Şimdi Ara

Kurallara Uyunca Enayi Yerine Konmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
2
Favori
17.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
247 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vicdan kalmadı kardeşim, kalmadığı içinde Allah korkusu da işlemiyor artık haliyle nasılsa 3 5 yıl yatıp çıkarımcılarda boy gösterince piyasada millet trafikte kral kesiliyor. Sen bildiğin yoldan çıkma ve devam et, tebrik ederim kendini yetiştirme şeklini.
  • Gündüz vakti de olsa farlarımı yakıyorum " Zenginsin her halde aküyü bitireceksin oğlum kapat şunu" diyorlar.

Bunu diyene alternatörün ne olduğu anlatın, dolaylı yoldan yakıta etkisi olsa da yine hesap yapmaya değmeyecek kadar az.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kurallara uyan insan sayısı cidden az.İşin ciddiyetinin farkında değil çoğu kişi,kurallara uymadığında neler olabileceğinin.Yakın mesafe gidecek olsam bile emniyet kemeri takıyorum çoğu kişi eleştiriyor yahu 1-2 km de ne olacak diye ama olur olur bir kaza yaparsın sakat kalırsın ondan sonra senelerce keşke dersin taksaydım şu kemeri.
  • kardeşim arkadaş çevreni bu konuda eğitmen lazım. Burda hatalı ve yanlış olan sen değil, sana bu sözleri söyleyenler:)

vazgeçme, ben de mümkün olduğu kadar trafik kurallarına uyarım.

gittiğim okul yolunda tabelada yazar, okul bölgesi 30 km. diye. 30 km hızla gidiyorum. Gerçekten keyifli:)
  • tv ekranlarından izliyoruz bilinen babayla biyolojik baba farklı çıkıyor hep. toplum, düzen ve ahlaki değerler tohumdan bozulmuş oluyor böylece.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sakin gaza velip,milletin dedigi gibi birisi olma.en dogrusunu yapiyorsun.isine gelmeyen,en fazla arabana binmez

• www.hepsiburada.com
    3m 1100 Kullan-At Kulak Tıkacı (25 Çift) Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/3m-1100-kullan-at-kulak-tikaci-25-cift-p-HRENS3M1100-100

Şunlardan şiddetle öneririm. En azından rahat uyursun.
  • abicim sen doğru yoldasın, şaşma.
    çoğu insanın senden farklı davranış sergiliyor olması onların doğru yaptığı anlamına gelmez.
    bu ülkenin kanı bozuk insanlarını youtube kanalıma yükleye yükleye youtuber oldum çıktım inan.
    sen kuralına uy, gerisini boşver. münakaşaya girme çünkü hangi birini düzelteceksin? insanlarımız eğitimsiz.
    olmadı tak sen de benim gibi bir araç içi kamera, hata yapanları ifşa et.

YOUTUBE KANALIMA GÖZ ATMAK İSTERSEN...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SolidWorks Eğitmeni -- 28 Kasım 2019; 9:24:45 >
  • kardesim aküyümü bitirecen kapat farı..bakk bana sellektör yapmaa sellektörün alasını gorursun.bak hala yapiyor

• Doğru olan sensin evlat..Biz,kendimiz doğru olacağız öncelikle..Diğerlerinin yaptıkları her ne kadar kendilerini bağlıyor görünse de,bunun böyle olmadığını onlarda anlayacaklardır..

• 4 Senedir düzenli araç kullanıyorum her kurallara uyan biriyimdir.Bizim yaptığımız doğru Trafikte yapılan saniyelik hatalar yüzünden onlarca insan ölebiliyor.Dikkatli ve güvenli bir şekilde araç kullanmak gerekiyor.Onların tercih ettiği sürüş stili dolmuş stili bence sizin sürüş stiliniz eleştirilse bile bundan taviz vermeyin.Sizi eleştirenlere E-5 de makas atarken takla atan adamların videolarını izledin 30'ya yakın var.
  • "Gündüz vakti de olsa farlarımı yakıyorum " Zenginsin her halde aküyü bitireceksin oğlum kapat şunu" diyorlar."

Herkes arabacı olmuş
  • Şartları tutan Fahri Trafik Müfettişliği için bu ay sonuna kadar başvuru yapsın. Şayet onaylanırsa gördüğünüz ihlalleri affetmeyin.

• Kiminle arkadaşlık edip, kiminle görüşmeyi keseceğini işte bunlar belirler. Boş beleş adamı hayatında tutma. Yaşın genç. Bol insanla takıl. Sana uygun tipler elbet vardır.

