Şimdi Ara

Kulaklık girişi olmayan tv den sesalmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
6.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arakadaşlar kouyu öncelikle yanlış yere açtıysam özür dilerim.Elimde kulaklık girişi olmayan eski tip 55 ekran CRT tv den kulaklıkla ses dinlemek istiyorum.Tv nin scart girişi var.Piyasa satılan Scart to RCA çevirici http://img.tomshardware.com/us/2005/11/23/pc_interfaces_101/scart2.jpg üzerinden http://www.b2btrade.biz/images2/img484f18a36dcb1.jpg ile kulaklıkla tv den sesleri dinleyebilirmiyim?bu yöntem olmazsa nasıl dinleyebileceğim konusunda yardımcı olabilirseniz memnun olurum.ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunar -- 2 Ocak 2010; 1:49:46 >

• Yapabilirsin, ben daha önce denemiştim ses sistemine aktarmak için olmuştu. Çok pahalı şeyler değil nasıl olsa, 3 bilemedin 5 tl dir al dene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhifi

Yapabilirsin, ben daha önce denemiştim ses sistemine aktarmak için olmuştu. Çok pahalı şeyler değil nasıl olsa, 3 bilemedin 5 tl dir al dene.

Önecelikle ilginiz için teşekkür ederim.ses sitemleri için bu mümkün oluyor ama kulaklıklada dinleyebilirmiyim acaba?
  • Ne fark var sence?

Mantık aynı sonuçta tv den sesi alıyor, ses sisteminden (kulaklık ta bir ses sistemi "hoperlör" değilmidir) veriyor.

Aklıma gelmişken eğer tv yi uydudan izliyorsan o scart a da gerek yok uydunun arkasındaki rca çıkışa o dönüştürücüyü ve ucuna da kulaklığını tak işi halletmiş olursun. Tabi kulaklıktan dinlerken tv nin sesini kısarsın (uydunun değil sadece tv nin sesi kısılacak) rahat rahat izlersin.
  • quote:

Ne fark var sence?

Mantık aynı sonuçta tv den sesi alıyor, ses sisteminden (kulaklık ta bir ses sistemi "hoperlör" değilmidir) veriyor.

Aklıma gelmişken eğer tv yi uydudan izliyorsan o scart a da gerek yok uydunun arkasındaki rca çıkışa o dönüştürücüyü ve ucuna da kulaklığını tak işi halletmiş olursun. Tabi kulaklıktan dinlerken tv nin sesini kısarsın (uydunun değil sadece tv nin sesi kısılacak) rahat rahat izlersin.

Tv yi uydu alıcısız olarak dinliyorum.Dediğinizi yaptım.Tv.nin arkasındaki sacrttan dönüştücü aparat sayesinde kulaklıkla ses aldım.ses çok az geliyor.Tv nin sesini artırıp azalttım değişen bir şey olmadı.elimde kullanmadığım 1+1 (2'li) PC hoparlörünun ses jakını "stereo rca dönüştürücü" jakının üzerine taktım.kulaklık jakınıda PC hoparlörü üzerindeki kulaklık çıkışına taktım ses seviyesi ve kalitesi yükseldi.ayrıca PC hoperlörü üzerindeki ses potansiyemetresi ilede kulaklık sesini ayarlayabiliyorum.sonucu sizlerle palaşmak istedim......

• Benim de buna benzer bir sorum olucak...

LG LCD TV var.. Playstationi DVI girisinden bagladim (HDMI yok) , sadece goruntuyu aliyorum.. DVI girisinin yaninda PC ses girisi var.. Ona da Tv ile gelen iki ucu kulaklik ucu gibi bir kablo bagladim.. Kablonun diger ucunu da PS3 component kablosunda bulunan kirmizi beyaz uca bagladim ve Tvden sesi aliyorum.. (PS3'un component kablosundaki kirmizi beyazi TV'nin component baglantisana bagladim ses alamadim)

Soruma gelicek olursak..

TV'ye PS3 oynarken kulaklik baglamak istiyorum.. TV'nin kulaklik girisi yok.. Nasil bagliyabilirim (TV disari ses vermicek sekilde)

Tesekkurler...
  • quote:

Yapabilirsin, ben daha önce denemiştim ses sistemine aktarmak için olmuştu. Çok pahalı şeyler değil nasıl olsa, 3 bilemedin 5 tl dir al dene.

sonuç ne oldu arkadaşım bndede aynı sorun var yapabildiysen bnde denicem
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: marcoxx

Benim de buna benzer bir sorum olucak...

