ama telefonun içindekilerle karışacak.Ayarlara giriyorum kişilere giriyorum rehbere giriyorum hiçbişey açık ve net değil.
Uygulamaları kaldırma ve hesaplarını inaktif nasıl edicez.Kendi sim kartımdaki kişileri nasıl görücem yardım lütfen...
cihazı sıfırlamanız gerekiyor.
Eski hesaptaki kisileri kaldırmak icin ancak hard reset atman lazım zira telefon artık yeni bir kullanıcıda bu yuzden eski ayarların kisisel bilgilerin silinmesi lazım bunu yazıyorum çok bilmişler sallamasın diye ne gerek var falan derler simdi :) teli sattıgını dusun vb. Sonrada kendi eski telinden nokianın uygulaması ile yada eski telinden 525 deki hesabında hard resetten sonra acacagın epostana kisileri csv olarak import ediceksin simle isin yok yani. Eski telim arızalı dersen 525 deki kendi epostana kisilerini atman lazım bunu o hesaba senkron ile yada birinin teline sim kartını takıp bluetooth ile nokianın uygulamasından hard reset attıgın tele yada bluetooth ile yedek aralarak epostana import etmelisin.Sonra hard reset (baska birinin telini kullanmadıysan) ile anında kisiler listene gelir.Artık hersey net üzerinde eskisi gibi degil. Aklıma gelen ihtimallere gore olabilicekleri sıraladım.Sorun varsa yaz yine.
Bu ne ya ne karışıkmış.Hard reset yaptığımda bu kardeşimin one drive dosyaları kameraya çektğimiz fotolar felan gidiyor mu peki.
Ne yani ben şimdi resetten sonra sim karttan isimleri direkt kopyalayamayacak mıyım ?
Bulutda durur merak etme bisey olmaz,karısık degil sadece eski telden bluetooth ile yeni teline kisileri çekeceksin genel durum bu.Nokianın uygulaması magazada var ordan indir kur iki teldede bluetooth ac nokianın uygulamasını calıstır.Bu kadar.
quote:
Orijinalden alıntı: fsh77
Bulutda durur merak etme bisey olmaz,karısık degil sadece eski telden bluetooth ile yeni teline kisileri çekeceksin genel durum bu.Nokianın uygulaması magazada var ordan indir kur iki teldede bluetooth ac nokianın uygulamasını calıstır.Bu kadar.
O zaman mecbur hard reset atıcaz.Bilgisayardan baktım onedrive da sadece müzik,resim,notlar var .Bu uygulama ve ayarların yedeklemesi açık şu anda.Ama ben bazı uygulamaları sildim.Şimdi reset yapsam öylece gidecek yani hepsi.Kardeşim yeni bi lumia ya geçtiğinde yine hesaplarını ve onedrive nı sorunsuz kullanabilir mi peki.
Resetledikten sonra yedeklerini kurayımmı der bence temiz kurulum yap pc den eski uygulamalarına bakıp magazadan çok kullandıklarını kurarsın boylece şişmez telinde.Kardeşinde kullanır merak etme,kisilerini sekron ettiyse en son, yeni telinde aynı hesapla telini acarsa hepsini gorucektir.Oyunlarını kurabilir ama onada tavsiyem temiz kurulum yapmasıdır.Oda pc den cok kullandıgı uygulamarı secip magazadan kurar yenide.
Resetledikten sonra yedeklerini kurayımmı der bence temiz kurulum yap pc den eski uygulamalarına bakıp magazadan çok kullandıklarını kurarsın boylece şişmez telinde.Kardeşinde kullanır merak etme,kisilerini sekron ettiyse en son, yeni telinde aynı hesapla telini acarsa hepsini gorucektir.Oyunlarını kurabilir ama onada tavsiyem temiz kurulum yapmasıdır.Oda pc den cok kullandıgı uygulamarı secip magazadan kurar yenide.
Kardeşim askere gitti bugün.Kişilerini yedekledi mi bilmiyorum.Sim kartı çıkardı bende benim sim kartı taktım kullanmaya başladım ama kendi rehberime ulaşamadım.
Bende eski tip telefonlardan vardı.Numaralar, teldeki kişiler simdeki kişiler olarak seçebiliyordum.Ama lumiaya taktığımda bulamadım gitti.Çözüm ise resetlemekmiş.
Şimdi ben kardeşimin kişilerini nasıl senkron ederim.Sim karta otomatik kayıt yapmıştır sanırım.Ama online olarakta senkron felan yapılıyor mu bilmiyorum.Onedrive da resimler felan yedekli sanırım.
