Şimdi Ara

Küfürden Alınmak Aşağılık Psikolojisi midir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler bakiyorum internette sagda solda herkes birbirine kufrediyor yav birbirlerine etmelerini anliyorum ama en sevdiklerine de kufrediyorlar

Yuzde 95i bunu hic önemsemiyor ne dostu ne düşmanı kim kufrederse etsin sallamıyor GERCEK hayatta da böyle

Küfürden alinmanin asagilik psikolojisinden kaynaklandigini bir yerde okudum ama baska bir yerde bu konuyla alakali bir sey göremedim

Ne dersiniz bu hususta?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• özfarkındalıkla bu açıklanabilir bana göre.

detachment filmini izlemelisin.
    E-Motivasyonyoutube
    Cesaret ve Özfarkındalık - Detachment
    https://www.youtube.com/watch?v=CT7ri0K6a-A

• quote:

Orijinalden alıntı: avcılarınavcısı

özfarkındalıkla bu açıklanabilir bana göre.

detachment filmini izlemelisin.https://www.youtube.com/watch?v=CT7ri0K6a-A
    Bu sahneyi biliyorum baya iyi hocam filmide izleyeyim yarin vaktim olursa teşekkür ederim

• hah.

bilim 1 - 0 felsefe
  • quote:

hah.

bilim 1 - 0 felsefe
    Noldu hocam anlamadim :)

• hamza5806 kullanıcısına yanıt
    anlayan anladı boşver :)
  • Binlerce çeşit küfür var.
    İnsanlarımızın aile toplum vs kültürüde binlerle ifade edilebilir.

Psikolojimizde oldukça değişkendir.Bu gün alınırsın yarın alınmaya bilirsin.

Birisi bana küfür etse isterse en gariz küfürü etse. Öce gülerim.
    Sonra adammı diye bakarım.Küfür eden acizliğinden etmiştir.

Tepkimi adamına göre koyabilirimde.Alınganlığı bırak.
    Alınganlık aile ve arkadaş çevresinde olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • normal bi toplumda yaşamadığımız için o küfre tepkini koymazsan bi süre sonra uygulamaya geçerler.ortaokul döneminde bi arkadaşım bilgisayarını alıp diğer bi arkadaşına götürmüştü.dönüşte beraber evlerine geldik.babası durumu gördü ve ana bacı küfretti çocuğa.küfür kelimesinin anlamı gerçeği örten demek aslında hakaret-aşalayıcı söz vb kelimesini kullanmalıyız.edilen hakarette daha da acıtıcı olmak için ana bacı karıştırılıyor.hakareti edenin de ana bacısını aşırı savunduğunu düşünüyorum bu konuda.
  • insan kendisini bilirse küfürün anlamı da değişiyor. biri birinin ne annesine ne babasına ne de ehline bir laf etmek istemez. esasen anlamsızdır. kişiye karşındakine laf etmek ister. aslında amaç da o değildir. aciz kalınmıştır ve çözümsüzlüğün ifadesidir.

ben annem babam kardeşim ve ben denen özneyim. yani kişi esasen kişinin içresindeki yaratılışları hedef alır. senin anneliğin senin kardeşliğin gibi hususlar bu konuda anlam içerir. özünde küfür değil kınama hali var.

öteki türlü zaten anlamsız bir beyan. kimse kimsenin ehlini hedef alarak bunu söylemez esasen. ne kadar tutarlı bir tavır ki?

.........................

yaratıcı kavramını anlayan bunun böyle olduğunu bilir. kimse kimseye nedensiz kötü söz etmez diye düşünüyorum. en azından kendince bir nedeni vardır. bunun için insanın kendisine de bakması lazım.

hiç birimiz kusursuz değiliz belki de karşı tarafı o esnada rencide etmişsizdir denmesi uygun olur.

hayatın büyük çoğunluğu dinlememek anlamamak üzere kurulu gibi. kimse kimseyi anlayamıyor.

..........................

basitçe bir özür veya hatasını idrak ile davranan kişi ya da kimse olmak aslında istiyoruz ama nedense zaman mekan buna müsade etmiyor gibi.

• küfre göre değişmekle beraber evet..
  • quote:

Orijinalden alıntı: HADO77

insan kendisini bilirse küfürün anlamı da değişiyor. biri birinin ne annesine ne babasına ne de ehline bir laf etmek istemez. esasen anlamsızdır. kişiye karşındakine laf etmek ister. aslında amaç da o değildir. aciz kalınmıştır ve çözümsüzlüğün ifadesidir.

ben annem babam kardeşim ve ben denen özneyim. yani kişi esasen kişinin içresindeki yaratılışları hedef alır. senin anneliğin senin kardeşliğin gibi hususlar bu konuda anlam içerir. özünde küfür değil kınama hali var.

öteki türlü zaten anlamsız bir beyan. kimse kimsenin ehlini hedef alarak bunu söylemez esasen. ne kadar tutarlı bir tavır ki?

