Şimdi Ara

kulaklıkta sesi yerine oturtmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • böyle birşey duydum.araştırdım ama hiç kimse tam bir bilgi vermiyor.Konu hakkında bilgisi olan var mı?

• Normalde driverler ayakta olduğundan daha az ses verebiliyorlar, cımbızla biraz ittir otursunlar düzelir lol Bu nasıl bir kavramdır sesi oturtmak? :D Ha burn inden mi bahsediyorsun? Dinleye dinleye sesin açılma sürecini hızlandırmak?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaganiskowf42

Normalde driverler ayakta olduğundan daha az ses verebiliyorlar, cımbızla biraz ittir otursunlar düzelir lol Bu nasıl bir kavramdır sesi oturtmak? :D Ha burn inden mi bahsediyorsun? Dinleye dinleye sesin açılma sürecini hızlandırmak?

Hele dur bir soluklan yeğen nedir bu post sayısı 3 günde..
  • quote:

Normalde driverler ayakta olduğundan daha az ses verebiliyorlar, cımbızla biraz ittir otursunlar düzelir lol Bu nasıl bir kavramdır sesi oturtmak? :D Ha burn inden mi bahsediyorsun? Dinleye dinleye sesin açılma sürecini hızlandırmak?

burn in den bahsediyorum.Ne işe yarıyor?
  • Kulaklık dinlene dinlene kalitesi artıyor, tam olarak 1 aydan sonra açılıyor, nedeni dinamik sürücülerin çalışma sistemiyle alakalı teknik olarak bakmıştım ama unutum şimdi. Gerçi bazı armatürlü sürücülülerde de bayağı gelişme oluyor. Aşırı tiz ve baslı sesleri (white noise, pink noise) uzun süre durmaksızın kulaklığa çaldırarak bu süreci birkaç güne indirgemeyi sağlar. 2/3 seste yapılıyor yoksa sürücülerin yanma ihtimali var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 20 Mayıs 2012; 18:43:50 >
  • Basın muddy liği yani dağınıklığı azalır daha tok ve zevkli vurar. Tenekeleşmiş tizler daha bir törpülenir. Bu white noise ve pink noise leri burninwaves.com dan indirebilirsin. Ama ben korktuğumdan normal müziklerle 6 saate kadar durmadan burn in yapıyorum. Sürücü zarar görmesin. Bildiklerim bu kadar eklemek isteyen eklesin.

• quote:

Kulaklık dinlene dinlene kalitesi artıyor, tam olarak 1 aydan sonra açılıyor, nedeni dinamik sürücülerin çalışma sistemiyle alakalı teknik olarak bakmıştım ama unutum şimdi. Gerçi bazı armatürlü sürücülülerde de bayağı gelişme oluyor. Aşırı tiz ve baslı sesleri (white noise, pink noise) uzun süre durmaksızın kulaklığa çaldırarak bu süreci birkaç güne indirgemeyi sağlar. 2/3 seste yapılıyor yoksa sürücülerin yanma ihtimali var.

orta seste uzun süre çalışacak yani
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amfiye gelen fan sesini kesme
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Evet kayıpsız wav formatında olan bu 0 hz ve 20000 hz ye yakın sesleri 1 gün boyunca sona yakın seste çaldırıyorsun. Sen de dinlersen öbür güne şizofren olursun :D Acayip sesler yani. Duyamadığımız sesler var o kayıtlarda. Aşırı ince ve kalın. Kulaklığın gelişmesi için.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Evet kayıpsız wav formatında olan bu 0 hz ve 20000 hz ye yakın sesleri 1 gün boyunca sona yakın seste çaldırıyorsun. Sen de dinlersen öbür güne şizofren olursun :D Acayip sesler yani. Duyamadığımız sesler var o kayıtlarda. Aşırı ince ve kalın. Kulaklığın gelişmesi için.

son ses sağlıklı mıdır hocam kulaklığa?
  • @Mobile Prof Bakmayalı teymen olmuşum vay anasını :D 10 dk da bir siteye bakıyorum yeni ileti var mi diye telefondan. Techno-fi ile bura artık otobüsteki tek eğlencem :D

• Valla driveri yakarsan garantiye dahil değil. Son seste o risk var. Metana sorulmuş bir sorudur bu.

• quote:

Valla driveri yakarsan garantiye dahil değil. Son seste o risk var. Metana sorulmuş bir sorudur bu.

eyvallah
  • quote:

Techno-fi ile bura artık otobüsteki tek eğlencem :D

Belli eğlence olduğu.
  • Geleceği mi görüyorum nedir, daha yazarken böyle bir yanlış tepkiyi techno-fi üyelerinin birinden alacağımı biliyordum. O amaçla demek istemedim. Zevk alıyorum kulaklık araştırmaktan. Siz techno-fi de sıkılıyorsunuz herhalde. Bayağı kötü izlenim uyandırmışım demek :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 20 Mayıs 2012; 21:08:52 >
  • Forumun bu kısmı yeniden renk kazandı, teşekkürler...

• quote:

Geleceği mi görüyorum nedir, daha yazarken böyle bir yanlış tepkiyi techno-fi üyelerinin birinden alacağımı biliyordum. O amaçla demek istemedim. Zevk alıyorum kulaklık araştırmaktan. Siz techno-fi de sıkılıyorsunuz herhalde.

Hee... Sen ışık da görüyorsundur.

Sorma, o kadar sıkılıyorum ki Techno-Fi'de, her 10 dakikada bir bu kaliteli über foruma bakıyorum bir mesaj var mı diye!?

Şu konuya yazdığın mesajlara bakıyorum da; bir tane elle tutulur, birşeye benzeyen mesajın yok. Techno-fi'de böyle cahil cühela muhabbetler dönmediği için ister istemez insan sıkılıyor.

• Bir değerim olana kadar orada ancak böyle konuşabilirim. Yeterince alt yapı oluşturamadım ki. Ne yani, HD800 konusunda tartışmaya mı katılacaktım size? En azından ben varım demek için boş da olsa bişeyler yazmam gerektiğini düşünüyorum. İlerde geliştiğimde önemli biri olacağımı düşünüyorum. Siz de bir zamanlar benim gibi değil miydiniz derdim ama alacağım cevap senin kadar boş konuşmayıp sadece okuyordum gibi olacak...

• Bu konuda yazdiklarım size hitap etmiyor, siz zaten biliyorsunuz. Bilmeyenler için söylemişim burada bildiğimi. Siz olsanız benimkinden 5 kat bilirdiniz ve üşengeçlikten yazmazdınız, off hic araştırmamıs burda direk sormuş burn in ne diye. En azından borumun biraz da olsa öttüğü bir site bura, cahiller burda çünkü. Borum orda ötecek kıvama gelince techno-fi de de işe yarayacağım. Biraz sabırsız olduğumdan orada da haddimden fazla uçtum doğrudur, bisey diyemem...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 20 Mayıs 2012; 21:28:02 >
  • Problem çok yazman değil, yukarıda verdiğin bilgilerin hatalı olması.

Bilmeden boru öttürmeye çalışma derim ben.
  • O yüzden benim bildiklerim bu kadar daha iyi bilenler söylesin dedim. Daha iyi bilenler de üşeniyor. Benim öbür konumda ertuğrul abi size yanlış gelen şeyler söylemiş. Herkes başka bişey bildiğini sanıyor. Fikir yürütmek gerek ama yinede. Ama sanırım hatalı biliyor olabileceğimi daha çok vurgulamam lazım. Şöyle yazılarimı okuyunca. Herseyi biliyor gibi yazmışım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.