Şimdi Ara

Kullanılabilir miktar: 0% (fişe takıldı, dolmuyor) Pili değiştirmeniz yararlı olabilir!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
1.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Samsung marka laptopumun bataryasında herhangi bir sorun yoktu, oyun oynamazsam çok rahat 2 saati çıkarıyordu. Dün şarjı %7'ydi kapattım daha sonrasında bilgisayarı açmaya çalıştım açılmadı dedim şarjı bitmiştir herhalde. Şarjı taktım karşıma bu uyarı çıktı. İnternette bu sorunla karşılaşan çok fazla kişi var ama çözüm sunabilen olmamış.
    Dün dinlendirdim bataryayı 12 saat kadar durum aynı, fişten çetikten 5-10 saniye sonra kapanıyor. Fişe takılı değilken de windows 7 arayüzüne kaar açılıp kapanıyor. Sorunu nasıl çözeilirim arkadaşlar.
    İlgilenecek herkese şimdiden teşekkürler.

Kullanılabilir miktar: 0% (fişe takıldı, dolmuyor) Pili değiştirmeniz yararlı olabilir!

• Poljak50 kullanıcısına yanıt
    Ünlü bir markanın teknik servisinden ayrılma bir arkadaşımın dediğine göre bataryaların entegrelerine sayaç konuluyor. Belli bir saat sonra artık sayaç çalışmasına izin vermiyor bataryanın. Hatta bazı yerlerde bu sayacı sıfırlıyorlardı. Özellikle projeksiyon cihazlarında bu durum çokluktaydı.
    Sonuçta bataryalarında bir ömrü var. Sizden veya sizden kaynaklanmayan sebeplerle ömrünü dolduruyorlar. Özellikle voltaj dalgalanmaları ve notebookun aşırı ısınması bataryaların ömrüne etki eden en önemli nedenler
    Maalesef batarya değişim yoluna gideceksiniz
  • Teşekkürler şansımı deneyeyim dedim en azından
  • quote:

Orijinalden alıntı: Poljak50

Teşekkürler şansımı deneyeyim dedim en azından

Benim de Acer notebookum var. Pili bir sene sonra seninki gibi gitti. Sonra ısınma sorunu filan derken garantiye yolladım. Teknik servis pili değiştirdi, fanı temizledi. 3 yıl oldu pil hala canavar gibi çalışıyor. Aida programından baktığımda pilin ömrünü filan göstermiyor. Sanırsam yanlışlıkla sayaçsız pil bana denk geldi :)
  • Hocam sizin batarya da aynı şekilde mi uyarı veriyordu?
    Teknik servisle konuştum bulunduğum ilde bayiileri yokmuş, Ankara'ya kargoyla yollayın dedi. Garantisi dolduğu için kargo bedelini ben karşılayacam. Sadece gönderip geri gelmesi 100tlye yakın maaliyeti bulacak. Teknik servisten de yüklü maaliyet çıkacak.Bataryayı kendim internetten sipariş etsem 70 TL. Sorun kesin batarya mı emin olmalıyım. Şimdi batarya da değişince de aynı sorun olmaz değil mi?
    pc fişe takılıyken bataryayı çıkarıp bir tak ark yapsın bakalim düzelecek mi bazen boyle sacmalıklar olabılıyor,biz teknisyenler bile bazen böyle şeylere şaşırabiliyor,olmadı bataryayı değişirsin pc yi nereden aldığını ve garanti süresini de yazarsan ona göre yönlendirme yapabiliriz.
  • quote:

Hocam sizin batarya da aynı şekilde mi uyarı veriyordu?
    Teknik servisle konuştum bulunduğum ilde bayiileri yokmuş, Ankara'ya kargoyla yollayın dedi. Garantisi dolduğu için kargo bedelini ben karşılayacam. Sadece gönderip geri gelmesi 100tlye yakın maaliyeti bulacak. Teknik servisten de yüklü maaliyet çıkacak.Bataryayı kendim internetten sipariş etsem 70 TL. Sorun kesin batarya mı emin olmalıyım. Şimdi batarya da değişince de aynı sorun olmaz değil mi?

Benimki de aynı şekilde aniden gitti.
    İnternetten üzerinden alacağınız muadil bataryadır büyük ihtimal. Eğer poşetli ve kutulu gelirse sorun yok. Ama eğer kutusuz ve poşetsizse bilinki şoklama yapılmış bataryadır en fazla 3 ay götürür sizi. O yüzden get usulü batarya almaya dikkat edin ve satıcıyla konuşun. Bu arada muadil bataryaların zararı yoktur. Elinizdeki bataryanın volt ve mah özelliklerinde olduğu sürece