LG LCD TV var.. Playstationi DVI girisinden bagladim (HDMI yok) , sadece goruntuyu aliyorum.. DVI girisinin yaninda PC ses girisi var.. Ona da Tv ile gelen iki ucu kulaklik ucu gibi bir kablo bagladim.. Kablonun diger ucunu da PS3 component kablosunda bulunan kirmizi beyaz uca bagladim ve Tvden sesi aliyorum.. (PS3'un component kablosundaki kirmizi beyazi TV'nin component baglantisana bagladim ses alamadim)

Soruma gelicek olursak..

TV'ye PS3 oynarken kulaklik baglamak istiyorum.. TV'nin kulaklik girisi yok.. Nasil bagliyabilirim (TV disari ses vermicek sekilde)

Tesekkurler...

GIRIS / CIKISLAR >>http://forum.donanimhaber.com/m_7363707/mpage_3/key_/tm.htm#27246337

Sorunuza gelecek olursak Kulaklığınızı PS3 e bağlayınız.
    Bluetooth kulaklık desteğide var olduğunu biliyorum. Kablosuz kulaklık daha hoş olur.

• Kusura bakmayin cok eski bir konu ama ayni seye benimde ihtiyacim var ama hangi aparatlara sahip olnam gerektigini bilmiyorum. Ilk msjdaki 1. Link aciliyor o aparat bende var ama 2. Resim acilmiyor. Acaba o nedir bilen varmi lutfen yardim edin. Tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • delta84 D kullanıcısına yanıt
    Sessisteminizin ve tv arka-yan bağlantılarının fotosunu atarsanız,, tv ye bağlamanız önemlimi yada harici uydualıcı vs cihazınız varsa ondanda sessisteminize audio OUT çıkışı alabilirsiniz..
  • Yıllar öncesi benim de ihtiyacım olmuştu bu kulaklık girişine. Ben durumu şöyle çözmüştüm. Tv nin içini açtım hoparlör çıkışından iki kablo, bir tane de hoparlörden kestiğim kablonun ucuna ek yaparak tv nin yanından üç kablo çıkardım. Kulaklık girişi olan bi mekanızmayı sökecek bir yer bulamadımadığım için kulaklık girişini daha büyük girişlere çeviren aparatı kullandım ve bantla bağladım. Kulaklıkla dinleyeceğim zaman oraya takıyordum, tv den ses gelmesi için üçüncü birleştiriyordum. Bir kaç yıl böyle sorunsuz kara düzen kullandım. Şimdi olsaydım elektronikçilerden kulaklık girişi alırdım üç kabloyu mekanizmaya lehimlerdim. Ben yapamam diyorsanız satıcıya lehimletin ve kablo uclarını elinizle kıvırarak bağlayın. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Sessisteminizin ve tv arka-yan bağlantılarının fotosunu atarsanız,, tv ye bağlamanız önemlimi yada harici uydualıcı vs cihazınız varsa ondanda sessisteminize audio OUT çıkışı alabilirsiniz..

Kusura bakmayin boyuttan mi kaynaklandi bilmiyorum resimleri ayni msjda gonderemedim. Elimdeki uydu ve tv girisleri bunlar. Normal 3.5mm kulaklik yada siradan bir pc hoparloru baglamak istiyorum. Yardiminiz icin cok tesekkurler. Bu islerden hic anlamadigim icin tvnin icini acip kablo cikarmayi falan hic beceremem :(
     Kulaklık girişi olmayan tv den sesalmak Kulaklık girişi olmayan tv den sesalmak

• uyunun arkası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delta84 -- 14 Şubat 2015; 6:44:54 >
  • yok mu bir anlayan :(
    Sessisteminizin markamodeli nedir,, ona gore ara kablo onerelim.. Sessisteminizin kablosu sagbitmi yoksa ara kablo gibimi, uclari girisleri nasil. 3 gundur internet yok, tam bakamadim mobilde

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Sessisteminizin markamodeli nedir,, ona gore ara kablo onerelim.. Sessisteminizin kablosu sagbitmi yoksa ara kablo gibimi, uclari girisleri nasil. 3 gundur internet yok, tam bakamadim mobilde

pardon ses sistemi derken? ben normal mp3 kulaklıgı baglamak istiyorum sordugunuz buysa eger.
    Televizyonun sagina soluna önune bakin, kulaklik girisi olabilir,, pek dikkat cekmez.
    Yoksa, kulaklik girisli extradan hoparlor ve uygun kablo gerekir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.