.........................

yaratıcı kavramını anlayan bunun böyle olduğunu bilir. kimse kimseye nedensiz kötü söz etmez diye düşünüyorum. en azından kendince bir nedeni vardır. bunun için insanın kendisine de bakması lazım.

hiç birimiz kusursuz değiliz belki de karşı tarafı o esnada rencide etmişsizdir denmesi uygun olur.

hayatın büyük çoğunluğu dinlememek anlamamak üzere kurulu gibi. kimse kimseyi anlayamıyor.

..........................

basitçe bir özür veya hatasını idrak ile davranan kişi ya da kimse olmak aslında istiyoruz ama nedense zaman mekan buna müsade etmiyor gibi.
    Hocam ilk paragrafta demissiniz ya hedef yakinlari degil o sahsin kendisi diye

Ama bazi kotu insanlar bence dogrudan yakınları hedef alıyor bu is iliskisinde bile boyle patron evli insanlar ise aliyor ki adam patronun her dedigini yapsin gecim sıkıntısı cektigi icin karsi gelemesin küfre hakarete ses cikaramasin

Sokaktaki cingeneler (roman demiyorum) kekolar mesela insanlara ana baci saydirarak onlari dibe cekmeye çalışıyorlar biliyoruz ki bu alçak insanlar taciz tecavüz gasp yagma hirsizlik her seyi yapabilecek tipler

Sevgilisiyle gezen adami kufur kiyamet durdurup dovup sonra sevgilisine tecavüz ediyorlar mesela neler neler var yani

Asiri derecede tiksiniyorum ve korkuyorum bu tiplerden misal bugün uzakta 3 kisini kaldirimda oldugunu gordum keko sandim ilk basta karsi kaldirima gectim saga sola bakip silah aramaya basladim eski bir kamyonetin arkasinda kocaman pasli bir balta gordum balta o kadar elverisliydi ki savasmaya tek vurusta uzuv kopartir yuze gelse öldürür onu alip saldirmak geldi içimden ama sonra baktım gayet normal insanlarmış

Baya kafadan takmış durumdayim zorba tiplere varoluslari bile batiyor bana acliktan susuzluktan gebertmek istiyorum onları bu korku nefret tiksinti ve kinden kurtulmaya çalışıyorum

insanları sınıflandırmak çok yanlış bir şey. gerek hukuk düzeninde gerekse total insan hakları açısından.

abartmadan bu şekilde ifade edebilirim ve bu yeterli olur diye düşünüyorum.

...........................

bana göre bazı sorunların kaynağı yetiştirme tarzı ile alakalı. insanlar verdiklerini biçiyorlar. bu açıdan anlayışlı olgun olmak lazım. herkesin bir klinik geçmişi var. sağlıklı düşünememe mümkün bir şey.

konu bakımından diyebilirim ki; gerçekten amaçladığımız şeyler aslında çok farklı. rahat güzel bir hayat düşlüyoruz. esasında cenneti yaşamak istiyoruz. bunlara yoğunlaşmak lazım. diğer hususlar geçici dünyanın baş ağrıtan meşgaleleri.

önemli olduğumuzu düşünmek istiyoruz ancak sıradan birisiyiz ve bir gün gerçekten uzaktakince değil soyumuz tarafından da unutulacağız. bunu görmek bilmek idrak etmek lazım.

• quote:

insanları sınıflandırmak çok yanlış bir şey. gerek hukuk düzeninde gerekse total insan hakları açısından.

abartmadan bu şekilde ifade edebilirim ve bu yeterli olur diye düşünüyorum.

bana göre bazı sorunların kaynağı yetiştirme tarzı ile alakalı. insanlar verdiklerini biçiyorlar. bu açıdan anlayışlı olgun olmak lazım. herkesin bir klinik geçmişi var. sağlıklı düşünememe mümkün bir şey.

konu bakımından diyebilirim ki; gerçekten amaçladığımız şeyler aslında çok farklı. rahat güzel bir hayat düşlüyoruz. esasında cenneti yaşamak istiyoruz. bunlara yoğunlaşmak lazım. diğer hususlar geçici dünyanın baş ağrıtan meşgaleleri.

önemli olduğumuzu düşünmek istiyoruz ancak sıradan birisiyiz ve bir gün gerçekten uzaktakince değil soyumuz tarafından da unutulacağız. bunu görmek bilmek idrak etmek lazım.
    Siniflandirmiyorum ki hocam onlar kendileri oyle olmuslar bende olani söylüyorum ustelik belli bir toplulugu sucladigim yok sadece boyle yapanlarla benim derdim her yer it kopuk dolu sokaklarda rahat rahat yurunemeyen bir ulkeyiz

Kendim hukukcuyum ama zerre kadar guvenmiyorum hukuka her gun on binlerce suc isleniyor cinayet haric hicbirine ceza verilmiyor cinayete de bazen vermiyorlar suc teskil edecek bir şey yazmam zaten tum fikirlerimi yazsam beni gec mesut cevigi silivriye yollarlar

