Şimdi Ara

Kurallara Uyunca Enayi Yerine Konmak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
2
Favori
17.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
247 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Işıksız dönel kavşaklarda hiç kimse kurallara uymuyor. Normalde kavşağın içindekilerin öncelikli olması gerekirken, kavşağa giriş yapan araçlar yol hakkını kendisinde görüyori kavşağa girmişim öyle bekliyorum çıkmak için...
  • iste bu yuzden bu ulkeden bir halt olmayacak.

kural kuralsizlik olmus.

polisin gozu onunde adam makas atiyor, emniyet seridinden gidip, kanakcilik yapiyor, trafigi tehlikeye atiyor. poliste tık yok.

bosver ugrasma boyle sacmaliklarla. ya yurtdisina git insanca yasa, ya daburafa her turlu pisligi yap, kurali cigne kafan rahat olsun.
  • Dostum en güzelini ve doğrusunu yapıyorsun. Lise yıllarımdayken 2 eniştemde trafik kazası yaptı. İkisi de kusurlu olmasalar da hızlı olmaları nedeniyle kaza sonucu birer kişinin ölümüne neden oldular. Kusurlu değillerdi ancak daha yavaş olsalardı muhtemelen 2 kazada ölüm ile sonuçlanmayacaktı. O yaşlardan itibaren hızı hiç sevmedim. Daha sonra büyüdüm avukat oldum, daha nice olaylar gördüm-duydum.

İnsanlar arabanın içinde her şeyi yapabileceklerine inanıyorlar. Arabalar ülkemizde bir ulaşım vasıtası değil sanki bir ego savaşı. Kim 1 araba öne geçerse kendisini başarılı adlediyor. Kim başkasının yolunu arabanın burnunu uzatarak alırsa kendisini galip hissediyor. Trafikte resmen bir savaş içerisindeyiz ve kazananı yok sadece insanları katlediyoruz.
  • geçen gün en SAĞ şeritte 30 km hızla gidiyorum dengesizin teki geldi arkadan daaat daaat korna çalıyo manyak, neyse gittim yanına noldu dedim köyde mi araba kullanıyosun diyo, solla geç dedim tutanmı var ,sonra bi küfürleştik yemedi kaçtı gitti yavşak. yaşıda benden 5 yaş kadar büyüktü sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 28 Kasım 2019; 20:37:57 >
  • İyi şoför dikkatli olan şofördür, sen sağı solu dinleme bildiğin gibi devam et. Bu dediğimi harbi şoförler anlar sadece.

Ek olarak, çevresindeki araçları fren yapmaya zorlayan hiç bir sürücü şoför değildir.
  • Uzulme, istatistiklere gore o tipler kurallara uyanlara oranla cok daha buyuk yuzde ile trafik kazalarinda genc yasta aci cekerek oluyorlar. Haliyle genetik kodlarini veya sorunlu mentalitelerini bir sonraki jenerasyona aktarma sanslari cok daha dusuk oluyor. Bu tur dogal seleksiyon sayesinde biraz zaman alsa da yok olacak . belki biz bu turunyok oldugunu gormeyecegiz, ancak torumlarimiz, torunlarimizin torunlari rahat edecek en azindan.

bu konudaki tek uzuntum bu isi bizim degil de dogal seleksiyonun yapacak olmasi .
  • Benim en büyük sıkıntılarımdan biri takip mesafesi. Arada 5 metre boşluk bırakmaya gelmiyor hoooop biri önüme atlıyor. İlla kıç kıça gitmek zorunda herkes.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • orta doğu da ne bekliyorsun hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drowze -- 28 Kasım 2019; 22:29:18 >
  • Aracımda gündüz farı standart yanıyor sönmüyor. Emniyet kemerini kısa mesafe dahi olsa kesinlikle takarım, mümkün oldukça standart giderim uçmakla kaçmakla işim olmuyor.
    Birazda bu trafik kültürünün adamın genel kültürüyle alakası var barzonun tekiyse sabaha kadar eğitim ver düzeltmez hıncını araçtan alır.

• Bugün ankara etimesguttaydım orayı bilenler bilir .. kırmızı ışıkta sadece ben durdum herkes geçti hemen yan tarafımız da askeriyeydi kimsenin umrunda değil sanki bir an garipsedim kurallar bu kadar ucuz olmamalı

• Türkiyede o kadar benzin pahalı arabalar pahalı ama hem trafık var hem de herkes sol şeritten yardırıyor selektör atanlar sıkıştıranlar önüne kıranlar yol vermeyenler ana bacı söverek gidiyorum

• Memleketin en büyük sorunu soyut düşünememek. Taksiye bindiğinde kemer takarsan soförün dediği "bana güvenmiyor musun?". Güvenmiyorum. Sana güvensem de başkasına güvenmiyorum. Başkasına güvensem de yola güvenmiyorum.