Farların açık olmasına takan davara da söyle: Çalışan arabada aküyü söksen bir şey değişmez. Çünkü aküye ihtiyaç yoktur. Şarj dinamosu devrededir. Farlarını, müzik setini (amfi subwoofer yoksa), her türlü elektronik aygıtı o an dinamonun ürettiği elektrik besler. Akü sisteme paralel bağlıdır. Bir güç üreteci (dinamo) devrede olduğu için aküden bir kullanım olmaz. Bu lafı eden arkadaşın madem magandaymış, hiç olmazsa cahil maganda olmasın, bilgili maganda olsun diye bu bilgiyi veriyorum. Okut bu yazıyı ona. Ona neymiş ki hem?

Neyse, kemer konusunda, arkada kemer takınca laf eden arkadaşına söyle, önde o oturuyorsa ve sen kemersizsen ve kaza yaparsanız, sen gülle gibi onun koltuğunun sırtında patlayacaksın ve muhtemelen koltuğunun sırtlığını kıracaksın. O da kemer kastığı (geri çektiği) için koltuğa yapışmış olacak. Öne gidemiyor olacak. Sen ise büyük bir kuvvetle onu öne doğru sıkıştıracaksın. Birkaç çatlak kaburga ile atlatacağı kazayı, kırılıp akciğerine batan iki kaburga, çeşitli hayati tehlikeler, uzunca bir tedavi sonrası çok şanslı ise normal hayata dönüş ile atlatmış olur. Şansızsa da ölür. Arkadakinin kemer takması sadece arkadakinin güvenliği için değil, öndekinin de güvenliği içindir.

Sinyal... Tabii ki bomboş yolda da sinyal vereceksin. Her zaman pür dikkat olamazsın. Belki iki aracın arasında görmediğin bir yaya var. O seni görüyor. O da nereye döneceğini bilse fena olmaz. Her zaman her aracı, kişiyi doğru tespit edemeyeceğin için, bomboş yerde de sinyal vereceksin. Belki biri vardır...

Hız konusu... Herkesin kendine uygun bir hız limiti var. Bazısının 120 ile gittiği yolda bazısı 90 ile kendini güvende hisseder. Buna kim nasıl karışabilir ki? Beğenmiyorsa otobüse binsin hıyar. Bir arkadaşım var mesela. Uzun yolda 88 ile gidiyor. Çok sık mola veriyor. Ankara-Bodrum yaptık. 14.5 saatte gittik. Kanser olacaktım. Otobüs 12 saatte gidiyor. Neyse, bir daha onun kullandığı araba ile uzun yola gitmedim. Ama ona laf da etmedim. Onun arabası, onun şoförlüğü, onun kararı. "Daha hızlı gitsene lan" denmez. "Hadi kalk İzmir'e gidelim." "Eyvallah, ben arabayı getireyim." modumuz bu. Kendim kullanmak için kendi arabamı atıyorum ortaya. Herifin uyuzluğuna tahammül edemiyorum. Ama tutup da laf etmem "bassana la biraz" diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 28 Kasım 2019; 15:55:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: unalper_

" Farım da açık, yolum da" diye bir slogan vardı bir zamanlar. Gündüzleri far, görmek için değil görünmek için açılırmış. O yüzden ben de farlarım açık bir şekilde araba kullanırım.

Alıntıları Göster
    Kardeş farin açık olmasi iyi kaza riskini azaltirsin

• Sadece kurallara uyunca değil, birine iyilik yap falan her türlü enayi yerine konuluyorsun ve sömürüp bokunu çıkartıyorlar çünkü sen enayisin aptalsın. Üniversitede 2. sınıfta anladım bunu iyice.
  • Gündüz farı niye gerekli onu bilmiyorum. Diğerlerine katılıyorum ve uyguluyorum. Şahsi fikrim motosikletlerde farkedilirlik için açık olmali hep ama araba farketmesi zor bir şey değil eger sebebi bu ise.

• Türkiye'nin tümünde geçerli bir kanundur kurallara uyanı sikiyorlar aq

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ankara'da yaya geçidine park eden mi ararsın, kaldırıma park eden mi, sabahın köründe rampa aşağı korna çala çala giden mi ararsın, önündeki aracı 3-5 saniye beklemeyip sollayıp karşıdan gelen aracı teğet geçenleri mi ararsın, yaya geçidinde yaya olmasına rağmen gaza basan mı ararsın, durakların önüne-arkasına otobüs, minibüs koyan mı ararsın, bu liste uzar gider. Şu bir gerçek, vatandaş zaten mağarada yaşıyor, polis işini gerektiği gibi yapmıyor. Polis, sadece Çankaya'da ve bazı muhitlerde polis! Geriye kalan her şey için yobaz, çomar vatandaş.
  • Senin yaptığın her şeyi bende yapıyorum.
    Bırak kim ne derse desin.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.