Şimdi Ara

Kullanım süresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar.Monsterden leptop alcam fakat aklım karıstı.
    2 model arasından kaldım.
    Biri 17.3 inch 6 hücreli pil 65 WH
    Digeri 15.6.inch 3 hücrwli 45 WH
    Hangisi daha uzun kullanım suresi saglar?
    Veya cok bir fark yaratırmı film izlemek icin her ikisi de kaç saat dayanır?
    Bide ekran boyutu inch büyüdükce performanstan gidermi ?( 17.3 ile 15.6)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaLuSe -- 10 Haziran 2018; 20:0:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Oyun için alıyorsan 17.3 inç al hem ekran açısından hemde ısınma açısından daha uygun oyun oynamaya

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 17.3 luk daha uygun ama 1050 ve i5 7700 var

15.6 likta ise 1050 Ti ve i5 8300 var

Hem oyun hemde günlük islerim icin aliyorum

Sadece pil soruni beni tedirgin ediyor

15.6 lıkta 3 hücre 45 wh

17.3 likte 6 hücre 65 wh

Aralarinda belirgin fark olurmu? Kullanim suresi acisindan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaLuSe -- 10 Haziran 2018; 20:7:53 >
  • LaLuSe kullanıcısına yanıt
    Fikir vermesi acisindan, vx15 acer 4600mAh 52,5Wh 15,6inc ile ilk aldigimda 5 - 5,5 saat arasi gidiyordu ekran parlakligi %40 - %50 gibi... uygulamaya yada filme gore ayarliyorum. Ama suan max 4,5 saat civari yeni windows update ler vs bu sureyi negatif etkiledi. Islemci 7300hq ekran karti gtx 1050.. bu sana bir fikir verir sanirim.

• Teşekkürler bilgi icin.5 saat bana yeter hatta. Su wh hücre degerlerinden fln anlayan biri yok mu ?

17.3 inch 1050 i5 7700hq 6 hücreli 65Wh

15.6 inch 1050 Ti i5 8300 h 3 hucreli 45 Wh

Hangisi daha uzun kullanım süresi saglar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaLuSe -- 10 Haziran 2018; 21:31:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LaLuSe

Teşekkürler bilgi icin.5 saat bana yeter hatta. Su wh hücre degerlerinden fln anlayan biri yok mu ?

17.3 inch 1050 i5 7700hq 6 hücreli 65Wh

15.6 inch 1050 Ti i5 8300 h 3 hucreli 45 Wh

Hangisi daha uzun kullanım süresi saglar?
    Patron o zaman marka modellerini tam olarak ver, biz arastiralim. Cünkü o pilin cinsine laptop modeline göre degisiyor. bir 48Wh li 3300mAh li var 7 saat max süre veriliyor(acer nitro model x) diger yandan bir digeri 4 saat (lenovo legion model y) max süre verilmis oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mukarnas

Patron o zaman marka modellerini tam olarak ver, biz arastiralim. Cünkü o pilin cinsine laptop modeline göre degisiyor. bir 48Wh li 3300mAh li var 7 saat max süre veriliyor(acer nitro model x) diger yandan bir digeri 4 saat (lenovo legion model y) max süre verilmis oluyor.

Alıntıları Göster
    2 side monster dan.

Monster abra a5 v13.3

Monster abra a7 v7.3

Baska marka öneriniz varmı? Hem pil hem f/p acisindan?

• Pille oyun oynanmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: LaLuSe

2 side monster dan.

Monster abra a5 v13.3

Monster abra a7 v7.3

Baska marka öneriniz varmı? Hem pil hem f/p acisindan?

Alıntıları Göster
    *Monster abra a5 v13.3 modelinde xx00 mAh Li-Polymer Pil var 46.74W/saat

*Monster abra a7 v7.3 modelinde 5500 mAh Li-Ion pil var 65W/saat

Li-Ion, Li-Polymer den daha güclü fakat a5 v13.3 in pili kaclik göremedim. ve v13.3 daha yeni bir ürün üstelik gtx 1050Ti var. Li-Polymer pillerde hafiza etkisi var diye biliyorum, yani bitmeden doldurma gibi durumlarda Li-Ion pillere göre daha cok etkileniyorlar. bana kalirsa a7 v7.3 modeli 5500 mAh Li-Ion lu olani daha uzun süreli olur. ama a5 v13.3 ün oyun performansi daha iyidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: cadavaros

Pille oyun oynanmaz
    Acer VX15 7300hq + gtx 1050 ile cs:go / savas oyunlarinda 3 el, yani yarim saat civarinda %98 den %64 e düstü. 1,5 - 2 saatten fazla cs:go mümkün degil gibi duruyor, disardayken o kadar da hic oynamadim acikcasi.. Hw monitor den pil degerlerini göstericem. Ama Pille oyun oynanmaz derken sizin limit nedir? ne bakimdan oyun oynanmaz. pek tabi oynanir fakat bizim konustugumuz 4 - 5 saat seklinde mümkün degil..

Kullanım süresi
    Kullanım süresi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mukarnas -- 12 Haziran 2018; 13:12:48 >

• Oyun oynanmaz pille o teknoloji oyun oynamak için yapilmadi performans kaybı yaşarsın maximum 1 saat gider

• Evet performans kaybi tabiki yasanir, pildeyken tasarruf moduna gecer gecmezse pil cok daha cabuk biter. Benim pilim saate 52,5W lik güc verebiliyor. (kapasistesi:4600mAh) Ekrankarti tam yükte 40-50 watt, islemci 45watt anakart ve ekranda var. Sarj cihazida zaten bu yüzden 135watt.. Ha ne zamanki piller 145Wh olur ozaman oyunda performans kaybi yasanmadan akicilik deneyimi sunar. Bunlari bildiginizi düsünüyorum. Fakat burda soru pil ile nerde ve ne zaman oyun oynama ihtiyaci olur? Benim söylemeye calistigim, gereken durumda su sistem ile max su kadar saat oynanabilecegi, performans kaybini olacagini da belirtelim tekrar.. (1 saati rahatlikla benim sistem asiyor, ekran parlakligi %50)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.