Şimdi Ara

Kulaklıklı Mikrofondaki Sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, Trust GXT 307 marka kulaklık kullanıyordum. Bir hafta önce mikrofonum çalışırken artık çalışmıyor. Bir hafta bilgisayarımla etkileşime geçmedim ve böyle bir sorun oluştu. Jak girişlerinde falan hiçbir sorun yok. Jak dönüştürücüde de bir sorun yok. Mikrofonda konuştuğumda şu yeşil bar dolmuyor:

Kulaklığın Jak dönüştürücüsündeki yeşil kabloyu bilgisayarın arka bölümünde olan yeşil yere takıyorum şöyle sorular soruyor ama kırmızı kabloyu yani mikrofonu taktığımda direk mikrofon denetim masasına geliyor.
    Yeşil kabloyu taktığımda böyle sorular geliyor fakat mikrofon çalışmıyor. Ses kaydecisine geldiğimde rahatsız etmeyecek normal bir cızırtı sesi geliyor ama ses gelmiyor. Video izlerken ses kaydecisini açtığımda videonun sesi geliyor fakat az ses geliyor ama ses yine de anlaşılıyor.

Gerekli Driverlar yüklü. Mikrofonun denetim masasında veya Windowsun kendi denetim masasındaki ayarlarını gösteriyorum. Ayarlarda bir sorun var mı diye size gösteriyorum.
    Bu, Realtek denetim masasında olan hoparlör ve mikrofon ayarları:

Bu da Windows Denetim masasında bulunan mikrofon ayarları:

Arkadaşlar lütfen bakıp geçmeyin.

• üstadım basitte olsa göz ardı etmemek lazım, başka pc de denediniz mi mic jackini ? çalışıyor mu başka pc de ?

Bunu denedikten sonra driver kaldırıp kurmayı deneyebilirsin, (anakartın kendi driverini dene windowsun otyomatik yüklediğinin üstüne kur, eski kartlarımda böyle çözüyordum sorunları)

son olarak bir kulak çubuğuna alkol içeren kolonya,parfüm vs. sıvı ile ıslatarak jack deliklerini temizle oradaki aşınma zamanla toz biriktiriyor ve temassızlık yapıyor, bunu kesin dene
  • CuSn kullanıcısına yanıt
    Kankam bilgisayarıma bir şey olmaz değil mi?
  • Electronic79 E kullanıcısına yanıt
    Kulak çubuğu mu?
    Önce eşinle ez biraz incelt rahat girsin ki içinde sıkışmasın ya da pamuk kopup içinde kalmasın, alkol uçar gider bir zararı yok yeterki fiziksel olarak nazik davran, termal macun temizliği yapar gibi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • CuSn kullanıcısına yanıt
    Soktum biraz içine. Kulak çubuğuyla o şeyi yapmadan önce bi ara ses geldi. Onu da biraz kablolarla oynadım. Fakat değişik bir ses geliyordu sonra çıkarıp taktım geri aynı. Böyle bir sanki mikrofon ortamı algılıyor gibi ses var ara sıra çınlama sesi geliyor sonra gidiyor. Video izleyip ses kayıt ederken videonun sesi falan geliyor. Şimdi tekrar o kulak çubuğuyla o şeyi deneyecem.
  • Şimdi ses geldi, kabloyla oynuyorum ses biraz gidip gelmekte.
  • Şu an ses gitti.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sorunun nereden kaynaklı olduğunu anladım. Kulaklığa giren kabloda. Onla biraz oynadığımda ses gidip geliyor. Onu düzeltmeye çalışacağım.
  • Electronic79 E kullanıcısına yanıt
    hocam siz baştan gerekli kontrolleri yapmamışsınız ki, kablo kopukluğu jack temassızlığı ilk denenmesi gereken şeyler, umarım kendi imkanınız ile çözersiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.