Sonra reet yapayım bari.Yol gösterirsen sevinirim.
Ayrıca yeni eklenen kişiler sim karta kaydediliyor mu bu windows phone da ?
Yeni kisileri kolayca eklersin merak etme,senkronda yaparsan epostana eklenir ve kalıcı olarak kalır. Su durumda magazadan Transfer my Data programını indir bluetooth olan bir tele sim kartını tak ve 525 de indirdigin program ile kisilerini diger telden cek bu kadar.Tabi teli resetledikten sonra.Resetlemezsen eski kisiler ile yenileri bir arada olur. Yada bir kere senkron yaparsın eski kisileri silersin yeni kisileri programla eklersin ama ana epostanı asla senkron yapma eski kisiler yine gelir kardesinin epostasından. Kardesinin kisileri ile isin yok sen kendi kisilerini alıcaksın.Eger bilmiyorsan guncelleme durmunu,525 i resetlemeden once teldeki ana eposta hesabını bir kere senkron yap hepsi kardesinin epostasına gider sime gerek kalmaz. Bu kadar uzun yazdığıma bakma sana kimse bunları anlatmaz zaten:) sadece tum olasılıkları yazıyorum gozun korkmasın :)
quote:
Yeni kisileri kolayca eklersin merak etme,senkronda yaparsan epostana eklenir ve kalıcı olarak kalır. Su durumda magazadan Transfer my Data programını indir bluetooth olan bir tele sim kartını tak ve 525 de indirdigin program ile kisilerini diger telden cek bu kadar.Tabi teli resetledikten sonra.Resetlemezsen eski kisiler ile yenileri bir arada olur. Yada bir kere senkron yaparsın eski kisileri silersin yeni kisileri programla eklersin ama ana epostanı asla senkron yapma eski kisiler yine gelir kardesinin epostasından. Kardesinin kisileri ile isin yok sen kendi kisilerini alıcaksın.Eger bilmiyorsan guncelleme durmunu,525 i resetlemeden once teldeki ana eposta hesabını bir kere senkron yap hepsi kardesinin epostasına gider sime gerek kalmaz. Bu kadar uzun yazdığıma bakma sana kimse bunları anlatmaz zaten:) sadece tum olasılıkları yazıyorum gozun korkmasın :)
Valla çok teşekkür ederim, baya açıklayıcı oldu
Peki kardeşim senkron yapmayı unuttuysa ben şimdi tele reset atarsam kişileri tamamen gider mi.Sim karta ya da hesabına yedekleme olmuş mudur? O sim kartı aldı gitti ona yedekleme yapmış mıdır telefon.
Artık diğer uygulamalar felan gidecek ona çözüm yok telefonu artık resetlicez mecburen.
Hımm tamam yazını tekrar tekrar okudum şimdi hesapları bir daha senkron ettim.İnşallah kişiler felan herşey aktarılmıştır...
senkronda kisiler gider istersen yedek al oyunlarda buluta gider.Ama yeni kurulumda temiz kurulum yap bence oyunlar ve uygulamalar icin.
quote:
senkronda kisiler gider istersen yedek al oyunlarda buluta gider.Ama yeni kurulumda temiz kurulum yap bence oyunlar ve uygulamalar icin.
Senkronda kişiler gider derken yedeklenir manasında mı dedin yoksa silinir mi demek istedin.Nasıl yedek alayım yol gösterirsen sevinirim.Ben eposta ve hesaplar kısmından senkron yaptırdım.Kişilerde burdan mı yedekleniyo anlamadım.Baya karışık şu akıllı telefonlar.
Temiz kurulum yapıcam zaten.Sıfırlayayım telefonu en temizi o.
Evet epostaya gider yani yedeklenir.Ayarlardaki epostadan sekron demen kafi.Simdi sıfırla telini ve pogramı indir sonra dediklerimi yap.
Çok teşekkür ederim seni de baya uğraştırdım kusura bakma.
Sen sonuctan haber ver, burası ornek olur benzer islemler icin.
quote:
Sen sonuctan haber ver, burası ornek olur benzer islemler icin.
Kardeşimin hesabını senkronladıktan sonra reset çektim telefona.Sim karttan numaraları ise şöyle taşıdım.Kişiler kısmında ayarlada simden içeri aktar diye bir kısım varmış.Ordan direkt taşındı uğraştırmadı yani
Yeni numaraların sime kaydolmıyacak unutma ama.
quote:
Yeni numaraların sime kaydolmıyacak unutma ama.
Niye kaydolmayacak ki haydaa bunu nasıl çözeriz peki.