Sorun yetiştirme tarzi ama bunu devinim haline getirdikleri icin yine de pislik insanlar herkes değişebilir isteyen herkes bunu yapabilir benim mesela yetistirilmem icin cok sey yapıldı her turlu ortamdan ozel okullara kadar cok uğraştılar yok hepsini bıraktım kendi yolumdayim sulalemdeki tek ornegim belki ama sonuçta insan degisebilir mi degisebilir kötülüğe devam eden herkes acı cekerek gebermeyi hak ediyor

Yazdiklarim abarti gelebilir de 1 2 defa boyle insanlarla muhatap olsaniz dediklerimde ne kadar hakli oldugumu görürsünüz

Hukukçu dosyaya bakar dosya içeriğine göre kişiyi savunur. İnsanları sınıflamaz. Esasen siyasi ekonomik vs ayrımlara da gitmez.

Burada felsefe yapılıyor. Felsefenin sınırları belli. Bu çerçevede yazıp çiziyoruz yıllardır. Konu dışı mantığı ile bu bölümde yazıp çizmek de makul değil.

...................

Felsefede bahsettiğim anlayış yaratıcı anlayışı. Bu anlayış kişiye kaybettiği değeri verebilir. Veya insanı insan diye değere tabi tutabilir.

Ben bu çerçevede yazıp çizerim. Çizgi budur. Bana göre doğru olan da budur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hukukçu dosyaya bakar dosya içeriğine göre kişiyi savunur. İnsanları sınıflamaz. Esasen siyasi ekonomik vs ayrımlara da gitmez.

Burada felsefe yapılıyor. Felsefenin sınırları belli. Bu çerçevede yazıp çiziyoruz yıllardır. Konu dışı mantığı ile bu bölümde yazıp çizmek de makul değil.

...................

Felsefede bahsettiğim anlayış yaratıcı anlayışı. Bu anlayış kişiye kaybettiği değeri verebilir. Veya insanı insan diye değere tabi tutabilir.

Ben bu çerçevede yazıp çizerim. Çizgi budur. Bana göre doğru olan da budur.
    Ayni düşünmüyoruz ama tabi görüşünüze saygim var

Ama bir kac defa hatta 1 defa bu tarz bir olaya tanık olsaniz ayni görüşte olurduk bence

Benim usul şudur. İnsan kendisi ve yaradanı ile bir bütündür. Bu açıdan kendiliği mühimdir. Zaman mekan bunu öğretti.

anlayış idrak buna göredir. Kendine inanan güvenen insan bu açıdan tekildir. Ancak manen tasdik edilmiş bir haldedir.

Bunlar içsel durumlar. Kimse kimsenin iç dünyasını bilemez. Hatta bilmemek daha iyi.

..................

Ben kendime inanır ve güvenirim zira idrakim sağlamdır diye düşünürüm. Buradaki yazılarımda anlattığım da bu. Vaktinde dostlar arkadaşlar vardı. Bu kalabalık beni yalnızlığa yöneltti ve kendimle başbaşa verdim.

Sonra anladım ki insan zaten yalnız bir varlık mış. İnsan kendine inanmak ve güvenmek zorunda olan bir şeymiş.

.........

Herkesin kafa dolu anlaşıldığı kadarıyla. Konuyu çarpıtma mak kaydıyla, Verilmek istenen şeyler bakımından, bazı hayatların aynısından iki kere yaşanılması dünyayı cennete çevirmiyoru anlamak lazım.

.............

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 31 Mart 2019; 14:59:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mesela ben sana zamaninda en vasifsiz trollsun demistim, sonra uzaklastirma aldim. Onemsedigim insan haric digerlerinin ne dedigi hic de umrumda degil, ciddiye alan da asagilik komplekslidir bana gore.
  • quote:

anlayan anladı boşver :)
    hocam söz verdiğim gibi izledim çok hoşuma gitti çok saol tavsiyen için

garip gelebilir ama film kısmen beni mutlu etti çünkü benim bildiğim ve bir kısmını yaşadığım gördüğüm olay ve durumlara çok güzel değinmişti yalnızlığımı azalttı inanki her 10.000 kişiden en fazla 1i bunların farkındadır oyunculuk vsde müthiş ötesiydi özellikle başrol çok iyiydi

bu tarz başka film tavsiyen var mı hocam izleyeyim

bunu beğendiysen sana ken keseyin guguk kuşu filmini ve romanını şiddetle tavsiye ederim ortak noktaları baya var

MESAJI OKUYAN DİĞER KİŞİLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ NOT=20 yaş altıysanız yada hayattaki ciddi travmalar konusunda pek bir bilginiz ilginiz yoksa sakın ha sakın izlemeyin ben sadece bildiğim şeylerin bir kısmını tekrar izlemiş gibi oldum ondan olumsuz olarak az olumlu olarak daha çok etkilendim "normal" biriyseniz film rahatsız edici

arkadaş ekledim kabul et :)

dostum bunlar (yani iyi hale geçme) filmle müzikle vs. olacak şeyler değil. ha ne olur biraz farkındalık yaratır ama o kadar yani. tedavi şart.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.