Şimdi Ara

Küçük Test: Pio 507 vs Sammy 50q91

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Hafta sonu Media Markt ziyaretinde uzun zaman önce yanayana görme isteği ile kavrulduğum, Yurt dışı testlerde okuduğum, ancak kendim görmek istediğim bu iki aleti pio507 ve sammy q91 yaklaşık 45 dakika görüntü bölüm şefi ile karşılaştırdık yanyana. Tam fiyatların düştüğü bu anlarda arkadaşlara faydalı olabileceğini düşünüyorum. Artık heyecanla inanılmaz övülen pio 508 kuronun nasıl olduğunu görebilmek için bekliyorum.

Öncelikle şunu söylemeliyim ki plasma 50" olmalı. Bu 3 mt den dahi seyrediyorsanız böyle.
    Özellikle film seyrederken insanı içine alma konusunda 127 ekran sınır diye düşündüm kendi kendime.
    Media Mark yetkilisi kalabalığa rağmen benimle oldukça fazla ilgilendi. Konuya vakıf olmam onu daha da konunun içine çekti.
    Yetkili arkadaş pio ya çok vakıftı ve testimiz sırasında sürekli ayarları yaptı. Benim sorguladığım konuları ayarlar üzerinde hemen toparladı.
    Bende sammy detay ayarları konusunda kendime güveniyordum doğrusu.

Yayın:
    -2 Fast 2 Furious HD DVD
    -Uydu luxe-tv HD Kanalı

Renk Gamutu:
    Bu konuda samsung lcd ye yakın canlı ve zengin renk vermesi ile gözü yanıltıyor.
    Bu konu ile ilgili iki panelde de yaklaşık 10 dk uğraştık. İstenirse sammy, pio seviyesine getirilebiliyor, ancak pio çeşitli ayarlar sonrası
    sammy seviyesine çıkamadı.
    Burada seçim izleyen kişinin zevkine kalıyor.

Renk Doğruluğu;
    Bu konuda referans alabileceğim bir kayıt veya ayar dvd si yoktu. Ancak ten renklerini karşılaştırarak bir kaç yourm yapabilirim.
    Beyaz yüzlüler pio da ayar öncesi daha doğru renk veriyor, sammy ile ise ayarlar ile uğraşmak gerekti. Afrikalı yüzlerde ise tam tersi söz konusu idi. Sammy ayar öncesi daha doğru gibi, pio da ayarlar ile uğraşmak gerekti. Ama bu konu gerçekten zor gibi, referans aldığın rengi tam doğru yaptım diyorsun ve başka bir referans görüntü sanki bozuluyor. Ancak genel olarak gördüğüm sammy nin siyah renk gücü nedeni ile daha doygun renkler verdiği, Pio nun ise gerçeğe daha yakın renkler verdiği.

Kontrast;
    pio 4000/1 kontrast sammy 15.000/1 dinamik kontrast a sahip. Bu noktada kontrast nedenli olduğunu düşündüğüm bir farkı gördüm.
    pio da sammy nin kontrast kaynaklı görüntü kalitesine yaklaşmak için kontrast ı yükselttikçe açık renklerdeki detaylar kayboldu.

O yurtdışı forumlarda kaşılaştığım kristalize denen olayı da gördüm sanırım. Metalik parçlarda bu çok açıktı, yani krom parçalar sammy de daha çok krom gibi hissediliyordu bir ışıltı vardı pio ya göre. Ama bu panelleri yanayana görmeseydim bu farkı farkedebilirmiydim???

Siyah;
    Kesinlikle sammy q91 biraz daha siyah bir panel bazen detay kaybına neden olan siyahı ayarlardan orta veya düşüke getirmek gerekebiliyor.
    Ancak pio da bu konuda çok başarılı.Ama bu panelleri yanayana görmeseydim bu farkı farkedebilirmiydim???

SONUÇ:
    Her iki panelde kesinlike çok iyi paneller. Samsung siyah kalitesi ve kontrast farkı ile öne çıkıyor. Pioneer renk doğruluğu ile dikkat çekiyor. Ancak yanyana izlemediğiniz zaman bunları anlamak çok kolay değil. Fiyat farkıda seçimde önemli bir faktör tabiki.

• Test için teşekkürler.

Senden bir de 508-50Q91 karşılaştırma testi bekliyoruz yakın zamanda. :)

Selamlar.
  • Ben teşekkür ederim.
    Şu siyah leylayı bir görebilsem başka bir panel ile yanayana hiç merak etme hemen oturacağım başına.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semsal01 -- 17 Aralık 2007; 11:51:35 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: semsal01

Ben teşekkür ederim.
    Şu siyah leylayı bir görebilsem başka bir panel ile yanayana hiç merak etme hemen oturacağım başına.

Kara Leyla'mız bu aralar pek çarşı pazara çıkmıyor, utangaç biraz. Zamanla arzı endam eylemeye başlar.
  • Eklemeyi unutmuşum. Sonuç kısmından önce olmak üzere;

Kasa yapısı:

Her iki panel kasasıda oldukça şık ve sağlam görünüşlü. Hele bu konuda üstlerinde duran Beko full motion lcd yi görünce daha da bir güzel geldi. Beko kasası plastik üzeri siyah parlak boya ve dalga dalga görünüyordu bir de boyama sırasında akan boya damlaları kurumuştu ki; insan bu kasanın geçtiği kalite kontrol mekanizmasını merak etmeden duramıyor.

Her neyse konumuza dönersek sammy ve pio oldukça şık kasalara sahip ancak pio sadeliği ile biraz öne geçiyor. Özellikle ses sistemi olmaması sadece görüntü için varım hissi uyandırdı bende.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.