Şimdi Ara

Kurallara Uyunca Enayi Yerine Konmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
107
Cevap
2
Favori
17.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
247 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben 23 yaşındayım. Burada bir çoğunuz benden büyüksünüz, abimsiniz. Eminim sizin de başınıza gelmiştir.

Ehliyet alıp, araba kullanmaya başladığım günden beri kurallara uymaya her daim özen gösteren biriyim. Babam, trafikte şaka olmayacağını, ufak bir hatanın benim veya başkalarının canına mal olabileceğini sert bir mizaçla da olsa bana aşıladı sağ olsun. Fakat ne zaman bir trafik kuralını uygulasam, özellikle yaşıtlarım tarafından linç edilecek raddeye geliyorum.
    Emniyet kemerini arka veya ön koltuk farketmezsizin biner binmez takıyorum, " Deli misin sen, ruh hastası" gibi hakaretler yiyiyordum. Minibüse bindiğimde de takmak istiyorum, şoför " Burada kamera yok takma boşver" diyor.
    Arkamda hiç kimse olmasa bile dönerken sinyalimi veriyorum, " fantezik misin sen yolda kimse yok" deniyor.
    Gündüz vakti de olsa farlarımı yakıyorum " Zenginsin her halde aküyü bitireceksin oğlum kapat şunu" diyorlar.
    Hız yapmayı oldum olası sevmem. Trafikte asla daimi olarak sol şeritte gitmiyorum. " Bas lan biraz. At arabası sollar seni " diye eleştiriliyorum.

Kendiniz trafikte makas atıp, zikzak çizerek gitmeyi bir halt, bir farkındalık sanıyorsunuz orasını anladık. Evet doğru farklısınız. Trafik canavarı olmak kolay değildir. Ancak, beyni gerçekten düşünmekten yoksun bireylerin yapacağı bir şeyi yapıyorsunuz. Farklısınız evet.
    Ama bırakın da başkalarına müdahale etmeyin.
    Kendinize acımıyorsanız, trafikteki diğer insanlara acıyın. Onlara da acımıyorsanız arabanıza acıyın be kardeşim. Para kolay kazanılmıyor. Araba garibim emir kulu. Sen ne dersen onu yapacak. Ona nazik davran, motorunu yorma, onu hırpalama. Biraz düşün kardeşim olur mu? Birazcık düşün!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unalper_ -- 27 Kasım 2019; 13:41:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Legolasx

Her şeyi anladım da güzel kardeşim gündüzleri neden far açık gidiyorsun onu anlamadım.
    2000 li yılların başında ulusal çapta bu konuda bir kampanya yapılmıştı. "Farım da açık olsun, yolum da" şeklinde sloganı vardı... Hatta başlarda tüm kamu araçlarında ve belediye otobüslerinde de uygulanmıştı.. Benim de o yıllardan bu yana alışkanlığımdır.. Gündüz farı olmayan araca binsem bile ilk iş kısa huzmeli farı yakarım...

Bu yüzden esenyurtta canımdan bile oluyordum, şirket kamyonetinde gündüz vakti kısa farlar açık giderken araba çukurlara girdikçe zıpladığından önümde seyreden kafası güzel kardeşimiz yanıma yanaşıp silah gösterdi niye sellektör yapıyosun sürekli diye.
    gündüz farı gündüzleri de farkedilmeyi artırmak için arabalara ışık eklemek amaçlıdır. gündüz farı yoksa farları yakmak mantıklıdır. ben aracımda gündüz farı olmasına rağmen arkada da ışık yansın diye her arabaya bindiğimde önce stop/startı kapatıyorum daha sonra park lambalarını yakıyorum.
    İnsanın gerçekten ağırına gidiyor birçok kez. Yapmaktan vazgeçmiyorum ama insanların bu derece beyin özürlü olması gerçekten yoruyor. Saydıklarının hepsini uyguluyorum. 2 yaşında kızım kendiliğinden araç koltuğuna alıştı, kemerini kontrol ediyor. Yolcu koltuğu kemer uyarısı çaldığında defalarca "Bir zahmet kemerinizi takın." diyip ardından bir ton "Kemer uyarı sinyal iptali" ipucu dinliyorum (muş gibi yapıyorum.) Köy yolunda sollama için sinyal, sellektör, korna üçlüsünü her kullandığımda selam verdiğimi sanıyorlar.

