Şimdi Ara

kulaklık çıkışı olmayan LG plazmanın hoparlörlerinden ev sinema sistemine çıkış yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    LG 50PV serisi plazma TV mevcut, bu TV de sadece optik çıkış var, daha önceden kullandığım ve sesini beğendiğim bir 5+1 sinema sistemim var ve malesef optik giriş mevcut değil, dolayısı ile normal yollarla TV'den ses alamıyorum çünkü TV'nin uydu alıcısı dahili. Ses sistemimden vazgeçmek istemiyorum HD alıcıya da hem para vermek istemiyorum hem de akıllı kumanda varken uydu kumandası ile uğraşmak istemiyorum.
    Gelelim soruya;

Farklı bir şehirde LG servisinde çalışan arkadaşıma durumu anlattığımda şöyle bir şema gönderdi.

kulaklık çıkışı olmayan LG plazmanın hoparlörlerinden ev sinema sistemine çıkış yapmak

TV'nin hoparlörlerinden lale kablo ile ses sistemine çıkış yapmak için, benim hatırladığım kadarı ile hoparlör çıkışlarına direnç koyulmuyor muydu ses kuvvetini düşürmek için? şemada belirtilen ise kondansator...
    Kararsız kaldığım için bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşların yardımını bekliyorum. Ayrıca HDMI üzerinden optik giriş olmayan ses sistemlerine bir dönüştürücü var mı alternatif olarak optikten vazgeçtim belki o varsa yırtarız bu işten :)
    Teşekkürler.

• forbid55 F kullanıcısına yanıt
    5.1 ses sistemine analog bağlantı için 6 tane lale jak çıkışı gerekir. Stereo çıkıştan ya da kulaklık çıkışından ses sistemine bağlantı yapıldığında 5.1 ses sisteminin getirilerinden faydalanamazsınız. Bağlantı yapımasına yapılır ama stereo olur. Aklınızda bulunsun yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 6 Mayıs 2015; 11:34:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    cikis veren scart alip takin.

• ses cikisi olmayan scarta rastlamadim hic..konu sahibi tv yi sokup hoparlorlerden cikis almadan bahsediyor..o sekilde ugrasmamasi icin bu urunu tavsiye ettim..hem ucuz hemde risksiz.ayrica anfide stereo giris varsa kullanilabilir.anfiyi gormek lazim.

• 1-2 gün cvp gelmeyince sabredemeyip hoparlörlerden çıkış aldım. Daha basit bir yolu olduğunu da şimdi gördüm.. Elektronik malzeme satanlar neden bu bakar basit bir aparatı bana önermediler merak içindeyim doğrusu bir kaç yere de sordum çünkü.
    Teşekkürler.
    TV duvarda asılıysa scart dönüştürücü aparatı sığmaz oraya. Ondan önermemiş olabilirler.

Bende hoparlör çıkışına drenç ile uyarlanır diye biliyorum...
    hoparlörün hem + sından hemde eksisinden 1 er adet 10k 22k arası drençler ile lale jakın orta ucuna bağlanır.. lale jakın dış kısmı ise Tv deki GND şase (toprak değil--- eksi) sine bağlanır. ayını işlemdiğer hoparlörve lale jak için yapılır.
    Çünkü hoparlöreksiside bildiğimiz eksi değil, güç çıkışıdır.. onun için hoparlöreksisinede, artısıymış gibi işlem yapılır,, eksi ise başka yerden tamamlanır.
    Ayrıca bende yurtdışından getirttiğim, optikgiriş -- rca çıkış çevirici var http://tr.aliexpress.com/item/NEW-Digital-Optical-SPDIF-Coaxial-to-Analog-Stereo-L-R-RCA-Audio-Converter-Adapter-3-5mm/2045406974.html ,,, konuyu önceden görseydim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 13 Mayıs 2015; 17:47:27 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Televizyonun amfisini bularak sinyal alabilirsin ya da hoparlörlerinden kablo çekebilirsin fakat tıslama olma olasılığı bi hayli yüksek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.