teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: CelebiAlper

Merhabalar,

Küba seyahatim harikaydı. Denizi, tarihi, dansı, purosu, romu, sosyalizmi ile özel bir ülke olan Küba gezisi için sanılanın aksine büyük paralar harcamak zorunda değilsiniz ve tura ihtiyacınız yok. Hatta ülkenin yerel parasından harcayabileceğiniz yerler sudan ucuz. Bence herkesin görmesi gereken bir ülke.

Küba gezim hakkında blogumda yazdım ve daha yazmaya devam edeceğim:

http://www.celebialper.com/category/kuba

Merhaba,

Vizeyi nasıl hallettiniz acaba? Almak kolay mı?

• benim babam kübayı çok merak ediyor annemi ve babamı göndermek istiyorum dil olmadıgı için ancak turla gönderebilirim o da gerçekten pahalıya geliyor sadece 2 kişiye 7-8 bin gider birde orada gezecekler felan genelde tur firmalarında nedendir bilmem otellerde sadece sabah kahvaltısı veriliyor diye biliyorum yanlışsam düzeltin bunun öğle akşam yemegi felan olacak ki kafadan 10 bin gider turla gerçekten çok pahalıya geliyor ya başka nasıl türlü yapabiliriz ki
    bence norveç ve isveçe gitmek istiyorum gidenler varsa bilgi verirse sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berrakk -- 23 Şubat 2014; 22:31:54 >
  • Hocam ilgiyle sitenizi takip ediyorum, facebookta da takipteyim...bir çok insanın (en azından benim) hayal ettiklerimi siz gerçekleştiriyorsunuz...
  • Alper Hocam sizi sürekli takip ediyorum zaten ilk fırsatta sizin yaptığınız gezilerden en düşük maliyetli olanlardan biri ile başlamayı planlıyorum maddiyatı toparlayınca.
    Yazılarınız gerçekten ilham verici, teşvik edici ve açıklayıcı. Umarım bir gün bir gezinize katılıp sizinle sohbet edebiliriz
  • hocam aşağı yukarı ne kadar bi harcamanız oldu (yaza doğru 3 kişi gitmeyi düşünüyoruz)
  • Mesajım bulunsun yarın okurum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel olmuş ellerinize sağlık
  • bextu B kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

İşimden dolayı yeşil pasaportum olduğu için Küba ve diğer çoğu ülkeye vizesiz gidiyorum (Kuzey Kore ve Ermenistan hariç). Ama küba vizesi kolaydır. Ücreti 30 Avro.
  • berrakk B kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Evet turlar çok pahalı. Otelde hiç kalmadım ben, ev-pansiyonlarda oda kiraladım hep.

İsveç'e gittim, güzel bir ülke.

www.celebialper.com
  • elturco78 E kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler! :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.