Özeti; kesinlikle en iyisini yapıyorsun, keşke trafik kontrolleri de para kazanma amaçlı değilde bütün bunları denetleme, çözüm sunma amaçlı yapılsa.
    Kemer dediniz de aklıma geldi. 30 yaşındayım. 2-3 sene öncesi sanırsam, şehirdışına çıkıyorduk arkadaşlarla, arabayla. Arka koltuktaydım. Kemer takacaktım. Birisi bir başladı (2-3 yaş büyük benden), 'vay efendim kafayı mı yedin, başlarım kemerine' vs. Anlatamam ama. Öyle şaşırdım ki, niye böyle delirdi diye. Sebebi de şu aslında, yeni yeni anlıyorum. Kendisi öyle fesat, kıskanç birisi ki (son aylarda daha iyi anladım), ben orada kurallara uyuyorum ya (kanunda yazan kural umrumda değil de) (güvenlik önlemimi alıyorum ya diyeyim), onu bile nefis yaptı. Benden sonra kendisi taksa, beni taklit etmiş olacak; ya da ben ona tak desem de taksa benden emir alıp da takmış olacak. Böyle bazen gerizekalı, cahil vs dediğimiz insanlar var ya. Aslında hiç de öyle değiller. Kafaları zehir gibi çalışıyor. Ama dediğiniz gibi nerde itlik, şerefsizlik varsa ona çalışıyor.
    Legolasx kullanıcısına yanıt
    Legolasx demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Her şeyi anladım da güzel kardeşim gündüzleri neden far açık gidiyorsun onu anlamadım.
    " Farım da açık, yolum da" diye bir slogan vardı bir zamanlar. Gündüzleri far, görmek için değil görünmek için açılırmış. O yüzden ben de farlarım açık bir şekilde araba kullanırım.
  • Çok güzel içinizi dökmüşsünüz, bende biraz şikayetçiydim bu konuda. Düzgün kullanan kişilere araba kullanmayı bilmiyor diyenlerden etrafımda vardı. Pek öyle arkadaşım kalmadı etrafta. Şimdi kafam daha rahat..
  • quote:

Zenginsin her halde aküyü bitireceksin oğlum kapat şunu

Diğerleri tercih meselesi de şunu diyen cahiller kimse bağlantını tamamen kopar
  • Sadece "Trafikte" değil bu ülkede sakin olan, iyi olan ve başkalarına güler yüz gösteren herkese enayi gözüyle bakılıyor.

"Düzensizliğin en büyük sebebi, herkesin en iyi düzene sahip olmak istemesidir." Tam doğru yazamadım ama böyle bir şeydi. Bizim de aracımız emniyet şeridinden gidebiliyor, kırmızı ışıkta geçebiliyor, makas atabiliyor. Yapmıyorum kardeşim enayiyim yapmıyorum. Vicdanım rahat.
  • Sol şeritten yardıran gencoların asfalltan kazınma haberlerini her hafta okuyoruz. Varacağın yere 1 dk geç var, hayatından daha mı önemli? Ne demiş ünlü büyüğümüz "hızlı giden atın b*ku seyrek düşer."
  • Kurallara Uyunca Enayi Yerine Konmak
  • İNG (İnsan Nadir Görunen)'lisin farkında değilsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• Bu konuda bende dertliyim. İleride dönüş vs var insanca sıraya girerim illaki birileri en soldan gelip önüne kırar. Sakince gidersin makas atar, önün kalabalıktır güvenli mesafe bırakırsın ya selektör ya makas yersin vs.