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • svskrt S kullanıcısına yanıt
    Sonuç aynı hocam değişiklik yok. 2012 ekim ayında Bimeksten aldım bilgisayarı. Samsung marka 2 yıl garantiliydi ve garanti süresi doldu maalesef.
    Notebook u biryere göndermene gerek yok servis den orjinal batarya göndermelerini isteyebilrsin yada net den orjinal pil sipariş edebilirsin
  • Bilgim yoktu bu konu hakkında teşekkürler. Ürünün muadil olduğu yazıyor.
    http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/samsung-np300e5c-s05tr-sifir-batarya-laptop-pil-135025591?gclid=CKqc5LGAgMQCFebKtAodRjsAfQ&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0
    Bu muadil ürün dediğiniz gibi poşetli ve kutulu sanırım ama bunun ömrü de kısa mıdır acaba?
    Teknik servisin yönlendiği linkte 140 TL dediler orijinal batarya için. Öğrenci olduğum için pahalı geldi az
    Sizi de uğraştırıyoruz ama kusura bakmayın

• svskrt S kullanıcısına yanıt
    Bilgi aldım 140 TL dediler hocam. Bu muadil ürünlerin ömrü çok mu az acaba?
  • quote:

Bilgi aldım 140 TL dediler hocam. Bu muadil ürünlerin ömrü çok mu az acaba?

Düzgün kullanımda orijinali ile hemen hemen aynı süre gider. 2 yıl önce müşterimize aldığımız muadil pili hala müşteri kullanıyor. Sonuçta elektronik ürün. Sıfırında bile arıza çıkabiliyor. Sonuçta öğrencisin muadil pil al. Ama alta yazacağım 3. noktaya dikkat et

1. Notebookun altını bazen elinle ölç. Çok sıcaklık olmamasına dikkat et. Fan temizliğini yap veya yaptırt. Hatta notebook altına takılan 10-20 tl ye satılan ayaklardan al. Kesinlikle usb alt soğutucu kullanma

2. Kullandığın yerlerde düzgün voltaj olduğuna dikkat et. Şüphelendiğin yerlerde notebooku şarj etme. Örn: inşaat şantiyesi vs..

3. Sürekli fişte kullanıyorsan haftada bir kere şarjdan çekerek pili bitirerek tekrar şarj et. Bu yöntem sanılanın aksine pilin ömrünü uzatır

• Çok teşekkürler hocam çok yardımcı oldunuz.
    Hocam son olarak bu ürüne bakar mısınız?
    http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/samsung-np300e5c-s05tr-sifir-batarya-laptop-pil-135025591?gclid=CKqc5LGAgMQCFebKtAodRjsAfQ&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0
    Bu ürün işimi görür mü?
    Sizin eski pilde de 4400 mah görünüyorsa evet işinizi görür ama almadan önce satıcıya mesaj ya da telefon edin
    Fiyat uygun geldi Orjinal almanı tavsiye ederim,muadil ürünü 1 yıl sonra değişmen gerekebilir ama orjinal alırsan yine seni uzun süre götürür ikidefa muadil alıp orjinal fiyatı ödeyeceğine direk orjinal alman daha mantıklı,bataryayı neden almak istediğin de önemli eğer hdd zarar görmesin pc normal kapansın diyorsan batarya yerine ups alıp ileride masaüstü aldığında da kullanabilirsin,mobil olarak kullanıyorum masa da kullanmııyorum diyorsan o zaman batarya alman daha mantıklı,tercih senin geçmiş olsun iyi forumlar...
  • Çok teşekkürlerrr hocam ikinize de iyi akşamlar, iyi forumlar
  • Pil değişimi kaçınılmaz bir durum.Özellikle orjinal batarya almanı tavsiye ederim.muadillerin ömürleri çok kısa oluyor.birde teknik serviste bundan önce deneyip de bir kere başarıya ulaştığım bir yöntemi seninle paylaşmak isterim.bir acer laptopda yine şarj etmem sorunu vardı.pilini çıkarttıp bir buzdolabı poşetinin içine koyup tam 1 buçuk 2 saat kadar derin dondurucuya koy.iki saat sonra çıkart ve koy kenara o şekilde kendi kendine ısınsın oda sıcaklığında. sonra bir tak .bir şoklama yöntemidir.düzelme olasılığı yüzdesi azda olsa.denemeye değer.ama tam kurumadan asla cihaza takma.
  • BorckaArtvin kullanıcısına yanıt
    Teşekkürlerr hocam cevap için, orijinal alacağım büyük bir ihtimalle. Bu yöntemin herhangi bir zarar verme ihtimali var mı bilgisayara?
    Kaybedecek bir şey yok zarar vermezse, iyice kuruduktan sonra denemekte fayda var
  • Muhakkak deneyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorunla karşılaşan arkadaşlar için yazıyorum.
    Orijinal batarya alacaktım ama 140 tl olduğu için daha sonra almaya karar verdim. 22 gün normal batarya ve fiş takılı kullandım değişiklik yoktu. Sonra kendi kendine şarj olmaya başladı. Şu an gayet normal çalışıyor eskiye döndü, hiçbir şeyi yokken bozuldu sonra kendi kendine tamir oldu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.