Uzun lafın kısası; ben çok bu şeyi yaptım ama bir sorun olmadı kafası hep var. Aslında denedikce ihtimal artıyor ama kafa almıyor. Çünkü o zaman kadar sorun çıkmadı. Ama çıkmayacağı anlamına gelmiyor. Gel de anlat... Doğrusunu yapıyorsun :)

• Çevrendeki insanları değiştirmelisin bence.

En az bu dediklerini yapıyorum ama daha şimdiye kadar hiç eleştiri almadım ya da dalga konusu olmadım. Aksine insanlar benim kullandığım arabada rahat ederler. Övgüde bulunurlar sürekli.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arkadaş çevreni değiştir
  • Kemer dediniz de aklıma geldi. 30 yaşındayım. 2-3 sene öncesi sanırsam, şehirdışına çıkıyorduk arkadaşlarla, arabayla. Arka koltuktaydım. Kemer takacaktım. Birisi bir başladı (2-3 yaş büyük benden), 'vay efendim kafayı mı yedin, başlarım kemerine' vs. Anlatamam ama. Öyle şaşırdım ki, niye böyle delirdi diye. Sebebi de şu aslında, yeni yeni anlıyorum. Kendisi öyle fesat, kıskanç birisi ki (son aylarda daha iyi anladım), ben orada kurallara uyuyorum ya (kanunda yazan kural umrumda değil de) (güvenlik önlemimi alıyorum ya diyeyim), onu bile nefis yaptı. Benden sonra kendisi taksa, beni taklit etmiş olacak; ya da ben ona tak desem de taksa benden emir alıp da takmış olacak. Böyle bazen gerizekalı, cahil vs dediğimiz insanlar var ya. Aslında hiç de öyle değiller. Kafaları zehir gibi çalışıyor. Ama dediğiniz gibi nerde itlik, şerefsizlik varsa ona çalışıyor.
  • İran'ın trafiğine bak aynısı, araçlar kıçkıça gidiyor, takip mesafesi 1 metre İran'da sanırım.
    Bizimkiler de onlara özeniyor herhalde.
  • İstanbuldaysan bu dediklerini uzun süre yapabileceğini sanmıyorum. Bende aynı yaşlardayim. Kemere birşey demem önde bende takıyorum fakat her dönüşte sinyal sol şeride geçmeme vs birzaman sonra burada olmuyor. Sürekli arkadan sağdan soldan taciz yersin ağır hareketleri kaldırmıyor istanbul

• quote:

Orijinalden alıntı: Süleyman Çakır.

İstanbuldaysan bu dediklerini uzun süre yapabileceğini sanmıyorum. Bende aynı yaşlardayim. Kemere birşey demem önde bende takıyorum fakat her dönüşte sinyal sol şeride geçmeme vs birzaman sonra burada olmuyor. Sürekli arkadan sağdan soldan taciz yersin ağır hareketleri kaldırmıyor istanbul
    sen istanbul'un sefiri değil misin? sana öyle taciz gibi sıkıştırma gibi şeyler işlemez.

ama şöyle yaparlar tabi, süleyman çakır trafikte insanları taciz etti. derleeeerrrr.

• Sadece arac ici olarak kurallar dusunuluyor. Yayayken hangimiz karsidan karsiya gecerken yaya gecidini veya trafik lambasink kullaniyoruz?? Son 1-2 senedir ozellikle dikkat ediyorum yaya gecidinde istisnasiz dururum hatta farketmedigim bir anda yavaslayip camdan pardon derim. Ancak bunu yaptigimda ic gudusel olarak yayanin yol hakkinin sadece yaya gecidi ve trafik isigi oldugunu benimsemis oluyorum ve yaya gecidi trafik lambasinin olmadigi yerden gecen yayalara asiri sinir olmaya basladim zira ben yayalara haklarini kullanmasi icin firsat verirken benim yol hakkimi keserek yola atlamalarina deli olmaya basladim bilerek hizimi kesmiyorum el kol yapanlarada yol benim hakkim istersen polis cagirabilirim giy yaya gecidine veya trafik lambasina diyorum. Vs vs

• Bence iyi yapıyorsun.
    Sinyal kolunu kullanmayan sığırlarla dolu bu memleket.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.