Çıkamayacağın kavşağa girme trafik kuralını hele kimse umursamaz.
  • Sizin gibi insanlar iyi ki varlar. Bazen kendi yaptığımız bir yanlıştan sonra bile ne gerek vardı diyorum. Toplumsal trafik kültürümüz de bu şekilde olsa keşke. Yıl olmuş 2020 biz hala emniyet kemeri takanlara öcü gözüyle bakıyoruz...
  • sen doğru yoldasın kardeşim.

saydığın maddeleri uygulayana enayi değil, medeni insan denir. bu da genellikle aileden gelir.

sağlıcakla
  • Bende aynı durumdayım maalesef, bende mi sorun var diyorum ve sadece trafikte değil genel olarak ülkenin durumu bu. 10 saniye duran şeritten hemen şerit değiştiriyorlar. 4 şerit yolun 2 şeriti karşılıklı park yapmış araç dolu. Yetmiyor bi tarafa 2. sıra park ediyorlar. Koca yol tek şerite düşüyor.

İnsanlar ahlaksızlığı, bencilliği, başkasını düşünmeden
    hareket etmeyi uyanıklık sanıyor. İşin kötüsü övünerek anlatılıyor bunlar.
  • Her şeyi anladım da güzel kardeşim gündüzleri neden far açık gidiyorsun onu anlamadım.
  • quote:

" Farım da açık, yolum da" diye bir slogan vardı bir zamanlar. Gündüzleri far, görmek için değil görünmek için açılırmış. O yüzden ben de farlarım açık bir şekilde araba kullanırım.
  • Legolasx kullanıcısına yanıt
    gündüz farı gündüzleri de farkedilmeyi artırmak için arabalara ışık eklemek amaçlıdır. gündüz farı yoksa farları yakmak mantıklıdır. ben aracımda gündüz farı olmasına rağmen arkada da ışık yansın diye her arabaya bindiğimde önce stop/startı kapatıyorum daha sonra park lambalarını yakıyorum.
  • unalper_ U kullanıcısına yanıt
    doğrusunu sen yapıyorsun. kimse gündüz far açmıyor diye arabalara gündüz farı koydular zaten
  • quote:

2000 li yılların başında ulusal çapta bu konuda bir kampanya yapılmıştı. "Farım da açık olsun, yolum da" şeklinde sloganı vardı... Hatta başlarda tüm kamu araçlarında ve belediye otobüslerinde de uygulanmıştı.. Benim de o yıllardan bu yana alışkanlığımdır.. Gündüz farı olmayan araca binsem bile ilk iş kısa huzmeli farı yakarım...

Bu yüzden esenyurtta canımdan bile oluyordum, şirket kamyonetinde gündüz vakti kısa farlar açık giderken araba çukurlara girdikçe zıpladığından önümde seyreden kafası güzel kardeşimiz yanıma yanaşıp silah gösterdi niye sellektör yapıyosun sürekli diye.

• İnsanın gerçekten ağırına gidiyor birçok kez. Yapmaktan vazgeçmiyorum ama insanların bu derece beyin özürlü olması gerçekten yoruyor. Saydıklarının hepsini uyguluyorum. 2 yaşında kızım kendiliğinden araç koltuğuna alıştı, kemerini kontrol ediyor. Yolcu koltuğu kemer uyarısı çaldığında defalarca "Bir zahmet kemerinizi takın." diyip ardından bir ton "Kemer uyarı sinyal iptali" ipucu dinliyorum (muş gibi yapıyorum.) Köy yolunda sollama için sinyal, sellektör, korna üçlüsünü her kullandığımda selam verdiğimi sanıyorlar.

Özeti; kesinlikle en iyisini yapıyorsun, keşke trafik kontrolleri de para kazanma amaçlı değilde bütün bunları denetleme, çözüm sunma amaçlı yapılsa.
  • Bence trafik alışkanlığınızı değil çevrenizdeki insanları sorgulayın
  • unalper_ U kullanıcısına yanıt
    Bazı şahıslar sis farın açık olsa bile görmüyor. İnsanın içinde varsa güzel bir şeyler o dışarı yansır elbette. Bisikletli olduğum halde kırmızı ışıkta beklerim. Hızlıda giderim,şehir ici yoğun trafiğe de çıkarım,dikkat eder etrafı kontrol eder gerekirse özrümü dilerim geceleri ışıklarımı takarım.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.